Jump to content

Son İki Yılın En İyi Antivirüs Sıralaması


taba
 Share

Recommended Posts

"AV-Comparatives" Antivirüs Testleri, Sonuçlar ve Genel Değerlendirme:

Bildiğiniz gibi "AV-Comparatives" internet dünyasında antivirüsleri düzenli aralıklarla (3'er ay arayla) test eden ve tek işi bu olan güvenilir ve de saygın bir kurumdur (“En saygınıdır” da diyebiliriz).

Dolayısiyle, korunmak için kullanacağımız antivirüsleri seçerken, yararlanabileceğimiz en önemli kaynaktır.

Yine bildiğiniz gibi sürekli ve de düzenli aralıklarla yapılan yarışmalarda genel sıralama: yarışmacıların başarılarının ortalamasıyla belirlenir.

AV-Comparatives, antivirüs testlerinde birbirini izleyen iki yöntem uygulamaktadır:

- Önce test gününde teste katılan tüm antivirüsleri güncellemekte ve arkasından da bilgisayara yüklediği belirli sayıdaki tanımlı kötücülleri tümüne de ayrı ayrı taratmakta… Bu şekilde yaptığı testin adına: “On-demand comparative” demekte ki, buna “bilinen, tanımlı kötücülleri yakalama yeteneğini ölçme testi” diyebiliriz;

- Yukardaki testten sonra antivirüsleri güncellemeyerek 3 ay süreyle bekletmekte ve bu 3 aylık sürede yeni kötücülleri biriktirmekte ve biriktirdiği bu kötücülleri 3 aydır güncellenmemiş durumda olan antivirüslere taratmakta… Bu şekilde yaptığı testin adına: “Retrospective/Proactive Test demekte ki, buna da “bilinmeyen kötücülleri sezerek yakalama yeteneğini ölçme testi” diyebiliriz; çünkü, tarattırılan kötücüller antivirüslerin veri tabanlarında kayıtlı, tanımlı olmadıkları için…

AV-Comparatives son iki yıl içinde (Mayıs 2006 ~ Şubat 2008 arası) 3'er arayla 8 adet test yapmıştır. Bu testlere 17'şer antivirüs katılmış olup, ilk beşe giren antivirüslerin sıralaması şöyledir:

Mayıs 2006 Retrospective/Proactive Test (Bilinmeyen Kötücülleri Sezerek Yakalayabilme Testi) Sonuçları:

Nod32: % 58

VBA32: % 56

AntiVir: % 54

AVK: % 50

TrustPort: % 48

Ağustos 2006 “On-demand comparative” (Bilinen Kötücülleri Yakalayabilme Testi) Sonuçları:

AVK: % 99.68

AntiVir: % 99.51

F-Secure: % 99.07

Kaspersky: % 99.06

TrustPort: % 98.69

(Nod32: % 98.61)

Kasım 2006 Bilinmeyen Kötücülleri Sezerek Yakalayabilme Testi Sonuçları:

AntiVir: % 53 (5615)

Nod32: % 53 (5573)

TrustPort: % 46

AVK: % 43

Bitdefender: % 42

Şubat 2007 Bilinen Kötücülleri Yakalayabilme Testi Sonuçları:

AVK: % 99.45

TrustPort: % 99.36

AntiVir: % 98.85

F-Secure: % 97.91

MicroWorld, Kaspersky: % 97,89

(Nod32: % 96.71)

Mayıs 2007 Bilinmeyen Kötücülleri Sezerek Yakalayabilme Testi Sonuçları:

AntiVir: % 71 (Yakaladığı kötücül sayısı: 14628)

Fortinet: % 71 (Yakaladığı kötücül sayısı:14588)

Nod32: % 68

TrustPort: % 58

Bitdefender: % 48

(AVK: % 31)

Ağustos 2007 Bilinen Kötücülleri Yakalayabilme Testi Sonuçları:

TrustPort: % 99.64

AntiVir: % 99.45

AVK: % 99.31

Norton: % 98.80

Kaspersky: % 98.46

Kasım 2007 Bilinmeyen Kötücülleri Sezerek Yakalayabilme Testi Sonuçları:

