Jump to content

Windows Araştırmalarım Ve Deneyimlerim...


deli_petro06
 Share

Recommended Posts

iceduman, Şimdi yazdı:

windows ta ses sorunu bende yaşıyorum. sorunu format attım ve windowsun kendi yüklediği driver dışında driver yüklemeyerek çözdüm

windows işine karışılmasını sevmiyor anladığım kadarıyla.

Yukarıda yazdığım kısım da windowsun kendi ayarlarından yapıyorsunuz. Beta sürüm v.s yükleme ihtimaliniz var mı? Betalar genel de sıkıntılı oluyor. Ben sürücüleri orjinal sitesinden indirip kurdum sorun olmadı. Hizmetlerden de yukarı da yazdığım servisi kapattım. Şu an kulaklık takılı değilken bile ses dışarı kadar geliyor. Daha önce SoundFx yada ona benzer bir isme sahip bir yazılım kullanmıştım. Güncellemeler sonrası saçmaladı. Sorunu da 2 aşama da çözdüm.

1- Ekran kartının Equalizer kısmındaki tüm butonları en üste çektim.

2-Hizmetlerden "Kaliteli Windows Ses Video Deneyimi" servisini devre dışı bıraktım.

Windowsta ben nasıl kullanmanı istiyorsam öyle kullanacaksın mantalitesi var. Açık şekilde görülüyor. İnternet explorer desteği bitti ama hala arkaplanda çalışıyor. Sildiğiniz de sorun oluyor. Windows Defender' ın en az 8-10 servisi var, maksimum 8' ini kapatabiliyorsun ve kalan 2'sini kapattığın da yine sorun oluyor. Windows raporlama servisleri sanırım önceden 8 tane falandı. Şimdiler de 10 veya üzerine çıkmış olabilir. Halihazır da ciddi şekilde performans sorunları varken, daha da kötü etkileyecek servisler ekliyorlar. Bu yüzden de ben Linux' a daha fazla yöneldim. Windows işine karışılmasını geçtim, zorba gibi bir mantaliteyle hareket ediyor. Şu Linux' a oyun desteği gelirse o zaman işler değişebilir...

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

orjinal sitesinden intel ekran kartı driver kurunca realtek ses çızırtı yapmaya başlıyor. intel ses diye bişi daha yüklüyor ekran driverinin yanında. hdmi çıkışta kullanıyor galiba.

 

sorunlar tamamen windows 10 kaynaklı . stabil 2016 ltg mi öle bir sürüm vardı onu kurun sorun morun yok. 

Edited by iceduman
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Sorun kesinlikle windows 10'da , forjest üstad'ın Windows 10 x64 Enterprise Ltsb 2016 Aero Eylül çalışmasını deneme amacıyla ayrı bir hdd'ye kurdum , ifrit oldum arkadaş, ses sürücüsü yükledim 64 bit sürümünü yükle diyor, sonrasında güncel windows 10 x64 denedim, ses geliyor  fakat arayüz açınca ayar yapamıyorum!, iceduman arkadaşın dediğ gibi windows 10 işine karışılmasını sevmiyor ve windows 10'un ses ayarlarından ayar yapabildim, windows 7 x64'te ne ses ne arayüz problemi yok!.

Edited by gangstarap
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 hafta sonra ...

Arkadaşlar yeni konu açmadan Hyper-V konusunda önemli bir konuyu paylaşayım. Geçen haftalar da Hyper-V üzerinden sysprep deniyordum. Hyper-V kullanırken kesinlikle denetim noktalarını kapatın. Başka hiçbir uygulamaya ihtiyaç duymadan imaj alabiliyorsunuz. Ancak denetim noktaları hem performansı etkiliyor hem de Hyper-V üzerinden imaj almak istediğiniz de sorun çıkarıyor. İmaj alma işleminin yapılmasını imkansız hale getiriyor. Bu konu da ilgilenenler için bu bilgiyi ekliyorum. Denetim noktalarını ayar yapmazsanız otomatik olarak alıyor...

Link to comment
Share on other sites

Bugün yine windows'u nasıl hızlandırabilirim diye araştırdığım sonuçları aşağıya ekliyorum.

