Jump to content

Windows 11: Sorunlar-Çözümler-Güncel Bilgi


TornadoEffect
 Share

Recommended Posts

hsynh, 2 saat önce yazdı:

Arkadaşlar merhaba m2 ssd ye win 11 format atmaya çalışıyorum win kendi sitesinden isoyu indirdim rufus ile flaş diske attım yukleme tamamlanıyor ama cihaz hazir duruma getiriliyor derken mavi ekran hatası alıyorum windowsun kendi usb araciylada yaptim ama bir türlü duzelmedi %50de  66da kalıyor bu neden kaynaklanıyor olabilir 

ISO bozuk inmiş olabilir

USB flaş bellek bozuk olabilir

PC nin USB girişi bozuk olabilir

Usb ye kopyalama yaparken eksik kurmuş olabilir 

 

Link to comment
Share on other sites

bozart, 1 saat önce yazdı:

ISO bozuk inmiş olabilir

USB flaş bellek bozuk olabilir

PC nin USB girişi bozuk olabilir

Usb ye kopyalama yaparken eksik kurmuş olabilir 

 

3 flas diskle denedim farkli usblere taktim win sitesinden yenisini indirip te denedim yine olmadı 

Link to comment
Share on other sites

Üstadlarım son iki aydır kullanmış olsuğum kablolu fare ister internette gezerken isterse bilgisayarımın hard diskleri arasında gezerken ve işlem yaparken sık sık takılmalar yaşıyorum ve çok sinir bozucu hale geldi. Önce kısa bir ses ve akabinde takılmalar başlıyor. Bu yüzden defalarca windows 10 ve 11 formatları atıp sistemi yeniden kurdum ama sorun hala devam ediyor ve bir çözüm bulamadım. Yardım ederseniz sevinirim.

Link to comment
Share on other sites

Burak47, 28.11.2023 - 15:51 yazdı:

Üstadlarım son iki aydır kullanmış olsuğum kablolu fare ister internette gezerken isterse bilgisayarımın hard diskleri arasında gezerken ve işlem yaparken sık sık takılmalar yaşıyorum ve çok sinir bozucu hale geldi. Önce kısa bir ses ve akabinde takılmalar başlıyor. Bu yüzden defalarca windows 10 ve 11 formatları atıp sistemi yeniden kurdum ama sorun hala devam ediyor ve bir çözüm bulamadım. Yardım ederseniz sevinirim.

Bazı fareler ışığı geri yansıtan pedlerde özellikle böyle yerlere gelince çalışmıyor. Hâlbuki normalde beyaz yüzeyde dahi çalışması gerekiyor.  Herşeyin kalitesizleştiğinin delili işte! Ben yansıtmayan ped alarak bunu çözdüm.

Ama sizinki başka bir sorun olabilir. En iyisi bilgisayar tamircilerine sormak. Belkide çoktan hallettiniz sorunu. Çünkü yazdığınızdan bu yana epey zaman geçmiş. Sonucu yazarsanız sevinirim.

Link to comment
Share on other sites

cmlacla, 28 dakika önce yazdı:
  • Windows 11 (version 23H2) -   (OS Build 22631.2861). .
  • Windows 11 (version 22H2) -   (OS Build 22621.2861). .
  • Windows 11 (version 21H2) -   (OS Build 22000.2652). 
    Please register to see this content.
    .

21h2 14 Kasım dı en son sonra 12 Aralık'ta çıkmış demekki. Bu siyah ekran sorununun halolacağı güncellemeyi kovalıyorum. Tabi bu mümkünse..? Teşekkürler.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

abdulhey_, 16.12.2023 - 01:38 yazdı:

Yüklenirken %34 te böyle kaldı. 1 saattir böyle..?

Please register to see this content.

Yok yüklenme tamamlandı ama yine siyah ekran.. bu güncelleme ilede düzelmeyecek ümidim çok azaldı artık. Bu sistemim iyi windows 12 ye kadar bununla idare edeyim en iyisi. Gerçi o gün geldiğinde onuda kurabilirsek tabi. En son güncellemeyi görüyorum ama güvenli moda alıp son güncellemeyi kaldırırken çalıştırdan sürüme baktığımda. :) 

Link to comment
Share on other sites

Windows 11 22H2 ve 23H2 özellik güncellemelerinde aşağıdaki bilinen sorunlar çözülmüştür :

Spoiler

SORUN: Microsoft, Wi-Fi Ağlarına Bağlanma Sorunlarına İlişkin Raporlar Aldı

Tarih: 19 Aralık 2023

Ayrıntılar: Microsoft, KB5032288 yüklendikten sonra bazı Wi-Fi bağdaştırıcılarının bazı ağlara bağlanamamasına neden olan bir soruna ilişkin raporlar aldı. Microsoft bu sorunun KB5032288 ve KB5033375'ten kaynaklandığını doğruladı. Bildirildiği üzere, 802.1x kimlik doğrulamasını kullanarak kurumsal, eğitim amaçlı veya halka açık bir Wi-Fi ağına bağlanmaya çalışan kullanıcıların bu sorundan etkilenme olasılığı daha yüksektir. Bu sorunun ev ağlarında oluşması muhtemel değildir.

Durum: Çözüldü

Çözüm: Bu sorun Bilinen Sorunu Geri Alma (KIR) kullanılarak çözüldü. Çözümün tüketici cihazlarına ve yönetilmeyen iş cihazlarına otomatik olarak yayılmasının 24 saate kadar sürebileceğini lütfen unutmayın. Windows cihazınızı yeniden başlatmak, çözünürlüğün cihazınıza daha hızlı uygulanmasına yardımcı olabilir. Etkilenen bir güncelleştirmeyi yükleyen ve bu sorunla karşılaşan, kurumsal olarak yönetilen cihazlar için bu sorun, özel bir Grup İlkesi yüklenip yapılandırılarak çözülebilir. Özel Grup İlkesi, Bilgisayar Yapılandırması -> Yönetim Şablonları -> Windows 11 22H2 KB5032288 231029_032011 Bilinen Sorunun Geri Alınması bölümünde bulunabilir.  indirebilirler .

SORUN: Yazıcı Adları ve Simgeleri Değiştirilmiş Olabilir ve HP Smart Uygulaması Otomatik Olarak Yükleniyor

Tarih: 16 Aralık 2023

Ayrıntılar: Microsoft Store'a erişimi olan Windows cihazlarda yazıcı yapılandırmalarıyla ilgili bazı sorunlar gözlemlenmektedir. Microsoft bu sorunu araştırıyor ve bir çözüm üzerinde iş ortaklarıyla işbirliği yapıyor. Belirtiler aşağıdakileri içerebilir:

  • Bazı Windows 10 ve Windows 11 aygıtları HP Smart Uygulamasını yüklüyor.
  • Yazıcılar, üreticilerine bakılmaksızın HP yazıcıları olarak yeniden adlandırılır. Çoğu HP LaserJet M101-M106 modeli olarak adlandırılıyor. Yazıcı simgeleri de değiştirilebilir.
  • Bir yazıcıya çift tıklandığında ekranda "Bu sayfa için kullanılabilir görev yok" hatası görüntülenir.

Microsoft'un araştırmasına göre bu sorun bir HP güncellemesinden kaynaklanmıyor. Çoğu durumda, yazdırma işlerini sıraya almanın yanı sıra kopyalama, tarama veya faks gibi diğer özellikler de dahil olmak üzere yazıcıyı beklendiği gibi kullanmak mümkün olmalıdır. Aygıttaki yazıcılar, yazıcı işlemleri için beklenen sürücüleri kullanmaya devam edecektir. Ancak bu sorun, temel yazıcı özelliklerini genişletmek için kullanılan, üretici tarafından sağlanan diğer yazıcı uygulamalarıyla ilişkileri etkileyebilir. Durum böyleyse, bu genişletilmiş işlevlerin bazıları veya tümü çalışmayabilir.

Durum: Çözüldü

Çözüm:  makalesinde listelenen dosyalardan birini indirip çalıştırarak bu sorunu çözebilirsiniz . Önerilen Sorun Giderme kapsamındaki cihazlar için kullanıcı tarafından başlatılan bir sorun giderici önümüzdeki haftalarda kullanıma sunulacaktır.

SORUN: Yerel Ayarı Hırvatistan olarak Ayarlanan Cihazlar Beklenen Para Birimini Kullanamayabilir

Tarih: 26 Ekim 2023

Ayrıntılar: Yerel ayarı Hırvatistan olarak ayarlanmış Windows cihazlarda doğru varsayılan para birimi görüntülenmeyebilir veya kullanılmayabilir. Bu, satın alma işlemleri veya diğer işlemler için cihazın para birimini alan uygulamaları etkileyebilir. Bu yılın başlarında Hırvatistan, para birimini Kuna'dan Avro'ya değiştirerek Avro Bölgesi'ne katıldı. Hırvatistan için Windows Yerel Ayar verileri bu değişiklik nedeniyle kısa vadede güncellenecektir.

Durum: Çözüldü

Geçici Çözüm veya Düzeltme: Kullanıcılar, Windows Denetim Masası'nı kullanarak veya doğrudan intl.cpl komutunu kullanarak para birimini manuel olarak değiştirebilir.

Çözüm: Bu sorun, 26 Ekim 2023 (KB5031455) ve sonrasında yayımlanan güncellemelerde çözüldü.

SORUN: Microsoft, UNSUPPORTED_PROCESSOR Hatasıyla İlgili Raporlar Aldı

Tarih: 07 Eylül 2023

Ayrıntılar: Microsoft, kullanıcıların 22 Ağustos 2023'te (KB5029351) yayımlanan güncelleştirmeleri yükledikten ve aygıtlarını yeniden başlattıktan sonra mavi ekranda "UNSUPPORTED_PROCESSOR" hata iletisi aldığı bir soruna ilişkin raporlar aldı. KB5029351, Windows'un beklendiği gibi başlatılmasını sağlamak için otomatik olarak kaldırılabilir.

Durum: Harici olarak çözüldü

Çözüm: Bu raporları inceledikten sonra "UNSUPPORTED_PROCESSOR" hatasının KB5029351'deki sorunlardan kaynaklanmadığı ve belirli bir işlemci alt kümesiyle sınırlı olduğu tespit edildi. Bu sorun, Windows için gelecekte yayımlanacak aylık güncelleştirmeleri etkilemeyecektir. KB5029351, bu sorundan etkilenebilecek Windows cihazlarına sunulmayacaktır ve etkilenen cihazlara manuel olarak yüklemeye çalışmamanız önerilir.

SORUN: Üçüncü Taraf Kullanıcı Arayüzü Özelleştirme Uygulamaları Başlat Menüsünün Açılmasını Engelleyebilir

Tarih: 17 Ağustos 2023

Ayrıntılar: KB5028254 veya sonraki güncelleştirmeler yüklendikten sonra, bazı üçüncü taraf kullanıcı arayüzü özelleştirme uygulamalarının yüklü olduğu Windows cihazlarda Başlat menüsü açılmayabilir. Etkilendiği bilinen üçüncü taraf kullanıcı arayüzü özelleştirme uygulaması ExplorerPatcher'dır  diğerleri de etkilenmiş olabilir. Bu tür uygulamalar, özelleştirmelerini sağlamak için genellikle desteklenmeyen yöntemler kullanır ve bunun sonucunda Windows cihazınızda istenmeyen sonuçlara yol açabilir.

Durum: Harici olarak çözüldü

Geçici Çözüm veya Düzeltme: Microsoft, bu sorunu önlemek için KB5028254'ü yüklemeden önce tüm üçüncü taraf kullanıcı arayüzü özelleştirme uygulamalarının kaldırılmasını önerir. Windows cihazınızda zaten bu sorun yaşanıyorsa kullandığınız uygulamanın geliştiricisinin müşteri desteğine başvurmanız gerekebilir.

Çözüm: ExplorerPatcher bu sorunun çözülmüş olarak listelendiği bir sürüm yayınladı. Not: Herhangi bir üçüncü taraf kullanıcı arayüzü özelleştirme uygulaması kullanıyorsanız ve bu veya başka sorunlarla karşılaşırsanız, kullandığınız uygulamanın geliştiricisinin müşteri desteğiyle iletişime geçmeniz gerekecektir.

SORUN: DirectX Kullanan Uygulamalardan Apphelp.dll ile İlgili Bir Hata Alabilirsiniz

Tarih: 09 Ağustos 2023

Ayrıntılar: KB5019980 veya sonraki güncellemeleri yükledikten sonra, 26.20.100.7463 ila 30.0.101.1190 sürümlerine sahip Intel grafik sürücülerini kullanan Windows cihazlarda apphelp.dll ile ilgili bir hata alabilirsiniz. Bu sorun zaman zaman meydana gelebilir ve içeriklerinin bir kısmını veya tamamını oluşturmak için DirectX veya Direct3D kullanan az sayıda kurumsal uygulamayı etkileyebilir. Sürümü 30.0.101.1190'dan sonraki güncelleştirilmiş Intel grafik sürücülerini kullanan Windows aygıtları bu sorundan etkilenmez ve bu soruna yönelik Intel çözümü zaten yüklüdür.

Durum: Çözüldü

Geçici Çözüm veya Düzeltme: Bu sorunu azaltmak için 30.0.101.1190'dan sonraki bir sürüme sahip bir Intel grafik sürücüsü yükleyebilirsiniz. Cihazınız için Intel grafik sürücüsünün en son sürümü için Windows cihaz üreticinizin desteğini kontrol etmeniz önerilir. 30.0.101.1190'dan sonraki bir sürücü sunmuyorlarsa, doğrudan Intel'den temin edilebilen en yeni Intel grafik sürücüsünün nasıl indirilip kurulacağı hakkında bilgi için Intel Grafikleri için Sürücüler Listesi'ni kontrol edebilirsiniz.

Çözüm: Bu sorun KB5025305 güncelleştirmesinde çözüldü.

SORUN: KB5012170 Yüklenemeyebilir ve 0x800f0922 Hatası Alabilirsiniz

Tarih: 29 Temmuz 2023

Ayrıntılar: KB5012170'i yüklemeye çalışırken yükleme başarısız olabilir ve 0x800f0922 hatası alabilirsiniz. Bu sorun yalnızca Güvenli Önyükleme DBX Güvenlik güncelleştirmesini (KB5012170) etkiler ve en son toplu güvenlik güncelleştirmelerini, aylık toplamaları veya yalnızca güvenlik güncelleştirmelerini etkilemez.

Durum: Çözüldü

Geçici Çözüm veya Düzeltme: Bazı cihazlarda, KB5012170'i yüklemeyi denemeden önce UEFI bios'u en son sürüme güncelleyerek bu sorun azaltılabilir.

Çözüm: Bu sorun KB5022913 veya sonraki güncellemelerde çözüldü.

SORUN: WSUS, Windows 11, sürüm 22H2 için Güncelleştirmeler Sunmayabilir

Tarih: 28 Temmuz 2023

Ayrıntılar: 14 Şubat 2023 veya sonrasında yayımlanan güncelleştirmeler, bazı Windows Server Update Services (WSUS) sunucularından Windows 11, sürüm 22H2'ye sunulmayabilir. Güncellemeler WSUS sunucusuna indirilecektir ancak istemci cihazlara daha fazla yayılmayabilir. Etkilenen WSUS sunucuları yalnızca Windows Server 2016 veya Windows Server 2019'dan yükseltilmiş Windows Server 2022 çalıştıran sunuculardır. Bu sorun, gerekli Birleşik Güncelleme Platformu (UUP) MIME türlerinin Windows Server 2022'ye yükseltme sırasında yanlışlıkla kaldırılmasından kaynaklanmaktadır. Windows Server'ın önceki sürümü. Bu sorun, Windows 11, sürüm 22H2'ye yönelik güvenlik güncelleştirmelerini veya özellik güncelleştirmelerini etkileyebilir. Microsoft Configuration Manager bu sorundan etkilenmez.

Durum: Çözüldü

Geçici Çözüm veya Düzeltme: Microsoft, bu sorunu azaltmak için  bakmanızı önerir .

Çözüm: Bu sorun Windows Server 2022 için KB5023705'te çözülmüştür.

SORUN: Bazı Uygulamalar Videoyu Oynatma, Kaydetme veya Yakalama Başarısız Olabilir

Tarih: 25 Temmuz 2023

Ayrıntılar: KB5027303 veya sonraki güncellemeleri yükledikten sonra bazı uygulamalar WVC1 codec bileşenini (VC-1) kullanırken videoyu oynatamayabilir, kaydedemeyebilir veya yakalayamayabilir. Bazı kameralar veya web kameraları da varsayılan olarak WVC1 codec bileşenini kullanıyorsa çalışmayabilir.

Durum: Çözüldü

Çözüm: Bu sorun Bilinen Sorunu Geri Alma (KIR) kullanılarak çözüldü. Çözümün tüketici cihazlarına ve yönetilmeyen iş cihazlarına otomatik olarak yayılmasının 24 saate kadar sürebileceğini lütfen unutmayın.