AntiVir: % 81

Nod32: % 71

TrustPort: % 56

Bitdefender: % 44

Kaspersky: % 40

(AVK: % 39)

Şubat 2008 Bilinen Kötücülleri Yakalayabilme Testi Sonuçları:

TrustPort: % 99.8

AntiVir: % 99.6

AVK: % 99.5

Kaspersky: 98.3

AVG: % 98.1

Şimdi, arka arkaya yapılan bu 8 testin sonuçlarını değerlendirelim:

* Sekiz testin sekizinde de ilk üçe sürekli girebilen tek bir antivirüs var: Avira AntiVir… Dolayısiyle, AntiVir son iki yılın birincisidir; hem de açık arayla…

* İlk dörde sürekli girebilen antivirüs yok (AntiVir'den başka);

* İlk beşe sürekli girebilenlere baktığımızda ise iki antivirüs görüyoruz: Birisi elbette AntiVir; diğeri ise TrustPort. Böylelikle, ikincilik koltuğu TrustPort’undur;

* AVK, iki kez ilk beşe girememiş(altıncı olmuş); ama kalan testlerde hep ilk dörde girmiş ve iki kez de birinciliği var. Böylelikle ve TrustPort'unkine yakın bir başarıyla üçüncülük koltuğu AVK’nındır;

* Yukarda ilk üçü oluşturan antivirüslerin başarı düzeyine bakarak, dördüncülüğü ve beşinciliği hakeden antivirüs yok dememiz gerekir; ille de "Yerleri boş kalmasın" dersek:

- Bir birincilik, iki ikincilik, bir üçüncülük ve iki kez de altıncılık alan Nod32'yi dördüncü;

- İki dördüncülük ve üç kez de beşincilik alan Kaspersky'yi beşinci olmuş sayabiliriz...

Sonuç olarak 2006/2007 Yılı "İlk Beş" Sıralaması:

1) Avira AntiVir

2) TrustPort

3) AVK

4) Nod32

5) Kaspersky

Not: AV-comparatives test sonuç sayfalarının bire bir yayınlanması kaynak gösterilerek de olsa yasaktır; sonuçların tümüne bakmak için yukardaki bağlantıdan ana sayfaya ve “comparatives” bağlantısıyla test listesine ulaşıp, her testin yanındaki “Online result”a tıklamak gerekir. Testle ilgili ayrıntıya yönelik bilgi almak isteyenler “Report”a tıklayıp PDF biçimli dosyayı indirebilirler.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 87
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

AV-Comparatives dünyanın en güvenilir antivirüs test sitesidir.Başlığa yorum yazan arkadaşların testlere güvenmemelerini güvenlik konusundaki ilgisizliklerine bağlıyorum.Güvenlik konusunda 2 yıldır sürekli araştıran ve okuyan biri olarak AV-Comparatives sitesinin en güvenilir kaynakların başında geldiğini açıkça görmüşümdür.Reklam olmasın diye burada ismini veremeyeceğim Türkiye'nin ünlü bir güvenlik sitesi ve birçok bilgisayar dergisi bahsi geçen siteyi kaynak yapar ve makalelelerini onun üzerinden oluştururlar.Kaldı ki Antivir'in dünyanın en iyi antivirüs programı olduğunu bilmeyen yoktur.Şahsen ben kullanmıyorum.Ben Eset Smart Security kullanıyorum ama bu testlerin doğru olduğuna eminim.Antivir'in ülkemizde fazla tanınmamasının ve tutulmamasının nedeni de pazarlama konusundaki eksiklikleridir.Kaldı ki hiçbir bilişim sitesinde ya da marketinde antivir satışı yoktur.Ya da ben henüz göremedim.Kaspersky konusunda ise bir ufak hatırlatmam olacak.Çok iyi bir antivirüs olduğu kesin ama abartılacak gb değil.En azından "sezgisel algılama" özelliği ve internet securitypaketindeki antihacker eylemsizliği gözle görülür eksikliğidir.5 yıldır forumlarda dolaşan biri olarak Türkiye'nin ilk forumlarndan birinin adminlerinden biri Kaspersky'nin Türkiye dağıtımını yapanlar ile olan diyaloğu sayesinde Kaspersky yi foruma üye olan binlerce kullanıcıya sevdirmiş ve kabul ettirmiştir.Son olarak şunu söylemek istiyorum.Antivirüs programlarının çoğu eski doğu bloku ülkelerine aittir.Özellikle Ruslar (ör:Kaspersky-Programcısı ve Kaspersky Labs Yönetim Kurulu Başkanı Eugene Kaspersky'dir) bu konuda neredeyse uzmandırlar.Aynen virüs yaymada uzman oldukları gibi!!!

