Jump to content

Vodafone'da Hız Sınırlaması Mı Var?


mogokce
 Share

Recommended Posts

Merhabalar arkadaşlar. Geçen hafta Vodafone'a geçtim. Teknoloji programlarının ve bazı kullanıcılarının yayımladığım videolarda Vodafone 8-10-15 Mbps hızlara kadar internet sunabildiğini görüyordum ancak gece 5 olsun gündüz 15 olsun gerek tenha gerekse kalabalık yerde, en merkezi veya en taşra mevkide ayrıca İstanbul'un göbeğinde de 2 Mbps hızı bir türlü doğru düzgün aşamadım. Benim ki sadece "H" bağlanıyor. Telefon kaynaklı mı acaba diye düşünürken arkadaşın H+ bağlanabilen telefonuyla da denettim o da sanki sınırlama konmuş gibi 2 Mbps çıktı download'ı. Hatta işin garibi upload'ı bundan daha hızlı 4,5 Mbps çıktı. Bu da demek oluyor ki Download da çok daha hızlı olabilir, ancak sınırlandırma var. Bir başka arkadaşımda ise Turkcell var ve 7 Mbps'yi görüyor.

 

Siz de hız testi yapıp sonuçlarını ve yorumlarınızı paylaşır mısınız operatör bilgilinizle beraber. Ben speedtest.net'in apk'siyle yaptım ve hostu kendi operatörüm olarak seçtim. Buna rağmen hız bu şekilde...

Edited by mogokce
Link to comment
Share on other sites

Hız paylaşımı yapan arkadaşlara teşekkürler. Bİr de istanbul'dan paylaşan olsa.

 

Telefonu fabrika ayarlarına getirdim yine aynı yine aynı. İyice de düştü melet. 1Mbps'ı ancak görüyorum. Kalabalık ortamdan kaynaklı desem dün gece yine 5'de denedim. O vakitte kimsenin gireceğini düşünmüyorum.

 

Eski tarihli testler ise yanıltıcı oluyor. Bu sınırlandırma sanki yeni bir şeymiş gibi. Zira İstanbul'da 20-25 Mbps gören videolar var Vodafone adına...

Link to comment
Share on other sites

Ben İstanbul'da oturuyorum ve bulunduğum yerler:Esenler-Yeni Bosna-Avcılar-Bahçelievler civarı; operatör çekim ölçüleri sıralaması  Vodafone-Türkcell-Avea ( internet hızları için de geçerlidir ) şeklinde sıralayabilirim. Türkcell'in eski çekim kuvveti kalmadı özellikle Esenler ve Yenibosna civarında

 

Ama @mogokce sen 3g ayarlarına baktın mı yada istisna olarak bulunduğun nokta yada noktalarda çekim gücü düşüktür.

 

Not: Türkcell Esenler civarındaki baz istasyonlarında donanımsal küçültmeye gittiğini hatırladım.(bizim iş yerinin çatısında bunu yaptıklarını gördüm ve bir Türkcell bayisinden de bu bilgiyi doğruladım.)

Edited by D21B500K
Link to comment
Share on other sites

Bulunduğum noktada da düşük çekim o ayrı konu da iş yerinde de dednedim o da 2 Mbps'ı geçemedi. Telefon ayarları kaynaklı mı dedim format attım yine geçemedim. Sonra vodafon'lu arkadaşa da denettim o da geçemedi 2 Mbps'yi. Bayram vesilesiyle Ankara'dayım şimdi burada 4'ü gördüm sonunda. Ama İstanbul'da olmuyor.

 

Hani 2 Mbps'ye de şükür de kalitiesinin sınırı bu kadarsa o zaman Avea'ya geçerim diye diyorum. Zira daha kapsamlı ve daha ucuz, ayrıca ikamet ettiğim yede İstabul'un göbeğinde vodafone 3 diş çekerken geçen sene avea ile asansörde bile görüşme yapabilyordum.

Link to comment
Share on other sites

Benim hizim bu

Discovery Air cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Benim hizim bu

Discovery Air cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

2.49 bodrum

Discovery Air cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Link to comment
Share on other sites

Ben turkcell turbo internet kullanıyorum 42 mbt kadar destekli istanbulda 20-30 aşagısına düşmüyor ve telefonada baglı o hız ben z3 kullanıyorum snapdragon 801 var üstünde 150 mbt kadar destekli olsa gerek mobil ağ.

 

Integrated 4G LTE Advanced World Mode, supporting LTE FDD, LTE TDD, WCDMA (DC-HSUPA), CDMA1x, EV-DO Rev. B, TD-SCDMA and GSM/EDGE

CAT4 speeds of up to 150 Mbps with support for up to 2x10 MHz carrier aggregation

3rd Generation integrated LTE modem, with support for LTE-Broadcast and LTE multimode dual-SIM (DSDS and DSDA)

 

 

nWAUiF0.jpg

Edited by MaDTuRk
Link to comment
Share on other sites

Bu videoyu baştan sona izle öyle karar ver. Tam aradığınız bilgi.

 

https://www.youtube.com/watch?v=FsOckrRcJCs

Ben de bu videonun yüzünen vodafone illetine geçtim zaten. Tam numara taşıyacağım günün arefesinde bu topik'i gördüm: http://www.tnctr.com/topic/285733-hangi-operatoer-ne-kadar-pil-tuketiyor/

 

Avea'ya geçecektim. Bari pilimi çok tüketmesin vodafone da iyidir diye vodafone'a geçtim. Ama bu video da 2014 tarihinde eklenmiş. Yani eski hızları yüksek olabilir belki ama şuan vodafone yerlerde sürünüyor bence. Yani bu kaliteyi Avea ile daha düşük fiyatlara sağlayabilirim diye pişman oldum açıkçası. Bir de evimin bulunduğu yerde 2-3 diş çekmesi, telefon görüşemelerimin hep kesilmesi de cabası oldu. Halbu ki evim İstanbul'un rakımı en yüksek yerlerinden olan Rasathane'de. Adı üstünde gözlem evinin bulunduğu yer burası. Ve 4 bir cephesi kilometrelerce açık olan 5. katta oturduğum halde bu kadar çekebiliyor ancak.

 

Bir arkadaş 20 Mbps'yi görüyorum demiş Beşiktaş'ta. Bir kaç farklı kişi daha İstanbul'dan hız paylaşımı yaparsa ona göre müşteri hizmetleri ile temasa geçeceğim. Benim ayarlarımda mı arıza var diye.

Link to comment
Share on other sites

Bence sayısı artan vodafone kullanıcılarının parasını yatırıma harcamayıp sinyal güçlendirme yapmamışlar, yemişler-içmişler. Zira bizim burada Ocak 2014'de de böyledi de şikayetim sonrasında baz istaysonu yapma sözü almıştım. Ama 1,5 sene geçip de hiç bir iyileştirme olmadığını görünce iyice irite oldum bu vodafone'dan.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Similar Content

    • By theater5583
      Laptop Lenovo G580 geçenlerde bilgisayara virüs girmesi sebebiyle format attım formatdan sonra fan gereksiz yere sürekli hızlı dönmeye başladı format atmadan önce sadece işlem yoğunluğu arttı mı fan hızını artırıyordu şimdi ise sürekli hızlı bir şekilde dönüp ses yapıyor hiç yavaşlamıyor sebebi nedir işlemciyi gereksiz yere çalıştıran birşeyler mi vardır donanımsal mı yazılımsal mı nasıl çözebilirim yarıdmcı olurmusunuz
    • By ihsan43
      Selam arkadaşlar
      Android telefon kullanıyorum. Vodafone hattını kullanıyorum. Mesaj atarken yazdığım mesajlar karşı tarafa bambaşka cümleler olarak gidiyor. Veya yazdığım mesajın sonuna farklı cümleler ekliyor. Hattı farklı telefondalarda denedim. Telefonu sıfırladım (wipe data factory reset). mesaj ayarlarını sıfırladım, herhangi bi mesaj uygulamasıda kullanmıyorum. Bus orunu nasıl çözebilirim. Müşteri hizmetlerinide defalarca aradım ama bi işlem yaptıklarını söylediler ama çözüm olmuyor. Karşı tarafta sorun olduğunu düşünmüyorum çünkü sadece benden giden mesajlar öyle gidiyor.
    • By KenanK
      Hepimizin bildiği üzere yaklaşık olarak 1.5 ay önce Türkiye 4G teknolojisi ile tanıştı. Operatörler tarafından büyük vaatler verildi. 300Mbps nin garantisini bile veren oldu. 4G teknolojisine geçen arkadaşlardan Bölge ve Hız paylaşımlarını bekliyorum. Bakalım operatörler ne kadar sözlerinde durabilmiş.
       
      Bölge : Bursa / Orhangazi
       
      Vodafone LTE - iPhone 6 / iOS 8.4.1

       
      Turkcell LTE - iPhone 6 Plus / iOS 9.3.1

       
      Vodafone Bana ait, Turkcell Arkadaşıma.
    • By canavar123
      Arkadaşlar ben ayın son günü olduğu için biraz film indirmek istedim. Şu ana kadar 300kb de indirdim. AKN ayın 16 sında filan bitti. Şu an dikkatimi çekti. 8-10 dk dır 480-550 arasında değerlerde indirme yapıyorum. Bu tuhaf acaba TTNET AKN sonrası neti 5 MB mi yaptı? Yoksa bizi trollüyor mu her zamanki gibi?

      Düşüncelerinizi alabilir miyim? Birazdan kuzenin internete de hız testi yapacağım.
    • By prototype
      Herkese merhaba,
       
      Yaklaşık 5 yıldır TTNET internet kullanıyorum ancak saçmalıklarından bıktım bu yüzden farklı şirketlere gözatma ihtiyacı durdum. Birde operatör şirketlerinin sunduğu internet hizmetinlerinden birini denemek istedim. Kafamda Vodafone Süpernet ve Turkcell Superonline'dan biri var sizce kalite ve hizmet bakımından hangisini seçmem benim için faydalı olur.


      Kafamda 2 adet paket var;

      Turkcell: http://www.superonline.net/kampanyalar/adsl-kampanyalari/adsl-kampanyasi

      Vodafone : http://www.vodafone.com.tr/Net/supernet-adsl.php
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...