SORUN: Outlook Kullanırken E-postalardaki Bağlantıları Açmak Hata Görüntüleyebilir

Tarih: 25 Temmuz 2023

Ayrıntılar: Microsoft Outlook'ta e-postalardaki bağlantılara tıkladığınızda, "Bu URL'de beklenmeyen bir sorun oluştu" metnini içeren bir hata mesajı alabilirsiniz. E-postalardaki bağlantıları Microsoft Outlook'ta açmak, "Microsoft Office potansiyel bir güvenlik sorunu tespit etti" şeklinde bir hata görüntüleyebilir. Bu konum güvensiz olabilir." Microsoft Office güvenlik iyileştirme değişikliklerinin bir sonucu olarak, tam nitelikli etki alanı adını (FQDN) veya IP adresini içeren köprüler bu mesajı görüntüleyecektir. Bunun nedeni, 11 Temmuz 2023'te yayımlanan korumalardır. Lütfen unutmayın: Bu davranış, Outlook'ta 11 Temmuz 2023'te yayımlanan koruma güncelleştirmesinden kaynaklanmaktadır. Windows Güncelleştirmelerinden kaynaklanmamaktadır.

Durum: Çözüldü

Çözüm: FQDN veya IP adresi yollarındaki dosyalara sürekli erişim sağlamak için bu URL'leri Windows kılavuzuna uygun olarak Güvenilen Siteler bölgesine ekleyin.

SORUN: Tümleşik Kamera Bazı ARM Tabanlı Cihazlarda Beklendiği Gibi Çalışmayabilir

Tarih: 10 Temmuz 2023

Ayrıntılar: Belirli Arm tabanlı işlemcileri kullanan Windows cihazlarda, 23 Mayıs 2023'ten itibaren entegre kamera kullanımında sorunlar yaşanabilir. Bu sorunla karşılaştığınızda, Kamera uygulamasını kullanmaya çalışırken "0xA00F4271 (0x80004005)" hatası alabilirsiniz. Etkilenen cihazlar şu işlemcileri kullanır: Qualcomm 8cx Gen 1, Qualcomm 8cx Gen 2, Microsoft SQ1 ve Microsoft SQ2. Not: Bu sorun, etkilenen Windows aygıtlarına takılı olsa bile USB kameraları veya web kameralarını etkilemez.

Durum: Harici olarak çözüldü

Geçici Çözüm veya Düzeltme: Microsoft, etkilenen Windows aygıtlarının çoğunda bu sorunu azaltmak için kritik bir sorun giderici dağıtıyor. Sorun gidericiler otomatik olarak uygulanır ve manuel olarak çalıştırılamaz.

Sorun gidericilerin kuruluşunuz tarafından devre dışı bırakıldığı yönetilen cihazlarda bu sorunu azaltmak için veya sorun giderici otomatik olarak çalıştırılmadan önce sorun giderme işleminin yapılmasını istiyorsanız, kamera sürücüsünün etkilenen özelliğini devre dışı bırakmak için aşağıdaki adımları kullanın:

1.  herhangi bir yöntemi kullanarak Komut İstemi'ni Yönetici olarak açın .

2. Aşağıdaki komutu çalıştırın:

reg add "HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Qualcomm\Camera" /v EnableQCOMFD /t REG_DWORD /d 0 /f

3. Kamerayı kullanan herhangi bir uygulamayı yeniden başlatın veya bilgisayarınızı yeniden başlatın.

Entegre kamera artık beklendiği gibi çalışmalıdır.

Not: Bu geçici çözüm, kameranın bazı özelliklerini devre dışı bırakabilir veya görüntü kalitesini düşürebilir ancak sorun, aygıt üreticisi tarafından güncellenmiş bir kamera sürücüsüyle çözülene kadar kameranın çalışmasına izin verecektir. Güncellenmiş bir sürücü, kameranın tüm işlevselliğini geri yüklemeli ve geçici çözümün geri alınmasına gerek kalmamalıdır.

Çözüm: Bu sorun, güncellenen kamera sürücülerinin yayınlanmasıyla çözüldü. Güncellenen sürücüler önümüzdeki haftalarda Windows Update'ten otomatik olarak sunulmalı ve yüklenmelidir. Cihazınız için güncel sürücülerin mevcut olup olmadığını kontrol etmek isterseniz güncellemeleri manuel olarak kontrol edebilirsiniz. Güncellenmiş kamera sürücüleri önceden yüklenmemişse ve Windows Update manuel olarak kontrol edilirken sunulmuyorsa, Windows cihaz üreticinizden (OEM) etkilenen cihazlar için henüz mevcut olmayabilir.

SORUN: Yerel Güvenlik Yetkilisi Koruması Kapalı, Sürekli Yeniden Başlatmayla Birlikte Hata Mesajı

Tarih: 05 Temmuz 2023

Ayrıntılar: “Microsoft Defender Antivirus kötü amaçlı yazılımdan koruma platformu Güncelleştirmesi – KB5007651 (Sürüm 1.0.2302.21002)”yi yükledikten sonra, “Yerel Güvenlik korumasının kapalı olduğunu belirten bir güvenlik bildirimi veya uyarısı alabilirsiniz. Cihazınız savunmasız olabilir. Korumalar etkinleştirildikten sonra Windows cihazınız sürekli olarak yeniden başlatmanın gerekli olduğunu bildirebilir. Önemli: Bu sorun yalnızca “Microsoft Defender Antivirus kötü amaçlı yazılımdan koruma platformu Güncelleştirmesi – KB5007651 (Sürüm 1.0.2302.21002)”yi etkiler. Etkilenen platformlar (KB5023706 ve KB5023698) için 14 Mart 2023'te yayımlanan diğer tüm Windows güncellemeleri bu soruna neden olmuyor.

Durum: Çözüldü

Geçici Çözüm veya Düzeltme: Yerel Güvenlik Yetkilisi (LSA) korumasını etkinleştirdiyseniz ve cihazınızı en az bir kez yeniden başlattıysanız, uyarı bildirimlerini kapatabilir ve yeniden başlatmayı isteyen ek bildirimleri yok sayabilirsiniz. Olay Görüntüleyiciye bakarak LSA korumasının etkin olduğunu doğrulayabilirsiniz.

Çözüm: Bu sorun, Windows Güvenlik platformu kötü amaçlı yazılımdan koruma platformu KB5007651 (Sürüm 1.0.2306.10002) güncelleştirmesinde çözüldü. Güncellemeyi otomatik olarak yüklenmeden önce yüklemek istiyorsanız güncellemeleri kontrol etmeniz gerekecektir.

SORUN: Microsoft Outlook ve bazı uygulamalar açılmayabilir

Tarih: 28 Haziran 2023

Ayrıntılar: Belirli bir virüsten koruma, kötü amaçlı yazılımdan koruma veya güvenlik yazılımının yüklü olduğu Windows cihazlarına KB5027231 veya sonraki güncelleştirmeleri yükledikten sonra Microsoft veya üçüncü taraf uygulamalarını açamayabilirsiniz. Etkilendiği bilinen uygulamalardan bazıları Microsoft Outlook ve diğer Microsoft Office uygulamalarıdır. Bu sorun yalnızca 35.31.25'ten önceki Trellix Endpoint Security sürümüne sahip 64 bit Windows'ta çalışan 32 bit uygulamalarda ortaya çıkar. Etkilenen bir uygulamayı açmaya çalışırken Olay Günlüğü, "modül bilinmiyor" hatasıyla bir erişim ihlali olduğunu gösteriyor. Evinde Windows cihaz kullanan tüketicilerin bu sorunla karşılaşması pek olası değil.

Durum: Harici olarak çözüldü

Çözüm: Bu sorun Trellix tarafından Endpoint Security Agent (HX) 35.31.25 ve sonraki sürümlerde çözülmüştür. Bu sorunu başka bir güvenlik yazılımı yüklüyken veya Trellix Endpoint Security Agent'ın en son sürümünü yükledikten sonra yaşıyorsanız lütfen kullandığınız güvenlik yazılımının müşteri desteğiyle iletişime geçin.

SORUN: Başlat Menüsü, Windows Arama ve UWP Uygulamalarında Açılış Sorunları Olabilir

Tarih: 27 Haziran 2023

Ayrıntılar: Başlat menüsü, Windows arama ve Evrensel Windows Platformu (UWP) uygulamaları beklendiği gibi çalışmayabilir veya açılma sorunları yaşayabilir. Etkilenen Windows cihazlarında, Windows, Microsoft Office veya Microsoft Outlook veya Outlook Takvim ile entegre olmak için Microsoft Office API'lerini kullanan uygulamaları etkileyebilecek hasarlı kayıt defteri anahtarları veya verileri bulunabilir. Bu sorundan etkilenen uygulamalara örnek olarak ClickShare verilebilir. Temel Sorun, Windows'a yapılan bir güncellemenin yüklenmesinden kaynaklanmamaktadır ve etkilenen bir uygulamaya yapılan bir güncelleme nedeniyle açığa çıkmış olabilir.

Durum: Çözüldü

Geçici Çözüm veya Düzeltme: Bu sorunu azaltmak için Windows, Microsoft Office, Microsoft Outlook veya Outlook Takvim ile entegre olan uygulamaları kaldırabilirsiniz. Etkilenen uygulamalara yönelik güncellemeler veya uygulamanın geliştiricisinden sağlanan rehberlik de mevcut olabilir.

Çözüm: Bu sorun KB5027303'te çözüldü.

SORUN: Bilgi İşleme Etkili Erişim Sonuçları Göstermeyebilir

Tarih: 27 Haziran 2023

Ayrıntılar: 9 Mayıs 2023'te yayınlanan güncellemeleri veya sonraki güncellemeleri yükledikten sonra, paylaşılan dosya veya klasörler için "Gelişmiş Güvenlik Ayarları" iletişim kutusunda Etkili Erişim'i görüntüleyemeyebilirsiniz. Etkilenen cihazlarda, "Etkili erişimi görüntüle" düğmesi seçildiğinde, "Etkili erişim hesaplanıyor" mesajını alırsınız ancak sorgunun sonuçları görüntülenmeyebilir ve explorer.exe, Gelişmiş Güvenlik ayarları iletişim kutusundan sonra CPU'yu kullanmaya devam edebilir kapalı. Evlerinde Windows cihaz kullanan tüketicilerin bu sorunu yaşaması pek olası değildir.

Durum: Çözüldü

Geçici Çözüm veya Düzeltme: Etkili erişimi görüntülemeyi denediyseniz, cihazınızı yeniden başlatarak veya etkilenen kullanıcının oturumunu kapatarak CPU kullanım sorununu azaltabilirsiniz. Not: Windows'u kilitlemek bu sorunu hafifletmeyecektir; oturumu kapatmalısınız.

Çözüm: Bu sorun, 27 Haziran 2023 (KB5027303) ve sonrasında yayımlanan güncellemelerde Windows 11 sürüm 22H2 çalıştıran cihazlar için giderildi. Bu sorun, etkilenen diğer Windows sürümlerinde yakın gelecekte yayınlanacak güncellemelerle çözülecektir.

SORUN: Dosyaları Kaydetmek veya Kopyalamak Zaman zaman Başarısız Olabilir

Tarih: 13 Haziran 2023

Ayrıntılar: Büyük adresleri tanıyan 32 bit uygulamaları ve CopyFile API'yi kullanarak dosyaları kaydederken, kopyalarken veya eklerken zaman zaman sorunlar yaşayabilirsiniz. Genişletilmiş dosya öznitelikleri kullanan bazı ticari/kurumsal güvenlik yazılımları kullanıldığında Windows cihazlarının bu sorundan etkilenme olasılığı daha yüksektir. Microsoft, Dosya Gezgini'ni kullanarak dosya kopyalamanın etkilendiğine ilişkin raporlar almıyor ancak uygulamalar içinde kullanılan CopyFile API'si etkilenmiş olabilir. Microsoft Word veya Microsoft Excel gibi Microsoft Office uygulamaları yalnızca 32 bit sürümleri kullanıldığında etkilenir ve "Belge kaydedilmedi" hatasını alabilirsiniz. Bu sorunun, evlerinde Windows cihazlarını veya yönetilmeyen ticari cihazlarda kullanan tüketicilerin yaşaması pek olası değildir. Not: Uygulamalar 64 bit veya 32 bit ise ve büyük adres farkında değilse bu sorundan etkilenmez.

Durum: Çözüldü

Geçici Çözüm veya Düzeltme: Sorunu azaltmak için yeniden kaydetmeyi veya kopyalamayı deneyebilirsiniz. Sorun aralıklı olduğundan bir sonraki denemede başarılı olma ihtimali yüksektir.

Çözüm: Bu sorun, 13 Haziran 2023 (KB5027231) ve sonrasında yayımlanan güncellemelerde çözüldü.

SORUN: Etki Alanına Katılma İşlemleri 0xaac (2732) Hatasıyla Başarısız Olabilir

Tarih: 14 Mart 2023

Ayrıntılar: Etki alanına katılma işlemleri, "0xaac (2732): NERR_AccountReuseBlockedByPolicy" hatasıyla ve "Active Directory'de aynı ada sahip bir hesap mevcut. Hesabın tekrar kullanılması güvenlik politikası nedeniyle engellendi.” Bu sorun, etki alanına katılma için varsayılan olarak etkinleştirilmiş bazı sağlamlaştırma değişiklikleri getiren Ekim 2022 güvenlik güncellemelerinden (KB5018427) kaynaklanmaktadır. Etkilenen senaryolar arasında, bir bilgisayar hesabının, bilgisayarı etki alanına katmak veya yeniden birleştirmek için kullanılan kimlikten farklı bir kimlikle oluşturulduğu veya önceden hazırlandığı bazı etki alanı birleştirme veya yeniden görüntüleme işlemleri yer alır. Windows'un ev kullanıcılarının bu sorunla karşılaşması pek olası değildir.

Durum: Çözüldü

Çözüm: Bu sorun, 14 Mart 2023 (KB5023706) veya sonrasında yayımlanan güncellemelerde çözüldü. Yeniden tasarlanan yeni davranışı anlamak için lütfen KB5020276'ya bakın. Microsoft, bu KB'ye güvenilir bilgisayar hesabı oluşturucularına yönelik yeni bir İzin Verilenler Listesi ilkesi hakkında bilgi ekledi.

SORUN: Çince veya Japonca Kullanırken Zaman zaman Konuşma Tanıma Sorunları

Tarih: 24 Mayıs 2023

Ayrıntılar: KB5022913 veya sonraki güncellemeleri yükledikten sonra bazı uygulamalarda Çince veya Japonca dilleri kullanılırken konuşma tanıma, anlamlı giriş ve el yazısı ile ilgili aralıklarla sorunlar yaşanabilir. Etkilenen uygulamalar bazen belirli kelimeleri tanıyamayabilir veya konuşma tanıma ya da etkilenen giriş türlerinden herhangi bir giriş alamayabilir. Bu sorunun, uygulamalar çevrimdışı konuşma tanımayı kullandığında ortaya çıkma olasılığı daha yüksektir. Uygulama geliştiricileri için not: Bu sorun yalnızca Windows.Media.SpeechRecognition'da Konuşma Tanıma Dilbilgisi Belirtimi (SRGS) kullanılarak yapılan konuşma tanımayı etkiler. Konuşma tanımanın diğer uygulamaları etkilenmez.

Durum: Çözüldü

Geçici Çözüm veya Düzeltme: Bu sorunu azaltmak için cihazınızı her yeniden başlattığınızda aşağıdakileri yapmanız gerekecektir:

  • Sorun yaşayan uygulamayı kapatın.
  • Görev Yöneticisini açın, “İşlemler” sekmesine gidin, ctfrmon.exe dosyasına tıklayın ve “Görevi Sonlandır” düğmesini seçin.
  • Yeni bir ctfmon.exe örneğinin otomatik olarak başlatıldığını doğrulayın.
  • Artık etkilenen uygulamayı açabilmeli ve konuşma tanıma ile diğer giriş türlerini kullanabilmelisiniz.

Çözüm: Bu sorun KB5026446'da çözüldü.

SORUN: Üçüncü Taraf Kullanıcı Arayüzü Özelleştirme Uygulamaları Windows'un Başlatılmamasına Neden Olabilir

Tarih: 17 Mart 2023

Ayrıntılar: KB5022913 veya sonraki güncellemeleri yükledikten sonra, bazı üçüncü taraf kullanıcı arayüzü özelleştirme uygulamalarına sahip Windows cihazları başlatılamayabilir. Bu üçüncü taraf uygulamalar explorer.exe'de bir döngüde birden çok kez tekrarlanabilecek hatalara neden olabilir. Etkilendiği bilinen üçüncü taraf kullanıcı arayüzü özelleştirme uygulamaları  ve StartAllBack'tir. Bu tür uygulamalar, özelleştirmelerini sağlamak için genellikle desteklenmeyen yöntemler kullanır ve bunun sonucunda Windows cihazınızda istenmeyen sonuçlara yol açabilir.

Durum: Harici olarak çözüldü

Geçici Çözüm veya Düzeltme: Microsoft, bu sorunu önlemek için KB5022913'ü yüklemeden önce tüm üçüncü taraf kullanıcı arayüzü özelleştirme uygulamalarının kaldırılmasını önerir. Windows cihazınızda zaten bu sorun yaşanıyorsa kullandığınız uygulamanın geliştiricisinin müşteri desteğine başvurmanız gerekebilir. StartAllBack kullanıyorsanız en son sürüme (v3.5.6 veya üzeri) güncelleyerek bu sorunu önleyebilirsiniz.

Çözüm: ExplorerPatcher bu sorunun çözülmüş olarak listelendiği bir sürüm yayınladı. Not: Herhangi bir üçüncü taraf kullanıcı arayüzü özelleştirme uygulaması kullanıyorsanız ve bu veya başka sorunlarla karşılaşırsanız, kullandığınız uygulamanın geliştiricisinin müşteri desteğiyle iletişime geçmeniz gerekecektir.