Herkese saygılar.

PS:Konuyu açan Taba arkadaşımıza teşekkürler.Oldukça yararlı bir konu olarak devam edeceğine eminim.

Edited by RATTLER
Link to comment
Share on other sites

Daha kapsamlı bakmak isteyen arkadaşlar için Eset Nod 32 ile Antivirin ödül aldığı araştırmaları gösterelim:

Eset Nod32

http://www.eset.com/company/awards.php[/CODE]

Antivir

[CODE]http://www.avira.com/en/company/awards.html[/CODE]

Kaspersky

[CODE]http://www.kaspersky.com/awards[/CODE]

virüs programlarının başarılarına gelince; Virüs programının performansı birebir kullanıcının bilgisayarı dolaylı olarak interneti kullanımıyla ilgilidir. Bununla beraber testlerde dikkat etmemiz gereken olay bilinmeyen virüslerde etkinliktir. Bilinen virüsler zaten updatelerle sürekli etkisiz hale getirilmektedir. Örnek verecek olursak patron virüsü ilk çıktığında ne antivir ne nod nede kaspy yakalayamıyordu. Alakasız abuk subuk virüs programları (hiçbir sıralamada olmayan ücretsiz programlar) bu virüsü etkisiz hale getiriyorlardı. Çok insanın başına bela olmuş bir virüs patron virüsü.

Ben güvenlik için regedit denetleyici, antispy, ağ denetleyici ve virüs programını birlikte kullanıyorum. Çok fazla internette dolaştığım için bu kadar programı kullanma gereği hissediyorum. Bununla beraber maillerden tutun indireceğim dosyalara kadar dikkat ederek hareket ediyorum.

Link to comment
Share on other sites

Avira Antivir cidden çok sağlam bir antivirüs programıdır.Ve bilgisayarda pek bir ram harcaması yapmaz.İdeal kullanabilir bir program ama crackle kullanacaklar için sorunludur aynen kasperskyde olduğu gibi...Bu yüzden bende nod32 kullanmaya başladım...Birgün avira tam kırılırsa direk aviraya geçerim...

Ama AVK ve trustport hakkında bi bilgim yok...

Edited by blackman12
Link to comment
Share on other sites

Aslında antivirüs programlarının kullanım özellikleri bilgisayardan bilgisayara ve kişiden kişiye değişir.Bence ülkemiz şartları açısından en iyi antivirüs çözümü Nod32'dir.sebebi pc yi kasmayan,az ram harcayan özellliği ve sezgisel algılama konusundaki önderliğidir.Ülkemizde kullanılan pc lerin çoğu donanımsal olarak orta düzeyde olduğu için norton,kaspersky gb antivirüsler pc yi kasmaktadır.Aslında mükemmel antivirüs yoktur.olamaz da zaten.çünkü hergün yeni virüs,spy,trojen,bot ve rootkitler türemektedir.Bu işin en temiz yolu warez sitelerden(özellikle Ruslarınkilerden) uzak durmak,bilmediğiniz setupları çalıştırmamak ve güvenlik konusunda bilinçlenmek.ve son olarak benim pc güvenlik özellikleri:

Eset Smart Security+Spyware Doctor+Norton Antibot

Hatırlatmadan geçemeyeceğim.Bedava güvenlik çözümleri için kullanabilecekleriniz.Antivirüs olarak Antivir Free Edition,antispy olarak Spyware Terminator,Firewall olarak Comodo Firewall,activex,hips ve cod saldırıları için ise Boclean.

