Jump to content

Apple Safari'yi çıkardı


BrightBlade

Recommended Posts

1512.jpg

Apple, kendi web tarayıcısı

Windows için Safari'yi çıkardı

Apple, Microsoft'un Explorer'ı ve Mozilla'nın Firefox'u ile rekabet edecek kendi web tarayıcısı Windows için Safari'yi çıkardı. Apple şirketinin Başkanı Steve Jobs, hedeflerinin büyük olduğunu ve Safari'nin pazarın yüzde 4,9'unu ele geçirmesini amaçladıklarını belirterek, Safari'nin Windows'un en hızlı tarayıcısı ve İnternet Explorer'dan iki kat hızlı olduğunu söyledi.

Mac'ler ve Windows işletim sistemleri için aşırı popüler olan iTunes'un başarısını Safari için tekrarlamak isteyen Apple'ın Windows XP, Vista ve OSX işletim sistemi ile çalışan Apple Mac'ler için çıkardığı yeni web tarayıcısını Apple'ın web sitesinden indirmek mümkün.

300 kadar yeni özelliği bulunduğu belirtilen web tarayıcısı Safari, masaüstü için Stacks adı verilen yeni bir organizasyon sistemine ve müzik tutkunlarının iTunes'da albüm kapaklarına göz atabilmeleri gibi kullanıcıların imleçlerini dosya ve uygulamaların üzerine getirerek, o dosyanın ve uygulamanın özelliklerine göz atabilmesine olarak sağlayan yeni bir dosya sistemine sahip bulunuyor.

Yeni tarayıcı ayrıca kullanıcıların film, fotoğraf, belgeler gibi dosyaları bağlantılı uygulamayı açmadan ön izleme yapabilmelerini sağlayan Quick Look adlı bir özellik sunuyor. Bu özellik sayesinde kullanıcı bir film dosyasına QuickTime programını çalıştırmadan ön izleme yapabilecek.

İPHONE İÇİN PROGRAMCILARA ÇAĞRI

Appel ayrıca 29 Haziran'da çıkaracağı müzikçalarlı mobil telefon iPhone'un yeni uygulamalarının geliştirilmesinde üçüncü taraflara yeşil ışık yaktı. Eski stratejisinden "u dönüşü" yapan şirketin Başkanı Jobs, programcıların iPhone'un web uygulamalarını geliştirmekte yardımcı olabileceklerini ve böylece yakında piyasaya çıkacak cihazın güvenliği korunmak şartıyla özelliklerinin artırılabileceğini söyledi.

internethaber

Link to comment
Share on other sites

indircem ama geçerli güvenlik ayarlarınız bu dosyanın inmesine izin vermiyor diyo :lol: şunu rapide upload edebilcek varmı :lol:

Buyur Hocam. Herkes istifade etsin diye programlar bölümüne koydum. Linki:

http://www.tnctr.com/index.php?showtopic=29088[/CODE]

Link to comment
Share on other sites

  • 8 ay sonra...

safari-windows.png

Apple, Safari web tarayıcısının Windows uyumlu son sürümünü indirilmeye açtı!

Apple, tarayıcısı Safari'nin 3.1 final sürümünü duyurdu. Artık Windows kullanıcıları da Mac-tarayıcısı ile internette sörf yapabilecekler.

Apple'a göre Safari piyasadaki en hızlı tarayıcı. Kaliforniyalılar Safari'nin web sitelerini Firefox ve Internet Explorer'dan iki kat daha hızlı yüklediğini iddia ediyorlar.

Ücretsiz yazılım gelişmiş bir yer imi yönetimi, sekme özelliği ve entegre arama özelliği sunuyor; yani rakipleri ile aynı. Tek farkı ise tüm bunların klasik Mac OS X stilinde gerçekleşiyor olması.

Buna ek olarak tarayıcı açılır pencere engelleyicisi, RSS besleme ve otomatik tamamlama özelliği de sunuyor.

Apple önceki beta sürümlerde bulunan güvenlik açıklarını kapattığını ve tarayıcının stabilitesini arttırdığını bildiriyor.

İndirmek İçin:

http://www.apple.com/safari/download/[/CODE]

[/center]

[b]Kaynak : www.chip.com.tr[/b]

Link to comment
Share on other sites

safari kullandım gerçekten çok hızlı ama özellikleri açısından ve eklentileri olmadıgından çok fakir. En basit bir örnek herhangi bir nedenden dolayı kapanan pencerelerin kurtarma olasılığı sıfır. İçerik filtreleme yok ve bir çok eksik.firefox bu kadar eklenti ile hızlı çalışıyor ise acaba sade hali ile neler yapabilir.

Link to comment
Share on other sites

Safari ilk çıktığından beli sürekli kullanıyorum. En son dün gece en yeni sürümü olan 3.1 i indirip kullanmaya başladım. Ve artık olmuş bu dediğim noktaya geldiğini gördüm. Daha önceden yeni çıkması sebebiyle karşılaşılan birçok sorunun çözüldüğünü, hemen her internet teknolojisini sorunsuz çalıştırdığı gördüm. Uzun yıllar IE yi kullandım, sonra da uzun yıllar Firefoxu. Artık topyekün safariye geçmenin vakti geldi benim için. Görsel açıdan harika çünkü. Özellikle anti-aliasing olayı hoş. diyalog kutularının renklenmesi filan yine güzel şeyler. Diğer tarayıcılara göre renkler inanılmaz canlı görünüyor, şeker gibi :blink: Özellikle Xpde siyah royale tema kullanıyosanız, bu tarayıcınında rengi ile uyumlu oluyor ve müthiş bir göz zevki veriyor bilgisayar kullanmak.

Eee tabi daha yılını bile doldurmamış, beta aşamasındaki bir tarayıcıyı plugin desteği açısından yılların firefoxu ile karşılaştırmak haksızlık oluyor. Eminim ki kısa zamanda apple gücüyle bu tarayıcı da firefox ayarında ek özellikler kazanacaktır. Microsoftun tekeli yüzünden IE kadar yaygınlaşamasa bile, az ama istediğini bilen insanlar tarafından keyifle kullanılacaktır ilerde...

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...