Jump to content
TNC-TR
Sign in to follow this  
Abdullah 37

Gtx 1070 Bilgisayar Kapanma Sorunu

Recommended Posts

Merhaba arkadaşlar.
Ağabeyim'in aşağıdaki gibi bir sistemi var. Oyun oynarken reset atıyormuş. Parçaları sökmüş işlemci macununu falan değiştirmiş, format atmış ama sorun halen devam ediyormuş.
Sorun neden kaynaklanabilir sizce?

Anakart : MSI H97 GAMING 3
İşlemci : İntel İ5-4460 3.20 GHZ
Ekran Kartı : ASUS STRIX GEFORCE GTX 1070 8GB
Ram : Corsair Vengeance 32 GB DDR3
PSU : Stealth Vector 1050W
Sıvı Soğutma : Corsair H100İ GTX
İşletim Sistemi : Windows 10 Pro

Oyun Öncesi Sıcaklık

4aRl8Q.jpg

Oyun İçi Sıcaklık
3ERoP4.jpg

Edited by Abdullah 37

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sürdüğü termal macun iyi mi? bir ara bende de aynı problem olmuştu, hatta bir arkadaşımda da aynı sorun oldu. Yeni sürdüğümüz termal macun o kadar iyi değildi ve yine aynı sorunu vermişti. Daha iyi bir termal macun ile sorunu çözmüştük. Abinin sorunu bizim soruna benziyor biraz.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eski bios 1.9 sürümü yükleyip sorunu çözenler olmuş.

Benim de aklıma gelen ilk bios sorunu olduğu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

makpolat arkadaşın cevabına bide powersupply(psu) yani güç kaynağıda buna sebebiyet veriyor olabilir zamanında xigmatek güç kaynağından çok çekmiş bu sebepten 100 lira zarar etmiş biri olarak söylüyorum bunun  sonrasında ise hesaplı High power markasını bulmuştum bu güç kaynağıyla değiştirip sorunu çözmüştüm.

Ayrıca kullandığınız parçalara bakarsak güç tüketimi 650w geçmez bu açıdan 1050w güç kaynağı kullanmanında boşa sarfiyat olduğunu düşünüyorum bu yüzden 100 parça değiştirme ihtimalini düşünüp 750w yerine 850w 80+gold güç kaynağı tercih edilebilir.


http://www.hepsiburada.com/high-power-850w-80-gold-14cm-fanli-tam-moduler-guc-kaynagi-hps-850gd-f14c-p-HBV000005JJ6U?magaza=Webdenal


Ama sorun güç kaynağındada olmayabilir önce buna emin olmak gerekiyor.

Edited by RaZoRWounD
  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
RaZoRWounD, 8 saat önce yazdı:

makpolat arkadaşın cevabına bide powersupply(psu) yani güç kaynağıda buna sebebiyet veriyor olabilir zamanında xigmatek güç kaynağından çok çekmiş bu sebepten 100 lira zarar etmiş biri olarak söylüyorum bunun  sonrasında ise hesaplı High power markasını bulmuştum bu güç kaynağıyla değiştirip sorunu çözmüştüm.

Ayrıca kullandığınız parçalara bakarsak güç tüketimi 650w geçmez bu açıdan 1050w güç kaynağı kullanmanında boşa sarfiyat olduğunu düşünüyorum bu yüzden 100 parça değiştirme ihtimalini düşünüp 750w yerine 850w 80+gold güç kaynağı tercih edilebilir.


http://www.hepsiburada.com/high-power-850w-80-gold-14cm-fanli-tam-moduler-guc-kaynagi-hps-850gd-f14c-p-HBV000005JJ6U?magaza=Webdenal


Ama sorun güç kaynağındada olmayabilir önce buna emin olmak gerekiyor.

Bilgisayar kapanınca restart ediyormuş ve yeniden açılıyormuş.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Abdullah 37, 22 dakika önce yazdı:

Bilgisayar kapanınca restart ediyormuş ve yeniden açılıyormuş.

O zaman ısınmadan şüpheleneceksiniz soğutma sağlanamıyordur bunu araştırmanız gerek bu restartlar genelde oyunlarda aşırı ısınma olduğunda yapar

Share this post


Link to post
Share on other sites
DJ_Rush, 9 saat önce yazdı:

Eski bios 1.9 sürümü yükleyip sorunu çözenler olmuş.

Benim de aklıma gelen ilk bios sorunu olduğu.

Eski sürüme döndürmeyi deneyecek.

Share this post


Link to post
Share on other sites
RaZoRWounD, Bir saat önce yazdı:

O zaman ısınmadan şüpheleneceksiniz soğutma sağlanamıyordur bunu araştırmanız gerek bu restartlar genelde oyunlarda aşırı ısınma olduğunda yapar

Resimlerde Temp#2 yazan yer hep 127 C gösteriyor bu normal mi? Ne oyun öncesi ne oyun oynarken hiç değişmemiş.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Abdullah 37, 12 saat önce yazdı:

Resimlerde Temp#2 yazan yer hep 127 C gösteriyor bu normal mi? Ne oyun öncesi ne oyun oynarken hiç değişmemiş.

Değil işte soğutmada sıkıntı var bir parça çok ısındığı için resetliyor resme göre bu anakart

  • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

BİOS'la alakalıdır kardeşim o olay.Eski sürüme dönün veya yeni sürümü çıktıysa update yapın.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
adam4, 36 dakika önce yazdı:

BİOS'la alakalıdır kardeşim o olay.Eski sürüme dönün veya yeni sürümü çıktıysa update yapın.

 

Bios'un en son sürümü yüklüydü zaten 1.9 sürümüne geri aldık olmadı. Bios pilini söktük taktık yine olmadı.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dış kaynaklı forumlar çözümü ile ilgili yapılan önerilerde özetle 1. Cmos reset'i,2.Bios 1.9 versiyonuna güncelleme yapılması,3.Bios üzerinden Güç ayarlarının kontrol edilmesi akabinde Psu güç ünitesinin yükseltilmesi vb.şekilde yorumlar yapıldığı görülmekte anlaşılan oki,bu anakarta has bir genel bir sorun gibi görünmekte soruna ilişkin detayı anlamak için uzman bir gözün bakması yada yetkili servislerden yardım alma gereksinimi var görünmekte garanti kapsamında ise en iyisi fazla karıştırmadan vermek. :) 

  • Like 3
  • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×