Saygılar.

Not:Yanlış bilmiyorsam Trustport genelde kobiler ve ağa bağlı bilgisayarlar için çözümler sunan profesyonel bir ürün.Ev ve ofis kullanımı için ürünleri var mı bilmiyorum.

Edited by RATTLER
Link to comment
Share on other sites

(EK AÇIKLAMALAR ve TOPLU YANIT)

Bilgisayar güvenliği konusunda yeterli bilgisi, birikim ve deneyimi olmayan birkaç arkadaşımız, yukarda yalan-yanlış bilgi verdiğimden söz etmişler; ancak, “doğrusu şudur” da dememişler…

Kanıta dayalı olmayan suçlama “çamur atmak”tır; bunu bile bilmiyor olmaları kendileri yönünden üzücü…

Şimdi, konumuza dönelim ve bu kez “AV-comparatives”in daha eski (2004 ve 2005 yılı) testlerine bakalım ve de sonuçlarını değerlendirelim:

Şubat 2004 ve Şubat 2006 arasında düzenli aralıklarla (3’er ay) yapılan 9 adet testte ilk 5’e giren antivirüsler ve sıralanma şöyle:

Şubat 2004 Bilinen Kötücülleri Yakalayabilme Testi Sonuçları:

Kaspersky: % 99,86

McAfee: % 99,26

Panda: % 99,11

F-Prot: % 98,56

RAV: % 98,43

(Dr.Web: % 96,09)

(Nod32: % 95,51)

Mayıs 2004 Bilinmeyen Kötücülleri Sezerek Yakalayabilme Testi Sonuçları:

Kaspersky: % 53 (3094)

McAfee: % 53 (3074)

Dr.Web: % 43

Nod32: % 42

Norton: % 35

Ağustos 2004 Bilinen Kötücülleri Yakalayabilme Testi Sonuçları:

Kaspersky: % 99,77

McAfee: % 99,05

Panda: % 98,59

F-Prot: % 97,15

RAV: % 97,06

(BitDefender: % 95,72)

(Nod32: % 94,96)

Kasım 2004 Bilinmeyen Kötücülleri Sezerek Yakalayabilme Testi Sonuçları:

Nod32: % 49

Kaspersky: % 43

BitDefender: % 35

Dr.Web: % 32

McAfee: % 29

Şubat 2005 Bilinen Kötücülleri Yakalayabilme Testi Sonuçları:

Kaspersky: % 99,85

Norton: % 98,31

McAfee: % 98,04

Nod32: % 95,50

F-Prot: % 95,28

Mayıs 2005 Bilinmeyen Kötücülleri Sezerek Yakalayabilme Testi Sonuçları:

Nod32: % 70

BitDefender: % 49

Kaspersky: % 48

Dr.Web: % 37

Sophos: % 34

(McAfee: % 30)

Ağustos 2005 Bilinen Kötücülleri Yakalayabilme Testi Sonuçları:

Kaspersky: % 99,88

Norton: % 98,41

Nod32: % 98,31

McAfee: % 98,19

BitDefender: % 97,34

Kasım 2005 Bilinmeyen Kötücülleri Sezerek Yakalayabilme Testi Sonuçları:

Nod32: % 62

BitDefender: % 49

McAfee: % 35

Kaspersky: % 32

Dr.Web: % 25

Şubat 2006 Bilinen Kötücülleri Yakalayabilme Testi Sonuçları:

AVK: % 99,84

F-Secure: % 99,58

Kaspersky: % 99,57

Nod32: % 97,89

Norton: % 97,61

(TrustPort: % 97,35)

(McAfee: % 96,41)

Şubat 2004 ~ Şubat 2006 arasında yapılan yukardaki 9 testin sonuçlarını değerlendirecek olursak:

* Dokuz testin dokuzunda da dereceye (ilk 5’e) giren tek bir antivirüs var: Kasperky… Hem de 5 birincilik 1 ikincilik, 2 üçüncülük 1 de dördüncülük alarak… Dolayısiyle, 2004 ve 2005 yıllarının rakipsiz birincisi –daha doğrusu kralı- Kaspersky…

* Nod32 dokuz testin ikisinde dereceye giremeyip yedinci olmuş; ama, kalan yedi testte 3 birincilik, 1 üçüncülük ve 3 de dördüncülük almış ve de bu dereceler ona 2004, 2005 yıllarının ikincilik koltuğunu kazandırmış…

* McAfee de dokuz testin ikisinde dereceye girememiş; birinde altıncı birinde yedinci olmuş; ama, kalan yedi testte 3 ikincilik, 2 üçüncülük, 1 dördüncülük ve 1 de beşincilik almış; böylelikle ve de Nod32’ye çok yakın bir başarıyla 2004, 2005 yıllarında üçüncülük koltuğunu kapmış…

2004, 2005 yıllarında ilk üçü oluşturan yukardaki antivirüslerin başarı düzeyine bakarak “dördüncülüğü ve beşinciliği hakeden antivirüs yok dememiz gerekir; tıpkı 2006, 2007 yıllarında olduğu gibi… ille de "Yerleri boş kalmasın" diyeceksek:

- 9 testte 2 kez ikincilik, 1 kez üçüncülük 1 kez de beşincilik alan BitDefender'ı dördüncü;

- 9 testte 2 kez ikincilik, 2 kez de beşincilik alan Norton'u beşinci olmuş sayabiliriz...

2004/2005 Yılı "İlk Beş" Sıralaması:

1) Kaspersky

2) Nod32

3) McAfee

4) BitDefender

5) Norton

Sonuçların sonucu olarak, 2004 başından bu yana antivirüslerdeki gelişme (ve de gerileme) şöyle olmuş:

· 2004 ve 2005’in tartışmasız birincisi olan Kaspersky, 2006-2007’de olağandışı bir gerilemeyle beşinciliğe düşmüş. Nod32 de gerilemeden nasibini almış; ikincilikten dördüncülüğe düşmüş;

· 2004 ve 2005’in üçüncüsü McAfee, dördüncüsü BitDefender ve beşincisi Norton’a ne mi olmuş? Üçü de sizlere ömür… 2006-2007’de yok olmuşlar.

· Yani, eski krallar ölmüş; yaşasın yeni krallar:

1) AntiVir (Avira GmbH)

2) TrustPort (AEC Ltd)

3) AVK (“AntiVirenKit” G DATA Software AG)

4) Nod32 (ESET)

5) Kaspersky (Kaspersky Lab)

Not: 2006 başından bu yana testlerde aldığı başarılarla adını duyuran TrustPort için “Anti-Virus/Spy Koalisyonu” diyebiliriz. Koalisyon üyeleri: Başta kendisi olmak üzere BitDefender, Dr.Web, Norman, AVG Anti-Virus ve AVG Anti-Spyware (Eski Ewido). Sitesindeki haberlere göre çok yakında koalisyona bir üye daha katılacakmış: VBA32. Koalisyonlardan hızlı ve köktenci çözümler beklenmez; ama, test başarılarındaki süreklilik son derece ilgi çekici… İndirip denemek isterseniz, “TrustPort Workstation”ın şuanki boyutu 148,27 MB’cık…

20 MB’tan az kurulum dosyasına karşın son iki yıldır güvenilir kurumlarca yapılan tüm testlerde baş köşeye yerleşen AntiVir’i kutlamamak elde değil…

Sn. “RATTLER”e Özel Not: Nod32 oldukça başarılı bir güvenlik yazılımı ama, ana işlev konusunda [tanımlı kötücülü atlamama; bilinmeyen yani, henüz tanımlanmamış olan kötücülü sezerek (heuristic), erken davranma (proactive) konusunda] son iki yıldır Nod32 de diğerleri de AntiVir’in eline su dökemiyorlar… Ona, hafiflik ve yapılandırma işlemlerinin kolaylığı bakımından da “bir numara” diyebiliz. Kaldı ki, her hangi bir özel yapılandırmaya gerek kalmaksızın varsayılan ayarlarla kullanılabilir…