Öncelikle benim PC' imde Ram tüketimi çok üst seviye de oluyor. Bunun sebebi 4 Farklı HDD' te Linux, Windows ve ara sıra MACOS işletim sistemleri kuruyorum. En düşük tüketim de en az % 50 civarı oluyor. Bugün neler yapabilirim diye araştırırken aşağıdaki youtube kanalının Görev Zamanlayıcı eklentisini gördüm ve bir deneme yaptım. Performans olarak çok fazla etkisi olmasa da sağ tık yaparken hafif donmalar azaldı. Denemek isterseniz aşağıya ekliyorum. 

Spoiler

 

Haricinde bugün yabancı forumlar da da araştırdım. Kullanıcıların tamamına yakını "Donanım Hızlandırmalı GPU Planlaması" nın hiçbir etkisinin olmadığı aksine çok yüksek seviyeler de Ram tükettiğini yazmışlar. 12 GB Ram kullanan kişiler bile bu servisin çok fazla Ram harcadığını söylemişler. Eğer bu servis PC' niz de açıksa aşağıdaki konudan yardım alarak, kapattığınız da ne gibi bir etki ettiğini görebilirsiniz..

Donanım Hızlandırmalı GPU Planlaması Nasıl Kapatılır

Spoiler

Please register to see this content.

 

  • Thanks 2
Link to comment
Share on other sites

VentMois, 23 dakika önce yazdı:

eee yok bende.

 

Please register to see this content.

Ben 19042.630 sürümünü kurcalarken Hizmetler' de karşıma çıktı. Grafik ayarlarına hiç bakmadım. Konu da ekran kartının destekleyip desteklemediğine bakmak gerekiyor yazıyor. Neden her sistem de yok o kısmı bende anlamadım...

Link to comment
Share on other sites

su an mevcut Win10.20H2.19042.608 rtm sürümünden Win10.20H2.19042.631 sürümüne güncelliyebilirsiniz henuz oturmus bı surum var desek yalan olur

Win10.20H2.19042.662 cıktıgı soyleniyor ben su an 631 uzerine hazırladıgım home sl paylaşmakta tereddutteyım

Habire sürüm güncelliyor neresine güvenecegiz bilemiyorum

  • Haha 1
Link to comment
Share on other sites

katologtan kaldırılmıs sankı

 

Bu güncelleme aşağıdaki düzeltmeleri ve iyileştirmeleri içerir:

