adam4 Posted January 13, 2019 Share Posted January 13, 2019 BİM Fişindeki Yazı Fontu Selam arkadaşlar.BİM Fişinin y azı fontunu nerden bulabilirim.Consolas gibi duruyor ama değil 'A' harfi köşeli falan.Aynı yazın fontu gerekli bana. Yardımlarınızı bekliyorum. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mycrosoft Posted January 13, 2019 Share Posted January 13, 2019 Font adı söylemek zor çünkü bilgisayarlarımızdaki gibi font dosyaları kullanmak yerine cihaza gömülü olan paketlerle harfleri çıktı veriyor. Ama font sitelerinde "Monoscape" ve "Sans-Serif" kategorilerinde bu tür yazı tipleri mevcut Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
selokan Posted January 14, 2019 Share Posted January 14, 2019 Tarayıcı ile Fişi tarayıp, OCR ile de Word'e aktarıp Yazı Fontunu kolayca bulabilirsiniz. 1 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
yamtar5835 Posted January 14, 2019 Share Posted January 14, 2019 Please register to see this content. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
selokan Posted January 14, 2019 Share Posted January 14, 2019 yamtar5835, Bir saat önce yazdı: Please register to see this content. Çok benziyor, ama Türkçe karakterler destekli değil. Acaba BİM kendisi ekleme mi yaptı Türkçe karakterler için? 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
EgeGrkn Posted January 14, 2019 Share Posted January 14, 2019 her firmanın (bu durumda pos cihazını üretenlerin) kendine ait font tipi olur. font üreten yazılımlar var, bunlarda ufak tefek değişiklik yapıp kendilerine font üretiyorlar. Please register to see this content. deneyebilirsin. ancak genelde tam aynısını bulmak zor Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
G)-(OST Posted January 14, 2019 Share Posted January 14, 2019 Please register to see this content. font gibi duruyor ama Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
adam4 Posted January 14, 2019 Author Share Posted January 14, 2019 selokan, 8 saat önce yazdı: Tarayıcı ile Fişi tarayıp, OCR ile de Word'e aktarıp Yazı Fontunu kolayca bulabilirsiniz. Hocam o nasıl oluyo fişi tarayınca arkasındaki logoda gölge olarak düşüyor fotoğrafta. yamtar5835, 8 saat önce yazdı: Please register to see this content. Bunlar değil hocam.sayı karakteri çok farklı Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
adam4 Posted January 14, 2019 Author Share Posted January 14, 2019 Abiler ne yaptıysam bulamadım bi yardımcı oluerin şu kardeşinize.Bi yazılım üstünde çalışıyorum.Bu font olması çok önemli. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TOLGAHAN5 Posted January 14, 2019 Share Posted January 14, 2019 adam4, 23 dakika önce yazdı: Abiler ne yaptıysam bulamadım bi yardımcı oluerin şu kardeşinize.Bi yazılım üstünde çalışıyorum.Bu font olması çok önemli. Kardes bu isini görürmü. Türkce karakterler varmi yokmu bilmiyorum.. Please register to see this content. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
trkkrsy Posted January 14, 2019 Share Posted January 14, 2019 fişi fotoşoplayıp gider mi arttırılacak_? aklımda deli sorular =D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
adam4 Posted January 14, 2019 Author Share Posted January 14, 2019 trkkrsy, 31 dakika önce yazdı: fişi fotoşoplayıp gider mi arttırılacak_? aklımda deli sorular =D yok kanka ne alakası ar.Bim aslında burda temsili İBM yazar kasanın fontunu arıyorum.Bimde bunu kulanmıyo. TOLGAHAN5, 35 dakika önce yazdı: Kardes bu isini görürmü. Türkce karakterler varmi yokmu bilmiyorum.. Please register to see this content. Türkçe karakter yok galiba.Hocam bi link falan armı? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
yamtar5835 Posted January 14, 2019 Share Posted January 14, 2019 AMA TÜRKÇE YOK Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
adam4 Posted January 14, 2019 Author Share Posted January 14, 2019 yamtar5835, 1 dakika önce yazdı: AMA TÜRKÇE YOK link armı hocam Türkçe karakter ekmeye çalışacağım bi şekilde.Çoğu fontta yopk zaten dil desteği Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
yamtar5835 Posted January 14, 2019 Share Posted January 14, 2019 Please register to see this content. istediğin gibi mi bari? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
adam4 Posted January 14, 2019 Author Share Posted January 14, 2019 yamtar5835, Şimdi yazdı: Please register to see this content. istediğin gibi mi bari? yok hocam bunun o fontla pek alakası yok.Piksel piksel yazıyor bu.Wordden deniyorumda ordan bakıyorum Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TOLGAHAN5 Posted January 14, 2019 Share Posted January 14, 2019 adam4, 10 dakika önce yazdı: yok kanka ne alakası ar.Bim aslında burda temsili İBM yazar kasanın fontunu arıyorum.Bimde bunu kulanmıyo. Türkçe karakter yok galiba.Hocam bi link falan armı? Please register to see this content. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
