Jump to content

Bu Yasak Türkiye'ye Gelir Mi?


mucit41

Recommended Posts

Bu yasak Türkiye'ye gelir mi?

mp3_filedownload.gif

Bu yasak ileride Türkiye için de geçerli olur mu?

Fransa Senatosu, internet üzerinden yasa dışı olarak müzik ve film indirenlerin internet aboneliklerinin kesilmesini öngören yasa tasarısını kabul etti.

Senato genel kurulundaki oylamada, 189 "evet", 14 "hayır" oyu çıktı. Sosyalist Parti üyesi senatörlerinin oylamaya katılmadığı gözlendi. Meclis genel kurulu, yasa tasarısını daha önce kabul etmişti.

Yasa tasarısı, geçen ay meclis genel kurulunda az sayıda milletvekillerinin katıldığı oylamada sürpriz bir şekilde reddedilmişti. Hükümet, daha sonra üzerinde küçük bir değişiklik yaparak, yasa tasarısını tekrar parlamento gündemine sunmuştu.

Hükümet, yasa dışı müzik ve film indirme yüzünden ülkedeki sanatçıların mali açıdan büyük zorluklarla karşı karşıya kaldığını belirterek, sanatçıların korunması için yasa tasarısının mutlaka kabul edilmesi gerektiğini savunmuştu.

Yasa, internet üzerinden müzik ve film indirenlerin elektronik mesajla 2 kez uyarılmasını, daha sonra bu kişilerin internet aboneliklerinin 2 aydan 1 yıla kadar iptal edilmesini öngörüyor.

Şimdi merak edilen soru şu: Bu yasak ileride Türkiye için de geçerli olur mu?

Link to comment
Share on other sites

Bir de karşı tarafın gözünden bakmak lazım. Sen Albüm çıkartıyorsun.. 1.000 kişi alıyor fakat 1.000.000 kişi dinliyor.. Neden?? Millet birbirinden alıyor veya internete upload edilenlerden indiriyorlar. Sen bundan 100 TL kar edeceksen 50 TL hatta 30 TL felan kâr ediyorsun.. Burada üreticinin hakkı korunuyor.. Bence burada tüketici TAMAMEN haksız.. Biz korsanını alarak veya internetten indirerek aslında yanlış yapıyoruz.. Adam uğraşmış yapmış ve satıyor. Ama biraz da parasını düşük tutsalar belki biz de satın almayı deneyeceğiz.. Ama bence yine de korsan kullanmakla yaptığımız YANLIŞ..

Link to comment
Share on other sites

Türkiye nin teknolojide ilerlemesinin başında korsan yazılım geliyor.

Eğer korsan yazılım olmasa bir bilgisayar 1 milyar iken gereken işletim sistemi programlarla beraber 2-3 milyarı geçerdi.

Korsan yazılıma gelince geçen Beyaz Showu izliyordum sanırım Candan erçetin yeni albüm çıkarmış.

Beyaz direk internetten indirdik mi albümü diye? sorduğunda herkes evettttt diye cevap vermişti :D.Sanatçılarda biliyor korsan indirildiğini.Onlarda Konserlerda parayı kırıyor.Bu düzen böyle gelmiş böyle gider.

Bu yasağın gelmesi için Türkiyede asgari maaş 2 MİLYAR olması gerekir :p

Sen şimdi bu zamannın Türkiyesinde asgari maaşla git orjinal müzik cd sine + 12 YTL ver.Gülerim sadece.

Bu ülkede bu yasak biraz zor çıkar.

Yine söylüyorum bu ülkede teknolojinin ilerlemesinin başında korsan geliyor.

Link to comment
Share on other sites

Böyle birşey yapmazlar.Düşünsenizle 2002 yıllarında daha önce kaç kişide inernet vardı.Ama herkesde nerdeyse mp3 çalar vardı.İndirmesekde mutlak korsanlar bulunur.Sonuc olarak zararlı ttnet çıkar.Tabi bu yasa üzerinde farklı değişiklikler yapabilirler.örneğin kapatma yerine 1 ay kullanmam ve parasını ödeme gibi.

Link to comment
Share on other sites

onlarda haklı ama biz daha çok haklıyız bu korsan konusunda türkiyede bu korsanı durduramazlar böyle güzel forumlar olduktan sonra ttnette tabi müşteri kaybetmek istemez örneğin bir windows xp 200 ytl den fazla pc yi zor alan aileler var düşünün yani devlette bile korsan kullanıyolar polisin oğlu bile kullanıyo polisin kendiside kullanıyordur kesin yani türkiyede bu yasak işlemez gibime geliyo.saygılar

Link to comment
Share on other sites

  • 5 ay sonra...
  • Administrator
ya ben anlamıyorum neden indirene suç oluyorda onu alıp paylaşıma verenin bir sucuyok asıl suçlu o oluyor bu durumda belki birisi bilmeden yanlışlıkla indirdi omu suçlu bu yüzden birisi suçlanacaksa çok saçma bir durum olur

Hmmm. Hande yener 2009 son albüm.rar.

Acaba ne olabilir bu...

Link to comment
Share on other sites

bizim indirdiğimiz albümlerden aslında sanatçılarda para kazanyor biz onların reklamlarını yapıyoruz bi nevi onların şarkıları dinlendikçe konserler veriyorlar club larda n para kazanıyorlar siz bakmayın onların ordan korsana karşıyız demelerine Demet Akalın ın bile bilmem kaç tane arabası var hem de pahalı arabalar ee bu kadın nasıl para kazandı mahdurda :)

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...