Jump to content

forjest

-=TNC.VIP=-
  • Posts

    9339
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    891

forjest last won the day on April 19

forjest had the most liked content!

Profile Information

  • Male

Recent Profile Visitors

169277 profile views

forjest's Achievements

Single Status Update

See all updates by forjest

  1. Tüm linux dağıtımlarını, Online olarak kullanın test edin! :) 

    https://distrotest.net

    1. Show previous comments  18 more
    2. KenanK

      KenanK

      @forjest 

      Gerekli bütün tema eklentileri yaptım Cinnamon da. Şuan gayet stabil ve seri çalışıyor. Oldukça güzel. Swippiness ayarı varmış onuda yaptım. Bu tarz bildiğiniz varsa ince ayarlar iyi olur sistem için. Youtube da gördüklerimi uyguluyorum şuan.

    3. forjest

      forjest

      @KenanK

      Yazılım merkezinden stacer uygulamasını kurarak, kullanmadığın servisleri başlangıçta çalışan uygulamaları devredışı bırakarakda, daha fazla hız kazanılabilir. Aynı zamanda synaptic manager üzerinden de, kullanılmayan programların kalıntı bırakmadan sistemden kaldırmakta iyi olur. Sanıyorum üst mesajlarda da belirtmiştim. 

      Timeshift sistem yedekleme uygulamasını kullanarak farklı bir diske yedek almak,sonradan kurulacak aynı sistem alınan yedekler,recovery edilebiliyor bir kaç dakikada acronis gibi yedekleri sistem entegre ediyor.

      Cinnamon güzel bir masaüstü her ne kadar xfce kullansamda yapılandırmalarla bir çok yol kat edilebilir. Görsel ve hız bakımından önemli olan uygulanacak olan tema,icon görsel paketlerin uyumluluklarına dikkat etmek desteklerini incelemek gnome-look vb. sitelerde mevcut. Aslında daha fazla içeriklere sahip siteler varda aklıma gelmiyor bazıları.

      Manjaro linux üzerinden de Cinnamon'u denemen mümkün özellikle nvidia sürücüleri konusunda çok etkili bir dağıtım. Daha evvel kırılmalar oluyor dediğin için belirttim denenebilir. Belki ileri zamanda kullanabilirsin.

      https://manjaro.org/downloads/community/cinnamon

      Ubuntu için remix cinnamon 'u önermiştim zaten üstadım. :) 

    4. KenanK

      KenanK

      @forjest 

      Ubuntu. 20 ya baktım bugün 1-2 saat live olarak hoşuma gitmedi. Cinnemon bana daha hoş geldi.  O yüzden şimdilik bununla devam edicem gibi. Çünkü şuan tam istediğim ayarda cihaz. Basit ve stabil oldu. Bu yüzden sevdim. Gerekli ayarlamaları yaptım. Açılışta uygulama vs.  Manjora yı da deniyim bir ara live olarak bakalım nasılmış. Eyw. 

    5. Show next comments  3 more
×
×
  • Create New...