  • Standart modern iletişim kutusunu kullanmak için Internet Explorer'ın Hakkında iletişim kutusunu güncelledik.
  • Siz cihazı kilitlemeden önce Ekran Okuyucusu kullanımdaysa, bir cihazın kilidini açtıktan sonra Ekran Okuyucusu'nun yanıt vermeyi durdurmasına neden olan bir sorunu çözdük.
  • Dil paketini dağıttıktan sonra bile yerel hesap gruplarının yerelleştirilmiş dilde görüntülenememesine neden olan bir sorunu çözdük.
  • Bir kullanıcının bir Windows cihazında belirli Microsoft Xbox konsollarını bulmasını engelleyen bir sorunu düzelttik.
  • Windows Sanal Masaüstü (WVD) kullanıcılarına oturum açmaya çalıştıklarında siyah ekran görüntüleyen bir sorunu düzelttik.
  • Bellek sızıntısına neden olan belirli bir COM API ile ilgili bir sorunu çözdük.
  • Microsoft Xbox Game Bar uygulaması kontrollerinin desteklenen monitörlerde görüntülenememesine neden olan bir sorunu çözdük. Bu sorun, bu monitörlerde Değişken Yenileme Hızı etkinleştirilmiş olarak çalışan belirli Microsoft DirectX® 9.0 (DX9) oyunlarında görülür.
  • USB cihazları bağlandığında dokunmatik klavyenin Evrensel Windows Platformu (UWP) uygulamalarında açılmasını engelleyen bir sorunu düzelttik.
  • USB 3.0 Hub'larıyla ilgili bir sorunu çözdük. Hub'a bağlı bir aygıt, aygıtı hazırda bekletmeye veya aygıtı yeniden başlatmaya ayarladığınızda çalışmayı durdurabilir.
  • Farklı ekran çözünürlüğüne sahip bir cihazda Uzak Masaüstü Bağlantısı kullandığınızda dokunmatik klavyeyi kıran bir sorunu düzelttik.
  • Dosya Gezgini'nde Dosya Aç iletişim kutusunu kullandığınızda ve Önceki Sürüm özelliğine sahip bir paylaşılan klasöre göz attığınızda oluşan aşırı ağ trafiğiyle ilgili bir sorunu düzelttik.
  • Yarı genişlikli Katakana'yı döndürmek yerine Japonca için Microsoft Giriş Yöntemi Düzenleyicisi'ni (IME) kullanırken ImmGetCompositionString () işlevinin tam genişlikte Hiragana'yı döndürmesine neden olan bir sorunu düzelttik.
  • Jump listesi öğelerinin çalışmasını engelleyen bir sorunu düzelttik. Bu, MSIX biçiminde paketlenmiş masaüstü uygulamaları için Windows Runtime (WinRT) Windows. UI. StartScreen API kullanarak oluşturduğunuzda meydana gelir.
  • Bopomofo, Changjie veya Hızlı Giriş Yöntemi Düzenleyicileri (IME) kullanımdayken uygulamaların Shift ve CTRL tuş vuruşu olaylarını almasını engelleyen bir sorunu düzelttik.
  • Japonca'ime veya Çince Geleneksel IME kullanılırken düzenleme denetimlerinin giriş odağını rastgele değiştiren bir sorunu düzelttik.
  • Belirli sunucularda oturum açmanızı engelleyen bir sorunu çözdük. Bu, bir bilgisayar oturumunun başlamasını etkileşimli olmaya zorlayan bir Grup İlkesi etkinleştirdiğinizde oluşur.
  • Yerel arka planı düz renk olarak belirttiğinizde masaüstü duvar kağıdını GPO tarafından yapılandırılan şekilde ayarlayamama sorununu düzelttik.
  • Microsoft Pinyin IME ile, belirli ifadeleri yazdığınızda aday bölmesini beklenmedik bir şekilde kapatan bir sorunu çözdük.
  • Japonca'ime kullandığınızda Shift keyup olayını bir uygulamaya gönderemeyen bir sorunu düzelttik.
  • Emoji panelinde Kaomoji'yi yanlış yapan bir sorunu çözdük.
  • Mail uygulamasında dokunmatik klavyeyi kararsız hale getiren bir sorunu düzelttik.
  • IME Kana giriş modundayken bir parola yazdığınızda yarı genişlikli Hiragana gibi beklenmedik karakterlerin girmesine neden olan bir sorunu düzelttik.
  • Bluetooth Low Energy (LE) kullanarak bağlanan belirli MIDI cihazlarını eşleştiremeyebilecek bir sorunu düzelttik.
  • WindowProc ()'a yinelenen Windows mesajları gönderildiğinde, Visual Basic 6.0 (vb6)'nın çalışmayı durdurmasına neden olan bir çalışma zamanı hatasını düzelttik.
  • Bir Etkinlik Yönlendirme aboneliğini güncellemek için wecutil SS / 😄 komutu kullanıldığında 0x57 hatası oluşturan bir sorunu düzelttik.
  • Uygulamaların LookupAccountSid () API'sini çağırdıklarında başarısız olmasına neden olan bir sorunu düzelttik. Bu, hesapları, adı önceki alan adından daha kısa olan yeni bir etki alanına taşıdıktan sonra gerçekleşir.
  • Bir Kod Bütünlüğü İlkesi yüklemenin PowerShell'in büyük miktarda bellek sızdırmasına neden olduğu bir sorunu çözdük.
