Jump to content

Disk Otomatik Bölüm Oluşturuyor


Lord_Ares
 Share

Recommended Posts

Merhaba arkadaşım 64 gb kingston SSD verdi.  Disk lokantanın tümleşik bilgisayarından çıkma (pos satış bilgisayarı).  Disk yönetiminden diski sil diyerek 3 bölümüde siliyorum. Yeni bir birim oluştur dediğimde disk otamatik olarak 3 bölünmüş halde geliyor. Msdos üzerinden de silmeyi denedim fakat create partition primary dediğimde disk otomatik 3 bölüp oluşturuyor. Tek parça haline getiremedim.  Ne yapmalıyım? Neden oluyor. 

Link to comment
Share on other sites

TOLGAHAN5, 12 saat önce yazdı:

Sistem diski olarak taktiysaniz yani Windowsu bu diske yüklemek gibi bir durumunuz varsa Windows o bölümleri otomatik olarak olusturuyor ve kendi dosyalarini koyuyor. Bu normal....

Yok diski usb harici olarak bağlayıp neredeyse tüm disk araçlarını kullanarak sildim. Yeni bölüm oluştur dediğimde otomatik olarak 3 bölüm oluşturuyor ve içerisinde işletim sistemi ile birlikte geliyor.

Link to comment
Share on other sites

Lord_Ares, 2 dakika önce yazdı:

evet, acronis , easus hepsinle denedim

Komut istemini yönetici olarak çalıştırın ve sırasıyla aşagıdakileri uygulayın. 
DISKPART
list disk
select disk 3
clean
convert mbr
create partition primary
format quick fs=ntfs
exit

Not = Select disk yazan yerdeki numarayı, diskinizin numarası ne gözüküyorsa onu yazın. Yanlış yazarsanız farklı diski biçimlendirir.

Not2= Kesin olur demiyorum, deneyin olursa olur :): )

Diğer bir bilgi; markası neyse ssd nin. orijinal ssd programı varsa onunla dakikalar içinde sıfırlaya bilirsiniz. Bilgilerin bir daha geri gelmeyecek bir biçimde....

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Lord_Ares, 2 dakika önce yazdı:

Bilgi için teşekkürler fakat onlarda faydasız olmuştu. create partition primary dediğiniz  anda otomatik tüm bölümler geri geliyor. 

Bir gariplik var, çözemedim.  Diskinizin kendi ssd programı yok mu? O varsa kesin çözüm. Bende wd ssd var. Disk silme işlemi yaptım sorunsuz kullanıyorum. Disk silme işleminden kastım, öyle format ya da biçimlendirme değil. Diskin verilerini bir daha gelmeyecek şekilde yok ediyor... Varsa deneyin.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Diskin kendi programlarını da denedim. Hatta wipe data , create mbr gibi işlemleride uyguladım ama olmadı.  Sanırım bu ssd diskte ayrı bir entegre içinde gömülü işletim sistemi tutuluyor. Siz ana bölümü ne kadar silerseniz silin create işleminde bu alandan okuyup yazıyor. SSD türkiyeye yazdım ama cevap dönmediler  

Link to comment
Share on other sites

Disk yazma koruma moduna geçmiş olabilir. Veri yazıp silemiyorsanız o disk ömrünü doldurmuştur. Kontrolcü yedek sektörler bittiği için veri kaybı yaşanmasını engellemek adına diski yazma korumasına alıp verileri (elektronları) diske hapseder. Çözümü yeni bir disk almanız.

Link to comment
Share on other sites

Sata olarak bağlayıp denedim. Sonuç değişmedi. Diskte dikkatimi çeken tek şey  Disk araçlarınla partitionları silerken görünmeyen gizli bir bölüm için koruma hatası vermesi.  Sanırım korumalı bir bölüm var siz partisyonları siler silmez oradan düzeltiyor. Çünkü bu disk market pos bilgisayarından çıkma. Yazılımı korumak adına  böyle birşey uygulanmış olabilir.

Edited by Lord_Ares
Link to comment
Share on other sites

Aynen paşam bu dediğin şey. Burada ilginç olan şu diyelim ki kitlenebilir disk aldık fakat ilk aldığımızda bu disk açık olmalı ki içerisine gerekli programları yükleyebilelim ve daha sonra kilitleyelim.  Bunu hangi araçla nasıl yaptıklarını anlayabilirsem tam tersi mantıkta açabiliriz. Bu paylaştığın çok faydalı oldu. Teşekkür ederim

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...