Avira’nın son yıllardaki başarısı Avira’cıların derslerine daha iyi çalışmasından kaynaklanıyor, şöyle ki:

- 2006 Şubatı’nda AntiVir’in veri tabanında kayıtlı kötücül sayısı 307 Bin idi; bu sayı 2007 Şubatı’da 662 Bin’e; 2008 Şubatı’nda 1092 Bin’e çıktı;

- Aynı tarihlerde Kaspersky veri tabanında kayıtlı kötücül sayıları ise 175 Bin, 264 Bin ve 574 Bin şeklindedir; yani, Antivir sayılarının yarısı kadar; yani, Kaspersky AntiVir’i bir yıl geriden izliyor…

- Nod32 Firması ise bu sayıları yayınlamayıp gizli tutmakta…

Herkes’e sağlık, esenlik ve de kötücülsüz günler dileğiyle…

Link to comment
Share on other sites

Sn. “RATTLER”e Özel Not: Nod32 oldukça başarılı bir güvenlik yazılımı ama, ana işlev konusunda [tanımlı kötücülü atlamama; bilinmeyen yani, henüz tanımlanmamış olan kötücülü sezerek (heuristic), erken davranma (proactive) konusunda] son iki yıldır Nod32 de diğerleri de AntiVir’in eline su dökemiyorlar… Ona, hafiflik ve yapılandırma işlemlerinin kolaylığı bakımından da “bir numara” diyebiliz. Kaldı ki, her hangi bir özel yapılandırmaya gerek kalmaksızın varsayılan ayarlarla kullanılabilir…

Avira Antivir'in geçen günlerde yaptığı bir kampanya ile 3 aylık lisansını aldım.Ofisteki bilgisayarımda o kurulu.Gerçekten dediğin gb hafif,hızlı ve oldukça etkili.Nod32'nin yeni çözümü Eset Smart Security paketini kullanmadan önce gerçekten çok araştırma yaptım.Çevremde çok kullanılması,kullananların memnuniyeti ve piyasadan alınabilmesi sonucu satın aldım ve kullanmaya başladım.oldukça da memnunum doğrusu.Fakat şunu açıkça belirtmeliyim ki esetin süresi bitince eğer Avira piyasada var ise hiç düşünmeden alırım.

Emeğin takdire şahan.Tekrar ellerine sağlık der başarılar dilerim.

PS:Bir arkadaşın da bahsettiği gb Antivir kırılamıyor.Kırılsa da çok kısa bir sürede yakalıyorlar.Kaldı ki ben işletim sistemi ve güvenlik programlarında orijinal kullanım taraftarıyım.

Saygılar.

Link to comment
Share on other sites

Adı-sanı ne olursa olsun, bu tip "Test" sonuçlarını şahsen pek güvenilir bulmam. İnsanlar bu gibi yayınlar ile kolayca yönlendirilebilmekte. Bizim mevzuyu bir yazılım uzmanı gibi değerlendirme imkânımız yok. Ancak bu güne kadar kullanmış olduğum güvenlik programları içerisinde ne müthişi Panda'dır.

Bana inanmayan en güvendiği antivirus programları ile değişik serial-crack sitelerinde dolaşsın. Bilerek viruslu sitelerde gezsin. Daha sonra kullandığı program ile PC yi taratıp o propgramı kaldırsın. Panda'nın bir aylık kullanıma izin veren promosyon İnternet security programını kurup tekrar taratsın.

Önceki kullandığınız programın tarama suretiyle temizlediğini zannettiğiniz bilgisayarınızdan, daha kaç zararlı yazılım bulacak, kendisiniz test edip görün.

Denemesi bedava.!!!

Link to comment
Share on other sites

panda aslında koruması bence oldukça iyi ve bie çok özellik var.. ama kendini korumaktan aciz..

en ufak bi problemde sistem hatası veriyor..ve tekrardan kurmak gerekebiliyor..

nod32 inin sistem hatası verdiğini görmedim..

bence trend micro,norton,panda,mcafee total security vs tarzı programlar daha çok kurumsal kullanıcılar için uygun..

çünkü sıradan bir ev kullanıcısının o kadar güvenliğe ihtiyaç duyduğunu zannetmiyorum..

ayrıca bir çok insan sistem kaynaklarının yarısını sadece güvenlik için harcayacak kadar bonkör değil..

ben şahsen hantal ve güvenli bir pc dense..belli başlı tehlikelerden korunmuş ama çatır çatır oyun oynatan pc tercih ederim..zaten bu hantal programlarda çok çok güvenli değil..çünkü tehlike sınırsız..

(benim favorim nod32 av+pctools firewall :D )

not:gdata nın hem avast hemde kaspersky veri tabanına dayanarak tarama yaptığını duymuştum.listede olması buyüzden olabilir..ama bu bilgi ne kadar doğru bilmiyorum tabii..

antivir kaldırdığım bir pc ye daha nod32 yi kurarken (yane güncelleme felan yapmadan) virüs sızıntısı var dedi ve sildi..ee şimdi hangi programa nasıl güveneyim :)

Edited by ooppss
Link to comment
Share on other sites

Dün gece daha önce bilgisayarına Mcafee kurmuş olan bir arkadaşım onu kaldırıp Kaspersky(30 günlük trial internet security suite) kurduğunda Kaspersky'nin nerede ise bilgisayarının internete çıkışını engellediğini,güvenilir sitelere girişte bile sıkıntılar yaşattığını hatta hotmail sayfasını açmasına rağmen gelen kutusuna girişi engellediğini söyledi.şaşırdım doğrusu.2 yıl Kaspersky internet security kullanmama rağmen bu tür bir olayla karşılaşmamıştım.son 1 yıldır Eset S.S kullanıyorum ve bahsi geçen bilgisayarı incelemedim ama sanırım Kaspersky diğer ürünlerden geri kalmasının acısını sert ve agresif bir defence anlayışı ile aşmak istiyor.Ama bunun, zaten her dosyaya kuyruk takan Kaspersky'yi daha da hantal hale getirebilecğini düşünüyorum.Acaba halihazırda Kaspersky kullananlar bu sorunu yaşıyorlar mı?Yoksa sorun sadece benim arkadaşta mı?

Daha önce de dediğim gibi ülkemizde satılan bilgisayarlar göz önüne alındığında donanımsal olarak en uygun antivirüsler;Nod32,antivir ve avasttır.(Avast internette sadece gazete okuyan,maillerine bakan,okey oynayanlar için birebir.yok eğer warez sitelerinde fink atacağım diyorsanız elinizde muhteşem bir süzgeciniz var güle güle kullanın.)

Ve son olarak % 100 güvenlik yoktur.Olamaz.Mümkün değil.Bunu istiyorsanız hemen adsl iptalinizi yapın.Ayrıca güvenliğin temel unsuru sizsiniz.Antivirüs programı ve diğer güvenlik çözümleri sizin yardımcılarınızdır.

Saygılar.

Link to comment
Share on other sites

Sisteminiz cift cekirdekli ve 1gb+ bellekli ise Nortondan şaşmayın derim. İnanın bana digerlerinin hepsi amatör yazılımlar ve Nortonun topuguna erisemezler. Son iki yorum cok güzel:

ooppss gibi ben de Türkiye sartlarında sıradan kullanıcının düsük konfigürasyonlu PC si ne ister istemez Nod32+Spybot kuruyorum ama sıkı sıkı da tembih ediyorum, sakın ha elin tavuguna bulasma, official sitelerin dışına cıkma diye :D

rattler cok önemli bi konuya deginmis: Önceden ben de kaspersky kullandım ama dosyaları modifiye ediyor, bozup atıyordu. Güya soraki taramalarında hız kazanmak icinmis. Bu yüzden nefret edip bırakmıstım. Kasma konusunda da artık nortondan cok kasıyor..

