Jump to content

forjest

-=TNC.VIP=-
  • Posts

    9338
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    891

forjest last won the day on April 19

forjest had the most liked content!

Profile Information

  • Male

Recent Profile Visitors

169217 profile views

forjest's Achievements

Single Status Update

See all updates by forjest

  1. Windows 11 / Deepin Benzerliği

     

    1. deli_petro06

      deli_petro06

      Deepin' i birebir kopyalasalar bayağı güzel olacak. Şu görev çubuğunu da bir Mac' ten çalmayı düşünen olsa fevkaladenin fevkinde olacak. Bu şekilde baştan sona görev çubuğu inadından vazgeçseler ve görev çubuğuna simge eklendikçe yanlara doğru genişlesen çok güzel sistem olacak. Bana göre bu tip birşey yapsalar, görsel eklemeye ihtiyacı kalmayacak. Bu arada teknolojide çalmak diye birşey yoktur :) Sadece yer değiştirir. Çinlilere teknoloji hırsızı diyorlardı. Bunu da yaptılar. Ama çalmak kelimesi bana göre yanlış. Adamlar bu zamana kadar klonladılar şimdi de hırsız diyenler klonlamaya başladı. Bence bu bilincin ülkemiz de de olması gerekir. Teknoloji zaten ya savaş sayesinde sıçrama yaşıyor yada çalınarak çağ atlıyor. Bence görsel açıdan ilham alabilecekleri en güzel linux' tan faydalanmışlar. Microsoft bazı konular da keçi inadından adım atıyor gibi geliyor. Dünya ya hakimdi, artık bu inattan sıkılıp linux veya MAC' e yönlenen çok insan görmeye başladım. Win11' le bir nebze de olsa insanları vazgeçirecek gibi duruyor...

    2. forjest

      forjest

      @deli_petro06

      Türkiye'nin elinde büyük güç var ancak kullanan yok. Tek üzüntüm bizim adam gibi yerli bir işletim sistemimizin olmamasidir. Ortada kernel var süsleyecek ve üzerine inşaa edilecek bir çok geliştirme yapılabilir bunun en iyi örneği deepinos olsa gerek. Adamlar yapmışlar resmen kısmen terminal kullanmak gerekiyor neredeyse yok gibi artık uygulama mağazalarında yok yok. Windows bence linuxte bir çok özellik aldı ekledi sistemlerine windows7 ile başladı sonra w10 ve w11 ile beraber virtual desktop özelliği taskbar vs derken devam ettiriyor. Çalmak denmese bile benzetme diyebiliriz tabiki. 

      W11 i hiç begenmedim ben açıkçası artık kullanacağımida zannetmiyorum kısmen w10,linux ile devam ederim artık finalde ne olur bilmem ancak şimdilik düşüncelerim ongorum w11 için dezavantaj.

      Donanım gereksinimleri vd özellik kriterlerinide eklersek eğer bunlarda handikap bu sistem için.

       

    3. Show next comments  3 more
×
×
  • Create New...