amb_drivers Posted January 16 Share Posted January 16 (edited) Merhaba arkadaşlar. Aliexpresten bir adet araç kamerası almıştım. Bu kamerada kullanılan 128 gb Sandisk Ultra sd kartta bir sorun oluştu. Ne windows ortamında ne de KMPE üzerinde bulunan disk programları ile biçimlendirme yapılamıyor. Aslında biçimlendirme tamamlandı diye mesaj veriyor ancak sd karta dönüp baktığınızda diskte bulunan klasörlerin yerinde durduğu ve kapasitesinin de aynı olduğu görülüyor. Bir türlü sd kartı sıfırlayamadım. Yardımlarınızı rica ediyorum. Ekran videosu Edited January 16 by amb_drivers Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
amd_turkey Posted January 16 Share Posted January 16 Muhtemelen bozuldu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
okndrr Posted January 16 Share Posted January 16 bilgisayarı sağ tıkla yonet de karsına cıkan ekranda depolama yazacak ona cift tıkla sandiski tak ve birimi sil tekrar bicimlendir bu kadar Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cmlacla Posted January 16 Share Posted January 16 (edited) Olmuyorsa, bir Linux Live Cd ile sistemi açıp Sd Kartınızı Formatlayın (mesela mxlinux) sonrasında tekrardan FAT, FAT32 oyada NTFS olarak formatlayabilirsiniz. Please register to see this content. da denenebilir. Edited January 16 by cmlacla 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kalfa Posted January 16 Share Posted January 16 EaseUS siteside bunun için detaylı anlatım var.Yardımcı olabilir.. Please register to see this content. SD kartı Windows 10 PC veya Android'de formatlayamıyor musunuz? SD kartın bir PC veya Android'de biçimlendirilmemesinin genel nedenlerini öğrenin ve RAW, bozuk, hasarlı, erişilemez vb. SD kartı biçimlendirememe sorununu çözmek için hızlı çözümler uygulayın.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
amb_drivers Posted January 16 Author Share Posted January 16 Teşekkür ederim arkadaşlar. @amd_turkey üstadın dediği gibi sd kartın bozulduğuna kani oldum. Bilgisayarım>Yönet>Disk Yönetimi de aynı sonucu verdi, Ubuntuda da benzer bir sonuç çıktı. neticede sd kart biçimlendirilemedi. Please register to see this content. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
forjest Posted January 16 Share Posted January 16 Please register to see this content. 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
va7eyla Posted January 16 Share Posted January 16 Şimdilik tam kodları ezbere bilmiyorum ama... Komut istemini yönetici olarak çalıştırın.. Sırasıyla aşağıdaki kodları girin. Devamını netten araştırın bulun... Diskpart yazın enterleyin, list disk yazın enterleyin. Flasınızın numarasını görün ve select disk 2 (nosunu rastgele koydum, sizde 2 olamayabilir. Diskiniz seçilecek, sonrasında ise, clean yazın enterleyin. Kodlar böyle başlayacak fakat devamını ezbere bilmyorum. Telefondan yazıyorum, kusura bakmayın... Saygılarımla... 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cmlacla Posted January 16 Share Posted January 16 okuyun ve yazma koruması kaldırmayı deneyin. ve Please register to see this content. olan anlatımlara bir bakın ve deneyin. Denemekten zarar gelmez. 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
amd_turkey Posted January 16 Share Posted January 16 Sd kartlar bozulmaya çok müsait parçalar. Yardım etme isteğinizi anlıyorum, arkadaşın umudunu kırmak gibi olmasın ama o kart artık çöp. Varsa garantiye göndersin. Çabaları sonuçsuz kalacak, demedi demeyin. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
va7eyla Posted January 16 Share Posted January 16 amd_turkey, 4 dakika önce yazdı: Sd kartlar bozulmaya çok müsait parçalar. Yardım etme isteğinizi anlıyorum, arkadaşın umudunu kırmak gibi olmasın ama o kart artık çöp. Varsa garantiye göndersin. Çabaları sonuçsuz kalacak, demedi demeyin. Ve fakat Bir SD Kart silinmiyor ya da veri yüklemiyor diyerek, bozuk algılanmamalı, hemen çöpe atılmamalı. En kestirme yöntemlerle başlayarak ve her seferinde farklı bir yöntem deneyerek çözüme ulaşabilirler. Bu sadece bu konu için değil; PC hakkında çoğu konuda, bazen yanlış yönlendiriyorlar, bazen ise, zor bir işlem olduğunu söyleyip, işlemi yapmaya korkutuyorlar. // Saygılarımla... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
amd_turkey Posted January 16 Share Posted January 16 Çabanıza hak veriyorum, geçmişteki deneyimlerim o kart bozuk diyor. Umarım ben haksız çıkarım. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