Evimde cocuklarınkiyle birlikte 4 bilgisayarım var, arada degisik programları test ederim. Antivirüs yazılımı konusunda 10 yılı aşkın tecrübeme binaen söylüyorum, her zaman norton acık-ara galip gelmistir.

Eger pc niz basta belirttigim donanıma sahipse ise NAV2007+Spybot en iyi cözüm. Performansınız hic etkilenmez, Rahatlıkla warez sitelerini, illegal forumları turlayın. Risk almazsınız. Norton gecmisten ders almıs ki, digerleri gibi abartıp gereksiz uyarı vermiyor, kendi keygenlerine bile hic ses cıkarmıyor :D Fakat süphelilere asla taviz vermiyor, silmese de bloke ediyor.

Cevremden gelen cökmüs pc lerde panda kaspersky nod32 vs.. kurulu oldugunu görüyorum, hdd sini söküp benim pc ye takıyorum. Emektar nortonum cogu kez yüzlerce virüs rapor edip temizliyor.. Digerlerinin sonucuna bakınca ise nortonla kıyaslamaya bile degmiyor.

Please register to see this content.

Kurulum en fazla 10 dk sürer ve bu süre en az bir yıllık rahatlık icin hic bir sey..

Link to comment
Share on other sites

Bence bu tartışma bitmez.Herkes kendine göre bir tarafından tutuyor konuyu.Bir üye hızdan bahsediyor ,bir üye yıllardır kullandığından.Herkese göre değişiyor bu durum.Şu an forumda söylenen programların hepsini kullandım yada yuklu olan bilgisayarlarda teknik servis verdim.

Bundan 5 sene önce norton rakipsizdi.Zamanla çok fazla kasmasından aktivasyon sorunları yüzünden kullanımı azaldı.Eskiden yıl başı geldimi en az 40 tane lisanslı norton satardık.Şu an çok nadir görüyorum kullanan.

Kayspersky ı geçen seneye kadar servis verdiğimiz tüm pc lere kuruyorduk.Ama çok fazla makinaları zorlamasından ve resmen her yere burnunu sokmasından bıktık.

Nod 32 ın gunceleme de sorun çıkarmadığı 2007 sonuna kadar kullandık.Gayet de iyi idi kurumsal yapıda olmayan pc lerde.Pekde sorun yaşamadık.Genel olarak iyi bir yazılım.

Şu an mccafe kullanıyoruz enterprise 8.5 kurduğumuz makinalarda hiç bir kasılma söz konusu değil.Gerektiğinde devreye giriyor.İşini halledip normal işine devam ediyor.

Avira her zaman aklımda olan bir progrmadır.ücretsiz olması ve iyi guvenlik sağlaması hoşuma gitmiştir.Yanlız bir dönem başımı ağrıtması yüzünden şu an küçük bir gıcığım var.3 sene önce nerdeyse tüm virüs programlarının bulduğu bir virüsü bulamamış ve başımı ağrıtmıştı :D

Aslına bakarsanız.Linux a geçin hiç bu sorunları yaşamayın.Yani linux kullandığım dönemlerde hiç böyle bir sorun yaşamadım.Mesela bir müşterimizin serverında 4 senedir fedora yuklu.client makinalrdan servera bulaşmış 100 lerce virüs oldu ama hiç bir zaman çökmedi.Halen stabil olarak çalışıyor.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 hafta sonra ...

100.mesaj şerefine

ben bir çok dosyayla uğraşan bir kişiyim hergün yüzlerce formatla çalışırım ve pcm devamlı netde açıktır.warez sitelerine girerim.

arkadaşlar nod32nin bizzat yarı yolda bırkatığına çok şahit oldum.kaspersky güzeldi eskiden tek özelliğini severdim exe ye bulaşmış olan virüsleri onarabiliyordu.ama şu an artık çoğunu onarmak yerine kaldırmıyor.avgyi deniyorum baya iyi bi program.

Edited by yavuz
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...