SORUN: Uzak Masaüstü Bağlantı Aracılarını Kullanırken Bağlantılar Başarısız Olabilir

Tarih: 26 Ocak 2023

Ayrıntılar: Windows 11, sürüm 22H2 yüklendikten sonra Windows Uzak Masaüstü uygulaması, Uzak Masaüstü ağ geçidi veya Uzak Masaüstü Bağlantı Aracısı aracılığıyla bağlanırken yanıt vermeyebilir. Bu sorun, istemci “Sanal makine yükleniyor” veya “Uzak bağlantı yapılandırılıyor” adımlarındayken gözlemlenebilir ve uzak bilgisayarda yüklü olan işletim sistemi sürümünden bağımsız olarak ortaya çıkabilir. Bazı durumlarda “Uzak Masaüstü Hizmetleri oturumunuz sona erdi” hata mesajı görünebilir. Uygulama yanıt vermezse Windows Görev Yöneticisi kullanılarak sonlandırılması gerekebilir.

Durum: Çözüldü

Geçici Çözüm veya Düzeltme: Uzak Masaüstü uygulaması yanıt vermezse, mstsc.exe işlemini sonlandırmak/sonlandırmak için Görev Yöneticisi'ni kullanabilirsiniz.

Bu sorunla karşılaşan cihazlar, özel bir Grup İlkesi yapılandırarak sorunu çözebilir. gpedit.msc dosyasını açın, “Bilgisayar Yapılandırması > Yönetim Şablonları > Windows Bileşenleri > Uzak Masaüstü Hizmetleri > Uzak Masaüstü Bağlantı İstemcisi” seçeneğine gidin ve “İstemcide UDP'yi Kapat” seçeneğini Etkin olarak ayarlayın. İlke ayarını uygulamak için cihazınızı yeniden başlatın.

Çözüm: Bu sorun KB5022360'ta çözüldü.

SORUN: Uygulama Kısayolları Başlat Menüsü'nden veya Diğer Konumlardan Çalışmayabilir

Tarih: 13 Ocak 2023

Ayrıntılar: Microsoft Defender için güvenlik bilgileri güncelleştirmesi derlemesi 1.381.2140.0 yüklendikten sonra, Başlat menüsündeki, görev çubuğuna sabitlenen ve Masaüstündeki uygulama kısayolları eksik veya silinmiş olabilir. Ayrıca kısayol dosyalarına bağımlılığı olan yürütülebilir (.exe) dosyaları çalıştırmaya çalışırken hatalar gözlemlenebilir. Etkilenen cihazlarda "Office makrosundan Win32 API çağrılarını engelle" Saldırı Yüzeyi Azaltma (ASR) kuralı etkindir. Güvenlik istihbaratı yapısı 1.381.2140.0 yüklendikten sonra yapılan algılamalar, yanlış algılama modeliyle eşleşen belirli Windows kısayolu (.lnk) dosyalarının silinmesine neden oldu.

Durum: Çözüldü

Geçici Çözüm veya Düzeltme: Microsoft Defender'da yapılan değişiklikler bu sorunu hafifletebilir. Microsoft Defender'daki Saldırı Yüzeyini Azaltma (ASR) kuralları, güvenlik önlemlerinin bir parçası olarak yazılım davranışını düzenlemek için kullanılır. ASR kurallarını Denetim Moduna değiştirmek bu sorunun önlenmesine yardımcı olabilir. Bu, Intune veya grup ilkesi kullanılarak yapılabilir. Microsoft Office uygulamaları Microsoft 365 uygulama başlatıcısı aracılığıyla başlatılabilir.

Çözüm: Bu sorun, güvenlik bilgileri güncelleştirmesi derlemesi 1.381.2164.0'da çözülmüştür. Güvenlik istihbaratı güncelleştirmesi derlemesi 1.381.2164.0 veya üstünü yüklemek sorunu önleyecektir, ancak daha önce silinen kısayolları geri yüklemeyecektir. Bu kısayolları başka yöntemlerle yeniden oluşturmanız veya geri yüklemeniz gerekecektir.

SORUN: Microsoft ODBC SQL Server Sürücüsünü Kullanan Veritabanı Bağlantıları Başarısız Olabilir

Tarih: 10 Ocak 2023

Ayrıntılar: KB5019980 yüklendikten sonra, veritabanlarına erişmek için Microsoft ODBC SQL Server Sürücüsünü (sqlsrv32.dll) kullanan ODBC bağlantılarını kullanan uygulamalar bağlanamayabilir. Uygulama içinde bir hata alabilirsiniz veya SQL Server'dan "EMS Sistemi bir sorunla karşılaştı" ve "Mesaj: [Microsoft][ODBC SQL Server Sürücüsü] TDS Akışında Protokol hatası" veya "Mesaj" gibi bir hata alabilirsiniz. : [Microsoft][ODBC SQL Server Sürücüsü]SQL Server'dan bilinmeyen belirteç alındı”.

Etkilenen herhangi bir uygulamayı kullanıp kullanmadığınızdan emin değilseniz, veritabanı kullanan herhangi bir uygulamayı açın, ardından Komut İstemi'ni açın ve aşağıdaki komutu çalıştırın:

görev listesi /m sqlsrv32.dll

Durum: Çözüldü

Geçici Çözüm veya Düzeltme: Bu sorunu azaltmak için aşağıdakilerden birini yapabilirsiniz:

  • Uygulamanız ODBC bağlantılarını seçmek için Veri Kaynağı Adı'nı (DSN) zaten kullanıyor veya kullanabiliyorsa, SQL Server için Microsoft ODBC Sürücüsü 17'yi yükleyin ve DSN'yi kullanarak uygulamanızla birlikte kullanmak için bunu seçin. Not: Microsoft, SQL Server için Microsoft ODBC Sürücüsü 17'nin en son sürümünü önerir; çünkü bu sürüm, SQL Server için Microsoft ODBC Sürücüsü 18'den ziyade eski Microsoft ODBC SQL Server Sürücüsünü (sqlsrv32.dll) kullanan uygulamalarla daha uyumludur.
  • Uygulamanız DSN'yi kullanamıyorsa, uygulamanın DSN'ye izin verecek şekilde değiştirilmesi veya Microsoft ODBC SQL Server Sürücüsünden (sqlsrv32.dll) daha yeni bir ODBC sürücüsü kullanması gerekecektir.

Çözüm: Bu sorun KB5022303'te çözüldü.

SORUN: Paket Hazırlama Beklendiği Gibi Çalışmayabilir

Tarih: 06 Ocak 2023

Ayrıntılar: Windows yalnızca kısmen yapılandırılmış olabilir ve İlk Kullanıma Hazır Deneyim tamamlanmayabilir veya beklenmedik bir şekilde yeniden başlatılabilir. Sağlama paketleri, iş veya okul ağlarında kullanılmak üzere yeni cihazların yapılandırılmasına yardımcı olmak için kullanılan .PPKG dosyalarıdır. İlk kurulum sırasında uygulanan provizyon paketlerinin bu sorundan etkilenme olasılığı yüksektir. Not: Windows Autopilot'u kullanarak Windows cihazlarının sağlanması bu sorundan etkilenmez. Tüketicilerin evlerinde veya küçük ofislerinde kullandıkları Windows cihazlarının bu sorundan etkilenmesi muhtemel değildir.

Durum: Çözüldü

Geçici Çözüm veya Düzeltme: Windows 11, sürüm 22H2'ye yükseltmeden önce Windows cihazını hazırlayabilirseniz bu, sorunu önleyecektir.

Çözüm: Bu sorun KB5020044'te çözüldü.

SORUN: Görev Yöneticisi Beklenen Renklerde Görüntülenmeyebilir

Tarih: 13 Aralık 2022

Ayrıntılar: KB5020044 yüklendikten sonra Görev Yöneticisi, kullanıcı arayüzündeki (UI) belirli öğeleri beklenmedik renklerde görüntüleyebilir. Etkilenen cihazlarda Görev Yöneticisi beklendiği gibi çalışmalıdır ancak kullanıcı arayüzünün bazı bölümleri okunamayabilir. Ayarlar'ın Kişiselleştirme -> renkler bölümünde "Modunuzu seçin" seçeneğini "Özel" olarak ayarladıysanız bu sorundan etkileniyor olabilirsiniz. “Modunuzu seçin” ayarı için Koyu veya Açık seçeneğini kullanıyorsanız bu sorundan etkilenmemeniz gerekir.

Durum: Çözüldü

Geçici Çözüm veya Düzeltme: Bu sorunu hafifletmek için, sorun çözülene kadar "Modunuzu seçin" ayarını Koyu veya Açık olarak ayarlayabilirsiniz. Bunu yapmak için masaüstüne sağ tıklayın veya uzun basın, “Kişiselleştir”i seçin, “Renkler”i seçin ve ardından “Modunuzu seçin” için “Koyu” veya “Açık”ı seçin.

Çözüm: Bu sorun KB5021255'te çözüldü .

SORUN: Bazı Oyunlarda Beklenenden Düşük Performans

Tarih: 29 Kasım 2022

Ayrıntılar: Windows 11, sürüm 22H2'de bazı oyun ve uygulamalarda beklenenden düşük performans veya takılmalar yaşanabilir. Etkilenen oyunlar ve uygulamalar, tüketiciler tarafından kullanılması amaçlanmayan GPU performansı hata ayıklama özelliklerini yanlışlıkla etkinleştiriyor. Kullanıcıların yükseltme deneyimini korumak için Microsoft, bu sorundan etkilenen cihazlara Windows 11, sürüm 22H2 sunulması veya yüklenmesi konusunda bir uyumluluk bekletme uyguladı. Kuruluşunuz Güncelleme Uyumluluğu kullanıyorsa koruma kimlikleri 41766570 ve 41990091'dir.

Durum: Çözüldü

Geçici Çözüm veya Düzeltme: Zaten Windows 11, sürüm 22H2 kullanıyorsanız ve bu sorunla karşılaşıyorsanız oyunlarınızı ve oyunla ilgili uygulamalarınızı mevcut en son sürüme güncelleyerek sorunu çözebilirsiniz. Yüklediğiniz oyunları ve uygulamaları nasıl güncelleyeceğinizden emin değilseniz bu oyunların ve uygulamaların geliştiricisine danışmanız gerekir ancak çoğu, satın alındıkları mağaza aracılığıyla veya doğrudan bunları açarken otomatik olarak güncellenecektir.

Çözüm: Bu sorun KB5020044'te çözüldü. Koruma amaçlı ambarın Aralık 2022 ortasında kaldırılacağı tahmin ediliyor.

SORUN: IME Giriş Modlarını Değiştirmek Uygulamaların Yanıt Vermemesine Neden Olabilir

Tarih: 29 Kasım 2022

Ayrıntılar: Windows 11, sürüm 22H2 yüklendikten sonra, IME (Giriş Yöntemi Düzenleyicisi) giriş modlarını açmak/kapatmak veya değiştirmek için klavye kısayolları kullanıldığında belirli uygulamalar yanıt vermeyebilir. Bu sorunun sessizce ortaya çıkması ve herhangi bir hata mesajının görüntülenmesine neden olmaması mümkündür. Bu sorun, Metin Hizmetleri Çerçevesi'nin (TSF) belirli bileşenlerini yükleyen uygulamalarda görülmektedir. Bunu yalnızca bazı uygulamalar yapar, hepsi değil. Bu bileşenleri yüklemeyen uygulamalarda bu sorun yaşanmaz ve klavye kısayolları kullanıldığında normal şekilde çalışması beklenir.

Durum: Çözüldü

Geçici Çözüm veya Düzeltme: Görev çubuğundaki IME modu simgesini tıklatarak giriş modunu değiştirmek bu sorunu tetiklememelidir. Bu sorun yalnızca klavye kısayollarını kullanırken ortaya çıkar.

Çözüm: Bu sorun, 29 Kasım 2022 (KB5020044) ve sonrasında yayımlanan güncellemelerde çözüldü.

SORUN: Bazı Yüklü Yazıcılar Yalnızca Varsayılan Ayarlara İzin Verebilir

Tarih: 18 Kasım 2022

Ayrıntılar: Yazıcınız renkli, iki taraflı/dubleks yazdırma, kağıt boyutu veya türü ayarları veya 300x300dpi'den yüksek çözünürlükler gibi yazıcıya özgü özellikleri kullanamıyor olabilir.

Yazıcınız varsayılan ayarlarla ayarlanmışsa bu durum meydana gelebilir. Bir Windows aygıtının yazıcıya bağlantı sorunları olduğunda ve kullanıcı yazıcıyı yüklemeye çalıştığında, Windows, yazıcıyı varsayılan Microsoft IPP Sınıfı Sürücüsü veya Evrensel Yazdırma Sınıfı Sürücüsü'nü kullanarak yükler. Windows'un yazıcının tüm özelliklerini tanımlamak için yazıcıya bağlantıya ihtiyacı olduğundan, bağlantı olmadan yazıcı varsayılan ayarlarla kurulur. Bazı senaryolarda, yazıcıya bağlantı yeniden sağlandıktan sonra Windows yazıcı sürücüsünü güncellemeyebilir.

Durum: Çözüldü

Geçici Çözüm veya Düzeltme: Bu sorunu etkilenen cihazlara otomatik olarak indirip çözecek bir sorun giderici yayımlandı. Cihazınızı yeniden başlatmak ve güncellemeleri kontrol etmek, sorun gidericinin daha erken uygulanmasına yardımcı olabilir.

Windows 11 aygıtınızın 22H2 sürümüne yükseltilmesine izin vermek için Microsoft IPP Sınıfı Sürücüsü veya Evrensel Yazdırma Sınıfı Sürücüsü kullanılarak yüklenen tüm yazıcıları kaldırabilirsiniz. Etkilenen yüklü yazıcıları kaldırdıktan sonra Windows 11, sürüm 22H2'ye yükseltme yapabilmeniz gerekir. Windows 11 yükseltmesinin cihazınıza sunulması 48 saat kadar sürebilir. Ayrıca cihazınızı yeniden başlatmayı deneyebilir ve ardından 2022 Güncellemesini hemen almak için güncellemeleri manuel olarak kontrol edebilirsiniz.

Çözüm: Bu sorun çözüldü ve koruma amaçlı bekletme, 10 Kasım 2022 itibarıyla kaldırıldı.

SORUN: Oturum Açma Hataları ve Kerberos Kimlik Doğrulamasına İlişkin Diğer Sorunlar

Tarih: 17 Kasım 2022

Ayrıntılar: 8 Kasım 2022 veya sonrasında yayımlanan güncelleştirmeleri Etki Alanı Denetleyicisi rolüne sahip Windows Sunucularına yükledikten sonra Kerberos kimlik doğrulamasıyla ilgili sorunlar yaşayabilirsiniz. Bu sorun, ortamınızdaki Kerberos kimlik doğrulamasını etkileyebilir. Etkilenebilecek bazı senaryolar:

  • Etki alanı kullanıcısı oturum açma işlemi başarısız olabilir. Bu aynı zamanda Active Directory Federasyon Hizmetleri (AD FS) kimlik doğrulamasını da etkileyebilir.
  • Internet Information Services (IIS Web Sunucusu) gibi hizmetler için kullanılan Grup Yönetilen Hizmet Hesaplarının (gMSA) kimlik doğrulaması başarısız olabilir.
  • Etki alanı kullanıcılarını kullanan Uzak Masaüstü bağlantıları bağlanamayabilir.
  • İş istasyonlarındaki paylaşılan klasörlere ve sunuculardaki dosya paylaşımlarına erişemeyebilirsiniz.
  • Etki alanı kullanıcısı kimlik doğrulaması gerektiren yazdırma işlemi başarısız olabilir.

Bu sorunla karşılaşıldığında, Etki Alanı Denetleyicinizdeki Olay Günlüğü'nün Sistem bölümünde aşağıdaki metinle birlikte bir Microsoft-Windows-Kerberos-Key-Distribution-Center Olay Kimliği 14 hata olayı alabilirsiniz. Not: etkilenen olaylarda "eksik anahtarın kimliği 1" olacaktır:

Hedef hizmet için bir AS isteği işlenirken, hesabın Kerberos bileti oluşturmak için uygun bir anahtarı yoktu (eksik anahtarın kimliği 1'dir). İstenen etype'ler : 18 3. Mevcut hesapların etype'leri : 23 18 17. Şifrenin değiştirilmesi veya sıfırlanması, uygun bir anahtar oluşturacaktır.

Tüketiciler tarafından evde kullanılan Windows cihazları veya şirket içi etki alanının parçası olmayan cihazlar bu sorundan etkilenmez. Hibrit olmayan ve şirket içi Active Directory sunucuları bulunmayan Azure Active Directory ortamları etkilenmez.

Durum: Çözüldü

Çözüm: Bu sorun, ortamdaki tüm Etki Alanı Denetleyicilerine (DC) kurulum için 17 Kasım 2022'de yayınlanan bant dışı güncellemelerde çözüldü. Bu sorunu çözmek için ortamınızdaki diğer sunucularda veya istemci cihazlarda herhangi bir güncelleme yüklemenize veya herhangi bir değişiklik yapmanıza gerek yoktur.

SORUN: Cihazınızda Bağlantı Sorunları Yaşandıktan Sonra Doğrudan Erişim Yeniden Bağlanamayabilir

Tarih: 13 Kasım 2022

Ayrıntılar: KB5019509 veya sonraki güncellemeleri yükledikten sonra, geçici olarak ağ bağlantısını kaybettikten veya Wi-Fi ağları veya erişim noktaları arasında geçiş yaptıktan sonra Doğrudan Erişim'e yeniden bağlanamayabilirsiniz. Not: Bu sorun, VPN (bazen Uzaktan Erişim Sunucusu veya RAS olarak da adlandırılır) ve Her Zaman Açık VPN (AOVPN) gibi diğer uzaktan erişim çözümlerini etkilemez. Tüketiciler tarafından evde kullanılan Windows cihazları veya kuruluşun ağ kaynaklarına uzaktan erişmek için Doğrudan Erişim kullanmayan kuruluşlardaki cihazlar etkilenmez.

Durum: Çözüldü

Geçici Çözüm: Aşağıdaki çözünürlüğü kullanamıyorsanız Windows cihazınızı yeniden başlatarak bu sorunu azaltabilirsiniz.

Çözüm: Bu sorun Bilinen Sorunu Geri Alma (KIR) kullanılarak çözüldü. Çözümün tüketici cihazlarına ve yönetilmeyen iş cihazlarına otomatik olarak yayılmasının 24 saate kadar sürebileceğini lütfen unutmayın. Windows cihazınızı yeniden başlatmak, çözünürlüğün cihazınıza daha hızlı uygulanmasına yardımcı olabilir. Etkilenen bir güncelleştirmeyi yükleyen ve bu sorunla karşılaşan, kurumsal olarak yönetilen cihazlar için özel bir Grup İlkesi yüklenip yapılandırılarak çözülebilir. Özel Grup İlkesi Bilgisayar Yapılandırması -> Yönetim Şablonları -> <Grup İlkesi adı aşağıda listelenmiştir> bölümünde bulunabilir.

Grup İlkesi adıyla Grup İlkesi indirmeleri:

  • İndirin  KB5018427 221029_091533 Bilinen Soruna Geri Dönme
  • İndirin  KB5018483 220927_043051 Bilinen Soruna Geri Dönme
  • İndirin  KB5018485 220927_043049 Bilinen Soruna Geri Dönme
  • İndirin  KB5018482 220927_043047 Bilinen Soruna Geri Dönme

SORUN: Xbox Game Bar Aracılığıyla Video Yakalarken Ses Senkronize Olmayabilir

Tarih: 25 Ekim 2022

Ayrıntılar: Xbox Game Bar uygulamasında, oynanışı bir video dosyasına kaydederken sesin senkronize olmaması gibi sorunlar yaşanabilir. Xbox Game Bar'da "Oyun oynarken arka planda kaydet" seçeneği etkinleştirildiğinde "Son 30 saniyeyi kaydet" özelliğini kullanırken bu sorunla karşılaşma olasılığınız daha yüksektir. Xbox Game Bar ile aynı temel Windows kitaplıklarını veya API'lerini kullanarak video dosyalarını yakalayan veya işleyen uygulamalar da bu sorundan etkilenebilir.

Durum: Çözüldü

Çözüm: Bu sorun  çözüldü . Düzeltme otomatik olarak yüklenmez. Bu güncellemeyi uygulamak için güncellemeleri kontrol edebilir ve indirip yüklemek için isteğe bağlı önizlemeyi seçebilirsiniz.

SORUN: Ürdün'de Yaz Saati Uygulaması Değişikliğinin Neden Olduğu Olası Sorunlar

Tarih: 25 Ekim 2022

Ayrıntılar: 5 Ekim 2022'de Ürdün hükümeti, kış saati Yaz Saati Uygulaması (DST) saat dilimi değişikliğine son veren resmi bir duyuru yaptı. Bu değişiklik nedeniyle 28 Ekim 2022 Cuma günü saat 12:00'den itibaren saatler Ürdün saat dilimine göre bir saat ileri alınmayacak ve Ürdün saat dilimi kalıcı olarak UTC + 3 saat dilimine kaydırılacak.

Durum: Çözüldü

Geçici Çözüm veya Düzeltme: Windows logo tuşunu seçin, "Tarih ve saat" yazın ve Tarih ve saat ayarları'nı seçin. Tarih ve saat ayarları sayfasında Yaz saati uygulamasını otomatik olarak ayarla seçeneğini Kapalı konumuna getirin. Alternatif olarak, Denetim Masası > Saat ve Bölge > Tarih ve Saat > Saat dilimini değiştir seçeneğine gidin ve "Yaz Saati Uygulaması için saati otomatik olarak ayarla" seçeneğinin işaretini kaldırın.

Çözüm: Bu sorun  çözüldü . Düzeltme otomatik olarak yüklenmez. Bu güncellemeyi uygulamak için güncellemeleri kontrol edebilir ve indirip yüklemek için isteğe bağlı önizlemeyi seçebilirsiniz.

SORUN: SSL/TLS El Sıkışma Başarısız Olabilir

Tarih: 25 Ekim 2022

Ayrıntılar: KB5018427 güncellemesi yüklendikten sonra bazı SSL (Güvenli Yuva Katmanı) ve TLS (Aktarım Katmanı Güvenliği) bağlantı türlerinde el sıkışma hataları yaşanabilir. Etkilenen bağlantıların tek bir giriş arabelleği içinde birden çok çerçeve, özellikle de tümü tek bir arabellekte gönderilen, 5 bayttan daha az kısmi kayda sahip bir veya daha fazla tam kayıt göndermesi muhtemeldir. Bu sorunla karşılaşıldığında, bağlantı başarısız olduğunda uygulama SEC_E_ILLEGAL_MESSAGE alacaktır.

Durum: Çözüldü

Çözüm: Bu sorun  çözüldü . Düzeltme otomatik olarak yüklenmez. Bu güncellemeyi uygulamak için güncellemeleri kontrol edebilir ve indirip yüklemek için isteğe bağlı önizlemeyi seçebilirsiniz.

SORUN: Grup İlkesi Tercihlerini Kullanarak Dosyaları/Kısayolları Kopyalamak Beklendiği Gibi Çalışmayabilir

Tarih: 11 Ekim 2022

Ayrıntılar: Dosyaları Grup İlkesi Tercihlerini kullanarak kopyalarsanız başarısız olabilir veya 0 (sıfır) bayt kullanan boş kısayollar veya dosyalar oluşturabilir. Etkilendiği bilinen Grup İlkesi Nesneleri, Grup İlkesi Düzenleyicisi'ndeki (gpedit.msc) Kullanıcı Yapılandırması -> Tercihler -> Windows Ayarları bölümündeki dosyalar ve kısayollarla ilgilidir.

Durum: Çözüldü.

Geçici Çözüm veya Düzeltme: Bu sorunu azaltmak için aşağıdaki çözümlerden herhangi birini uygulayabilirsiniz:

  • “Oturum açan kullanıcının güvenlik bağlamında çalıştır” seçeneğinin işaretini kaldırın (kullanıcı politikası seçeneği). Not: Bu, joker karakter (*) kullanan öğelerdeki sorunu hafifletmeyebilir.
  • Etkilenen Grup İlkesi içinde "Eylem"i "Değiştir" yerine "Güncelle" olarak değiştirin.
  • Konumda veya hedefte joker karakter (*) kullanılıyorsa, hedefin sonundaki "\" (tırnak işaretleri olmadan ters eğik çizgi) işaretini silmek, kopyalamanın başarılı olmasını sağlayabilir.

Çözüm: Bu sorun  çözüldü . Düzeltmenin yüklenmesi bu sorunu önler ve çözer, ancak bu sorunu hafifletmek için herhangi bir geçici çözüm kullanıldıysa, orijinal yapılandırmaya geri döndürülmesi gerekecektir.

SORUN: Windows Hello Kullanarak Oturum Açmak Yükseltmeden Sonra Çalışmayabilir

Tarih: 30 Eylül 2022

Ayrıntılar: Windows Hello kullanarak oturum açma, Windows Hello Gelişmiş Oturum Açma Güvenliği kullanan cihazlarda Windows 11 sürüm 22H2'ye yükselttikten sonra beklendiği gibi çalışmayabilir. Windows Hello'nun yüz, parmak izi veya PIN kullanımı etkilenebilir. Bu sorunla yükseltme sırasında Windows Hello'ya sahip cihazlarda karşılaşılabilir ancak Windows 11, sürüm 22H2'yi yükselttikten veya yükledikten sonra Windows Hello'yu etkinleştiren cihazlarda bu sorunla karşılaşılmamalıdır.

Durum: Çözüldü.

Geçici Çözüm veya Düzeltme: Windows 11 sürüm 22H2'ye yükselttiyseniz ve Windows Hello'yu kullanarak oturum açamıyorsanız kullanıcınızın parolasını kullanarak oturum açabilirsiniz.

Çözüm: Bu sorun  çözüldü . Koruma amaçlı ambarın Ekim 2022'nin ortalarında kaldırılacağı tahmin ediliyor.

Please register to see this content.
 

 

Edited by cmlacla
Link to comment
Share on other sites

cmlacla, 2 saat önce yazdı:

Windows 11 22H2 ve 23H2 özellik güncellemelerinde aşağıdaki bilinen sorunlar çözülmüştür :

  İçeriği Gizle

SORUN: Microsoft, Wi-Fi Ağlarına Bağlanma Sorunlarına İlişkin Raporlar Aldı

Tarih: 19 Aralık 2023

Ayrıntılar: Microsoft, KB5032288 yüklendikten sonra bazı Wi-Fi bağdaştırıcılarının bazı ağlara bağlanamamasına neden olan bir soruna ilişkin raporlar aldı. Microsoft bu sorunun KB5032288 ve KB5033375'ten kaynaklandığını doğruladı. Bildirildiği üzere, 802.1x kimlik doğrulamasını kullanarak kurumsal, eğitim amaçlı veya halka açık bir Wi-Fi ağına bağlanmaya çalışan kullanıcıların bu sorundan etkilenme olasılığı daha yüksektir. Bu sorunun ev ağlarında oluşması muhtemel değildir.

Durum: Çözüldü

Çözüm: Bu sorun Bilinen Sorunu Geri Alma (KIR) kullanılarak çözüldü. Çözümün tüketici cihazlarına ve yönetilmeyen iş cihazlarına otomatik olarak yayılmasının 24 saate kadar sürebileceğini lütfen unutmayın. Windows cihazınızı yeniden başlatmak, çözünürlüğün cihazınıza daha hızlı uygulanmasına yardımcı olabilir. Etkilenen bir güncelleştirmeyi yükleyen ve bu sorunla karşılaşan, kurumsal olarak yönetilen cihazlar için bu sorun, özel bir Grup İlkesi yüklenip yapılandırılarak çözülebilir. Özel Grup İlkesi, Bilgisayar Yapılandırması -> Yönetim Şablonları -> Windows 11 22H2 KB5032288 231029_032011 Bilinen Sorunun Geri Alınması bölümünde bulunabilir.  indirebilirler .

SORUN: Yazıcı Adları ve Simgeleri Değiştirilmiş Olabilir ve HP Smart Uygulaması Otomatik Olarak Yükleniyor

Tarih: 16 Aralık 2023

Ayrıntılar: Microsoft Store'a erişimi olan Windows cihazlarda yazıcı yapılandırmalarıyla ilgili bazı sorunlar gözlemlenmektedir. Microsoft bu sorunu araştırıyor ve bir çözüm üzerinde iş ortaklarıyla işbirliği yapıyor. Belirtiler aşağıdakileri içerebilir:

  • Bazı Windows 10 ve Windows 11 aygıtları HP Smart Uygulamasını yüklüyor.
  • Yazıcılar, üreticilerine bakılmaksızın HP yazıcıları olarak yeniden adlandırılır. Çoğu HP LaserJet M101-M106 modeli olarak adlandırılıyor. Yazıcı simgeleri de değiştirilebilir.
  • Bir yazıcıya çift tıklandığında ekranda "Bu sayfa için kullanılabilir görev yok" hatası görüntülenir.

Microsoft'un araştırmasına göre bu sorun bir HP güncellemesinden kaynaklanmıyor. Çoğu durumda, yazdırma işlerini sıraya almanın yanı sıra kopyalama, tarama veya faks gibi diğer özellikler de dahil olmak üzere yazıcıyı beklendiği gibi kullanmak mümkün olmalıdır. Aygıttaki yazıcılar, yazıcı işlemleri için beklenen sürücüleri kullanmaya devam edecektir. Ancak bu sorun, temel yazıcı özelliklerini genişletmek için kullanılan, üretici tarafından sağlanan diğer yazıcı uygulamalarıyla ilişkileri etkileyebilir. Durum böyleyse, bu genişletilmiş işlevlerin bazıları veya tümü çalışmayabilir.

Durum: Çözüldü

Çözüm:  makalesinde listelenen dosyalardan birini indirip çalıştırarak bu sorunu çözebilirsiniz . Önerilen Sorun Giderme kapsamındaki cihazlar için kullanıcı tarafından başlatılan bir sorun giderici önümüzdeki haftalarda kullanıma sunulacaktır.

SORUN: Yerel Ayarı Hırvatistan olarak Ayarlanan Cihazlar Beklenen Para Birimini Kullanamayabilir

Tarih: 26 Ekim 2023

Ayrıntılar: Yerel ayarı Hırvatistan olarak ayarlanmış Windows cihazlarda doğru varsayılan para birimi görüntülenmeyebilir veya kullanılmayabilir. Bu, satın alma işlemleri veya diğer işlemler için cihazın para birimini alan uygulamaları etkileyebilir. Bu yılın başlarında Hırvatistan, para birimini Kuna'dan Avro'ya değiştirerek Avro Bölgesi'ne katıldı. Hırvatistan için Windows Yerel Ayar verileri bu değişiklik nedeniyle kısa vadede güncellenecektir.

Durum: Çözüldü

Geçici Çözüm veya Düzeltme: Kullanıcılar, Windows Denetim Masası'nı kullanarak veya doğrudan intl.cpl komutunu kullanarak para birimini manuel olarak değiştirebilir.

Çözüm: Bu sorun, 26 Ekim 2023 (KB5031455) ve sonrasında yayımlanan güncellemelerde çözüldü.

SORUN: Microsoft, UNSUPPORTED_PROCESSOR Hatasıyla İlgili Raporlar Aldı

Tarih: 07 Eylül 2023

Ayrıntılar: Microsoft, kullanıcıların 22 Ağustos 2023'te (KB5029351) yayımlanan güncelleştirmeleri yükledikten ve aygıtlarını yeniden başlattıktan sonra mavi ekranda "UNSUPPORTED_PROCESSOR" hata iletisi aldığı bir soruna ilişkin raporlar aldı. KB5029351, Windows'un beklendiği gibi başlatılmasını sağlamak için otomatik olarak kaldırılabilir.

Durum: Harici olarak çözüldü

Çözüm: Bu raporları inceledikten sonra "UNSUPPORTED_PROCESSOR" hatasının KB5029351'deki sorunlardan kaynaklanmadığı ve belirli bir işlemci alt kümesiyle sınırlı olduğu tespit edildi. Bu sorun, Windows için gelecekte yayımlanacak aylık güncelleştirmeleri etkilemeyecektir. KB5029351, bu sorundan etkilenebilecek Windows cihazlarına sunulmayacaktır ve etkilenen cihazlara manuel olarak yüklemeye çalışmamanız önerilir.

SORUN: Üçüncü Taraf Kullanıcı Arayüzü Özelleştirme Uygulamaları Başlat Menüsünün Açılmasını Engelleyebilir

Tarih: 17 Ağustos 2023

Ayrıntılar: KB5028254 veya sonraki güncelleştirmeler yüklendikten sonra, bazı üçüncü taraf kullanıcı arayüzü özelleştirme uygulamalarının yüklü olduğu Windows cihazlarda Başlat menüsü açılmayabilir. Etkilendiği bilinen üçüncü taraf kullanıcı arayüzü özelleştirme uygulaması ExplorerPatcher'dır  diğerleri de etkilenmiş olabilir. Bu tür uygulamalar, özelleştirmelerini sağlamak için genellikle desteklenmeyen yöntemler kullanır ve bunun sonucunda Windows cihazınızda istenmeyen sonuçlara yol açabilir.

Durum: Harici olarak çözüldü

Geçici Çözüm veya Düzeltme: Microsoft, bu sorunu önlemek için KB5028254'ü yüklemeden önce tüm üçüncü taraf kullanıcı arayüzü özelleştirme uygulamalarının kaldırılmasını önerir. Windows cihazınızda zaten bu sorun yaşanıyorsa kullandığınız uygulamanın geliştiricisinin müşteri desteğine başvurmanız gerekebilir.

Çözüm: ExplorerPatcher bu sorunun çözülmüş olarak listelendiği bir sürüm yayınladı. Not: Herhangi bir üçüncü taraf kullanıcı arayüzü özelleştirme uygulaması kullanıyorsanız ve bu veya başka sorunlarla karşılaşırsanız, kullandığınız uygulamanın geliştiricisinin müşteri desteğiyle iletişime geçmeniz gerekecektir.

SORUN: DirectX Kullanan Uygulamalardan Apphelp.dll ile İlgili Bir Hata Alabilirsiniz

Tarih: 09 Ağustos 2023

Ayrıntılar: KB5019980 veya sonraki güncellemeleri yükledikten sonra, 26.20.100.7463 ila 30.0.101.1190 sürümlerine sahip Intel grafik sürücülerini kullanan Windows cihazlarda apphelp.dll ile ilgili bir hata alabilirsiniz. Bu sorun zaman zaman meydana gelebilir ve içeriklerinin bir kısmını veya tamamını oluşturmak için DirectX veya Direct3D kullanan az sayıda kurumsal uygulamayı etkileyebilir. Sürümü 30.0.101.1190'dan sonraki güncelleştirilmiş Intel grafik sürücülerini kullanan Windows aygıtları bu sorundan etkilenmez ve bu soruna yönelik Intel çözümü zaten yüklüdür.

