Jump to content

Deepfreeze Vb. Kullanmak Ssd Performans'dan Ve Sağlığından Yer'mi?


canhayelmert3
 Share

Recommended Posts

Merhaba arkadaşlar.Ben uzun yıllardır aynı işletim sistemi aynı ssd aynı deepfreeze versiyonunu kullanmaktayım.İnternet'te bazı forumlarda ssd diskte deepfreeze vb. uygulamalar performans ve sağlıkta düşürdüğünü yazanlar var.Ama ben devamlı dikkat ediyorum açıkcası mesela ssd'ye kendi kendine yazılan edilen yok.6 yıldan bu yana ssd sağlığım %95'de duruyor.1Tb küsür bilgi yazılmış gözüküyor hdd sentinel'de şimdiye kadar.Ben bir kez sistemi kurdum deepfreeze çaktım öylece kullanıyorum.Ekstra tüm yükleme ve denemelerimi mekanik diskte yapıyorum.Kısacası deepfreeze etkisi çok büyükse ssd üzerinde bende niye problem olmadı.Dediklerine göre deepfreeze vb. programlar ssd'de devamlı write işlemi yaptığını söylüyorlar.böyle bir şey olsa 6 yılda benimki çöp olması gerekiyor diye düşünüyorum.Sizlerinde deneyimlerinizi paylaşmanızı istiyorum bu konu hakkında.

Link to comment
Share on other sites

6 yılda 1 tb yazmışsın bu indirmeden kaynaklı deepfreeze ekstra bişi yüklemende sorun oluşmaması için güzel bir program indirme işini direk hdd yemi yapıyorsun eskiden bende kullanırdım o zamanlar virüs salan çoktu tarayıcı açıklarıda çoktu bir dosya ve ya mail ile bulaşıyordu şimdi o kadar pek yok zaten tarayıcı uyarıyor seni 6 yılda 1tb 100de 95 sağlamsa iyi benim 1 sene olucak ssd alalı  2tb yazdım  100de 94  te 19 tb yazma ömrü var gösteriyor yani sen benden 3 kat daha ömürlü kullanacan ama şu var bir yerde video izlemiştim sdd ömrünün 3 katı veri yazıp hala ssd kullanabiliyordu adam benim tahminim düşüp zedelenmedikçe daha çok kullanılır diyorum kalitesiz bir ürün olsaydı diyelim ürettim ömür biçtim hop çöpe yenisini al fiyatta makul olur bu kadar pahalı olmazdı sen bildiğin gibi yap başkasını boşver her kafadan ses çıkar ama net cevap olmaz

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Ben ssd'ye sistemi kurduktan sonra tüm "downlod-temp-systemtemp-sanal bellek" gibi tüm diske write yapacak şeyleri mekanik diske yani d diskine yönlendirdim.ssd disk sadece windows'u açıyor başka ekstra iş yapmıyor.ssd disk tek işlevi şuanda windows'u açmak.Amaç gaye ssd diski olabildiği kadar UZUN ÖMÜR kullanmak.Az write çok iş :) Şuanda sistem açıldıktan sonra bellek kullanımı 2gb.ekstradan yüklediğim programların ekran görüntüsünü attım.şuanda 129 program yüklü.Ne yaptığını bildiğin sürece sistem sana performans sunuyor.Yani aslında sağlam bir ayardan sonra pc gerçekten çok iyi performans veriyor.Şu anda 20h2 19042.928 kullanıyorum.Uzun bir ara kapalı kaldıktan sonra pc'nin ilk açılış süresi ortalama 10-12 saniye arası.sonraki açılışlar 6-9 saniye arası sürüyor.sistemimden gayet memnunum.Ssd belki en kalitesiz olanı kullanıyor olabilirim.Farklı forumlarda elimdeki ssd'yi kötüleyenler var iyi değilmiş hız anlamında ama bana gayet yetiyor şükürler olsun.Bu pc'de oyunumda render'im fazlasıyla hallediyor.İlerde belki anakart işlemci'de değişince tam istediğim gibi olur inşallah.

Please register to see this content.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Deepfreeze,işletim sistemini kopyaladığı için yapılan hiç bir işlem ssd ye kayıt olmuyor yani sanal bir ortam sunuyor ve ssd ilk kurulduğu gibi tertemiz kalıyor ancak, güncellemeleri yapmak için Deepfreeze yi devreden çıkartıp güncellemeyi ssd ye kayıt etmeniz gerekiyor.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • Uygulamaların yanısıra , windows'un dosya yapısı,işletim sistemi çalışma mantığı vs. geneli itibarıyla donanımları sürekli non-stop meşkul eder olaya sadece bir program üzerinden değerlentirmemek gerekli. Internet'teki yorumlara bakılırsa zaten hiçbir programı kullanmamak gerekli acayip bilgi kirliliğide söz konusu. Bence Çöp kavramı ,bu kalabalık gereksiz anlamsız bilgi kirliliklerine daha fazla uygun olduğu kanaatindeyim. Mekanik olan diskler bile bozulabiliyorken durduk yere, dijital manyetik depolama arabirimleri ssd m2 vb. disklerde gülü seven dikenine katlanır misali maalesef ödün vermek gerekli olabilmekte. teknolojik olarak doğası gereğide bu olması gerekli şimdilik durum bu şekil yoksa adamlar nasıl rant çıkar sağlayacaklar bozulmayan bir disk üretseler diye düşündürücü?
  • Genel olarak donanımlarda dahil olmak üzere sağlık ısı performans vb. meşkuliyetlerin en aza minimal seviyelerde olduğunu düşündüğüm , uzun süredirde üzerinde testler ve incelemeler yaptığım  işletim sistemi olan Linux işletim sisteminin dosya yapısı ve işletim sisteminin çalışma mantığı anlayışına bakınca ve windows ile donanım bakımından değerlendirmeler yapıldığında , açık ara linux sistem yapıları bu bakımdan daha işlevsel ve uzun vadeli şekilde donanımların sağlıklı çalışması vb. bakımdan daha etkili rol oynadığı kanatindeyim.
  • Bu yazdıklarım Unix familyasında olan ( Macosx vd.) sistemler içinde geçerli. işletim sistemlerinin, background arka plan hizmetleri,dosya yapısı donanımları çalıştıran driver ve birbiriyle bağlantılı şekilde adeta zincirleme şekilde birbirini takip eden gelişmelere bakıldığında ve karşılaştırdığımda , ne yazıkki özellikle windows 10 platformunun bu bakımdan donanım bağlamında uzun zamandır üzerine yazılan çizilen ve çeşitli çıkan makalelere bakıldığında anlaşılan o ki, Ram , Cpu , Mainbboard , Battery vd. benzer şekilde ssd/hdd-diskler üzerinde oynadığı rolün, acımasız olduğunu anlayabiliyoruz az çok. Saygılarımla. :)
Edited by forjest
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...