HARBİKIZ Posted April 28 Share Posted April 28 TNCTR li değerli dostlar, Windows işletim sisteminin hangi sürümünü kullanıyorsunuz tercih sebebiniz nedir, avantajları dezavantajları hakkında bilgilendirme yaparsanız seviniriz. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
xwin7 Posted April 28 Share Posted April 28 Win 8.1 Single language 64 Bit, SSD olmamasına rağmen hızlı bence 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
CROSSXX Posted April 28 Share Posted April 28 Windows 11 23h2 22631.3337 iot enterprise kendi modfiye ettiğim imaj gayet stabil ve hızlı çalışıyor ssd ile birlikte 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
relati7ity Posted April 28 Share Posted April 28 Kendi editlediğim Windows 10 22H2 Pro 3803 sürümünü, bazen Defender'li güncellenebilir olarak kullanıyorum. (Yeniliklerden haberim olsun diye.) Bazen ise, defendersiz ve güncelleme almadan kullanıyorum. ( Güncellemeleri gereksiz gördüğüm için. ) Sizlere ufak bir not = Sistem olarak neyi kullanırsanız kullanın, son sürüm olarak indirdiğiniz ISO dosyasıyla kurulum yaptığınızda, güncellemelere hiç ama hiç gerek yok. Zaten ISO dosyaları, kendi kaynaklarıyla, gerektiğinde güncelleniyor. Tek yapmanız gereken, 5 veya 6 ayda bir kendi sistesinden tekrar ISO indirmek. Orijinal ISO dosyaları için, Güncellemelere gerek yok. Kapatın gitsin. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
HARBİKIZ Posted April 28 Author Share Posted April 28 relati7ity, 16 dakika önce yazdı: Kendi editlediğim Windows 10 22H2 Pro 3803 sürümünü, bazen Defender'li güncellenebilir olarak kullanıyorum. (Yeniliklerden haberim olsun diye.) Bazen ise, defendersiz ve güncelleme almadan kullanıyorum. ( Güncellemeleri gereksiz gördüğüm için. ) Sizlere ufak bir not = Sistem olarak neyi kullanırsanız kullanın, son sürüm olarak indirdiğiniz ISO dosyasıyla kurulum yaptığınızda, güncellemelere hiç ama hiç gerek yok. Zaten ISO dosyaları, kendi kaynaklarıyla, gerektiğinde güncelleniyor. Tek yapmanız gereken, 5 veya 6 ayda bir kendi sistesinden tekrar ISO indirmek. Orijinal ISO dosyaları için, Güncellemelere gerek yok. Kapatın gitsin. İSO dan kurulum yapıyorum ve kurarken güncellemeleri kontrol edip kuruyor ama yine de hemen güncellemeler geliyor, üstelik defender kullanmama rağmen bu nasıl oluyor peki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
relati7ity Posted April 28 Share Posted April 28 HARBİKIZ, 1 dakika önce yazdı: İSO dan kurulum yapıyorum ve kurarken güncellemeleri kontrol edip kuruyor ama yine de hemen güncellemeler geliyor, üstelik defender kullanmama rağmen bu nasıl oluyor peki. Kurulum esnasında interneti kapatın. Kurulum bitiminde, Windows 10 için, "Or" diye başlayan hizmeti, hizmetlerden kapatın. Sonrasında interneti açın. Yeterli olacaktır... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bozart Posted April 28 Share Posted April 28 Win10 x64 sürümünü kullaıyorum . iyi kötü bilgisayarim nefes alsın diye. win11 de çok kasmlar ve takılmalar oluyor . M2 SDD oldugu halde performası çok düşürüyor. suan en iyisi win10 diyelim 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
relati7ity Posted April 28 Share Posted April 28 bozart, 1 dakika önce yazdı: Win10 x64 sürümünü kullaıyorum . iyi kötü bilgisayarim nefes alsın diye. win11 de çok kasmlar ve takılmalar oluyor . M2 SDD oldugu halde performası çok düşürüyor. suan en iyisi win10 diyelim Windows 7 Ultimate'yi güncel hale getirdim. ISO hazrıladım fakat, şimdilerde Windows 10 Pro'dan ayrılamıyorum. Eski bir Windows 7 hayranı olan ben...:) Trajikomik bir hikaye... 2 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bozart Posted April 28 Share Posted April 28 relati7ity, 2 saat önce yazdı: Windows 7 Ultimate'yi güncel hale getirdim. ISO hazrıladım fakat, şimdilerde Windows 10 Pro'dan ayrılamıyorum. Eski bir Windows 7 hayranı olan ben...:) Trajikomik bir hikaye... Win 7 devri bitti. Bütün oyun ve programlar win10 üzerinden devam ediyor. 2 sene sonra Win 10 devri de kapanacak. Win11 e devam 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
relati7ity Posted April 28 Share Posted April 28 bozart, Bir saat önce yazdı: Win 7 devri bitti. Bütün oyun ve programlar win10 üzerinden devam ediyor. 2 sene sonra Win 10 devri de kapanacak. Win11 e devam Windows 7'nin desteği bitti deniliyor fakat, bana kalırsa .NET Fremework 4.8 (Uzun süreli destek olarak devam ediyor...) Net olarak söylüyorum, .NET Fremework desteği sonlanmadan, Windows 7'nin devri asla bitmez. Windows 7'yi şuan yaşatan .NET Fremawork 4.8 desteğidir... Ve yeni çıkan oyun olsun, yeni çıkan pragram olsun, 4.8 desteği istediği için, Windows 7 devri bitmedi. Bana göre böyle... Ayrıca, windows 7 üzerinden ntlite ile windows 7 ye güncelleme entegre etmek başarısız olurken, windows 10 kullanıcısı olarak, ntlite üzerinden windows 7'yi güncelleme olayı başarıyla tamamlanıyor. NTlite Windows 7 yi hala güncelliyorsa, devri bitmedi demekki... 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bozart Posted April 28 Share Posted April 28 relati7ity, 14 dakika önce yazdı: Windows 7'nin desteği bitti deniliyor fakat, bana kalırsa .NET Fremework 4.8 (Uzun süreli destek olarak devam ediyor...) Net olarak söylüyorum, .NET Fremework desteği sonlanmadan, Windows 7'nin devri asla bitmez. Windows 7'yi şuan yaşatan .NET Fremawork 4.8 desteğidir... Ve yeni çıkan oyun olsun, yeni çıkan pragram olsun, 4.8 desteği istediği için, Windows 7 devri bitmedi. Bana göre böyle... Ayrıca, windows 7 üzerinden ntlite ile windows 7 ye güncelleme entegre etmek başarısız olurken, windows 10 kullanıcısı olarak, ntlite üzerinden windows 7'yi güncelleme olayı başarıyla tamamlanıyor. NTlite Windows 7 yi hala güncelliyorsa, devri bitmedi demekki... windowlar ayakta tutan net fram vsss değil tarayıcılardır . suan crome ve mozilla destegi olsaydı bende win8 kullanırdım. tarayıcı destegi oldukça kullanan da olur. net frame kullanmayan kesimlerde var. anket yaparsan belli olur 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
relati7ity Posted April 28 Share Posted April 28 (edited) bozart, 7 dakika önce yazdı: windowlar ayakta tutan net fram vsss değil tarayıcılardır . suan crome ve mozilla destegi olsaydı bende win8 kullanırdım. tarayıcı destegi oldukça kullanan da olur. net frame kullanmayan kesimlerde var. anket yaparsan belli olur Windows 10 veya alt sürümler olsun, bir çok programın veya oyunun istediği .Net fremework sürümleri oluyor. Oyun ve program yazdınız o yüzden söyledim. tarayıcının günceli olmasa da olur, güncel olunca ne oluyor sanki Edited April 28 by relati7ity 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bozart Posted April 28 Share Posted April 28 relati7ity, 13 dakika önce yazdı: Windows 10 veya alt sürümler olsun, bir çok programın veya oyunun istediği .Net fremework sürümleri oluyor. Oyun ve program yazdınız o yüzden söyledim. tarayıcının günceli olmasa da olur, güncel olunca ne oluyor sanki Nett sayfalara girmiyor, sertifika hatası veriyor. SLL hataları veriyor vssss güncel olmasa ne diye tarayıcıları günceliyorlar ki 😀 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
relati7ity Posted April 28 Share Posted April 28 bozart, 3 dakika önce yazdı: Nett sayfalara girmiyor, sertifika hatası veriyor. SLL hataları veriyor vssss güncel olmasa ne diye tarayıcıları günceliyorlar ki 😀 Benim güncellediğim windows 7'de, öyle bir sorun hiç yoktu... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
neskali Posted April 28 Share Posted April 28 Windows 11 23H2 22631.3527 kullanıyorum. Sebebi; 24H2 den şuan daha stabil oluşu donanımlarımda. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zapotek Posted April 28 Share Posted April 28 Hala mekanik disk kullandığım için Windows 10'dayım SSD olmadan Win 11 çekilmiyor. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
by_bozkurt Posted April 28 Share Posted April 28 LTSC'den geri PRO sürüme dönüş yaptım. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
HARBİKIZ Posted April 28 Author Share Posted April 28 by_bozkurt, 12 dakika önce yazdı: LTSC'den geri PRO sürüme dönüş yaptım. Niye? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AdemYakups Posted April 28 Share Posted April 28 (edited) Bazı arkadaşlar sanırım yanılıyor Win sistemlerin ayakta kalmasını sağlayan şey oyun dünyası ve sürücülerdir. (Örn XP/Win7) Sonra tarayıcılar sonrada bileşenler. Win98den beri deneyimim var. Xp/Win7/Win8.1 çok severdim Win7 gröselliğinin üstüne yok win8.1 hızına diyecek yok. WinXPdeki virüslerin haddi hesabı yok. 1. yani ana bilgisayarımda yukardaki 20h2 pro var 21h1 ve 22h2 özel bir değişiklik olmadığından geçmedim çünkü değişikliklere bkarak güncelleme yapıyorum. Ayrıca son sürümlerde micropzort bir sonraki sistemin Win11 gibi olsun ona geçiş için yavaşlattığını düşünüyorum sistemin. 20h2 gayet stabil. 2. bilgisayarımda 1809,4010 pro sürümü var gayet iyidir gerekli güncellemeleri barındırır. Kalıpları kendim hazırladım ince ayarlar vs. 3. iş bilgisayarımda ise sistemim iyi olmasına rağmen Win11 23h2 Enterprise var ve gayette hantal. Sadece görsel olarak güzel. Not: Pro olmasının sebebi lisasnım pro lisansıdır aksi halde Ev/Home kullnırdım. Edited April 28 by AdemYakups 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
forjest Posted April 28 Share Posted April 28 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
alcalmc Posted April 28 Share Posted April 28 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
amd_turkey Posted April 28 Share Posted April 28 Win 10 ltsc 2021 x64. Donanım uyumsuz, bu yüzden Ltsc 2016 ve öncesini kuramıyorum. Arada 8.1 merak etmiyor değilim. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
winuha Posted April 28 Share Posted April 28 slma [code] INFO.BAT version 1.6 -------------------------------------------------------------------------------- Windows version : Microsoft Windows [Sürüm 6.1.7601] Product name : Windows 7 Ultimate, 32 bit Performance indicators : Processor Cores: 4 Visible RAM: 3665204 kilobytes Date/Time format : (dd/mm/yy) 28.04.2024 22:15:58,35 __APPDIR__ : C:\Windows\system32\ ComSpec : C:\Windows\system32\cmd.exe PathExt : .COM;.EXE;.BAT;.CMD;.VBS;.VBE;.JS;.JSE;.WSF;.WSH;.MSC Extensions : system: Enabled user: Enabled Delayed expansion : system: Disabled user: Disabled Locale name : tr-TR Code Pages: OEM 857 ANSI 1254 DIR format : 21.11.2010 00:29 3.911.040 ntoskrnl.exe Permissions : Elevated Admin=Yes, Admin group=Yes [/code] 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gmkocyigit Posted April 28 Share Posted April 28 Windows 11 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PARS_50 Posted April 28 Share Posted April 28 (edited) Edited April 28 by PARS_50 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts