Jump to content

Gold Bilgisayar'ın Sahtekarlığı Duyurun


ararat1824
 Share

Recommended Posts

Herkese selam Arkadaşlar bilmeyen bilsin bilmeyenede soylessin neticede bu herkesin menfeatine .

Gold bilgisayar bildiğiniz gibi büyük bir firma ve insan birşey alırken gerçekten sahtekarlık düşünemiyor ve güveniyor

Bende bu izlenim vardı Meğer oyle değilmiş ne zaman öğrendim başıma taş düşünce ve aldığım cihaz arıza verince .

Gold bilgisayar dan bir televizyon aldım fazla detaya girmeden LG marka 47LV375S smart tv li tabi peşin parasını verip eve gelip bağladılar ve gitiler masanın üstünde duruyordu .

2012 ocak sonunda aldım televizyonu tam olarak 8 ay kulandım ve ne olduysa birden ekran giti aç kapat derken aynı bende hemen LG servisini aradım yardımcı olup yarın almaya geleceğiz dediler .Dikat televizyok LG marka Bende LG servisini arıyorum.

Ertesi gün LG servisi geldi ve tv süktüler filan tam o anda biz buna bakmıyoruz dedi nasıl olur ya dedim bu LG değilmi sahtemi yok dedi LG ama başka firma dediler ya nasıl olur şimdi LG2 mi varki başka dedim yyok dedi ithalatçı firma var orayı ararsın dedi ve giti.

Televizyonun Arkasında ECC yazıyordu oradaki telefonu aradım ertesi gün onlar geldi tv almadan ünce ön alt paneldeki siyah kaplamayı açmadan çekerek baktı ne oluyor dedim o kapak değil dedim açılmaz yok dedi ben toksin varmı diye bakıyorum dedi ve alıp götürdü peki toksin varmı dedim yok görünmüyor dedi .

Yaklaşık 15 gün sonra beni aradılar Sizin tv de sıvı teması var deyip masrafları benim karşılamam gerektiğini soledi ne kadar 1.800 çuşşşşşşşş neler oluyor ya dedim. ve kapatım para vermem dedim .

Hemen gold bilgisayar gidip tüm olayı anlatım ama kimi ilgilendirirki mağaza müdürüylen görüştüm hal etmeye çalışırız dedi oda boş çıktı .

Şimdi olaya bakın Gold bilgisayar LG markasının sahtesini satıyor nedenmi ECC firmasının stoklarda kalmış defollu malını satıyor dolayısıylan grantisi olduğu halde LG bakmıyor olaya Kim bakıyor ithalatçı Sahtekar firmanın servisi peki bu sahtekar firmanın malını kim satıyor Gold bilgisayar .

Yani elinde granti belgen var ama işe yaramaz bir belge hepsine bedu ettim ve allaha havale ettim .

Not: Sıvı teması nedir :
1-Televizyon Yıkamada yıkanmıştır
2-Helevizyon dışarı çıkarken yağmurlu havada şemsiyesiz çıkmıştır
3-Ev hanımı yanlışlıklan çamaşır makinasına atmıştır
4-Halının içinde unutup halı yıkamacısı onuda halıylan yıkamıştır.
5-Televizyon hava sıcakken evde de kimse yokken havuza gitip yüzmüştür

Aklınıza gelen varsa sizde yazın Gold bilgisayar ve ECC firmasının nasıl halkı dolandırdığını yetim hakını yediklerini sonrada ben sadece aracıyım diyebilen gold bilgisayar ı Bilin bildirin yazın
Aracısın sahte frmanın malını neden satıp halkı yakarsın be utanmazlar Edited by ararat1824
Link to comment
Share on other sites

O da birşey mi? Ben hale bilgisyar firması olarak çalışıyorum. bundan 5 yıl önce 2 Yıl boyunca gold bilgisayardan toptan ürünler alıyordum. Bir çok ürünüm arızalı çıkıyordu. bu ürünleri aldığımın akşamı geri götürüp, bakmalarını isityordu. Teknik servise giden toplam 2.300$ değerinde bilgisayar ve parçlar bir DAHA GELMEDİ. Her türlü yolu denememe rağmen bir daha ürünlerime ulaşamdım. Ürünlerin parasını vermedim bende. Onlar da teminat senetlerimi mahkemeye verip, beni rezil ettiler. Haklıyken haksız oldum . Bir de avukat, mahkeme ücretlerine de eklerseniz düşünün. Yazık bize yazık millete.

Link to comment
Share on other sites

ben yaklaşık bi 6 yıl evel azdım yanıldım gold computerden bi Skystar2 digital tv alıcısı aldım aldığım gün akşama bozuldu servise gittim kullanıcı hatası dediler. Daha o oldu mümkün olduğu kadar bırakın alış verişi kapısının önünden geçmiyorum kimselerede tavsiye etmiyorum. Siz siz olun alacağınız elektronik eşyayı başka firmlarda dahil araştırın gold computer 100tl aşşaya bile verse tercih etmeyin.

Edited by hbbayrak
Link to comment
Share on other sites

Hepnize teşekürler bunları yazmamın sebebi sizleri aydınlatmak amacıylan yazdım canımda acıyor aslında Ama esas mesele Hırsızlık artık çok büyük firma adı altında yapılıyor .
yani eskiden bildiğimiz hırsızlık çok az bunlar resmi olarak yapıyorlar Sizlerden ricam yazın yazdırın duyurun bu tip hırsızlar halkı dolandırmasın soymasın engel olun ve çevrenizi bu hırsızlardan koruyun

Link to comment
Share on other sites

[quote name='SinfulAngeL' timestamp='1352776747' post='1255549']
Geçmiş olsun. Kimsenin ahı kimsede kalmaz merak etme. Yazıyı daha usturuplu bir şekilde "sikayetvar.com" 'a yazsana yetkililer nasıl bir açıklama yapacaklar acaba.
[/quote]

Ben o siteyede yazdım cevap almadım ama ben zaten bahçeli evler mağaza müdürüylen görüştüm neticede sana ne soylemişse başta oyle gider kendini boşa yorarsın bunların kalbinde merhamet bitmiş insanlar nasıl soyarız diye düşünen biri sana yardım veya hakkını vermez zaten adamlar şirket kurmuş Resmi Hırsızlık Şirketi

Düşünsenize kavga ettiğin adam mahkemede hakim eee tv aldığım yer Gold bilgisayar ithal eden ECC servis ECC nin kendi servisi ithal eden zaten defollu alıyor ve grantiyi peşin alıyor yani LG den ithal edince garantiden atıyorum standart %20 geri gelen varsa peşinen kesiyor adamda karı peşin cebe atmışken tekrar neden tüketiciye versin haram paradan adam olacaklarını zan eden zavalılar

Link to comment
Share on other sites

Sadece Gold Bilgisayar değil birçok teknoloji mağazasıda aynı yolu izliyor sanırım..Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar bir konu açsa sağlam firmaları açıklasa Bizde o firmalardan alışveriş yapsak..Malum bizim forumda herkes teknoloji alış verişi yapıyor özellikle pc ve parçaları..

Link to comment
Share on other sites

arkadaşlar burda suçu ben bu arkadaşada bulurum nedenmi öncelikle birşeyi alırken araştırın bir üründe fiyat çok düşüyor ise o zaten parelel ithalattır buna grey üründe denir yani sıradan bir firma garantisi olan ürünlerdir alırken garantisini sorun resmi firma garantisimi değilmi öğrenin resmi garantili ürün olsa adam onu eninde sonunda değişmek zorunda kalır hakkınızı birşekilde arayabilirsiniz alınan ürünler ucuz ürünler değil çok dikaktli olup resmi firma garantili ürünleri bulup almaya çalışalımki bu tür sorunlar yaşamayalım şimdi tüm elektronik ürünler bu şekilde artık başta televizyon ve cep telefonları buna döndü dikkatli olun alırken özellikle sorn paralel ithalatmı resmi servismi diye

Link to comment
Share on other sites

@ararat1824

Durumunuzu üzüldüm doğrusu. Ama şunları açıklığa kavuşturmakta fayda var. Eski bir televizyon tamircisi olarak şunu söyleyeyim ki toksin diye bir şey yoktur. Toksin canlılardaki zararlı maddedir. Ya yanlış anladın ya da yanlış söyledir. Gerçek kelime oksit olmalıydı. Ayrıca; servis hizmetleri artık eskisi gibi değil. Hatırlarsanız eskiden örneğin Grundig, Blaupunkt, Nordmende vs. televizyonların tek ithalatçıları vardı ve bütün servisler aynı firmaya bağlıydı. Grundig televizyonlar Cihan Elektronik çatısı altında idi. Günümüzde ise neredeyse her ithalatçının ayrı bir servisi var diyebilirim. Samsung veya LG bir ürünü Teknosa' dan alısanız A servisi, İstanbul Bilişim' den alırsanız B servisi bakıyor. Bu iş maalesef böyle. Ürün aynı olmasına rağmen servisler ayrı ayrı. 8 ay sonra da sıvı teması olması da ilginç doğrusu.

Link to comment
Share on other sites

bende gold dan az daha aynı kazığı yiyecektimde allahtan kanunu bildğimden oyun yapamadılar oğluma hp laptop aldım 3 ay sonra açılmadı verdim 2 ay geçti ne arıza tamiri nede pc ortada yok arıyorum genel merkezi o mal bizim değil diyor malım ist bir yerde çıktı yapılmıyor dediler yapılmıyorsa yeni mal gönderin yok gönderemeyiz diyor elimde makbuz var 28 iş gününü geçtiği için otomotikmen yapılsada yapılmasada yenisini göndermek zorundalar 1 ay kanun dersi verdim sonunda baktılar karşılarındaki bu işi biliyor sıfır malımı gönderdiler bu gold un kaçıncı vukuatı aman aman siz olun mal almayın.

Link to comment
Share on other sites

Ya sadece gold da veya lg de olan bişe değil şöyle bir örnek veriyim İphone un bi avrupa garantili serisi bide istanbul garantili serisi var istanbul garantili olanlar daha ucuz alırken buna dikkat etmiyoruz ama böyle servis problemler oluyo samsungda da aynı olay var bi avrupa garantililer bide istanbul garantililer...

Link to comment
Share on other sites

bencede sadece gold yada lg den kaynaklı bir sorun değil... sorun servi ile alakalı.. cihazınızı servisten alıp tüketici mahkemelerine giderseniz ve dava açarsanız onlar gerekeni yaparlar.. bağımsız kuruluşlarda incelemesini yapar eğer sizden kaynaklı bir sorun değil ise paranızın size ödenmesini sağlarlar.. eğer sizden kaynaklı bir sorun ise ( 8 ay sonra arıza vermesi sizden kaynaklı olduğunu gösteriyor) firmalarda sizden tanzimat isteyecekler ve alacaklardır..

teknosa bimeks gold yada diğer bütün firmalar indirimleri ellerindeki seri sonu stokları yani teşhir ürünlerini , geri dönüşüm ürünleri eritmek için kampanya yaparlar.. hiç bir firma babasının adına kampanya yapmaz.. kampanyadan cihaz alırken bunları göz önünde bulundurun.. denizlideki gold bilgisayardan okadar alışverişim oldu sadece bir adet acer laptop ta sorun yaşadım servise gitti geldi anakartı değişmişti.. hemen sıfır asus marka bir ürün verdiler..kısacası ben bir sorunla karşılaşmadım..

teknosa ilede bir adet tel yüzünden sorun yaşadım ve tüketici hakları ile sorunumu çözdüm.. para iadem 3 ay sonra yapildi.. eğer kendinizden bir sorun olmadığına eminseniz bence hemen tüketici haklarına gidin

Link to comment
Share on other sites

Dostum iyi hoş yazmıssın bir çok kişide seni haklı bulmuş ama öyle bi dünya yok.Baktın kapmanya var baktın ucuz atladın aldın hemen televizyonu bakmadın garantisi kim diye.Halbuki cihazı satın alırken garanti belgesine bakmak ithatlcı firma kim diye sormak senin görevin.Gold bunu acıklamak zorunda değil.Bi zahmet bakacaksin o garanti belgesi hangi firmaya ait diye.LG'nin kendisine ait değilde başa bir disbiritöre aitse almayacaksın.Ucuza kapadım diye uyanıklık edersen böyle açıkta kalırsın işte.
Sahte LG diye bişey olmaz ya LG türkiye ithal etmiştir yada uyduruk bir firma.LG'nin kendinin ithal ettikleri haliylele daha pahalı.Uyduruk firmalardada senin başına gelenler geldiği için daha ucuz
Demekki napıyormuşuz uyanık geçinip sonra ağlamıyormuşuz sevgili kardeşim....
Ha şuda var tüketici olarak haklısın mahkemeye gideceksin zaman ve para harcıyacaksın çektiğin eziyette uyanık geçinmenin cezası.Sonrasında illaki sorun çözülecektir.

Link to comment
Share on other sites

[quote name='yasin_92' timestamp='1352806156' post='1255615']
burda lg nin de kabahati var öyle hemen eve gelinmez her ürünün bir seri numarası var bi kere
[/quote]

Neden yahu adamlar satış sonrası hizmet aşkıyla yanıp tutuşuyordur o yüzden hemen arabaya atlayıp müşterinin evine gitmişlerdir.Biraz hüsn-ü zan edelim olmaz mı? [img]http://www.tnctr.com//public/style_emoticons/default/trollfeys.png[/img]

Arkadaşım hakkını artık tüketici haklarıyla,bimer ile bir şekilde aramalısın.İnşaallah bu mağduriyetten kurtulursun.Veya git mağazanın camını kır en azından içindeki öfken diner. [img]http://www.tnctr.com//public/style_emoticons/default/Q.gif[/img]

Link to comment
Share on other sites

Gold Bilgisayardan alınan nokia telefonların garantisi nokia servislerinde geçerli değil bilginize. Ben aldığım telefonu 11 aylık bozulunca parayla nokia servisine tamir ettirdim. Bu arada arkadaşım sikayetvar.com adresine düzgün kısa ve anlaşılır şekilde yazarsan emin ol bir çözüm bulursun. Yetmezse tüketici haklarına başvuruda bulun çok bi masrafı yok en azından 1800 tl tutmaz uğraşın.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...