  • Başlatma sırasında bir sistemin çalışmayı durdurmasına neden olan bir sorunu çözdük. Bu, CrashOnAuditFail politikası 1 olarak ayarlandığında ve komut satırı bağımsız değişken denetimi etkinleştirildiğinde meydana gelir.
  • Grup İlkesi Güvenlik ayarlarını düzenlerken Microsoft Yönetim Konsolu (MMC) Grup İlkesi uygulamasının çalışmayı durdurmasına neden olan bir sorunu düzelttik. Hata mesajı "MMC ek bileşeni başlatamıyor."
  • Bir sistemin disk belleği olmayan havuzunu serbest bırakamayan ve sistemin yeniden başlatılmasını gerektiren bir sorunu düzelttik. Bu, Federal Bilgi İşleme Standardı (FIPS) modu etkinleştirilmiş 32 Bit uygulamalar çalıştırıldığında meydana gelir.
  • Güncellemelerin yüklenmesini engelleyebilecek ve "E_UNEXPECTED" hatası oluşturabilecek bir sorunu düzelttik.
  • Kilit ekranındaki "PIN'imi unuttum" işlevinin başarısız olmasına neden olan bir sorunu düzelttik. Bu hata, kullanıcı bir kullanıcı adı ve parola kullanarak oturum açtıysa ve DontDisplayLastUserName veya HideFastUserSwitching ilke ayarları etkinleştirildiyse oluşur.
  • Koşullu Erişim ilkesi hatası nedeniyle Google Chrome tarayıcısını kullanarak Azure Active Directory'ye (AD) erişimi engelleyen bir sorunu düzelttik.
  • Daha düşük çözünürlük modunda çalışan Windows Mixed Reality kulaklıklarının görsel kalitesini iyileştirdik.
  • Endpoint için Microsoft Defender desteğini yeni bölgelere genişlettik.
  • Desteklenen donanımda gölge yığınları adı verilen Donanım tarafından zorlanan yeni bir Yığın Koruması özelliğini etkinleştirdik. Bu güncelleme, uygulamaların, geriye dönük kontrol akışı bütünlüğünü sağlamlaştırmaya yardımcı olan ve geri dönüş odaklı programlama tabanlı saldırıları önleyen kullanıcı modu gölge yığın korumasını seçmesine olanak tanır.
  • Microsoft Uzaktan Yordam Çağrısı (RPC) çalışma zamanında Dağıtılmış Dosya Sistemi Çoğaltma (DFSR) hizmetinin yanıt vermeyi durdurmasına neden olan bir sorunu düzelttik. Bu sorun, çoğaltma olmadan 24 saatlik varsayılan zaman aşımı için DFS Çoğaltma (5014), RPC (1726) ve yeniden bağlantı olmaması (5004) için günlük olayları oluşturur.
  • Dokunmatik klavyeyi izin verilen uygulamalar listesine ekledik ve artık çoklu uygulama atanmış erişim modunda çalışıyor.
  • PDF24 uygulamasının 9.1. 1 sürümünün .txt dosyalarını açmasını engelleyen bir sorunu düzelttik.
  • Bazı senaryolarda disk belleği olmayan havuz bellek sızıntısına neden olabilecek bir sorunu düzelttik.
  • Dosyaları sulandırması engellenen bir uygulamanın bazı durumlarda dosyaları sulamaya devam etmesine izin veren bir sorunu düzelttik.
  • Bir kapsayıcı senaryosundaki dosyaları kopyalarken bindflt.sys'de bellek sızıntısına neden olabilecek bir sorunu düzelttik.
  • Etkinleştirildiğinde Sertifika Şeffaflığı (CT) günlüklerini gönderemeyen Active Directory Sertifika Hizmetleri (AD CS) ile ilgili bir sorunu düzelttik.
  • Küme doğrulamasının, küme kullanımı ve yeniden iletişim için olmayan dahili anahtarları test ettiği bir sorunu çözdük.
  • Etki alanındaki bir aygıtın kimlik bilgilerini kullanarak etki alanında olmayan bir aygıtta oturum açmaya çalıştığınızda 0x27 durma hatasına neden olan bir sorunu düzelttik.
  • Bir uygulamayı yükledikten sonra bir cihazın sürekli olarak yeniden başlamasına neden olan bir sorunu düzelttik.
  • 10 Kasım 2020 Windows güncellemesinin bir parçası olan 
    Please register to see this content.
    PerformTicketSignature kayıt defteri alt anahtarı değeriyle ilgili Kerberos kimlik doğrulamasıyla ilgili sorunları çözdük. Yazılabilir ve salt okunur etki alanı denetleyicilerinde (DC) aşağıdaki sorunlar ortaya çıkabilir:
    • PerformTicketSignature 1 (varsayılan) olarak ayarlandığında, Kerberos hizmet biletleri ve bilet verme biletleri (TGT) Windows olmayan Kerberos istemcileri için yenilenmeyebilir.
    • PerformTicketSignature 0 olarak ayarlandığında, zamanlanmış görevler, kümeleme ve iş alanı uygulamaları için hizmetler gibi Kullanıcı için Hizmet (S4U) senaryoları tüm istemciler için başarısız olabilir.
    • Ara etki alanlarındaki DC'ler tutarsız bir şekilde güncellenirse ve PerformTicketSignature 1 olarak ayarlanırsa, S4UProxy yetkisi, etki alanları arası senaryolarda bilet yönlendirmesi sırasında başarısız olur.
Edited by casper0007
Link to comment
Share on other sites

deli_petro06, 17 saat önce yazdı:

Bugün yine windows'u nasıl hızlandırabilirim diye araştırdığım sonuçları aşağıya ekliyorum.

Öncelikle benim PC' imde Ram tüketimi çok üst seviye de oluyor. Bunun sebebi 4 Farklı HDD' te Linux, Windows ve ara sıra MACOS işletim sistemleri kuruyorum. En düşük tüketim de en az % 50 civarı oluyor. Bugün neler yapabilirim diye araştırırken aşağıdaki youtube kanalının Görev Zamanlayıcı eklentisini gördüm ve bir deneme yaptım. Performans olarak çok fazla etkisi olmasa da sağ tık yaparken hafif donmalar azaldı. Denemek isterseniz aşağıya ekliyorum. 

  İçeriği Gizle

 

Haricinde bugün yabancı forumlar da da araştırdım. Kullanıcıların tamamına yakını "Donanım Hızlandırmalı GPU Planlaması" nın hiçbir etkisinin olmadığı aksine çok yüksek seviyeler de Ram tükettiğini yazmışlar. 12 GB Ram kullanan kişiler bile bu servisin çok fazla Ram harcadığını söylemişler. Eğer bu servis PC' niz de açıksa aşağıdaki konudan yardım alarak, kapattığınız da ne gibi bir etki ettiğini görebilirsiniz..

Donanım Hızlandırmalı GPU Planlaması Nasıl Kapatılır

  İçeriği Gizle

 

Öncelikle çok faydalı bir konu, araştırmalar ve bilgilendirmeler için teşekkür ederim. Ben de nacizane bir program paylaşmak istedim, adı MemReduct. Bu program da videodakine benzer bir şekilde otomatik olarak belli aralıklarda belleği temizliyor ve bu işi gizli bir şekilde yapıyor. Şahsen ben CS GO'ya filan girmeden önce temizleme yapıp öyle giriyorum. Bu sayede daha akıcı bir oyun deneyimlemiş oluyorum. 😊
İndirmek için: 
Kaynak  kodları: 

Please register to see this content.

  • Like 2
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Asrın icadı. Microsoft amcaya bir derdim var sorayım, milyonuncu kez aynı cevabı alayım. Boşa zaman harcamak istiyorum, ancak sorunum çözülmesin istiyorum diyerek Microsoft desteğe yazacağınız herhangi bir mesaj için alacağınız karşılığı aşağıya ekliyorum. Galaksinin işletim sistemi Windows'u üreten Microsoft firmasının son yıllar da her derde deva çözümü, aramayın diye ekliyorum. Ben bugüne kadar güncelleme,  sağ tık donam sorunu v.s hangi sorun için denediysem hiçbir işe yaramadı.  Ekleyeyim sizinde işinize yaramasın...

Artık gribe, coronaya falan mı iyi geliyor diye düşünmeye başladım...

Spoiler

 

Microsoft Destek Forumu'na hoş geldiniz.

 

Yaşadığınız sorun ile ilgili olarak,   + tuşlarına aynı anda basın, CMD yazın ve arama sonucunda gelen Komut İstemi'ne sağ tıklayarak ''Yönetici olarak çalıştır'' seçeneği ile açınız. Açılan pencereye SFC / SCANNOW yazıp ENTER tuşuna basınız. Sistem taraması %100 olunca bilgisayarınızı yeniden başlatarak durumu kontrol ediniz.

 

Sorunun devam etmesi durumunda,  yer alan dosyayı masaüstüne indirip, sıkıştırılmış dosyadan çıkartınız. Çıkarttığınız Allupdate.bat dosyasına sağ tıklayarak ''Yönetici olarak çalıştır'' seçeneği ile çalıştırınız. İşlem tamamlanıp, DOS ekranı kapandıktan sonra test ediniz.

 

Sorunun devam etmesi durumunda, 

Please register to see this content.
 + tuşlarına aynı anda basın, CMD yazın ve arama sonucunda gelen Komut İstemi'ne sağ tıklayarak ''Yönetici olarak çalıştır'' seçeneği ile açınız. Açılan pencereye aşağıdaki komutları sırasıyla girerek ENTER tuşuna basınız.

 

DISM.exe /Online /Cleanup-image /Scanhealth
DISM.exe /Online /Cleanup-image /Restorehealth

 

Sorununuz giderilmez ise, yeni bir Windows kullanıcı hesabı oluşturarak durumu test ediniz.

 

Link to comment
Share on other sites

Son haftalar da bilgisayar performansı nasıl artırılır diye uğraşırken Windows 10 Sağ Tık + Yenile butonuna basıldığında donma, pc açılışında donma sorunlarıyla karşılaştım. Kimisi CCleaner' la sağ tık eklentilerini devre dışı bırakmayı önermiş, kimisi Kayıt Defterinden bazı girdilerin silinmesini yazmış. Aşağıya örnek ekliyorum.

Spoiler

948450003_WindowsSaTkSorunu.jpg.ae192c2453e1d27f3d0edefafcb2e532.jpg

Yukarıdaki gibi ve Shexview tarzı uygulamalar kullanılması tavsiye edilmiş. Anladığım kadarıyla bu donma sorunları genel olarak Ekran kartının sağ tık eklentileri sebebiyle oluyor. Herkeste bu nedenle olmayabilir. Mesela bende Ekran Kartı sebebiyle olmadı.

Benim bilgisayarımda donma olmasının sebebini kurcalarken buldum. Sorun Hizmetler (services.msc) veye Msconfig sistem yapılandırması kısmındaki Sistem  Günlüğü - Resim Alma Olayları -  Yazdırma Biriktiricisi - Sistem Olay Bildirim Hizmeti adlı servislerin Kayıt Defterinden yada Sistem Yapılandırılması kısmından kapatılması nedeniyle olduğunu buldum. Yani her sağ tık donma sorunun nedeni sağ tık seçeneklerinden kaynaklanmıyor. 

(Ben de pc açılırken masaüstü donarak geliyordu ve düzeldikten sonra birden fazla kez sağ tık + yenile yaptığım da masaüstü donuyordu. Bu süreçte tıkladığım da da sonlandır uyarısı gelip masaüstü uzun bir süre gidiyordu. Kendi çözümümü ben bu şekilde buldum. Sistem hazırlama denemelerim de çok sık yaşadığım bir sorundu, çözümü bu şekilde buldum. Muhtemelen de sorunun kaynağı Sistem Olay Günlüğü yada Sistem Olay Bildirim Hizmetinin devre dışı bırakılmasından kaynaklanıyordu. Tekrar aktif edince sorun düzeldi...)

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

@deli_petro06 hocam bende size şöyle bir soru sorayım belki vardır bildiğiniz bir şey. Windows 10'da bildiğiniz gibi şöyle bir menü var. Aşağıya resmi ekledim. Hoparlör ve varsa takılı kulaklık vs arasında geçiş yapabiliyoruz. Bu özellik sanırım 1803 sürümünde geldi yanlış olmasın. Çünkü daha düşük Windows 10 sürümleri de kullandım bu menü yoktu. Şuan Windows 8.1 SL kullanıyorum bu menü yok standart Windows 7 gibi. Ben buraya aynı resimde ki gibi bir menü vs ekleyebilirmiyim acaba tek seferde kulaklık ve hoparlör arasında geçiş yapmam gerekiyor çoğu zaman bu menü olmadığı zaman iki saat uğraşıyorum çünkü. Böyle bir menü yoksa bile en azından hoparlör ve kulaklık arasında anında geçiş yapabileceğim bir programda olur. Yardımcı olursanız inanın çok makbule geçer.

İlgili menünün resmi;

 

ximg_5afdec2a3fe07.png.pagespeed.gpjpjwpjwsjsrjrprwricpmd.ic_.HHHO1BQtgT.png.815d0df3e87ab540c37868c972f23abb.png

Link to comment
Share on other sites

@ByKayseriLi Daha önce bu tip bir işlem yapmamıştım. Bildiğim kadarıyla da bahsettiğiniz kısım masaüstüne kısayol olarak eklenebiliyor. Ufak bir araştırma yaptığım da Audio Output Switcher isimli programla direkt kısayollar oluşturarak geçiş yapılabildiğini öğrendim. Aşağıdaki konuya eklemişler. Kullananlar çok daha pratik olduğunu yazmışlar. Hoparlör ve Kulaklık için kısayollar atayarak hızlı geçiş yapma imkanı da sağlıyormuş. İşinizi görebileceğini sanıyorum...

KONU LİNKİ:

Spoiler

Konu da bahsi geçen programın linki:

Spoiler

LİNK 1: 

LİNK 2: (2020) 

Please register to see this content.

