Jump to content

Şeytan Üçgeni'nin Basit Sırrı!


vatan24

Recommended Posts

bermudatriangletb6.gif

Bermuda şeytan üçgeninin sırrı çözüldü. Yıllardır doğaüstü güçlere bağlanan olayların sırrı bakın neymiş?

Atlas Okyanusu'ndaki bu bölgede özellikle son 60 yılda birçok gemi ve uçak kaybolmuş ve bunlardan geriye tek bir iz bile kalmamıştı. Kimsenin açıklama getiremediği bu esrarengiz fenomen içinde bilim adamlarının da bulunduğu pek çok insan tarafından "doğaüstü bir takım güçlerin yaptırımı" olarak algılandı ve öyle lanse edildi.

Ancak uzun yıllardır devam eden araştırmalar birkaç yıl önce bir sonuç verdi ve bu gizemli olayların aslında basit bir "Doğalgaz Cilvesi" olduğu açıklandı.

Bu bölge Gulf Stream denilen sıcak su akıntısının da geçtiği yerdir. Tabanın bazen ısınması yüzünden bu "tebeşir gazlar" erir ve sudan hafif oldukları için yüzeye doğru yükselirler. O anda tabandan yüzeye kadar bir boşluk (vakum-girdap) oluşur ve okyanus adeta delinir. O sırada oradan geçen yüzer ne varsa derin bir kuyuya düşer gibi hızla okyanusun dibini boylar.

Yıllarca insanlar tarafından merak edilen filmlere, romanlara konu olan Bermuda Şeytan Üçgeni'nin bütün gizemi doğalgazmış.

kaynak:veteknoloji

Link to comment
Share on other sites

Komik demi,,, bana bu haber uydurma gibi geldi, başka bir kaynak görmedim saçma bir haber

banada uydurma gibi geldi ama ilgimi çektiği için ve ilgisini çekecek birileri için yayınlamak istedim doğru veya uydurma haber olmasına rağmen

Link to comment
Share on other sites

dün mynet yada hürriyet te görmüştüm bu haberi şaşırdım ama habere değil bu haber yeni değil en az 2-3 yıl (fazlada olabilir ama az değil) önce bunu zaten sölemişlerdi başlığı görünce bi yenilik var diye okuyayım dedim baktım yine aynı muhabbet.ayrıca doğalgazın manyetik alan yapmasına lüzum pek yok:) doğalgazın bulunduğu hava ortamı çok hafifleceği için ve hava seyrelip hafifleyeceği için uçakların itiş gücü bu durumda azalır; şöyle düşünün elinizi duwara dayayarak kendinizi hızlaca itebilirsiniz ama yumuşak bişey sünger vs olsaydı o duwar bunu yapamaz duwara yapışırdınız.

Link to comment
Share on other sites

Bilim adamları bazen komik olabiliyorlar, bulunmayan gemiler nereye gitti peki? Doğal gaza karıştı ya da eridi mi? Olabilir ama UFO olaylarına da balon dediler durdular, bazen işlerine geliyor ıspanak çok önemli yenmesi lazım diyorlar, tam yemeye başlıyorsun durun durun, yemeyin ıspanak çok dandik, demir memir yok diyorlar. Bilim adamları bazen böyle. Tabi hangi bilim adamı araştırmış? Onlara göre herşeyin basit bir açıklaması var UFO=balon, Bermuda=Doğal Gaz, insan=maymun...

Link to comment
Share on other sites

Bu kadar basit olamaz uçaklarla gazın ne alakası var gazlar manyetik alan yaratmazlar
onu valla bilim adamlarına söliceksin :rolleyes2:
Bilimadamları bu ayrıntıyı atlamışlar. Olamazzzz ! :clapping: haha :clapping:

...O anda tabandan yüzeye kadar bir boşluk (vakum-girdap) oluşur ve okyanus adeta delinir. O sırada oradan geçen yüzer ne varsa derin bir kuyuya düşer gibi hızla okyanusun dibini boylar.

Demek ki, bu olayda çekim gücü var.

Link to comment
Share on other sites

Gaz havayla karıştığı için girdabın gökyüzünde bir etki oluşturması mümkündür.Ve bu denli büyük bir gaz çıkışı müthiş bir emme kuvvetini beraberinde getirir.Ayrıca okyanus denilen şey sizin yüzdüğün denize benzemez bilmem kaç bin metre altında ve gömülen şey tonlarca ağırlığında bir demir yani samanlıkta demir molekülü aramak gibi birşey.Bu bilgiyi çok önceden okumuş ve haberdar olmuştum...

Link to comment
Share on other sites

Arkadaşlar ben bu konuyu şu şekilde okumuşdum

Yer altindan fiskiran dogal gazlar, sadece yuksek kara parcalarindan degil,deniz ve okyanus tabanlarindan da cikarlar. Cunku deniz tabanlari da ustu suyla kaplanmis alcak kara parcalaridir. Ancak, okyanuslar cok derin olduklarindan tabanlarinda buyuk basinclar vardir. Bu yuksek basinc altindaki bolgelerden cikmak isteyen dogal gazlar, oradaki cok dusuk isinin da etkisiyle kati hale donusurler ve "hidrat" denilen beyaz ve tebesirimsi bir madde haline gelirler. Cok derinlere dalabilen robot kameralarinin bu bolgedeki karbeyaz okyanus tabanini ve bazi gemi enkazlarini resimlemesinden sonra konuya su bilimsel aciklama getirilmistir:

Bu bolge, Gulf Stream denilen sicak su akintisinin da gectigi yerdir.

Tabanin bazen isinmasi yuzunden, bu "tebesir gazlar" erir ve sudan hafif olduklari icin yuzeye dogru yukselirler. O anda, tabandan yuzeye kadar bir bosluk (vakum-girdap) olusur ve okyanus adeta delinir. O sirada oradan gecen yuzer ne varsa, derin bir kuyuya duser gibi hizla okyanusun dibini boylar. Cunku, gazin kaldirma kuvveti gemileri tasiyacak guce sahip degildir. Gaz yukselmesi sona erince bosluk tekrar suyla dolar ve geriye hicbir iz kalmadan kocaman gemiler kilometrelerce derine gomulmus olurlar. Ucaklarin duserek kaybolmasi ise gene ayni sebeptendir.

Yuzeye cikan dogal gazlar , havadan da hafif olduklari icin yukselmeye devam ederler. Bu kez vakum , bolgenin uzerindeki atmosferde olusur. Oradan tesadufen gecen bir ucak hemen irtifa kaybeder ve motorlari durur.

Cunku, motorlardaki benzinin yanmasi icin oksijene ihtiyac vardir ve o boslukta hava olmadigi icin oksijen de olmaz. Boylece ucak da, hizla okyanus tabanini boylar.

Link to comment
Share on other sites

Peki bunlar nereye gitti kayıp mı oldu diyenler o doğal gazın çıktığı okyanus tabanına inip birikir diye düşünmeyin; denizin üstünde dalha olduğu gibi okyanusların altındada su akıntıları vardır ve bunlar çok daha güçlüdür öyleki tonlarca ağırlıktaki gemi,uçak,tekne,yat,kat vs. o su akıntısı için çok küçük ağırlıklara sahiplerdir yani şuan o deliğe inen gemi,uçak ve diğerleri okyanus tabanına yayılmış durumdalardır.. düşünürseniz gayette mantıklı tabi birazda bilgi birikimine ihtiyacınız war..

Link to comment
Share on other sites

aslında gayet mantıklı once cok hafif gaz orda bi kuyu acıor bu kuyu ters yonlu daldalar yada normal dalgaların kuyu etrafında donmesi saglanıor sonrada olusan kuyu içine cekior hava ve ordaki gaz ile

içeri girenlerde milyonlarca tonluk basınc vs. kumdu her sey ile ufacık parcalara ayrılıo sonra ordada hiç bişi yok!

Link to comment
Share on other sites

Gaz Sıkıştığı yerde Bir Okadar Nerde Birikirse Biiksin Yer Hava Farketmiyor ve Basınç meydana Geldiği için Uçaklarında Bu nedenle Kaybolmuş olabilir Gaz patlamaya çok Sever Patlama Anında ona Yakınne varsa Siler Süpürür Uçak benzinide Entehlikeli Benzin Türlerinden Birdir Anında Parlar Uçak benzinin yarattığı ısıyla herşeyde erirgider...

Link to comment
Share on other sites

GAZ SEBEBİYLE UCAKLARDAKİ PUSULALARIN FIRIL FIRIL DÖNEMSİ MÜMKÜN DİGİL.ORDA BOYUTLAR ARASI Bİ GECŞ SAGLAYAN KAPI EFSANE DİGİ GERCEKTİR BANA KALIRSA.HATTA BU İŞE UFOLARIDA KATMAK COK DOGRU OLUR.

Link to comment
Share on other sites

GAZ SEBEBİYLE UCAKLARDAKİ PUSULALARIN FIRIL FIRIL DÖNEMSİ MÜMKÜN DİGİL.ORDA BOYUTLAR ARASI Bİ GECŞ SAGLAYAN KAPI EFSANE DİGİ GERCEKTİR BANA KALIRSA.HATTA BU İŞE UFOLARIDA KATMAK COK DOGRU OLUR.

Elvis'te yaşıyor aslında öyle kemikleri falan çıkmadı :D

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...