Durum: Çözüldü

Geçici Çözüm veya Düzeltme: Bu sorunu azaltmak için 30.0.101.1190'dan sonraki bir sürüme sahip bir Intel grafik sürücüsü yükleyebilirsiniz. Cihazınız için Intel grafik sürücüsünün en son sürümü için Windows cihaz üreticinizin desteğini kontrol etmeniz önerilir. 30.0.101.1190'dan sonraki bir sürücü sunmuyorlarsa, doğrudan Intel'den temin edilebilen en yeni Intel grafik sürücüsünün nasıl indirilip kurulacağı hakkında bilgi için Intel Grafikleri için Sürücüler Listesi'ni kontrol edebilirsiniz.

Çözüm: Bu sorun KB5025305 güncelleştirmesinde çözüldü.

SORUN: KB5012170 Yüklenemeyebilir ve 0x800f0922 Hatası Alabilirsiniz

Tarih: 29 Temmuz 2023

Ayrıntılar: KB5012170'i yüklemeye çalışırken yükleme başarısız olabilir ve 0x800f0922 hatası alabilirsiniz. Bu sorun yalnızca Güvenli Önyükleme DBX Güvenlik güncelleştirmesini (KB5012170) etkiler ve en son toplu güvenlik güncelleştirmelerini, aylık toplamaları veya yalnızca güvenlik güncelleştirmelerini etkilemez.

Durum: Çözüldü

Geçici Çözüm veya Düzeltme: Bazı cihazlarda, KB5012170'i yüklemeyi denemeden önce UEFI bios'u en son sürüme güncelleyerek bu sorun azaltılabilir.

Çözüm: Bu sorun KB5022913 veya sonraki güncellemelerde çözüldü.

SORUN: WSUS, Windows 11, sürüm 22H2 için Güncelleştirmeler Sunmayabilir

Tarih: 28 Temmuz 2023

Ayrıntılar: 14 Şubat 2023 veya sonrasında yayımlanan güncelleştirmeler, bazı Windows Server Update Services (WSUS) sunucularından Windows 11, sürüm 22H2'ye sunulmayabilir. Güncellemeler WSUS sunucusuna indirilecektir ancak istemci cihazlara daha fazla yayılmayabilir. Etkilenen WSUS sunucuları yalnızca Windows Server 2016 veya Windows Server 2019'dan yükseltilmiş Windows Server 2022 çalıştıran sunuculardır. Bu sorun, gerekli Birleşik Güncelleme Platformu (UUP) MIME türlerinin Windows Server 2022'ye yükseltme sırasında yanlışlıkla kaldırılmasından kaynaklanmaktadır. Windows Server'ın önceki sürümü. Bu sorun, Windows 11, sürüm 22H2'ye yönelik güvenlik güncelleştirmelerini veya özellik güncelleştirmelerini etkileyebilir. Microsoft Configuration Manager bu sorundan etkilenmez.

Durum: Çözüldü

Geçici Çözüm veya Düzeltme: Microsoft, bu sorunu azaltmak için  bakmanızı önerir .

Çözüm: Bu sorun Windows Server 2022 için KB5023705'te çözülmüştür.

SORUN: Bazı Uygulamalar Videoyu Oynatma, Kaydetme veya Yakalama Başarısız Olabilir

Tarih: 25 Temmuz 2023

Ayrıntılar: KB5027303 veya sonraki güncellemeleri yükledikten sonra bazı uygulamalar WVC1 codec bileşenini (VC-1) kullanırken videoyu oynatamayabilir, kaydedemeyebilir veya yakalayamayabilir. Bazı kameralar veya web kameraları da varsayılan olarak WVC1 codec bileşenini kullanıyorsa çalışmayabilir.

Durum: Çözüldü

Çözüm: Bu sorun Bilinen Sorunu Geri Alma (KIR) kullanılarak çözüldü. Çözümün tüketici cihazlarına ve yönetilmeyen iş cihazlarına otomatik olarak yayılmasının 24 saate kadar sürebileceğini lütfen unutmayın.

SORUN: Outlook Kullanırken E-postalardaki Bağlantıları Açmak Hata Görüntüleyebilir

Tarih: 25 Temmuz 2023

Ayrıntılar: Microsoft Outlook'ta e-postalardaki bağlantılara tıkladığınızda, "Bu URL'de beklenmeyen bir sorun oluştu" metnini içeren bir hata mesajı alabilirsiniz. E-postalardaki bağlantıları Microsoft Outlook'ta açmak, "Microsoft Office potansiyel bir güvenlik sorunu tespit etti" şeklinde bir hata görüntüleyebilir. Bu konum güvensiz olabilir." Microsoft Office güvenlik iyileştirme değişikliklerinin bir sonucu olarak, tam nitelikli etki alanı adını (FQDN) veya IP adresini içeren köprüler bu mesajı görüntüleyecektir. Bunun nedeni, 11 Temmuz 2023'te yayımlanan korumalardır. Lütfen unutmayın: Bu davranış, Outlook'ta 11 Temmuz 2023'te yayımlanan koruma güncelleştirmesinden kaynaklanmaktadır. Windows Güncelleştirmelerinden kaynaklanmamaktadır.

Durum: Çözüldü

Çözüm: FQDN veya IP adresi yollarındaki dosyalara sürekli erişim sağlamak için bu URL'leri Windows kılavuzuna uygun olarak Güvenilen Siteler bölgesine ekleyin.

SORUN: Tümleşik Kamera Bazı ARM Tabanlı Cihazlarda Beklendiği Gibi Çalışmayabilir

Tarih: 10 Temmuz 2023

Ayrıntılar: Belirli Arm tabanlı işlemcileri kullanan Windows cihazlarda, 23 Mayıs 2023'ten itibaren entegre kamera kullanımında sorunlar yaşanabilir. Bu sorunla karşılaştığınızda, Kamera uygulamasını kullanmaya çalışırken "0xA00F4271 (0x80004005)" hatası alabilirsiniz. Etkilenen cihazlar şu işlemcileri kullanır: Qualcomm 8cx Gen 1, Qualcomm 8cx Gen 2, Microsoft SQ1 ve Microsoft SQ2. Not: Bu sorun, etkilenen Windows aygıtlarına takılı olsa bile USB kameraları veya web kameralarını etkilemez.

Durum: Harici olarak çözüldü

Geçici Çözüm veya Düzeltme: Microsoft, etkilenen Windows aygıtlarının çoğunda bu sorunu azaltmak için kritik bir sorun giderici dağıtıyor. Sorun gidericiler otomatik olarak uygulanır ve manuel olarak çalıştırılamaz.

Sorun gidericilerin kuruluşunuz tarafından devre dışı bırakıldığı yönetilen cihazlarda bu sorunu azaltmak için veya sorun giderici otomatik olarak çalıştırılmadan önce sorun giderme işleminin yapılmasını istiyorsanız, kamera sürücüsünün etkilenen özelliğini devre dışı bırakmak için aşağıdaki adımları kullanın:

1.  herhangi bir yöntemi kullanarak Komut İstemi'ni Yönetici olarak açın .

2. Aşağıdaki komutu çalıştırın:

reg add "HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Qualcomm\Camera" /v EnableQCOMFD /t REG_DWORD /d 0 /f

3. Kamerayı kullanan herhangi bir uygulamayı yeniden başlatın veya bilgisayarınızı yeniden başlatın.

Entegre kamera artık beklendiği gibi çalışmalıdır.

Not: Bu geçici çözüm, kameranın bazı özelliklerini devre dışı bırakabilir veya görüntü kalitesini düşürebilir ancak sorun, aygıt üreticisi tarafından güncellenmiş bir kamera sürücüsüyle çözülene kadar kameranın çalışmasına izin verecektir. Güncellenmiş bir sürücü, kameranın tüm işlevselliğini geri yüklemeli ve geçici çözümün geri alınmasına gerek kalmamalıdır.

Çözüm: Bu sorun, güncellenen kamera sürücülerinin yayınlanmasıyla çözüldü. Güncellenen sürücüler önümüzdeki haftalarda Windows Update'ten otomatik olarak sunulmalı ve yüklenmelidir. Cihazınız için güncel sürücülerin mevcut olup olmadığını kontrol etmek isterseniz güncellemeleri manuel olarak kontrol edebilirsiniz. Güncellenmiş kamera sürücüleri önceden yüklenmemişse ve Windows Update manuel olarak kontrol edilirken sunulmuyorsa, Windows cihaz üreticinizden (OEM) etkilenen cihazlar için henüz mevcut olmayabilir.

SORUN: Yerel Güvenlik Yetkilisi Koruması Kapalı, Sürekli Yeniden Başlatmayla Birlikte Hata Mesajı

Tarih: 05 Temmuz 2023

Ayrıntılar: “Microsoft Defender Antivirus kötü amaçlı yazılımdan koruma platformu Güncelleştirmesi – KB5007651 (Sürüm 1.0.2302.21002)”yi yükledikten sonra, “Yerel Güvenlik korumasının kapalı olduğunu belirten bir güvenlik bildirimi veya uyarısı alabilirsiniz. Cihazınız savunmasız olabilir. Korumalar etkinleştirildikten sonra Windows cihazınız sürekli olarak yeniden başlatmanın gerekli olduğunu bildirebilir. Önemli: Bu sorun yalnızca “Microsoft Defender Antivirus kötü amaçlı yazılımdan koruma platformu Güncelleştirmesi – KB5007651 (Sürüm 1.0.2302.21002)”yi etkiler. Etkilenen platformlar (KB5023706 ve KB5023698) için 14 Mart 2023'te yayımlanan diğer tüm Windows güncellemeleri bu soruna neden olmuyor.

Durum: Çözüldü

Geçici Çözüm veya Düzeltme: Yerel Güvenlik Yetkilisi (LSA) korumasını etkinleştirdiyseniz ve cihazınızı en az bir kez yeniden başlattıysanız, uyarı bildirimlerini kapatabilir ve yeniden başlatmayı isteyen ek bildirimleri yok sayabilirsiniz. Olay Görüntüleyiciye bakarak LSA korumasının etkin olduğunu doğrulayabilirsiniz.

Çözüm: Bu sorun, Windows Güvenlik platformu kötü amaçlı yazılımdan koruma platformu KB5007651 (Sürüm 1.0.2306.10002) güncelleştirmesinde çözüldü. Güncellemeyi otomatik olarak yüklenmeden önce yüklemek istiyorsanız güncellemeleri kontrol etmeniz gerekecektir.

SORUN: Microsoft Outlook ve bazı uygulamalar açılmayabilir

Tarih: 28 Haziran 2023

Ayrıntılar: Belirli bir virüsten koruma, kötü amaçlı yazılımdan koruma veya güvenlik yazılımının yüklü olduğu Windows cihazlarına KB5027231 veya sonraki güncelleştirmeleri yükledikten sonra Microsoft veya üçüncü taraf uygulamalarını açamayabilirsiniz. Etkilendiği bilinen uygulamalardan bazıları Microsoft Outlook ve diğer Microsoft Office uygulamalarıdır. Bu sorun yalnızca 35.31.25'ten önceki Trellix Endpoint Security sürümüne sahip 64 bit Windows'ta çalışan 32 bit uygulamalarda ortaya çıkar. Etkilenen bir uygulamayı açmaya çalışırken Olay Günlüğü, "modül bilinmiyor" hatasıyla bir erişim ihlali olduğunu gösteriyor. Evinde Windows cihaz kullanan tüketicilerin bu sorunla karşılaşması pek olası değil.

Durum: Harici olarak çözüldü

Çözüm: Bu sorun Trellix tarafından Endpoint Security Agent (HX) 35.31.25 ve sonraki sürümlerde çözülmüştür. Bu sorunu başka bir güvenlik yazılımı yüklüyken veya Trellix Endpoint Security Agent'ın en son sürümünü yükledikten sonra yaşıyorsanız lütfen kullandığınız güvenlik yazılımının müşteri desteğiyle iletişime geçin.

SORUN: Başlat Menüsü, Windows Arama ve UWP Uygulamalarında Açılış Sorunları Olabilir

Tarih: 27 Haziran 2023

Ayrıntılar: Başlat menüsü, Windows arama ve Evrensel Windows Platformu (UWP) uygulamaları beklendiği gibi çalışmayabilir veya açılma sorunları yaşayabilir. Etkilenen Windows cihazlarında, Windows, Microsoft Office veya Microsoft Outlook veya Outlook Takvim ile entegre olmak için Microsoft Office API'lerini kullanan uygulamaları etkileyebilecek hasarlı kayıt defteri anahtarları veya verileri bulunabilir. Bu sorundan etkilenen uygulamalara örnek olarak ClickShare verilebilir. Temel Sorun, Windows'a yapılan bir güncellemenin yüklenmesinden kaynaklanmamaktadır ve etkilenen bir uygulamaya yapılan bir güncelleme nedeniyle açığa çıkmış olabilir.

Durum: Çözüldü

Geçici Çözüm veya Düzeltme: Bu sorunu azaltmak için Windows, Microsoft Office, Microsoft Outlook veya Outlook Takvim ile entegre olan uygulamaları kaldırabilirsiniz. Etkilenen uygulamalara yönelik güncellemeler veya uygulamanın geliştiricisinden sağlanan rehberlik de mevcut olabilir.

Çözüm: Bu sorun KB5027303'te çözüldü.

SORUN: Bilgi İşleme Etkili Erişim Sonuçları Göstermeyebilir

Tarih: 27 Haziran 2023

Ayrıntılar: 9 Mayıs 2023'te yayınlanan güncellemeleri veya sonraki güncellemeleri yükledikten sonra, paylaşılan dosya veya klasörler için "Gelişmiş Güvenlik Ayarları" iletişim kutusunda Etkili Erişim'i görüntüleyemeyebilirsiniz. Etkilenen cihazlarda, "Etkili erişimi görüntüle" düğmesi seçildiğinde, "Etkili erişim hesaplanıyor" mesajını alırsınız ancak sorgunun sonuçları görüntülenmeyebilir ve explorer.exe, Gelişmiş Güvenlik ayarları iletişim kutusundan sonra CPU'yu kullanmaya devam edebilir kapalı. Evlerinde Windows cihaz kullanan tüketicilerin bu sorunu yaşaması pek olası değildir.

Durum: Çözüldü

Geçici Çözüm veya Düzeltme: Etkili erişimi görüntülemeyi denediyseniz, cihazınızı yeniden başlatarak veya etkilenen kullanıcının oturumunu kapatarak CPU kullanım sorununu azaltabilirsiniz. Not: Windows'u kilitlemek bu sorunu hafifletmeyecektir; oturumu kapatmalısınız.

Çözüm: Bu sorun, 27 Haziran 2023 (KB5027303) ve sonrasında yayımlanan güncellemelerde Windows 11 sürüm 22H2 çalıştıran cihazlar için giderildi. Bu sorun, etkilenen diğer Windows sürümlerinde yakın gelecekte yayınlanacak güncellemelerle çözülecektir.

SORUN: Dosyaları Kaydetmek veya Kopyalamak Zaman zaman Başarısız Olabilir

Tarih: 13 Haziran 2023

Ayrıntılar: Büyük adresleri tanıyan 32 bit uygulamaları ve CopyFile API'yi kullanarak dosyaları kaydederken, kopyalarken veya eklerken zaman zaman sorunlar yaşayabilirsiniz. Genişletilmiş dosya öznitelikleri kullanan bazı ticari/kurumsal güvenlik yazılımları kullanıldığında Windows cihazlarının bu sorundan etkilenme olasılığı daha yüksektir. Microsoft, Dosya Gezgini'ni kullanarak dosya kopyalamanın etkilendiğine ilişkin raporlar almıyor ancak uygulamalar içinde kullanılan CopyFile API'si etkilenmiş olabilir. Microsoft Word veya Microsoft Excel gibi Microsoft Office uygulamaları yalnızca 32 bit sürümleri kullanıldığında etkilenir ve "Belge kaydedilmedi" hatasını alabilirsiniz. Bu sorunun, evlerinde Windows cihazlarını veya yönetilmeyen ticari cihazlarda kullanan tüketicilerin yaşaması pek olası değildir. Not: Uygulamalar 64 bit veya 32 bit ise ve büyük adres farkında değilse bu sorundan etkilenmez.

Durum: Çözüldü

Geçici Çözüm veya Düzeltme: Sorunu azaltmak için yeniden kaydetmeyi veya kopyalamayı deneyebilirsiniz. Sorun aralıklı olduğundan bir sonraki denemede başarılı olma ihtimali yüksektir.

Çözüm: Bu sorun, 13 Haziran 2023 (KB5027231) ve sonrasında yayımlanan güncellemelerde çözüldü.

SORUN: Etki Alanına Katılma İşlemleri 0xaac (2732) Hatasıyla Başarısız Olabilir

Tarih: 14 Mart 2023

Ayrıntılar: Etki alanına katılma işlemleri, "0xaac (2732): NERR_AccountReuseBlockedByPolicy" hatasıyla ve "Active Directory'de aynı ada sahip bir hesap mevcut. Hesabın tekrar kullanılması güvenlik politikası nedeniyle engellendi.” Bu sorun, etki alanına katılma için varsayılan olarak etkinleştirilmiş bazı sağlamlaştırma değişiklikleri getiren Ekim 2022 güvenlik güncellemelerinden (KB5018427) kaynaklanmaktadır. Etkilenen senaryolar arasında, bir bilgisayar hesabının, bilgisayarı etki alanına katmak veya yeniden birleştirmek için kullanılan kimlikten farklı bir kimlikle oluşturulduğu veya önceden hazırlandığı bazı etki alanı birleştirme veya yeniden görüntüleme işlemleri yer alır. Windows'un ev kullanıcılarının bu sorunla karşılaşması pek olası değildir.

Durum: Çözüldü

Çözüm: Bu sorun, 14 Mart 2023 (KB5023706) veya sonrasında yayımlanan güncellemelerde çözüldü. Yeniden tasarlanan yeni davranışı anlamak için lütfen KB5020276'ya bakın. Microsoft, bu KB'ye güvenilir bilgisayar hesabı oluşturucularına yönelik yeni bir İzin Verilenler Listesi ilkesi hakkında bilgi ekledi.

SORUN: Çince veya Japonca Kullanırken Zaman zaman Konuşma Tanıma Sorunları

Tarih: 24 Mayıs 2023

Ayrıntılar: KB5022913 veya sonraki güncellemeleri yükledikten sonra bazı uygulamalarda Çince veya Japonca dilleri kullanılırken konuşma tanıma, anlamlı giriş ve el yazısı ile ilgili aralıklarla sorunlar yaşanabilir. Etkilenen uygulamalar bazen belirli kelimeleri tanıyamayabilir veya konuşma tanıma ya da etkilenen giriş türlerinden herhangi bir giriş alamayabilir. Bu sorunun, uygulamalar çevrimdışı konuşma tanımayı kullandığında ortaya çıkma olasılığı daha yüksektir. Uygulama geliştiricileri için not: Bu sorun yalnızca Windows.Media.SpeechRecognition'da Konuşma Tanıma Dilbilgisi Belirtimi (SRGS) kullanılarak yapılan konuşma tanımayı etkiler. Konuşma tanımanın diğer uygulamaları etkilenmez.

Durum: Çözüldü

Geçici Çözüm veya Düzeltme: Bu sorunu azaltmak için cihazınızı her yeniden başlattığınızda aşağıdakileri yapmanız gerekecektir:

  • Sorun yaşayan uygulamayı kapatın.
  • Görev Yöneticisini açın, “İşlemler” sekmesine gidin, ctfrmon.exe dosyasına tıklayın ve “Görevi Sonlandır” düğmesini seçin.
  • Yeni bir ctfmon.exe örneğinin otomatik olarak başlatıldığını doğrulayın.
  • Artık etkilenen uygulamayı açabilmeli ve konuşma tanıma ile diğer giriş türlerini kullanabilmelisiniz.

Çözüm: Bu sorun KB5026446'da çözüldü.

SORUN: Üçüncü Taraf Kullanıcı Arayüzü Özelleştirme Uygulamaları Windows'un Başlatılmamasına Neden Olabilir

Tarih: 17 Mart 2023

Ayrıntılar: KB5022913 veya sonraki güncellemeleri yükledikten sonra, bazı üçüncü taraf kullanıcı arayüzü özelleştirme uygulamalarına sahip Windows cihazları başlatılamayabilir. Bu üçüncü taraf uygulamalar explorer.exe'de bir döngüde birden çok kez tekrarlanabilecek hatalara neden olabilir. Etkilendiği bilinen üçüncü taraf kullanıcı arayüzü özelleştirme uygulamaları  ve StartAllBack'tir. Bu tür uygulamalar, özelleştirmelerini sağlamak için genellikle desteklenmeyen yöntemler kullanır ve bunun sonucunda Windows cihazınızda istenmeyen sonuçlara yol açabilir.

Durum: Harici olarak çözüldü

Geçici Çözüm veya Düzeltme: Microsoft, bu sorunu önlemek için KB5022913'ü yüklemeden önce tüm üçüncü taraf kullanıcı arayüzü özelleştirme uygulamalarının kaldırılmasını önerir. Windows cihazınızda zaten bu sorun yaşanıyorsa kullandığınız uygulamanın geliştiricisinin müşteri desteğine başvurmanız gerekebilir. StartAllBack kullanıyorsanız en son sürüme (v3.5.6 veya üzeri) güncelleyerek bu sorunu önleyebilirsiniz.

Çözüm: ExplorerPatcher bu sorunun çözülmüş olarak listelendiği bir sürüm yayınladı. Not: Herhangi bir üçüncü taraf kullanıcı arayüzü özelleştirme uygulaması kullanıyorsanız ve bu veya başka sorunlarla karşılaşırsanız, kullandığınız uygulamanın geliştiricisinin müşteri desteğiyle iletişime geçmeniz gerekecektir.

SORUN: Uzak Masaüstü Bağlantı Aracılarını Kullanırken Bağlantılar Başarısız Olabilir

Tarih: 26 Ocak 2023

Ayrıntılar: Windows 11, sürüm 22H2 yüklendikten sonra Windows Uzak Masaüstü uygulaması, Uzak Masaüstü ağ geçidi veya Uzak Masaüstü Bağlantı Aracısı aracılığıyla bağlanırken yanıt vermeyebilir. Bu sorun, istemci “Sanal makine yükleniyor” veya “Uzak bağlantı yapılandırılıyor” adımlarındayken gözlemlenebilir ve uzak bilgisayarda yüklü olan işletim sistemi sürümünden bağımsız olarak ortaya çıkabilir. Bazı durumlarda “Uzak Masaüstü Hizmetleri oturumunuz sona erdi” hata mesajı görünebilir. Uygulama yanıt vermezse Windows Görev Yöneticisi kullanılarak sonlandırılması gerekebilir.

Durum: Çözüldü

Geçici Çözüm veya Düzeltme: Uzak Masaüstü uygulaması yanıt vermezse, mstsc.exe işlemini sonlandırmak/sonlandırmak için Görev Yöneticisi'ni kullanabilirsiniz.

Bu sorunla karşılaşan cihazlar, özel bir Grup İlkesi yapılandırarak sorunu çözebilir. gpedit.msc dosyasını açın, “Bilgisayar Yapılandırması > Yönetim Şablonları > Windows Bileşenleri > Uzak Masaüstü Hizmetleri > Uzak Masaüstü Bağlantı İstemcisi” seçeneğine gidin ve “İstemcide UDP'yi Kapat” seçeneğini Etkin olarak ayarlayın. İlke ayarını uygulamak için cihazınızı yeniden başlatın.

Çözüm: Bu sorun KB5022360'ta çözüldü.

SORUN: Uygulama Kısayolları Başlat Menüsü'nden veya Diğer Konumlardan Çalışmayabilir

Tarih: 13 Ocak 2023

Ayrıntılar: Microsoft Defender için güvenlik bilgileri güncelleştirmesi derlemesi 1.381.2140.0 yüklendikten sonra, Başlat menüsündeki, görev çubuğuna sabitlenen ve Masaüstündeki uygulama kısayolları eksik veya silinmiş olabilir. Ayrıca kısayol dosyalarına bağımlılığı olan yürütülebilir (.exe) dosyaları çalıştırmaya çalışırken hatalar gözlemlenebilir. Etkilenen cihazlarda "Office makrosundan Win32 API çağrılarını engelle" Saldırı Yüzeyi Azaltma (ASR) kuralı etkindir. Güvenlik istihbaratı yapısı 1.381.2140.0 yüklendikten sonra yapılan algılamalar, yanlış algılama modeliyle eşleşen belirli Windows kısayolu (.lnk) dosyalarının silinmesine neden oldu.

Durum: Çözüldü

Geçici Çözüm veya Düzeltme: Microsoft Defender'da yapılan değişiklikler bu sorunu hafifletebilir. Microsoft Defender'daki Saldırı Yüzeyini Azaltma (ASR) kuralları, güvenlik önlemlerinin bir parçası olarak yazılım davranışını düzenlemek için kullanılır. ASR kurallarını Denetim Moduna değiştirmek bu sorunun önlenmesine yardımcı olabilir. Bu, Intune veya grup ilkesi kullanılarak yapılabilir. Microsoft Office uygulamaları Microsoft 365 uygulama başlatıcısı aracılığıyla başlatılabilir.

Çözüm: Bu sorun, güvenlik bilgileri güncelleştirmesi derlemesi 1.381.2164.0'da çözülmüştür. Güvenlik istihbaratı güncelleştirmesi derlemesi 1.381.2164.0 veya üstünü yüklemek sorunu önleyecektir, ancak daha önce silinen kısayolları geri yüklemeyecektir. Bu kısayolları başka yöntemlerle yeniden oluşturmanız veya geri yüklemeniz gerekecektir.

SORUN: Microsoft ODBC SQL Server Sürücüsünü Kullanan Veritabanı Bağlantıları Başarısız Olabilir

Tarih: 10 Ocak 2023

Ayrıntılar: KB5019980 yüklendikten sonra, veritabanlarına erişmek için Microsoft ODBC SQL Server Sürücüsünü (sqlsrv32.dll) kullanan ODBC bağlantılarını kullanan uygulamalar bağlanamayabilir. Uygulama içinde bir hata alabilirsiniz veya SQL Server'dan "EMS Sistemi bir sorunla karşılaştı" ve "Mesaj: [Microsoft][ODBC SQL Server Sürücüsü] TDS Akışında Protokol hatası" veya "Mesaj" gibi bir hata alabilirsiniz. : [Microsoft][ODBC SQL Server Sürücüsü]SQL Server'dan bilinmeyen belirteç alındı”.

Etkilenen herhangi bir uygulamayı kullanıp kullanmadığınızdan emin değilseniz, veritabanı kullanan herhangi bir uygulamayı açın, ardından Komut İstemi'ni açın ve aşağıdaki komutu çalıştırın:

görev listesi /m sqlsrv32.dll

Durum: Çözüldü

Geçici Çözüm veya Düzeltme: Bu sorunu azaltmak için aşağıdakilerden birini yapabilirsiniz:

  • Uygulamanız ODBC bağlantılarını seçmek için Veri Kaynağı Adı'nı (DSN) zaten kullanıyor veya kullanabiliyorsa, SQL Server için Microsoft ODBC Sürücüsü 17'yi yükleyin ve DSN'yi kullanarak uygulamanızla birlikte kullanmak için bunu seçin. Not: Microsoft, SQL Server için Microsoft ODBC Sürücüsü 17'nin en son sürümünü önerir; çünkü bu sürüm, SQL Server için Microsoft ODBC Sürücüsü 18'den ziyade eski Microsoft ODBC SQL Server Sürücüsünü (sqlsrv32.dll) kullanan uygulamalarla daha uyumludur.
  • Uygulamanız DSN'yi kullanamıyorsa, uygulamanın DSN'ye izin verecek şekilde değiştirilmesi veya Microsoft ODBC SQL Server Sürücüsünden (sqlsrv32.dll) daha yeni bir ODBC sürücüsü kullanması gerekecektir.

Çözüm: Bu sorun KB5022303'te çözüldü.

SORUN: Paket Hazırlama Beklendiği Gibi Çalışmayabilir

Tarih: 06 Ocak 2023

Ayrıntılar: Windows yalnızca kısmen yapılandırılmış olabilir ve İlk Kullanıma Hazır Deneyim tamamlanmayabilir veya beklenmedik bir şekilde yeniden başlatılabilir. Sağlama paketleri, iş veya okul ağlarında kullanılmak üzere yeni cihazların yapılandırılmasına yardımcı olmak için kullanılan .PPKG dosyalarıdır. İlk kurulum sırasında uygulanan provizyon paketlerinin bu sorundan etkilenme olasılığı yüksektir. Not: Windows Autopilot'u kullanarak Windows cihazlarının sağlanması bu sorundan etkilenmez. Tüketicilerin evlerinde veya küçük ofislerinde kullandıkları Windows cihazlarının bu sorundan etkilenmesi muhtemel değildir.

Durum: Çözüldü

Geçici Çözüm veya Düzeltme: Windows 11, sürüm 22H2'ye yükseltmeden önce Windows cihazını hazırlayabilirseniz bu, sorunu önleyecektir.

Çözüm: Bu sorun KB5020044'te çözüldü.

SORUN: Görev Yöneticisi Beklenen Renklerde Görüntülenmeyebilir

Tarih: 13 Aralık 2022

Ayrıntılar: KB5020044 yüklendikten sonra Görev Yöneticisi, kullanıcı arayüzündeki (UI) belirli öğeleri beklenmedik renklerde görüntüleyebilir. Etkilenen cihazlarda Görev Yöneticisi beklendiği gibi çalışmalıdır ancak kullanıcı arayüzünün bazı bölümleri okunamayabilir. Ayarlar'ın Kişiselleştirme -> renkler bölümünde "Modunuzu seçin" seçeneğini "Özel" olarak ayarladıysanız bu sorundan etkileniyor olabilirsiniz. “Modunuzu seçin” ayarı için Koyu veya Açık seçeneğini kullanıyorsanız bu sorundan etkilenmemeniz gerekir.

Durum: Çözüldü

Geçici Çözüm veya Düzeltme: Bu sorunu hafifletmek için, sorun çözülene kadar "Modunuzu seçin" ayarını Koyu veya Açık olarak ayarlayabilirsiniz. Bunu yapmak için masaüstüne sağ tıklayın veya uzun basın, “Kişiselleştir”i seçin, “Renkler”i seçin ve ardından “Modunuzu seçin” için “Koyu” veya “Açık”ı seçin.

Çözüm: Bu sorun KB5021255'te çözüldü .

SORUN: Bazı Oyunlarda Beklenenden Düşük Performans

Tarih: 29 Kasım 2022

Ayrıntılar: Windows 11, sürüm 22H2'de bazı oyun ve uygulamalarda beklenenden düşük performans veya takılmalar yaşanabilir. Etkilenen oyunlar ve uygulamalar, tüketiciler tarafından kullanılması amaçlanmayan GPU performansı hata ayıklama özelliklerini yanlışlıkla etkinleştiriyor. Kullanıcıların yükseltme deneyimini korumak için Microsoft, bu sorundan etkilenen cihazlara Windows 11, sürüm 22H2 sunulması veya yüklenmesi konusunda bir uyumluluk bekletme uyguladı. Kuruluşunuz Güncelleme Uyumluluğu kullanıyorsa koruma kimlikleri 41766570 ve 41990091'dir.

Durum: Çözüldü

Geçici Çözüm veya Düzeltme: Zaten Windows 11, sürüm 22H2 kullanıyorsanız ve bu sorunla karşılaşıyorsanız oyunlarınızı ve oyunla ilgili uygulamalarınızı mevcut en son sürüme güncelleyerek sorunu çözebilirsiniz. Yüklediğiniz oyunları ve uygulamaları nasıl güncelleyeceğinizden emin değilseniz bu oyunların ve uygulamaların geliştiricisine danışmanız gerekir ancak çoğu, satın alındıkları mağaza aracılığıyla veya doğrudan bunları açarken otomatik olarak güncellenecektir.

Çözüm: Bu sorun KB5020044'te çözüldü. Koruma amaçlı ambarın Aralık 2022 ortasında kaldırılacağı tahmin ediliyor.

SORUN: IME Giriş Modlarını Değiştirmek Uygulamaların Yanıt Vermemesine Neden Olabilir

Tarih: 29 Kasım 2022

Ayrıntılar: Windows 11, sürüm 22H2 yüklendikten sonra, IME (Giriş Yöntemi Düzenleyicisi) giriş modlarını açmak/kapatmak veya değiştirmek için klavye kısayolları kullanıldığında belirli uygulamalar yanıt vermeyebilir. Bu sorunun sessizce ortaya çıkması ve herhangi bir hata mesajının görüntülenmesine neden olmaması mümkündür. Bu sorun, Metin Hizmetleri Çerçevesi'nin (TSF) belirli bileşenlerini yükleyen uygulamalarda görülmektedir. Bunu yalnızca bazı uygulamalar yapar, hepsi değil. Bu bileşenleri yüklemeyen uygulamalarda bu sorun yaşanmaz ve klavye kısayolları kullanıldığında normal şekilde çalışması beklenir.

Durum: Çözüldü

Geçici Çözüm veya Düzeltme: Görev çubuğundaki IME modu simgesini tıklatarak giriş modunu değiştirmek bu sorunu tetiklememelidir. Bu sorun yalnızca klavye kısayollarını kullanırken ortaya çıkar.

Çözüm: Bu sorun, 29 Kasım 2022 (KB5020044) ve sonrasında yayımlanan güncellemelerde çözüldü.

SORUN: Bazı Yüklü Yazıcılar Yalnızca Varsayılan Ayarlara İzin Verebilir

Tarih: 18 Kasım 2022

Ayrıntılar: Yazıcınız renkli, iki taraflı/dubleks yazdırma, kağıt boyutu veya türü ayarları veya 300x300dpi'den yüksek çözünürlükler gibi yazıcıya özgü özellikleri kullanamıyor olabilir.

Yazıcınız varsayılan ayarlarla ayarlanmışsa bu durum meydana gelebilir. Bir Windows aygıtının yazıcıya bağlantı sorunları olduğunda ve kullanıcı yazıcıyı yüklemeye çalıştığında, Windows, yazıcıyı varsayılan Microsoft IPP Sınıfı Sürücüsü veya Evrensel Yazdırma Sınıfı Sürücüsü'nü kullanarak yükler. Windows'un yazıcının tüm özelliklerini tanımlamak için yazıcıya bağlantıya ihtiyacı olduğundan, bağlantı olmadan yazıcı varsayılan ayarlarla kurulur. Bazı senaryolarda, yazıcıya bağlantı yeniden sağlandıktan sonra Windows yazıcı sürücüsünü güncellemeyebilir.

Durum: Çözüldü

Geçici Çözüm veya Düzeltme: Bu sorunu etkilenen cihazlara otomatik olarak indirip çözecek bir sorun giderici yayımlandı. Cihazınızı yeniden başlatmak ve güncellemeleri kontrol etmek, sorun gidericinin daha erken uygulanmasına yardımcı olabilir.

Windows 11 aygıtınızın 22H2 sürümüne yükseltilmesine izin vermek için Microsoft IPP Sınıfı Sürücüsü veya Evrensel Yazdırma Sınıfı Sürücüsü kullanılarak yüklenen tüm yazıcıları kaldırabilirsiniz. Etkilenen yüklü yazıcıları kaldırdıktan sonra Windows 11, sürüm 22H2'ye yükseltme yapabilmeniz gerekir. Windows 11 yükseltmesinin cihazınıza sunulması 48 saat kadar sürebilir. Ayrıca cihazınızı yeniden başlatmayı deneyebilir ve ardından 2022 Güncellemesini hemen almak için güncellemeleri manuel olarak kontrol edebilirsiniz.

Çözüm: Bu sorun çözüldü ve koruma amaçlı bekletme, 10 Kasım 2022 itibarıyla kaldırıldı.

SORUN: Oturum Açma Hataları ve Kerberos Kimlik Doğrulamasına İlişkin Diğer Sorunlar

Tarih: 17 Kasım 2022

Ayrıntılar: 8 Kasım 2022 veya sonrasında yayımlanan güncelleştirmeleri Etki Alanı Denetleyicisi rolüne sahip Windows Sunucularına yükledikten sonra Kerberos kimlik doğrulamasıyla ilgili sorunlar yaşayabilirsiniz. Bu sorun, ortamınızdaki Kerberos kimlik doğrulamasını etkileyebilir. Etkilenebilecek bazı senaryolar:

  • Etki alanı kullanıcısı oturum açma işlemi başarısız olabilir. Bu aynı zamanda Active Directory Federasyon Hizmetleri (AD FS) kimlik doğrulamasını da etkileyebilir.
  • Internet Information Services (IIS Web Sunucusu) gibi hizmetler için kullanılan Grup Yönetilen Hizmet Hesaplarının (gMSA) kimlik doğrulaması başarısız olabilir.
  • Etki alanı kullanıcılarını kullanan Uzak Masaüstü bağlantıları bağlanamayabilir.
  • İş istasyonlarındaki paylaşılan klasörlere ve sunuculardaki dosya paylaşımlarına erişemeyebilirsiniz.
  • Etki alanı kullanıcısı kimlik doğrulaması gerektiren yazdırma işlemi başarısız olabilir.

Bu sorunla karşılaşıldığında, Etki Alanı Denetleyicinizdeki Olay Günlüğü'nün Sistem bölümünde aşağıdaki metinle birlikte bir Microsoft-Windows-Kerberos-Key-Distribution-Center Olay Kimliği 14 hata olayı alabilirsiniz. Not: etkilenen olaylarda "eksik anahtarın kimliği 1" olacaktır:

Hedef hizmet için bir AS isteği işlenirken, hesabın Kerberos bileti oluşturmak için uygun bir anahtarı yoktu (eksik anahtarın kimliği 1'dir). İstenen etype'ler : 18 3. Mevcut hesapların etype'leri : 23 18 17. Şifrenin değiştirilmesi veya sıfırlanması, uygun bir anahtar oluşturacaktır.

Tüketiciler tarafından evde kullanılan Windows cihazları veya şirket içi etki alanının parçası olmayan cihazlar bu sorundan etkilenmez. Hibrit olmayan ve şirket içi Active Directory sunucuları bulunmayan Azure Active Directory ortamları etkilenmez.

Durum: Çözüldü

Çözüm: Bu sorun, ortamdaki tüm Etki Alanı Denetleyicilerine (DC) kurulum için 17 Kasım 2022'de yayınlanan bant dışı güncellemelerde çözüldü. Bu sorunu çözmek için ortamınızdaki diğer sunucularda veya istemci cihazlarda herhangi bir güncelleme yüklemenize veya herhangi bir değişiklik yapmanıza gerek yoktur.

SORUN: Cihazınızda Bağlantı Sorunları Yaşandıktan Sonra Doğrudan Erişim Yeniden Bağlanamayabilir

Tarih: 13 Kasım 2022

Ayrıntılar: KB5019509 veya sonraki güncellemeleri yükledikten sonra, geçici olarak ağ bağlantısını kaybettikten veya Wi-Fi ağları veya erişim noktaları arasında geçiş yaptıktan sonra Doğrudan Erişim'e yeniden bağlanamayabilirsiniz. Not: Bu sorun, VPN (bazen Uzaktan Erişim Sunucusu veya RAS olarak da adlandırılır) ve Her Zaman Açık VPN (AOVPN) gibi diğer uzaktan erişim çözümlerini etkilemez. Tüketiciler tarafından evde kullanılan Windows cihazları veya kuruluşun ağ kaynaklarına uzaktan erişmek için Doğrudan Erişim kullanmayan kuruluşlardaki cihazlar etkilenmez.

Durum: Çözüldü

Geçici Çözüm: Aşağıdaki çözünürlüğü kullanamıyorsanız Windows cihazınızı yeniden başlatarak bu sorunu azaltabilirsiniz.

Çözüm: Bu sorun Bilinen Sorunu Geri Alma (KIR) kullanılarak çözüldü. Çözümün tüketici cihazlarına ve yönetilmeyen iş cihazlarına otomatik olarak yayılmasının 24 saate kadar sürebileceğini lütfen unutmayın. Windows cihazınızı yeniden başlatmak, çözünürlüğün cihazınıza daha hızlı uygulanmasına yardımcı olabilir. Etkilenen bir güncelleştirmeyi yükleyen ve bu sorunla karşılaşan, kurumsal olarak yönetilen cihazlar için özel bir Grup İlkesi yüklenip yapılandırılarak çözülebilir. Özel Grup İlkesi Bilgisayar Yapılandırması -> Yönetim Şablonları -> <Grup İlkesi adı aşağıda listelenmiştir> bölümünde bulunabilir.

Grup İlkesi adıyla Grup İlkesi indirmeleri:

  • İndirin  KB5018427 221029_091533 Bilinen Soruna Geri Dönme
  • İndirin  KB5018483 220927_043051 Bilinen Soruna Geri Dönme
  • İndirin  KB5018485 220927_043049 Bilinen Soruna Geri Dönme
  • İndirin  KB5018482 220927_043047 Bilinen Soruna Geri Dönme

SORUN: Xbox Game Bar Aracılığıyla Video Yakalarken Ses Senkronize Olmayabilir

Tarih: 25 Ekim 2022

Ayrıntılar: Xbox Game Bar uygulamasında, oynanışı bir video dosyasına kaydederken sesin senkronize olmaması gibi sorunlar yaşanabilir. Xbox Game Bar'da "Oyun oynarken arka planda kaydet" seçeneği etkinleştirildiğinde "Son 30 saniyeyi kaydet" özelliğini kullanırken bu sorunla karşılaşma olasılığınız daha yüksektir. Xbox Game Bar ile aynı temel Windows kitaplıklarını veya API'lerini kullanarak video dosyalarını yakalayan veya işleyen uygulamalar da bu sorundan etkilenebilir.

Durum: Çözüldü

Çözüm: Bu sorun  çözüldü . Düzeltme otomatik olarak yüklenmez. Bu güncellemeyi uygulamak için güncellemeleri kontrol edebilir ve indirip yüklemek için isteğe bağlı önizlemeyi seçebilirsiniz.

SORUN: Ürdün'de Yaz Saati Uygulaması Değişikliğinin Neden Olduğu Olası Sorunlar

Tarih: 25 Ekim 2022

Ayrıntılar: 5 Ekim 2022'de Ürdün hükümeti, kış saati Yaz Saati Uygulaması (DST) saat dilimi değişikliğine son veren resmi bir duyuru yaptı. Bu değişiklik nedeniyle 28 Ekim 2022 Cuma günü saat 12:00'den itibaren saatler Ürdün saat dilimine göre bir saat ileri alınmayacak ve Ürdün saat dilimi kalıcı olarak UTC + 3 saat dilimine kaydırılacak.

Durum: Çözüldü

Geçici Çözüm veya Düzeltme: Windows logo tuşunu seçin, "Tarih ve saat" yazın ve Tarih ve saat ayarları'nı seçin. Tarih ve saat ayarları sayfasında Yaz saati uygulamasını otomatik olarak ayarla seçeneğini Kapalı konumuna getirin. Alternatif olarak, Denetim Masası > Saat ve Bölge > Tarih ve Saat > Saat dilimini değiştir seçeneğine gidin ve "Yaz Saati Uygulaması için saati otomatik olarak ayarla" seçeneğinin işaretini kaldırın.

Çözüm: Bu sorun  çözüldü . Düzeltme otomatik olarak yüklenmez. Bu güncellemeyi uygulamak için güncellemeleri kontrol edebilir ve indirip yüklemek için isteğe bağlı önizlemeyi seçebilirsiniz.

SORUN: SSL/TLS El Sıkışma Başarısız Olabilir

Tarih: 25 Ekim 2022

Ayrıntılar: KB5018427 güncellemesi yüklendikten sonra bazı SSL (Güvenli Yuva Katmanı) ve TLS (Aktarım Katmanı Güvenliği) bağlantı türlerinde el sıkışma hataları yaşanabilir. Etkilenen bağlantıların tek bir giriş arabelleği içinde birden çok çerçeve, özellikle de tümü tek bir arabellekte gönderilen, 5 bayttan daha az kısmi kayda sahip bir veya daha fazla tam kayıt göndermesi muhtemeldir. Bu sorunla karşılaşıldığında, bağlantı başarısız olduğunda uygulama SEC_E_ILLEGAL_MESSAGE alacaktır.

Durum: Çözüldü

Çözüm: Bu sorun  çözüldü . Düzeltme otomatik olarak yüklenmez. Bu güncellemeyi uygulamak için güncellemeleri kontrol edebilir ve indirip yüklemek için isteğe bağlı önizlemeyi seçebilirsiniz.

SORUN: Grup İlkesi Tercihlerini Kullanarak Dosyaları/Kısayolları Kopyalamak Beklendiği Gibi Çalışmayabilir

Tarih: 11 Ekim 2022

Ayrıntılar: Dosyaları Grup İlkesi Tercihlerini kullanarak kopyalarsanız başarısız olabilir veya 0 (sıfır) bayt kullanan boş kısayollar veya dosyalar oluşturabilir. Etkilendiği bilinen Grup İlkesi Nesneleri, Grup İlkesi Düzenleyicisi'ndeki (gpedit.msc) Kullanıcı Yapılandırması -> Tercihler -> Windows Ayarları bölümündeki dosyalar ve kısayollarla ilgilidir.

Durum: Çözüldü.

Geçici Çözüm veya Düzeltme: Bu sorunu azaltmak için aşağıdaki çözümlerden herhangi birini uygulayabilirsiniz:

  • “Oturum açan kullanıcının güvenlik bağlamında çalıştır” seçeneğinin işaretini kaldırın (kullanıcı politikası seçeneği). Not: Bu, joker karakter (*) kullanan öğelerdeki sorunu hafifletmeyebilir.
  • Etkilenen Grup İlkesi içinde "Eylem"i "Değiştir" yerine "Güncelle" olarak değiştirin.
  • Konumda veya hedefte joker karakter (*) kullanılıyorsa, hedefin sonundaki "\" (tırnak işaretleri olmadan ters eğik çizgi) işaretini silmek, kopyalamanın başarılı olmasını sağlayabilir.

Çözüm: Bu sorun  çözüldü . Düzeltmenin yüklenmesi bu sorunu önler ve çözer, ancak bu sorunu hafifletmek için herhangi bir geçici çözüm kullanıldıysa, orijinal yapılandırmaya geri döndürülmesi gerekecektir.

SORUN: Windows Hello Kullanarak Oturum Açmak Yükseltmeden Sonra Çalışmayabilir

Tarih: 30 Eylül 2022

Ayrıntılar: Windows Hello kullanarak oturum açma, Windows Hello Gelişmiş Oturum Açma Güvenliği kullanan cihazlarda Windows 11 sürüm 22H2'ye yükselttikten sonra beklendiği gibi çalışmayabilir. Windows Hello'nun yüz, parmak izi veya PIN kullanımı etkilenebilir. Bu sorunla yükseltme sırasında Windows Hello'ya sahip cihazlarda karşılaşılabilir ancak Windows 11, sürüm 22H2'yi yükselttikten veya yükledikten sonra Windows Hello'yu etkinleştiren cihazlarda bu sorunla karşılaşılmamalıdır.

Durum: Çözüldü.

Geçici Çözüm veya Düzeltme: Windows 11 sürüm 22H2'ye yükselttiyseniz ve Windows Hello'yu kullanarak oturum açamıyorsanız kullanıcınızın parolasını kullanarak oturum açabilirsiniz.

Çözüm: Bu sorun  çözüldü . Koruma amaçlı ambarın Ekim 2022'nin ortalarında kaldırılacağı tahmin ediliyor.

Please register to see this content.
 

 

Ne çok sorun varmış 🙂 Bu güncelleme sonrası siyah yanıp sönen masaüstü ekranına çözüm yokmu? Microsoft bir kaç tuş kombinasyonu ve geri dönüş çözümü göstermiş onlarıda uyguladım olmadı ee zaten güncellemeden geri giderek sorun haloluyor o zamanda güvenli modda güncelleştirme kaldırılıyor güncellenmemiş oluyor.  Her yeni gelen güncellemede düzeltilmiştir diye bir ümit güncelleme yi yüklüyorum ama hiç alakası yok yine aynı..?

Ek: pardon bu güncelleme 21h2 Enterprise için yokmu?

Edited by abdulhey_
Link to comment
Share on other sites

wMwMw, 6 saat önce yazdı:

Bu sorun win10'da da varmı bilmiyorum ama microsoft edge arka planda çalımasın diye ayarlamama rağmen çalışmaya devam ediyor. Bu sorunun çözümü varmı ?

image.png.01beddafa18e3da7a9b1955bbc8b05d4.png

Bunu bende  farketim son dönemlerde Kerish Doctor aracılığıyla, bazen çalışıyor bazen çalışmıyor kafasına göre takılıyor bi cevabı varsa bende öğrenmek isterim....

Link to comment
Share on other sites

neskali, 19 dakika önce yazdı:

Bunu bende  farketim son dönemlerde Kerish Doctor aracılığıyla, bazen çalışıyor bazen çalışmıyor kafasına göre takılıyor bi cevabı varsa bende öğrenmek isterim....

En son iş görüyordu. Denemek lazım. Edge kullanmam. Bende sahne dekoru olarak bulunur sadece. 

Please register to see this content.

Hala çalışıyorsa, "msedgewebview2" arka planda çalıştığı için olabilir.

abdulhey_, 6 saat önce yazdı:

Ne çok sorun varmış 🙂 Bu güncelleme sonrası siyah yanıp sönen masaüstü ekranına çözüm yokmu? Microsoft bir kaç tuş kombinasyonu ve geri dönüş çözümü göstermiş onlarıda uyguladım olmadı ee zaten güncellemeden geri giderek sorun haloluyor o zamanda güvenli modda güncelleştirme kaldırılıyor güncellenmemiş oluyor.  Her yeni gelen güncellemede düzeltilmiştir diye bir ümit güncelleme yi yüklüyorum ama hiç alakası yok yine aynı..?

Ek: pardon bu güncelleme 21h2 Enterprise için yokmu?

Ekran kartınız için yeni driver yada yama var mı? Kontrol edin üreticinin sayfasında. Belki birileri oraya yazmıştır.

Edited by cmlacla
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Herkese merhabalar geçen gün bir siteden indirimli 64gb usb bellek aldım format için kullanacağım fakat usb diski biçimlendirip ıso dosyasını rufus ile yazdırmama rağmen bios açılışta efi pxe olarak açılıyor bu usb yi nasıl windows yükleme aracına dönüştürebilirim sıfırlayıp sildim yeniden formatladım biçimlendirdim yine aynı usb boyutu büyük olduğundanmı nedir bilemedim yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler

Link to comment
Share on other sites

teşekkürler ventoyuda denedim hemen hemen hepsini denedim 32 gb ve üstü bellekler exfat olarak geçiyormuş diski biçimlendirdim sildim yeniden formatladım low level format yaptım yine aynı her ne yaptıysam bios açılışta efi pxe diye açılıyor  elimde 16gb lıklar var onlarda bu sorun yok

Link to comment
Share on other sites

cenk4, 1 saat önce yazdı:

teşekkürler ventoyuda denedim hemen hemen hepsini denedim 32 gb ve üstü bellekler exfat olarak geçiyormuş diski biçimlendirdim sildim yeniden formatladım low level format yaptım yine aynı her ne yaptıysam bios açılışta efi pxe diye açılıyor  elimde 16gb lıklar var onlarda bu sorun yok

Usbde sorun olduğunu düşünmüyorum. Biosta boot bölümünde Pxe satırı vardır. Onu disabled ya da do not launch şeklinde yapıp yani özetle kapatıp deneyebilirsiniz.  

Link to comment
Share on other sites

  • 3 hafta sonra ...

KB5034123 güncelleştirmesini yükledikten sonra Windows 11 23H2, 22631.3007 yapı numarasına sahip olacaktır.

Bu güncelleştirme, önceki KB5032288 veya KB5033375 güncelleştirmelerdeki, kurumsal ortamlarda yaygın bir kurulum olan kimlik doğrulama için 802.1x kullanan ağlarda hata meydana gelme olasılığı daha yüksektir. Ev ağlarını etkileme olasılığının daha düşük olduğunu belirtmekte fayda var.
1. Bu güncelleme, cihazınızın 60 saniye sonra kapanmasına neden olan sorunu giderir. Bu, uzaktaki bir sistemde kimlik doğrulaması yapmak için akıllı kart kullandığınızda meydana gelir.
2. Bu güncelleme, akıllı kart simgesinin görüntülenmesini etkileyen bir sorunu giderir. Oturum açtığınızda simge görünmüyor. Bu, akıllı kartta birden fazla sertifika olduğunda meydana gelir.
3. Her zaman olduğu gibi, güncellemede tipik güvenlik düzeltmelerini alacaksınız.
HATA: Copilot'u birden fazla ekranda kullanırken simgelerin hatalı görünmesine neden olan bir hata ve renk düzeltme sorunları da dahil olmak üzere, yamada birden fazla sorun mevcuttur. Microsoft bu sorunları sonraki güncellemelerde çözecektir.

Please register to see this content.

Link to comment
Share on other sites

Merhaba Windows Insider'lar, bugün Windows 11 Sürüm 22H2 (Derleme 22621) ve sürüm 23H2 (Derleme 22631) üzerindeki Sürüm Önizleme Kanalında Windows 11 Derlemeleri 22621.3078 ve 22631.3078'i ( KB5034204 ) Insider'lar için yayınlıyoruz . 

Bu güncelleme aşağıdaki özellikleri ve iyileştirmeleri içerir:

  • Yeni! Windows Ink'e yönelik bazı düzenleme kutularında dijital el yazısı (mürekkep oluşturma) kullanma özelliğini aşağıdaki dillere ve yerel ayarlara genişletmeye başlıyoruz: Basitleştirilmiş Çince (Çin Halk Cumhuriyeti), İngilizce (Avustralya), İngilizce (Kanada), İngilizce (Hindistan) ), İngilizce (Birleşik Krallık), Fransızca (Kanada), Fransızca (Fransa), Almanca (Almanya), İtalyanca (İtalya), Japonca (Japonya), Korece (Kore), Portekizce (Brezilya), İspanyolca (Meksika) ve İspanyolca (İspanya). Bu aynı zamanda daha doğru tanıma teknolojisini, sözcükleri silme, seçme, birleştirme ve bölme hareketlerini ve ayrıca yeni satır ekleme hareketini de içerir.
  • Yeni! Bu güncelleme gözle kontrol sistemi ayarlarına yönelik bir özellik ekler. Yeni bir cihaz kurarken bu ayarları eski cihazdan yedekleyebilirsiniz. Daha sonra bu ayarlar yeni cihaza otomatik olarak yüklenecektir, böylece masaüstüne ulaştığınızda bunları kullanabilirsiniz .
  • Bu güncelleme, belirli 7-Zip dosyası türlerini etkileyen bir sorunu giderir. Dosya Gezgini'nde boş olarak görünürler.
  • Bu güncelleme, bazı kullanıcılar için Başlat menüsünde aramanın çalışmasını engelleyen bir sorunu giderir. Sorun bir kilitlenme nedeniyle oluşur.
  • Bu güncelleme, Grup İlkesi düzenleyicisinde Wi-Fi Korumalı Erişim 3'ü (WPA3) etkileyen bir sorunu giderir. HTML önizleme oluşturma işlemi başarısız oluyor.
  • Bu güncelleştirme, Windows Yönetim Araçları'nı (WMI) etkileyen bir sorunu giderir. Önbelleğe alma sorunu oluşuyor. Sorun CurrentTimeZone'un yanlış değere değişmesine neden oluyor.
  • Bu güncelleştirme, güç geçişleri sırasında Windows'u daha güvenilir hale getirir. Bu, durdurma hatası riskini azaltır.
  • Bu güncelleştirme, OpenType yazı tipi sürücüsünü etkileyen bir sorunu giderir. Belirli bir mimaride sorun, metnin üçüncü taraf uygulamalar için nasıl oluşturulduğunu etkileyebilir.
  • Güncelleştirme, COLRv1'in renkli yazı tipi biçimini etkileyen bilinen bir sorunu giderir. Artık düzgün bir şekilde görüntüleniyor. Windows, emojiyi 3D benzeri bir görünümle görüntülemek için bu biçimi kullanır.
  • Bu güncelleme, video görüşmelerini daha güvenilir hale getirmeye yönelik bir sorunu giderir.
  • Bu güncelleştirme, WMI'nın çalışmasını engelleyen bir sorunu giderir. Bu, Microsoft Intune gibi mobil cihaz yönetimi (MDM) sağlayıcılarının kullanıldığı belirli senaryolarda ortaya çıkar.
  • Bu güncelleme, BitLocker'ın yalnızca veri şifrelemesini etkileyen bilinen bir sorunu giderir. Microsoft Intune gibi bir MDM hizmeti doğru verileri alamayabilir.
  • Bu güncelleme, cihazınızın yanıt vermemeye başlamasına neden olan bir sorunu giderir. Bu durum aralıklıdır ve bir yazdırma destek uygulaması yükledikten sonra meydana gelir.
  • Bu güncelleme, Erişim Noktası Adı (APN) profillerini etkileyen bir sorunu giderir. Hücresel özellikli cihazlar için APN profillerini otomatik olarak yapılandırmanızı engeller. Bu durum “netsh mbn show readinfo *” komutunu çalıştırdığınızda ortaya çıkar.
  • Bu güncelleme Güvenilir Platform Modüllerini etkileyen bir sorunu giderir. Bazı cihazlarda doğru şekilde başlatılamadılar. Bu nedenle TPM tabanlı senaryolar çalışmayı durdurdu.
  • Bu güncelleme, Windows Çekirdeğindeki Savunmasız Sürücü Engelleme Listesi dosyası DriverSiPolicy.p7b'de üç ayda bir yapılan değişiklikleri içerir . Kendi Savunmasız Sürücünüzü Getirin (BYOVD) saldırıları açısından risk altındaki sürücüler listesine eklenir.
  • Bu güncelleme, Birleşik Genişletilebilir Ürün Yazılımı Arabirimi (UEFI) Güvenli Önyükleme sistemlerini etkiler. Secure Boot DB değişkenine yenilenmiş bir imzalama sertifikası ekler. Artık bu değişikliği tercih edebilirsiniz.
  • Bu güncelleştirme, sorun giderme işleminin başarısız olmasına neden olan bir sorunu giderir. Bu, Yardım Alın uygulamasını kullandığınızda ortaya çıkar.
  • Bu güncelleme RemoteApp pencerelerini etkileyen bir sorunu giderir. Bazı durumlarda, istemci aygıtları kapattıktan sonra da bunlar kalmaya devam eder.
  • Bu güncelleştirme, uzak masaüstü istemcisini etkileyen bir sorunu giderir. Bir kullanıcının oturumunun yanlış bir örneğine bağlanabilir. Bu, bir kullanıcının ana bilgisayarda birden fazla oturumu varsa oluşur.
  • Bu güncelleştirme, klavye dilini değiştirdiğinizde oluşan sorunu giderir. Değişiklik bazı senaryolarda RemoteApps'e uygulanamaz.
  • Bu güncelleştirme, Dosya Gezgini Galerisi'ni etkileyen bir sorunu giderir. Bir araç ipucunu kapatmanızı engeller.
  • Bu güncelleme, Bluetooth Düşük Enerjili (LE) Ses kulaklıklarını etkileyen bir sorunu giderir. Müzik akışı yaptığınızda ses kaybolur.
  • Bu güncelleme, Bluetooth telefon aramasını etkileyen bir sorunu giderir. Aramayı PC'nizde yanıtladığınızda sesin PC üzerinden yönlendirilmesini durdurur.
  • Bu güncelleştirme, Windows Yerel Yönetici Parola Çözümü (LAPS) Kimlik Doğrulama Sonrası Eylemlerini (PAA) etkileyen bir sorunu giderir. Eylemler, yetkisiz kullanım süresinin sonunda değil, yeniden başlatma sırasında gerçekleşir.
  • Bu güncelleştirme Active Directory'yi etkileyen bir sorunu giderir. IPv6 adreslerine bağlanma istekleri başarısız oluyor. Bu durum, istek sahibi bir etki alanına katılmadığında ortaya çıkar.
  • Bu güncelleme LocalUsersAndGroups CSP'yi etkileyen bir sorunu giderir. Bir grubu bulamazsa grup üyeliklerinin işlenmesini durdurur.
  • Bu güncelleştirme, çoklu orman dağıtımında Grup İlkesi Klasör Yeniden Yönlendirmesini etkileyen bir sorunu giderir. Sorun, hedef alan adından bir grup hesabı seçmenizi engelliyor. Bu nedenle, gelişmiş klasör yeniden yönlendirme ayarlarını söz konusu etki alanına uygulayamazsınız. Bu sorun, hedef etki alanı, yönetici kullanıcının etki alanıyla tek yönlü bir güvene sahip olduğunda ortaya çıkar. Bu sorun, tüm Gelişmiş Güvenlik Yönetici Ortamı (ESAE), Sertleştirilmiş Ormanlar (HF) veya Ayrıcalıklı Erişim Yönetimi (PAM) dağıtımlarını etkilemektedir.

Teşekkürler,
Windows Insider Program Ekibi

Merhaba Windows Insider'lar, bugün Windows 11 Insider Preview Build 23615'i Dev Channel'da yayınlıyoruz . Bu yapı için ISO'ları yayınlıyoruz;   indirilebilirler .

Derleme 23615'teki yenilikler

USB 80Gbps

Bu Windows yapısında en yeni nesil USB standardı USB 80Gbps desteğini duyurmaktan heyecan duyuyoruz.  gibi Intel Core 14. Nesil HX serisi mobil işlemcileri temel alan belirli cihazlarda başlayacak .

Bu, USB4® standardının ilk büyük sürüm güncellemesidir ve performansı 40 Gbps'den 80 Gbps'ye çıkarır. Yeni nesil yüksek performanslı ekranlara, depolamaya ve bağlantıya olanak tanır. Eski nesil USB ve Thunderbolt™ için oluşturulmuş çevre birimleriyle tamamen geriye dönük olarak uyumludur ve diğer tüm USB Type-C özellikleriyle birlikte çalışır.

GERİ BİLDİRİM: Lütfen Geri Bildirim Merkezi'nde (WIN + F) Cihazlar ve Sürücüler > Veri Yolları altında geri bildirim dosyalayın. 

Değişiklikler ve İyileştirmeler

[Windows'ta Yardımcı Pilot*]

  • Dev Channel'da bazı Windows Insider'lar ile Windows geniş ekran cihazlarda başlatıldığında Copilot'u otomatik olarak açmayı deniyoruz. Bu, Ayarlar > Kişiselleştirme > Copilot aracılığıyla yönetilebilir. Bunun kullanıma sunulduğunu, dolayısıyla Geliştirici Kanalındaki tüm İçeridekilerin bunu hemen görmeyeceğini unutmayın.
Yeni Yardımcı Pilot Ayarları sayfası.

[Windows Paylaşımı]

  • Microsoft Edge ve Windows paylaşım penceresini çağıran diğer tarayıcılar için, Windows paylaşım penceresi artık URL'leri doğrudan WhatsApp, Gmail, X (eski adıyla Twitter), Facebook ve LinkedIn ile paylaşma özelliğini desteklemektedir. Microsoft Edge'de, araç çubuğunun sağ üst köşesindeki paylaş simgesine tıklayarak ve Windows paylaşım seçeneklerini seçerek Windows paylaşım penceresini başlatabilirsiniz.
Bağlantıları Windows paylaşım penceresi aracılığıyla paylaşmak için yeni paylaşım hedefleri.

Düzeltmeler

[Görev Yöneticisi]

  • Bazı Insider'lar için Görev Yöneticisinin güvenilirliğini etkileyen bir sorun düzeltildi.

[Windows Paylaşımı]

  • Bazı Insider'lar için Windows paylaşım penceresi güvenilirliğini etkileyen bir sorun düzeltildi.

NOT: Burada Dev Channel'dan Insider Preview derlemelerinde belirtilen bazı düzeltmeler, Windows 11'in yayımlanan sürümüne yönelik hizmet güncellemelerinde yer alabilir.

Bilinen Sorunlar

[Windows'ta Yardımcı Pilot*]

  • Windows'ta Copilot'u ilk kez başlattığınızda veya sesli erişimi kullanırken yeniledikten sonra, ilk kez "Bana bir şey sor" kutusuna tıklamak için "Izgarayı göster" komutlarını kullanmanız gerekecektir.

[Widget'lar]

  • Microsoft Start akışındaki duyurular, akış gizlendikten sonra da görev çubuğunda gösterilmeye devam eder.
  • Ayarlar alt sayfalarından üst düzey Ayarlar sayfasına giden klavye gezintisi bozuk.
  • Bazı ayar sayfalarında yanlış aralık ve yazı tipleri kullanılmış.

Geliştiriciler için

 adresinden indirebilirsiniz  .

SDK NuGet paketleri artık NuGet Galerisi'nde de yayınlanıyor  şunları içerir:

  •  adresinde açıklandığı gibi .NET uygulamalarında kullanıma yönelik 
  • Mimariye göre Win32 üstbilgileri ve kitaplıkları için 
  • MakeAppx.exe, MakePri.exe ve SignTool.exe gibi araçlara ihtiyaç duyduğunuzda 

Bu NuGet paketleri, SDK'ya daha ayrıntılı erişim ve CI/CD işlem hatlarında daha iyi entegrasyon sağlar.

SDK yayınları artık hem Canary hem de Geliştirici Kanalları için yayınlanıyor; dolayısıyla Insider Kanalınız için doğru sürümü seçtiğinizden emin olun.

Uygulamanızın tüm müşteri makinelerinde çalıştığından emin olmak için yeni API'leri hedeflerken, özellikle de Dev Channel SDK'ya karşı derleme yaparken   kullanmayı unutmayın  .  İşletim sistemi sürüm kontrolleri güvenilmez olduğundan ve her durumda beklendiği gibi çalışmayacağından, işletim sistemi sürüm kontrolleri yerine 

Geliştirici Kanalı Hakkında

HATIRLATMA:  . 25000 serisi yapılarda Dev Channel'da yer alan Windows Insider'lar yeni Canary Channel'a taşındı. İleriye dönük olarak Dev Channel 23000 seri yapı alacak. Canary Channel'a taşınan ve Dev Channel'a geri dönmek isteyen içerdeki kişiler, temiz bir Windows 11 kurulumu yapmak için  ve ardından 23000 serisi yapıları almak için Dev Channel'a yeniden katılabilir.

Geliştirici Kanalı, mühendislerimizden,   biz farklı konseptleri denedikçe ve geri bildirim alırken hiçbir zaman yayınlanamayacak özellik ve deneyimlere sahip, uzun süreli hazırlık çalışmalarını temsil eden yapıları alır. Geliştirici Kanalına yayınladığımız yapıların belirli bir Windows sürümüyle eşleştirilmiş olarak görülmemesi gerektiğini ve içerdiği özelliklerin zamanla değişebileceğini, kaldırılabileceğini veya Insider sürümlerinde değiştirilebileceğini ya da hiçbir zaman Windows dışında yayınlanmayabileceğini unutmamak önemlidir. İçeriden genel müşterilere. Daha fazla bilgi için  lütfen  yeni fikirleri geliştirmek, uzun vadeli öğeler üzerinde çalışmak ve bireysel özelliklerin durumlarını kontrol etmek için Geliştirici Kanalını nasıl kullanmayı planladığımız hakkındaki 

Bazı durumlarda özellikler ve deneyimler Geliştirici Kanalı'na gitmeden önce Canary Channel'a gönderilebilir ancak Geliştirici Kanalı daha iyi platform kararlılığı sağlayacaktır. Yayınlanmaya yaklaştıkça bazı özellikler ve deneyimler de hazır olduklarında Beta Kanalına doğru yol alacak.

Masaüstünüzün sağ alt köşesinde gördüğünüz masaüstü filigranı, bu yayın öncesi sürümler için normaldir.

*Copilot'un Windows'ta Kullanılabilirliği: Windows'ta Copilot'un önizleme sürümü, belirli küresel pazarlardaki Windows Insider'lara kademeli olarak sunuluyor. Windows önizlemesinde Copilot'un ilk pazarları arasında Kuzey Amerika, Birleşik Krallık ve Asya ile Güney Amerika'nın bazı kısımları yer alıyor. Zamanla ek pazarlar eklemeyi planlıyoruz.

Önemli İçeriden Bağlantılar

  •  atabilirsiniz .
  • Hangi yapının hangi Insider kanalında olduğuna dair eksiksiz bir bakış için 
    Please register to see this content.
     göz atın .

Teşekkürler
Amanda ve Brandon

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...