Jump to content

Katılımsız Kurulumla İlgili Temel Sorunlar


blackman12
 Share

Recommended Posts

resim-1

01ib4.jpg

resim-2

02ew8.jpg

evet arkadaşlar bazı porgramlar böle oluyor yolu diğerleri gibi olmuyor winrarı yaptıgımda Usage yolu "wrar371tr.exe" /s olurken bu programlardaki yol resimdeki gibi oluyor acaba neden ???

Her programın silent parametresi aynı olmaz.Bazı setup dosyalarının ise silent parametresi hiç yoktur.İlk resimdeki gibi.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 466
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Firefox'un silent parametresi vardır.Ama ussf bulamaz.USSF'in tüm programların switchlerini bulacak diye bir şeyi yok.Keşke öyle bir program olsa :ninja: Ama crazy pretty muratında dediği gibi her programın switchi olacak diye de bir şey yok.Sen firefoxunkini yapmak istiyorsan -ms parametresiyle çalıştırmalısın.

Link to comment
Share on other sites

Ben Katılımsız Xp SP3 CD si hazırlarken izlediğim yolları öncelikle sıralamak istiyorum:

RunOnce yöntemi ile ilk kurduğum cd de sorun çıkmadı sadece katılımsız kurdu ve eklediğim 7 programıda yükledi.

Daha sonra cd yi biraz daha geliştirmek istedim. Bu Cd'ye daha sonra birkaç program daha ekledim. Sata driverlari ekledim ve son olarakta DriverPacks ile driverlari entegre ettim. CD ile kuruluma basladigimda Mavi Ekran Denen donanımsal hata ekranı geldi ve "driver irql not less or equal" başlıklı ***.sys dosyası ile alakali (dosyanın ismini hatırlamıyorum.) hata geldi. pc yi kapayıp açtığımda kurulum devam etti kaldigi yerden. Bu hata ile daha önce karşılaşan varsa sebebi ve varsa bir çözüm yolu var mı. Yada entegre sıralamamda mı hata vardı? Oda şöyle :

önce xp ye driverlari entegre ettim BASE ile daha sonra nlite ile SP3 ve Sata Sürücüleri entegre ederek iso olusturdum. hatayı aldığım zaman acaba SP sorunu mu dedim ve tersini yaptım önce sp3 ve satalari entegre edip BASE ile driver entegresini yaptım ama yine aynı hata. Var mı bir çözümü?

Link to comment
Share on other sites

resim-1

01ib4.jpg

Firefox'un Kurulum Exe'si aslında 7z arşividir. WinRAR ya da 7zip ile sağ tıkla klasöre çıkart de. Ondan sonra o klasöre gir.

Bir Notdefteri aç ve aşşağıdakileri yapıştır.

@echo .

@echo .

@echo .

@echo .

@echo .::: Firefox 2.0.0.(neyse işte) Yukleniyor!!! ::.

@echo .

@echo .

@echo .:: Lutfen Bekleyin ::.

@echo .

@echo .

@echo off

start setup.exe /S

Farklı Kaydet katılımsız.bat

daha sonra bütün hepsini tut ( katılımsız.bat ve kurulum dosyaları )sağ tıkla winRAR ile arşive ekle de. SFX Arşivi kısmını işaretle.Açıklama Kısmına gel ve

;Bu açıklamadan sonraki kısım SFX kod komutlarını içerir

Setup=katılımsız.bat

TempMode

Silent=1

Overwrite=1

yapıştır. Tamam de ve Tebrikler :)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 hafta sonra ...

Arkadaslar iki gündür ugrastığım birşey için yardımcı olur musunuz? forumdan indirdiğim TemizXp cd sini yani SP3 MP11 IE7 eklentili xp ye önce n lite ile yapmis oldugum Addonları yüklüyorum, Daha sonra Base ile driverleri entegre ediyorum. Aynı zamanda Addon olarak kurulmayan programmlarıda Cd den runonce da oldugu gibi düzenliyorum. Ancak pc kurulumu tamamlayıp açıldığında RunonceEx komutunu işlemiyor. Yanlış nerede. Yoksa ya addon eklicez, yada runonce hazırlıcaz. Bu şekildemi olması gerekiyor.

Eğer bu şekilde ise Addon ekledikten sonra Addon olmayan programları nasıl yüklemesini sağlıcaz

Link to comment
Share on other sites

runonceex i nereden çalıştırdın daha doğrusu çalıştırdın mı? En olmadı bir bat dosyası hazırla katılımsız programlarının yanına hepsini çalıştıracak.Bu dosyayı winnt.sif ten çağır...Olsun bitsin.

Birçok şey denedim ama olmadı runonceex i ve cmdlines i $oem$ de oluşturdum. Denedim Olmadi daha sonra runonceex i $1 de install içine atarak winnt.sif de gui altına %systemdrive%\install ekledim yine olmadı. hatta bir kaç denememde ilk açılışta c:Program windows tarafından bulanamadı gibi bir uyarı verdi. Ayrıca Runonce cd üzerinden çalışıyor yani install klasörü üzerinden değil, Software klasörü üzerinden kodlarda falan hiçbir sorun yok. zaten sanırım kodlarda sorun olsa bile Runonce penceresi açılır yol bulunamadı gibi bir hata verir. Ama runonce hiç açılmıyor. Direk kişisel ayarlar diyerek masaüstü açılıyor.

Link to comment
Share on other sites

winnt.sif de gui altına %systemdrive%\install ekledim[/CODE]

olayın çözümü bu ama nasıl yaptığını biraz daha açarak anlat çünkü şu kullandığın kelimelerden biri bile tam değil...Büyük ihtimal bunu yaparken yanlış yaptın ve o yüzden çalışmıyor...

Link to comment
Share on other sites

winnt.sif de gui altına %systemdrive%\install ekledim[/CODE]

olayın çözümü bu ama nasıl yaptığını biraz daha açarak anlat çünkü şu kullandığın kelimelerden biri bile tam değil...Büyük ihtimal bunu yaparken yanlış yaptın ve o yüzden çalışmıyor...

Cevap uzun olur diye kısaltarak yazmıştım. En baştan başlayayım. Öncelikle ingilizce bir forumda Unattended Kurulum Klavuzundan yola çıkarak başladım katılımsıza. Orada RunonceEx from cd başlığı altında bulunan kısımdaki yönergelerle cd.txt + software + $oem$ + $$ klasörlerini ve cmdlines ile Runonce dosyalarını hatasız düzenledim. Bunu ilk yaptığımda SP2 entegreli Xp cd mi kullandım. hatasız çalıştı. Daha sonra software klasöründeki programların birçoğunu tnctr sayesinde katılımsız yapmayı başardım. Daha sonra cab olusturup xp cd sine entegre edeyim dedim. Acemilik işte office 2003 Ares Bricopack gibi programlarıda addon yaptım kendi yolumca :) olmayınca olmayan programları Runonce komutuyla çalıştırmayı denedim. Bunu yaparken ilk izlediğim yol : Önce tnctr den indirdiğim TemizXpLite Sp3 mp11 ie7 entegreli xp yi indirdim. Addonları ekledim Runonce from cd için gerekenleri yaptım, Base ile driver da entegre edelim dedim. hersey tamam. Kurulumda base compressini tamamladı kuruluma gecti addonları ekledi yeniden başladı. yeniden başlayınca ne base çalıştı ne de runonce direk açıldı pc Kişisel ayarlar yapılıyor diyerek. Olmadı base i iptal ettim addon ve runonce kaldı yine aynısı. ilk postumdaki ikisinden biri olacak konusu aklıma geldi bu sefer sp siz doruk101 in vermis olduğu xp yi indirdim hiçbirşey entegre etmeden yine runonce çalışmadı, spsiz cp ye sp2, sp3 (aynı anda değil tabi) ekleyerek denedim yine çalışmadı. en son hiçbirşey yapmadım. sadece forumda verilen kodları kopyala yapıştırla düzenledim, hatta software klasörüne birşey atmadım ki runonce calışsında hata versin bulunamadı diye yine razıyım yine çalışmadı. Bu sorun yüzünden 3 gün şirket işlerine de bakamadım :) en son bi baktım 35 gb gibi bişe olmuş harddisk te :) bende gına geldi ne varsa taşınabilir harddiske kopyalayıp koydum kenara :) batacaz yoksa :)

Link to comment
Share on other sites

ha birde siteden örnek xp ler indirdim dedim ne yapılmış nasıl yapılmış göz gezdirelim diyerek install klasöründe oluşmuş bir install.cmd gördümdü winnt.sif içerisine %sistemdrive%\install\install.cmd komutu ile birlikte onuda denedim tık yok yine ayarları kişiselleştirip xp turu atmamı isteyince gözüme kan yürüdü tabi :)

Edited by sdtsahin
Link to comment
Share on other sites

hocam bu total commanderi boot cd nasıl yapabiliriz yani ben total commanderi indirdim fakat bunu xpye entegre etmem için bir iso dosyası lazım sistem winpe de olabilir fark etmez bunu nasıl yapabilirimmm..????

Not: ben total commanderi resmi sitesinden indirdim..

________________

yardımlarınızı bekliyorummm teşekkürler şimdiden

Edited by akk33
Link to comment
Share on other sites

miniXP'de total commander ve bir çok araç entegre olarak mevcut.Onu CD'ye ekle derim.

morning hocam teşekkürler bir sorum daha vardı. senin burada yaptığın

Litexp Miniboot Edition 'ü ben nasıl yapabilirim yani örnek mini xp'nin içinde mevcut diyorsun total commander ben mini xp değilde dev xp..:dribble: yapıp içinde örnek; sadece acronis - ghost - total commander 6 ..v.s. gibi proğramları entegre ederek cd'den çalışan bir xp nasıl yapabilirimm..? yardımlarınızı bekliyorum teşekkürler

2. örnek çalışma buda traneemis arkadaşımıza ait

MiniPe-XT v2k5.09.03 Live CD

Link to comment
Share on other sites

bu bölümde başlığı var multiboot cd yapımı diye bakmanı tavsiye ederim.multibootu öyle yapabilirsin.

Dev xp dediğin olay da BartPe builder ya da WinBuilder ile hazırlanıyor.Öyle bir anlatım sanırım yok,eklense iyi olur :clapping:

google'da bartpe plugins diye aratırsan bir çok eklenti bulacaksın.

bartpe ayrıntılı bilgi için:

http://www.nu2.nu/pebuilder[/CODE]

Edited by morning
Link to comment
Share on other sites

arkadaşlar windows vista da sistem özelliklerindeki Üretici Bilgisi kısmını nasıl degiştirebiliriz mesela orda asus un logosu yerine kendi logomuzu ve destek bilgilerimizi nasıl yerleştirebiliriz. Sizin engin bilgilerinize danışmak istedim Yardımlarınız için şimdiden teşekkür eder saygılarımı sunarım.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...