Jump to content

Harddiskten Gelen Sinir Bozucu Ses


Proctives
 Share

Recommended Posts

Merhaba arkadaşlar. Laptop açılırken ilk başta gelen harddisk sesi,pc açıldıktan sonra belli aralıklarla (dakikada bir) gelmeye devam ediyor. Çok sinir bozucu. HDD Regenerator ve HD Tune gibi programlarla tarattırdım fakat herhangi bir sorun bulmadı. 750 GB lık D sürücümü de bazen görmüyor. Yeniden başlatıyorum o zaman görüyor. Uyku moduna aldıktan sonra PC yi açıyorum ses geliyor yeniden. Bilgisayarı kapatıp açıktan sonra düzeliyor. Sorun ne olabilir acaba? Yardımcı olabilecek arkadaşım var mı?

Link to comment
Share on other sites

genelde seagate marka harddisklerde oluyor bu olay benim eski masaüstü pc im de de vardı çözümü yok ses olayının. sabit diski görmeme nedenine gelince bios kaynaklıdır bende de olmuştu laptopa yeni harddisk aldığımda bi kaç kez olmuştu servisine verdim yenisiyle değişmişlerdi büyük ihtimal bios kaynaklıdır ama yeni ürün olduğu için ben ilerde bi sorun olmasın diye götürmüştüm, bide hdd kabloarılnı tekrar çıkar tak dene 

Link to comment
Share on other sites

o hdd in ömrünün uzun olacağını sanmıyorum. önemli verileri yedekleyin. hdd i de kafesten söküp rahat, kasmayacak halde bırakın bakalım ses geliyor mu. düşmelere bağlı olarak kafes hdd i sıkıştırıp kafa hareketini engelliyor olabilir. başıma gelmişti geç farkettim, çift taraflı bantla yapıştırıp laptopun kapağınıda kapattım şuan ne ses ne seda geliyor :)

Link to comment
Share on other sites

Bence hiçbir sorunu yok taramış bad sektör yok defrag yap diyecem hdd dolu ise çok uzun sürer.Yedek de bir hdd varsa harici kopyala yapışdır yap bölümleri formatla 100 de 80 rahatlar :)

 

Linux kurarsanız ses kesilir windows üzerinde arka planda yığınla hizmet çalışıyor SSD alamayacak mali durumu olmayan arkadaşlar donanım sesleri ,performans,laptop pili kullanımı,ısı vb. durumları için linux işletim sistemide  iyi bir tercihtir extra tavsiye. :D

Üstat linux de artık şişdi xp yanında lite çalışan cd gibi kaldı ama yinede halen en hızlısı tabiki :)

Edited by 2016
Link to comment
Share on other sites

Üstat linux de artık şişdi xp yanında lite çalışan cd gibi kaldı ama yinede halen en hızlısı tabiki :)

 

Arkadaşın donanımı o kadar kötü değil,kaldırır her türlü,linux'ün eski hafif paketleride var Lxde biçilmiş kaftan hız açısından minimal yapıya sahip eski pc'lere genelde kuruyorum uçuyor illa son sürüme gerek yok aslında kernel yükseldikçe gereksinimlerde çoğalıyor.

LXDE desktop eski ve donanımı düşük pc'ler için öneririm tavsiye. :)

 

Proctives, 

Diskleri yavaş biçimlendirme modunda tamamen silmekte bazen çözüm olabiliyor xp üzerinden mbr ekranından yavaş biçimlendirmeyi seçerek biçilendirme yap.  :)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...