 

Edited by deli_petro06
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

deli_petro06, 12 saat önce yazdı:

@ByKayseriLi Daha önce bu tip bir işlem yapmamıştım. Bildiğim kadarıyla da bahsettiğiniz kısım masaüstüne kısayol olarak eklenebiliyor. Ufak bir araştırma yaptığım da Audio Output Switcher isimli programla direkt kısayollar oluşturarak geçiş yapılabildiğini öğrendim. Aşağıdaki konuya eklemişler. Kullananlar çok daha pratik olduğunu yazmışlar. Hoparlör ve Kulaklık için kısayollar atayarak hızlı geçiş yapma imkanı da sağlıyormuş. İşinizi görebileceğini sanıyorum...

KONU LİNKİ:

  İçeriği Gizle

Konu da bahsi geçen programın linki:

  İçeriği Görüntüle

LİNK 1: 

LİNK 2: (2020) 

Please register to see this content.

 

Teşekkür ederim.

 

Edit: Normalde donanımhaberde olanı denedim ama açık ara link 2020 yazan 10 numara aynı size attığım SS'de ki gibi işliyor tek tıkla geçiş yapıyor donanımhaberde ki böyle değil tuş atıyorsunuz öyle geçiş yapıyor ama link 2020'de ki daha gelişmiş tuş ile değil tek tıkla geçiyor çok sağolun hocam çok büyük dertten kurtardınız beni.

2020-11-28_08-11-32.jpg.ded81dc75cc32f18a18182b3a058f8bc.jpg

 

Edited by ByKayseriLi
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Windows 10' dan uzak bir konu olsa da ekleme ihtiyacı duydum. Arkadaşlar bugün tesadüfen Philips' in PowerMax Pro isimli süpürgesiyle yine Philips marka LCD monitörümün çevresini süpürürken ekran kapandı. Önce kapatma tuşuna bastığımı sandım. Sonradan farkettim ki, süpürge monitörün ekranıyla temas edince kendiliğinden kapanıyor yada ekranı dalgalandırıyor. Daha önce farklı şeylerin cihazlarını kapattığını görmüştüm. 2 defa denedim ve ekran kapanıyor...

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 hafta sonra ...

Bu ekleyeceğim konu yine performans odaklı bir konu olacak. Chris Titus' u birçoğunuz tanırsınız. Geliştirdiği yazılımlara denk gelmişsinizdir. Güvenip güvenmemek konusu insiyatifinize kalmış. Windows 10 Debloat muhtemelen duyduğunuz kelimelerdendir. Bu tip uygulamalara pek güvenmesem de bugün yine Chris Titus' un  yakın dönemde hazırlayıp Youtube üzerinden paylaştığı debloat uygulamasını sanal pc üzerinden denedim. Performans açısından bir rahatlama oluyor. Ben daha çok bu tip uygulamaları Powershell üzerinden çalıştırıp, hangi servisleri kapatıyor bilgi edinmek adına da uyguluyorum. Birçok kişi pc' sine hangi performans Ayarlarını yapması gerektiğini bilmiyor. Benimle aynı şekilde hangi servisleri kapatmanız gerektiğini bu tip uygulamalarla öğrenebilir yada güvenirseniz kullanıp performans ayarları yapabilirsiniz...

Öncelikle Video Linki

Spoiler

 

Toolbox' u Açmak İçin Kullandığı PowerShell Kodu

Spoiler

iex ((New-Object System.Net.WebClient).DownloadString('https://git.io/JJ8R4'))
 

Konunun Linki

Spoiler

Please register to see this content.

Uygulamaya Ait Görsel

Spoiler

PV9YpW.jpg

Ben daha çok bu tip uygulamaları performansı etkileyen servisleri tespit edebilmek amacıyla kullanıyorum. Sanal Pc' denemenizi tavsiye ederim. Yukarıdaki resimde elimden geldiğince hangisi ne işe yarar anlatmaya çalıştım. Hepsini tıklamak zorunda değilsiniz. Sadece işinize yarayanları kullanabilirsiniz. Örnek; Ben Install chocolatey kısmına tıklamayıp ihtiyacım olan VS Code' ye tıklıyorum. Bu şekilde sadece VS Code' yi yükler. Essentials Tweaks' kısmı tüm kullanmadığım servisleri içerdiği için tıklayıp tüm ayarları uyguluyorum. UAC ve Defender gibi servisleri kapattığım ve Güncelleme ayarlarını kendime özel olarak ayarladığım için diğer kısımları kullanmıyorum. Başta da yazdığım gibi güvenip güvenmemek size kalmış. Aklınız da sistem hazırlamak ve performans hakkında bilgi edinmek varsa sanalda kullanarak PowerShell' de hangi servisleri kapattığını görmek adına da kullanabilirsiniz...