firtinax Posted January 16 Share Posted January 16 Yazma ömrünü tamamlamış olabilir. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AdnanGumus Posted January 16 Share Posted January 16 bu kadar işlem yapılmış bu Disk Storage Low Level Format bunla da düzelmediyse allah rahmet eylesin varsa garanti yoksa çöp iyi forumlar Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cmlacla Posted January 19 Share Posted January 19 Please register to see this content. sırf bu iş için bir exe gördüm. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
amb_drivers Posted January 19 Author Share Posted January 19 Yorum yapan, görüş bildiren, yardımcı olmak isteyen herkese teşekkür ederim. Konuya yazılan her öneriyi yaptım, kısır döngü gibi her seferinde başa dönüyor. Kartın bozulduğuna ikna oldum artık. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
amd_turkey Posted January 19 Share Posted January 19 Ben demiştim Garantiye yolla devam ediyorsa. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
erkanyucele Posted January 19 Share Posted January 19 Benim de USB disk yazmaya karşı korumalı diyor önceden sorunsuz kullanıyordum artık kullanmıyorum çözüm yolu varmıdır Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
amb_drivers Posted January 19 Author Share Posted January 19 amd_turkey, 2 saat önce yazdı: Ben demiştim Garantiye yolla devam ediyorsa. Üstat amazonla görüştüm. İlk görüştüğüm temsilci ürünüzün garantisi devam ediyor. Öncelikle sandisk firması ile görüşün. Oradan alacağınız bir belge ile ya para iadesi yaparız ya da stokta varsa yenisini göndeririz dediler. Tamam dedim. 2 saat uğraştım sandisk firmasına ulaşamadım. Google da var olan tüm numaralar iptal olmuş. Sonra şikayet sitelerini okudum. Kısır döngünün alası garantide dönüyormuş. Sonra tekrar amazonu aradım telefona çıkan başka bir temsilciye durumu anlattım. Tamam madem yetkili servise ulamaşıyorsunuz biz yardımcı olalım dediler, peki dedim. 2021 yılı haziranda almışım kartı 135 lira gibi. İlk etapta bu parayı iade edeceklerdi, dedim ki ya bu parayla 16 gb lık sd kart bile alınamaz, haklısın dediler. Tekrar sistemden kontrol ettiler garantiniz bitmiş dediler. Güle oynaya sonlandırdık görüşmeyi. Gülermisin ağlarmısın. :)) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AdnanGumus Posted January 19 Share Posted January 19 amb_drivers, 39 dakika önce yazdı: Üstat amazonla görüştüm. İlk görüştüğüm temsilci ürünüzün garantisi devam ediyor. Öncelikle sandisk firması ile görüşün. Oradan alacağınız bir belge ile ya para iadesi yaparız ya da stokta varsa yenisini göndeririz dediler. Tamam dedim. 2 saat uğraştım sandisk firmasına ulaşamadım. Google da var olan tüm numaralar iptal olmuş. Sonra şikayet sitelerini okudum. Kısır döngünün alası garantide dönüyormuş. Sonra tekrar amazonu aradım telefona çıkan başka bir temsilciye durumu anlattım. Tamam madem yetkili servise ulamaşıyorsunuz biz yardımcı olalım dediler, peki dedim. 2021 yılı haziranda almışım kartı 135 lira gibi. İlk etapta bu parayı iade edeceklerdi, dedim ki ya bu parayla 16 gb lık sd kart bile alınamaz, haklısın dediler. Tekrar sistemden kontrol ettiler garantiniz bitmiş dediler. Güle oynaya sonlandırdık görüşmeyi. Gülermisin ağlarmısın. :)) s.a kardeşim geçmiş olsun amazona uluştığın numara yerlimi benim nette bulduklarım hep ingilizce çalıyor yerli numara ise özelden atabilirmisin iyi forumlar. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
amb_drivers Posted January 19 Author Share Posted January 19 (edited) AdnanGumus, 2 saat önce yazdı: s.a kardeşim geçmiş olsun amazona uluştığın numara yerlimi benim nette bulduklarım hep ingilizce çalıyor yerli numara ise özelden atabilirmisin iyi forumlar. Bildiğimiz klasik yöntemle telefon numarası tuşlayarak aranmıyor. Bir numara var ama telesekreter Türkçe konuşmuyor. Amazona kullanıcı bilgilerinizle giriş yaptıktan sonra sırasıyla Müşteri Hizmetleri> Satın aldığınız hangi ürünle yardım talep ediyorsanız onu seçin > Hasarlı ve kusurlu ürünü tıklayın açılan menüden en alttaki daha fazla yardıma ihtiyacım var > arama talep edin tıklayın bir kaç saniyede müşteri hizmetleri sizi geri arıyor. Please register to see this content. Edited January 19 by amb_drivers 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
otuken Posted January 22 Share Posted January 22 Bilgi olarak paylaşayım; Sandisk'in bazı ürünleri 5 yıl garantili. Benim 128 GB flash belleğim arızalanmıştı. Vatan'dan alınan ürün 2 yıllık garantisi dolmuştu. Araştırınca 5 yıl garantisi olduğunu öğrendim. Yazışmalar ve telefon görüşmeleri sonucu (yurtdışından bir Türk aradı ve bir takım şeyler denetti) Polonya'ya gitti ve 1 haftada yenisi geldi. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts