Jump to content

NAMIKABI

Üye
  • Posts

    793
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    15

NAMIKABI last won the day on January 12 2022

NAMIKABI had the most liked content!

Profile Information

  • Male
  • SAMSUN

Recent Profile Visitors

17707 profile views

NAMIKABI's Achievements

Community Regular

Community Regular (8/14)

  • Conversation Starter Rare
  • First Post Rare
  • Collaborator Rare
  • Posting Machine Rare
  • Dedicated Rare

Recent Badges

1.8k

Reputation

  1. Bilgilendirme için teşekkürler. Bu arada bende şöyle bir bilgi vereyim. Driver Yedekleme Ve Geri Yükleme programının varsayılan sıkıştırma yöntemi .zip. Bence 7z sıkıştırma daha az yer kaplıyor. Denemelerimde; .zip dosyası 1.113.882.-kb .rar dosyası 822.388.-kb yer kapladı. .7z dosyası ise 676.599.-kb yer kapladı. Programın sıkıştırma algoritmasının .7z olmasını tavsiye ederim. (7zip zaten ücretsiz)
  2. Evet sol taraftan sürücüler kısmının en altın bir üstünde "Görüntü Bağdaştırıcıları" içerisinde.
  3. Çok uzun yıllar önce Powerqest firmasının DriveImage programını kullanırdım. Bu firmayı Acronis satın alınca acronise geçtim. Önceleri Türkçe olmayınca ve rehber olmayınca (15 sene önce) çok veri kaybettim. Ama neredeyse 2019 ile birlikte acronis artık Türkçe ve bir sürü rehber ve video var. Acronis True İmage Home 2021 TR kullanıyorum. Ancak sistemime hiçbir zaman kurmam, WinPE (genellikle Tr_By düzenlemesi olan KMPE) den çalıştırır yedek alır ve yine WinPE den çalıştırır recovery yaparım. Bu arada unutmadan yazayım. Mephistooo2 Ustanın paylaştığı "Acronis Shell Extension" eklentisini her sistemime kurarım. Bu eklenti sistemde acronis yokken ".tibx" uzantılı acronis yedeklerinin içeriğini görmeyi sağlıyor.
  4. Açıklamam daha anlaşılır olsun diye "Makarayı biraz geriye sarayım.😃)" Sistemim; ThinkBook 14s Yoga ITL (dokunmatik) 11. nesil i5-1135G7 işlemci, VMD driver ile kurulan NVMe WDC PC SN530 SDBPMPZ-256-1101 SSD disk var. Ekran kartı "Intel(R) Iris(R) Xe Graphics" Diğer özellikleri yazmıyorum. Bence önemli olanlar bunlar. Driver Yedekleme Ve Geri Yükleme 1.1 programını sağtık yönetici olarak çalıştırdım. İşlemler-Geri Yükleme işlemini Başlata tıkladım. (Aynı program ile almış olduğum) Zip dosyamın yerini gösterdim. Yaklaşık 5 dkk içerisinde driverlarım kuruldu ve program sistemi yeniden başlatmam gerektiğini söyledi ve program kapandı. Bende sistemi yeniden başlattım. Sistem başladığında "Aygıt Yöneticisine" baktım. intel ses video ve oyun denetleyicilerden "intel reference codec" tanınmamıştı. Sistemi tekrar "yeniden başlatınca" bu driverda tanındı. Yani sorun yok. Belki belki 2 defa yeniden başlatmak gerekebilir. Elinize sağlık size ve shadesofdeath'e teşekkür ederim.
  5. Benim ekran kartım Intel(R) Iris(R) Xe Graphics Driver Yedekleme Ve Geri Yükleme programı ekran kartı dahil tüm driverlarımı toplam 2.54 GB (sıkıştırmasız) olarak yedekliyor. Ekran kartı driverlarım toplam olarak 1.64 GB (sıkıştırmasız) Benim ekran kartı driverlarım aşağıdaki 5 adet klasör içerisinde bulunuyor. (Tabi benim sistemim için böyle-Başka sistemde klasör isimleri değişir) "iigd_dch.inf_amd64_f6ea1f36cd61d64f", "igcc_dch.inf_amd64_3de31b09a0024837", "igcc_dch.inf_amd64_564a6f565b40bd5f", "cui_dch.inf_amd64_19704598c1c9840a", "cui_dch.inf_amd64_b20183c0e1a9d643".
  6. Sitemize 20 gün önce üye olup bize "çetrefilli bir konuyu adım adım anlattığınız için" teşekkür ederim. Sitemize hoş geldiniz. Paylaşımlarınızın devamını bekliyoruz.
  7. Kendi kullanıcı adım ile kurulum yaptım. FULL Driverlarım yüklü. Yani kendi sistemim için uygun. WIM'e çevirip ISO yapıp paylaşsam başka sistemlerde sorun olur. Ben sizi ve kullanacak olanları bilgilendirmek için açıklama yaptım.