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Wİndows 10 Debloat Tool GUI / Debloater (2004/ 20H2)

Spoiler

gui-2.png

Bu araç OOShutup benzeri bir ayar yapma yazılımı. Pc' de ince ayarlar yapmak için fena değil. Türkçe dil var görünüyor ancak sadece Powershell ekranı mı Türkçe anlamadım. Sanal Pc' de deneyerek kendinize hazır bir kalıp hazırlayarak kullanabilirsiniz...

İndirme Linki

Spoiler

Aşağıdaki Youtube Kanalı da sanırım Kodlamayı yapan kişie aitmiş. Bir göz atmak isterseniz...

Spoiler

Please register to see this content.

 

Edited by deli_petro06
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

deli_petro06, 13.12.2020 - 02:51 yazdı:

Bu ekleyeceğim konu yine performans odaklı bir konu olacak. Chris Titus' u birçoğunuz tanırsınız. Geliştirdiği yazılımlara denk gelmişsinizdir. Güvenip güvenmemek konusu insiyatifinize kalmış. Windows 10 Debloat muhtemelen duyduğunuz kelimelerdendir. Bu tip uygulamalara pek güvenmesem de bugün yine Chris Titus' un  yakın dönemde hazırlayıp Youtube üzerinden paylaştığı debloat uygulamasını sanal pc üzerinden denedim. Performans açısından bir rahatlama oluyor. Ben daha çok bu tip uygulamaları Powershell üzerinden çalıştırıp, hangi servisleri kapatıyor bilgi edinmek adına da uyguluyorum. Birçok kişi pc' sine hangi performans Ayarlarını yapması gerektiğini bilmiyor. Benimle aynı şekilde hangi servisleri kapatmanız gerektiğini bu tip uygulamalarla öğrenebilir yada güvenirseniz kullanıp performans ayarları yapabilirsiniz...

Öncelikle Video Linki

  İçeriği Görüntüle

 

Toolbox' u Açmak İçin Kullandığı PowerShell Kodu

  İçeriği Görüntüle

iex ((New-Object System.Net.WebClient).DownloadString('https://git.io/JJ8R4'))
 

Konunun Linki

  İçeriği Görüntüle

Uygulamaya Ait Görsel

  İçeriği Görüntüle

Please register to see this content.

Ben daha çok bu tip uygulamaları performansı etkileyen servisleri tespit edebilmek amacıyla kullanıyorum. Sanal Pc' denemenizi tavsiye ederim. Yukarıdaki resimde elimden geldiğince hangisi ne işe yarar anlatmaya çalıştım. Hepsini tıklamak zorunda değilsiniz. Sadece işinize yarayanları kullanabilirsiniz. Örnek; Ben Install chocolatey kısmına tıklamayıp ihtiyacım olan VS Code' ye tıklıyorum. Bu şekilde sadece VS Code' yi yükler. Essentials Tweaks' kısmı tüm kullanmadığım servisleri içerdiği için tıklayıp tüm ayarları uyguluyorum. UAC ve Defender gibi servisleri kapattığım ve Güncelleme ayarlarını kendime özel olarak ayarladığım için diğer kısımları kullanmıyorum. Başta da yazdığım gibi güvenip güvenmemek size kalmış. Aklınız da sistem hazırlamak ve performans hakkında bilgi edinmek varsa sanalda kullanarak PowerShell' de hangi servisleri kapattığını görmek adına da kullanabilirsiniz...

Kullandım. Çok iyi.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Arkadaşlar uzun süredir sistem denemeleri yapıyorum. Birçok kez sağ tık yenile de donma sorunu yaşadım. Kurcalaya kurcalaya sanırım sorunun nedenini buldum. Son 3 denemeden itibaren Bluetooth servislerini Elle yaptım. 3. ünde de sağ tık yenile sorunu vermedi. % 99 ihtimalle Bluetoothtan kaynaklanıyor. Benim bilgisayarım da Bluetooth özelliği olmamasına rağmen saçma bir şekilde hata vermesine neden oluyordu...

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...