Jump to content

20 Dakikada şifreniz Kırılabilir


harlem

Recommended Posts

En güçlü şifreler bile tehlikede. 20 dakikada tam 135 milyon şifre kombinasyonu nasıl denenir.

Kablosuz internet erişimi kullanıcılarının güvenlik endişesi duyması için artık yeni bir sebep daha var. Şifrelerin güvenliğiyle ilgili uzun zamandır çalışmalarını sürdüren Moxie Marlinspike isimli bir araştırmacı, özel olarak geliştirdiği bir şifre kırma programını hizmete sundu. Program 20 dakikada tam 135 milyon kelime deneyerek, çok hızlı bir şekilde sonuç alabiliyor.

Tabii ki bu program aslında şifre kırmak için değil, şifrelerin güvenliğini test etmek amacıyla geliştirilmiş durumda. Fakat işin ticari boyuta taşınması ile birlikte, 34 dolar veren herkesin istediği her kablosuz ağ şifresinin "güvenliğini test etme imkanına kavuşması" kısmı biraz düşündürücü.

WPA Cracker adlı bu program bir cloud (bulut) sistemi üzerinde çalışıyor ve aynı anda 400 işlemciyi birden kullanıyor. WPA Cracker'ın geliştiricisinin iddiasına göre 135 milyon şifreyi denemek normal bir PC için aralıksız 5 gün sürecek bir işlem. Fakat WPA Cracker bu işlemi 34 dolar karşılığında 20 dakika, 17 dolar karşılığında ise (200 işlemci kullanarak) 40 dakika içerisinde gerçekleştirmeyi vaat ediyor.

Link to comment
Share on other sites

400 işlemci kullanıo diyosun. bu işlemciler uzaydan mı gelıor nası kullanıo bu işlemcileri?

Doğruluğundan pek emin değilim bu kadar ucuza bu iş olmaz...Ama doğruysa da 5 gün boyunca bi şifre için beklenirmi düşünülür...Bunun için bedava bir çok program yazıldı..

Şifre için 5 gün beklenilmez mi :) Sen bütün şireleri msn şifresi mi sanıosun :)

Link to comment
Share on other sites

400 işlemci kullanıo diyosun. bu işlemciler uzaydan mı gelıor nası kullanıo bu işlemcileri?

Şifre için 5 gün beklenilmez mi:) Sen bütün şireleri msn şifresi mi sanıosun:)

[/ quote]

yok ama ikisinide kırmak o oakdar kolay değil...

Link to comment
Share on other sites

400 işlemciyi nasıl kullanıyo demişsiniz. bulut bilgi işlem i bilenler bu sorunun cevabınıda biliyor bilmeyenler için bildiğim kadarıyla kabaca anlatayım. şöyle kullanıyor 400 işlemciyi

malum ülkemizde internetin altyapısı pekde sağlam değil ama sağlam olan altyapılar kullanarak server mantığında çok güçlü onlarca belki yüz belki binlerce makina birbiriyle iletişim halinde olarak bir makinaymış gibi çalışıyor. ve ortaya muhteşem bir işlem gücü çıkıyor. ilerleyen yıllarda en performanssız bir makinada bile

sadece web sayfasını açarak internet penceresinde geniş bant internet sayesinde bu süper bilgisayarlarda işlenen veriler hızlı bağlantı sayesinde sizin ekranınıza aktarılıyor.

uani ilerde en düşük notebooklarda bile en sistem canavarı oyunlar oynanabileceği anlamına geliyo. sadece bağlantınız hızlı olsun yeter.

tabi donanım üreticileri bu konuda ne düşünür bilinmez

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...