  8. Hocam, Sistemi kurdum. Yaptıklarım. EDGE kaldırıldı. Update ve Defender sistemden komple silindi. Mağaza bağlantılı 'Packages" dosyaları silindi. WinSXS Backup klasörü silindi. System32 klasöründeki Waas, Edge ve Wu ile başlayan (update) dosyalar silindi. Windows'taki WaaS klasörü silindi. REG ayarları yapıldı. FULL sistem temizliği yapıldı. irfanview, UninstallTool, RadyoDinle, HibitUninstaller Portable olarak ProgramFiles'a kopyalandı. Office 2016 Lite, Java 8.401, VisualC++, K-Lite Codec, Acronis Shell, Gadgets, Chrome, IDM kuruldu. Driver Booster ile FULL Driverlar kuruldu. (Sonra Driver Booster kaldırıldı.) Rezerve alan yok. C Sürücüsündeki Sanal Bellek dosyası 8 GB (8192 kb) olarak sabitlendi. Geri Yükleme Noktası yapıldı. Sistem 12.8 + 8 = 20.8 GB yer kaplıyor. Ellerine sağlık. Sistem stabil, sorunsuz. Teşekkür ederim.
  9. Bu arada "Defender Dışlama Aracı" da güzel olmuş. (İlk açılışta Rus'ca açılıyor. Menüden Türkçeye çevirince sorun yok. Ellerine sağlık. Güzel çalışmalarının devamını bekliyoruz.
  10. Hocam, Eline sağlık. Download ve Download & Install ayrı ayrı yan yana olamaz mı? Yani aynı pencerede istersek Download'a tıklarız ve sadece indiririz. İstersek Download & Install'a tıklar ve aynı anda indirip kurarız. Teşekkürler.
  11. https://forum.sordum.net/viewtopic.php?t=217270&sid=19e9fece2dcdf54061195c84ff54c9e8 https://www.sordum.net/41215/windows-lisans-anahtarinizi-kolayca-goruntuleyin/
  12. Merhaba, UEFI olan ve Orijinal Windows 10 Home Single Language keyi bulunan sistemine Windows 10 Home kurduysan aşağıdaki yolu takip et. Sistemini sorunsuz bir şekilde Windows Home Single Language'e çevirebilirsin. Öncelikle BIOS'ta kayıtlı Windows 10 Home Single Language keyin elinde olsun. Bu arada İnternetin açık olmalı. Başlat-Ayarlar-Güncelleştirme ve Güvenlik-Etkinleştirme-Ürün Anahtarını değiştir Buraya Home SL keyini kopyala-yapıştır. (Ya da klavyeden yaz) Çok kısa bir süre içerisinde sistemin Home SL olacaktır. Sistemin Windows 10 Home SL olduğunda sistemi yeniden başlat. Nadiren Server yoğunluğu vs. vs. nedenleriyle bu işlemi bir kaç kez denemen gerekebilir.
  13. Sistemimde KingHaze'nin IDM 6.42b7 si kurulu vaziyetteydi. Hibit Uninstaller ile zorla kaldır seçeneği ile kaldırıp Online tekrar kurdum hiçbir sorunla karşılaşmadım. Sonra bu kurulan IDM'yi Uninstall Tool ile yine zorla kaldır seçeneği ile kaldırıp Online tekrar kurdum hiçbir sorunla karşılaşmadım. Teşekkür ederim, Eline sağlık.
  14. Programsız olmasını tercih ederim. Sade sistem herkese uyar. Programları isteyen kurar.
  15. Önce DİKKAT MESAJI vereyim. WAREZ - CRACK - FILM PAYLAŞIM SİTELERİNDE (DOĞASI GEREĞİ) BİLGİSAYARINIZA ZARAR VEREBİLECEK DOSYALAR BULUNABİLİR. "Bedava peynir fare kapanında olur." "Bir ürün için bedel ödemiyorsanız aslında-belki de ürün sizsinizdir." LÜTFEN AŞAĞIDAKİ SİTELERE GİRERKEN DİKKATLİ OLUN. NOT : Google Chrome gibi sayfayı Türkçeye çeviren bir browser kullanırsanız anlamayı kolaylaştırırsınız. ************************************************* Rusça https://lrepacks.net/ Arapça https://www.farescd.com/software/ Rusça https://diakov.net/ Çince https://www.423down.com/ Farsça https://downloadly.ir/ https://soft98.ir/ https://www.yasdl.com/ Tayca https://i-loadzone.com/ ****************************************************** https://4mirrorlink.com/softwares/winsoft/ https://www.guru3d.com/files/ https://karanpc.com/software-category/ https://max-rls.com/category/applications/ https://www.freshwap.us/software/ https://infopedia24.com/category/pc-zone/pc-software/ https://pesktop.com/en/windows/ https://www.pirate4all.com/ https://rahim-soft.com/category/softwares/ https://scloud.ws/ https://softasmworld.blogspot.com/ https://trtsoftware.blogspot.com/ https://zamunda.net/index.php PORTABLE PROGRAM SİTELERİ https://portableapps.com/apps https://portableappz.blogspot.com/ https://www.fcportables.com/ https://portable4pc.com/ **************************************************** Ücretsiz (Freware) programlar https://ninite.com/ https://www.fosshub.com/categories.html https://www.majorgeeks.com/ ******************************************************
×
×
  • Create New...