adam4 Posted January 14, 2019 Author Share Posted January 14, 2019 TOLGAHAN5, 2 dakika önce yazdı: Please register to see this content. Yok hocam buda değil.Biçim olarak tutuyo ama kalınlık e tarz bu değil.benim aradığım font tip tutacak yazı daktilo gibi olacak. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
EgeGrkn Posted January 14, 2019 Share Posted January 14, 2019 (edited) dostum kendin yap? dediğim gibi yoktur onlar intde kendileri yapıyor her firma. Edited January 14, 2019 by EgeGrkn Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
adam4 Posted January 14, 2019 Author Share Posted January 14, 2019 EgeGrkn, 2 dakika önce yazdı: dostum kendin yap? dediğim gibi yoktur onlar intde kendileri yapıyor her firma. Hocam fotn nasıl yapılır bilmiyorum ki.Yazar kasa firmasının yaptığı bir font olabilir belki.Ben bulurum diye düşünmüştüm ama yok Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
yamtar5835 Posted January 14, 2019 Share Posted January 14, 2019 sana gönderdiğim siteye baktınmı? orda binlerce font var. 180.000 tane varmış Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
selokan Posted January 15, 2019 Share Posted January 15, 2019 adam4, 20 saat önce yazdı: Hocam o nasıl oluyo fişi tarayınca arkasındaki logoda gölge olarak düşüyor fotoğrafta. Bunlar değil hocam.sayı karakteri çok farklı Fotoğrafla değil hocam, illa çevrende vardır bir Scanner sahibi. Ondan rica et (HP ya da samsung marka olursa; kendi içinde OCR tarayıcıları var. SAMSUNG hem Türkçe OCR destekliyor. HP'nin var mı emin değilim. Daha sonra OCR taramasını yapıp bitince -hiçbir şeye dokunmadan orjinal metni olduğu gibi aktar seçenekleri (benzer ifadeler içeren) mevcut. Onu seç işlem tamam. Ne kadar çok metin o kadar köfte ?? (yanlış oldu o kadar yazı fontu doğruluğu ? diyecektim) Kolay gelsin şimdiden. trkkrsy, 18 saat önce yazdı: fişi fotoşoplayıp gider mi arttırılacak_? aklımda deli sorular =D Harbi benzer bir şey benim de aklıma gelmişti? ÖM'den soracaktım. Böyle uluorta olmuş? Hatta diyecektimki oldu mu, olduysa bana da söyle, ben de yapayım? adam4, 18 saat önce yazdı: Abiler ne yaptıysam bulamadım bi yardımcı oluerin şu kardeşinize.Bi yazılım üstünde çalışıyorum.Bu font olması çok önemli. Bir ihtimal ki, yukarıda benzer birkaç örnek paylaşılmış. Yazarkasalar Uluslararası olduğu için, her firma (ya da bir kurulları neyin vardır herhald??) kendi Türkçe karakterlerini sisteme ekliyor olmasın? Yani ne etsek te bulamayabilirsin hazır halini. En benzerini bul, eksikleri sen tamamla hocam? EgeGrkn, 17 saat önce yazdı: dostum kendin yap? dediğim gibi yoktur onlar intde kendileri yapıyor her firma. Ya da bu şekilde kendin hazırla.. İnternette hazır birçok script mevcut, ya da PCden karekter eşlemle vs. ile yap hocam.?? 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
trkkrsy Posted January 15, 2019 Share Posted January 15, 2019 selokan, 3 saat önce yazdı: Harbi benzer bir şey benim de aklıma gelmişti? ÖM'den soracaktım. Böyle uluorta olmuş? Hatta diyecektimki oldu mu, olduysa bana da söyle, ben de yapayım? çalıştığım firmada bazı masraf kalemlerine ait fişler fiziki olarak gönderilmiyor. direk aklıma o geldi de yazdım bende şarkıda da dediği gibi, üçtür beştir kızlar hoştur coştur coştur coştur coştur.... =D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
adam4 Posted January 15, 2019 Author Share Posted January 15, 2019 selokan, 3 saat önce yazdı: Fotoğrafla değil hocam, illa çevrende vardır bir Scanner sahibi. Ondan rica et (HP ya da samsung marka olursa; kendi içinde OCR tarayıcıları var. SAMSUNG hem Türkçe OCR destekliyor. HP'nin var mı emin değilim. Daha sonra OCR taramasını yapıp bitince -hiçbir şeye dokunmadan orjinal metni olduğu gibi aktar seçenekleri (benzer ifadeler içeren) mevcut. Onu seç işlem tamam. Ne kadar çok metin o kadar köfte ?? (yanlış oldu o kadar yazı fontu doğruluğu ? diyecektim) Kolay gelsin şimdiden. Harbi benzer bir şey benim de aklıma gelmişti? ÖM'den soracaktım. Böyle uluorta olmuş? Hatta diyecektimki oldu mu, olduysa bana da söyle, ben de yapayım? Bir ihtimal ki, yukarıda benzer birkaç örnek paylaşılmış. Yazarkasalar Uluslararası olduğu için, her firma (ya da bir kurulları neyin vardır herhald??) kendi Türkçe karakterlerini sisteme ekliyor olmasın? Yani ne etsek te bulamayabilirsin hazır halini. En benzerini bul, eksikleri sen tamamla hocam? Ya da bu şekilde kendin hazırla.. İnternette hazır birçok script mevcut, ya da PCden karekter eşlemle vs. ile yap hocam.?? Hocam bende yazıcı ar markası epson sx435w.Tarayıcıda ar içindede ocr tarama olayını anlamadım. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator sk8er_boi Posted January 15, 2019 Administrator Share Posted January 15, 2019 Türkçe karakterler yok fakat baya yakın. Please register to see this content. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts