Jump to content

forjest
 Share

Recommended Posts

forjest, 10 saat önce yazdı:

Evet bazı servisleri bıraktım. Çok fazla servis iptal edilmesi ilk kullanıcılar için zor oluyordu. Yüzeysel optimium seviyede bir performans tanımlandı sadece. Son çıkarttığım bir evveli ile aynı hiçbiri olmaz. Her çalışmama başlarken, sıfırdan iso ile çalışmamdan kaynaklı. Genel olarak kurulum sonunda, performans araçları ile herkes kendine göre bir kişiselltirme yapsın diye zaten konu açtık. Çok fazla performans eklemeleri, servislerin yazıcı, defender vb olarak, kullanılmamasına neden olması kullanıcıların talepleri vs değerlendirildi çalışmada. Nihayetinde herkese özel bir sistem yapamayacağımıza göre.

Teşekkür ederim değerli hocam. Link verdiğiniz konuyu inceleyeceğim. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Selamlar üstadım, "Windows 7 Professional VL x64 Türkçe"  çalışmanı indirdim lenovo t430 (i5 3320m 4GB Ram Ssd) laptop a uefi kurulumu gerçekleştirdim ama masaüstü görmeden mavi ekranı yedim hata kodu 0x0000007E .

Neyse dur bide mbr deneyim dedim bu defa da tam masaüstünü gördüm siyah ekran hatası aldım. Hata şöyle ;

Alıntı

Windows başlatılamadı. Yakın zamanda yapılan bir donanım veya yazılım değişikliği nedeni olabilir. Sorunu çözmek için:

 
1. Windows kurulum diskinizi yerleştirin ve bilgisayarınızı yeniden başlatın.
2. Dil ayarlarınızı seçin ve ardından "İleri"ye tıklayın.
3. "Bilgisayarınızı onarın" seçeneğini tıklayın
 
Bu diske sahip değilseniz, yardım için sistem yöneticinize veya bilgisayar üreticinize başvurun.
 
Dosya: \Windows\System32\DRIVERS\iusb3hcs.sys
 
Durum: 0xc0000098
 
Bilgi: Kritik bir sistem sürücüsü eksik veya bozuk olduğundan Windows yüklenemedi.

Bu sorunlardan sonra vazgeçmek durumunda kaldım, belli ki bir problem bir uyuşmazlık var bu çalışmada. Sonrasında Fingerprint hocamın son win7 Mayıs çalışmasını yükledim onda bir problem yaşamadım.  

Edited by senivebeni
Link to comment
Share on other sites

senivebeni, 21 saat önce yazdı:

Hocam üstte bir durumdan bahsettim gözünüzden kaçtı sanırım

senivebeni, 17.06.2021 - 03:16 yazdı:

Bu sorunlardan sonra vazgeçmek durumunda kaldım, belli ki bir problem bir uyuşmazlık var bu çalışmada. Sonrasında Fingerprint hocamın son win7 Mayıs çalışmasını yükledim onda bir problem yaşamadım.  

Sorunu çözmüssünüz artık ne yazayım. Bios ve donanımsal yapılandırma girişimler vb. kullanıcılarla alakalı donanım farklılıklarına dayalı gelişmelerle ilgili olarak kurulamama durumuna karşın çözümü farklı sistem kurarak aşmışsınız. İlk kez sizden gelen bir yorum olmuş. Diğer arkadaşlar ve ben uzun zamandır bir çok makineye şakır şakır kurup kullanıyorum efi legacy olarak. İlla kuracaksanız aynı sistemi bios ayarlarınıza göre bir yapılandırma kurulum ve yazdırma yönergelerini doğru takip ederek yapmanız yeterli gelecektir. Herkesin donanım bilgileri farklılıklar gösterebilmektedir. Buna mukabil yazacaklarım çözüm olmasada genel tanılar, bu yönde olacaktır muhtemelle. Fingerprint arkadaşımızın çalışmalarıda harikadır madem kurmuşsunuz devam edin kullanmaya. Kolay  gelsin.

Link to comment
Share on other sites

reL00, 25.06.2021 - 16:47 yazdı:

hocam merhabalar sizce en çok verimi alabileceğim windows hangisi olur 

pc özelliklerim

amd ryzen5 3600

asusrx5600xt evo 6gb

16 gb x2ram 

650 psu

yardımlarınızı bekliyorum saygılar

Şahsi olarak önerebileceğim Windows 10 Enterprise ltsb 2016 olacaktır. İşletim sisteminiz normal şartlar'da, her sistemi kaldıracak bir yapıya sahip. Hepsini kullanabilirsiniz aslında. Bana göre sadelik, metrosuz yapısı ve rahat akıcı kullanımıyla w10entp2016ltsb işletim sistemi daha mantıklı görünmektedir.

Seri ve akıcı olan işletim sistemleri önerileri: Windows 8.1 Embedded Industry Pro x64 | 8-10 yıllık makineler için bulunmaz nimet. sistemdir. Buna mukabil olarak windows 10 2015 ltsb enterprise bu sisteme en yakın hızı veren işletim sistemidir. Tek dezavantajı son sürüm nvidia sürücülerde sorunlar olabilmektedir buna dikkat etmek gerekli. (w102015 için!)

Windows 10 2016 ltsb enterprise + Windows 10 ltsc 1909 sürümlerinde sürücü driver çalışma hızları tartışmasız en iyiler arasındadır.

Konunun 1. sayfasında , bahsi geçen işletim sistemleri yer almaktadır değerli kardeşim. + Olarak forum içerisinde diğer değerli arkadaşlarımızın da, hazırladıkları windows10 vd işletim sistemlerinide inceleyerek net bir karar vererek hangisini kurmak istediğinize daha hızlı karar verebilirsiniz.

Kendi kullandığım işletim sistemleri: windows 10 enterprise 2016 ltsb , Arch linux , Linux mint , Gentoolinux , Slackware , Geckolinux, Q4OS. :) 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

airblue, 11.06.2021 - 16:18 yazdı:

Merhabalar sayın Forjest;

Öncelikle ellerine ve emeğine sağlık diyorum ve Windows 10 Pro 21H1 [IS Derlemesi 19043.1023] Türkçe Windows 10 Pro 21H1 [IS Derlemesi 19043.1023] Türkçe versiyonunu şu anda kullanmaya devam ediyorum. Çok akıcı ve sıkıntısız bir sistem yapmışsınız. İmajın çıkışından şu ana kadar herhangi bir sıkıntı yaşamadım. Bir eksik diyelim; görev çubuğunun sağ köşesindeki bildirim ayarlarından, tüm ayarlar/sistem sekmesine tıkladığımda hiç bir işlem yapmadan doğrudan masa üstüne geçiş yapıyor.

Birde istek bildirmek isterim:

"Windows 10 Pro 21H1 [IS Derlemesi 19043.1023] Türkçe"  versiyonuna ""Windows 10 Home" versiyonundaki gibi Office 2019 ve bazı kullanışlı uygulama ve programların da entegre edildiği yeni bir versiyon derleyip dağıtımını yapma imkanınız olursa eğer, ben ve benim gibi kullanıcılar sanırım size epey teşekkür ve dua eder diye düşünüyorum. Tekrar iyi çalışmalar dileklerimi sunuyor ve ürünlerin için teşekkür ediyorum

ilk olarak forjest ustaya teşekkürler. ellerin dert görmesin.

aynı şekilde ayarlar/sistem sekmesine tıkladığımda hiç bir işlem yapmadan doğrudan masa üstüne geçiş yapıyor. bununla ilgili çözüm bulabildiniz mi?

ayrıca bildirim alanında parlaklık çubuğu işlev yapmıyor. sürücüleri güncelledim . ayrıca youtubeda ki yöntemleri denedim ama maalesef.

Edited by İMD
Link to comment
Share on other sites

  • 2 hafta sonra ...

Windows 10 1909 LTSC Enterprise x64 Bit Türkçe indirdim kurdum mükemmel.  

Please register to see this content.
 SU7300 / 1.30 GHz  3gb ramla çok stabil bir şekilde windows 10 kullanıyorum. Kurulurken, driverlarını otomatik yüklemesi çok büyük artıydı. Hiçbir sorun teşkil etmiyor ama kurulum dosyasında sürüm 1909 yazarken sistem özelliklerinde 1809 yazıyor bilginiz olsun.  Düşük donanımlar sistemler için en stabil hafif hızlı windows 10 enterprise ltsc ltsb sistem arayanlara diğerlerinin hepsini denemiş olarak bu konuda belirtildiği şekliyle Windows 10 1909 LTSC Enterprise tavsiye ederim. Teşekkürler. Forjest hiç pişman etmedi.

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

asil111, 3 dakika önce yazdı:

Hacı abi kurdum ama Normal KMS lisansladı. Digital lisanslamadı bilgin olsun. Ha birde sonrasıda office kurdum. Onuda oto. lisanladı :)

Lisans kalıcı kms kullanıldı zaten. sources\$OEM$ içerisine varsa kullanmak istediğin farklı lisans ekleyebilirsinde. Önemli olan lisans yapması sistemin, gerisi teferruhat. :) 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

sayın Forjest;

İşyerimdeki laptopta bir sıkıntım var çözemedim, laptopta sizin vermiş olduğunuz W10 Pro 21H1 19043.1052 120.2212.2020.0 güncellemesi yüklü, sorun KB5004296 güncellemesini alırken bilgisayar inanılmaz derecede yavaşlıyor, indirme ve yükleme bitince, "Bu güncellemeyi yükleyemedik, ancak yeniden deneyebilirsiniz (0x800f081f) 2021-07x64 tabanlı Sistemlere yönelik Windows 10 Version 21H1 Toplu Güncelleştirme Önizlemesi (KB5004296) hatasını veriyor" bu konuda yardımınız olabilir mi, şimdiden teşekkürlerimi sunarım.

TeamViewer bağlantısı verebilirim.

Link to comment
Share on other sites

Windows 10 Home 21H1 19043.899 Sistemim Kurulu. Oyun odaklı kullanıyorum bu aralar Oyunda Drop yemeye basladım ve Windows'un Oyun Moduna Yonelik (KB5004296) güncellemesi yayınlamıs guncelleme yap dedıgımde ındııryor kurulumda hata verıyor. Manual Olarak İndirip Kurdum. Umarım Bu Guncellemeyle cozulur. Keza Windows bu konuyla ılgılı Agustos Sonuna Yakın Bir Guncelleme daha yapacagını bıldırmıs.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 hafta sonra ...
  • forjest changed the title to Windows 11/10/8.1 [yüksek Performanslı Sistemler 2024] Forjest

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Similar Content

    • By Emre028
      Windows 10 Home Single Language | 22H2 | 19045.3031 | X86 | 13.06.2023
      =================================================================================================================

      =================================================================================================================
      ISO'dan Elle Yükseltme, WindowsApps, WinRE.wim ve Microsoft Edge dosyaları silindi.
      Pasif bıraktığım bileşenleri açmak yada kapatmak için ( Defender / Edge ) gerekli araçlar paylaşılmıştır. ( istek üzerine )
      Masaüstüne Google Chrome için gerekli kurulum dosyası eklendi, daima en güncel sürüm kurulur 
      Tablet PC'ler ve 1/2/3 GB RAM'li bilgisayarlara tavsiye ederim.
      SSD'ye sahip değilseniz HDD'nizin 7200 RPM'ye sahip olup olmadığına bakarak kurun.
      22H2 olduğu için Microsoft'un SSD dayatması nedeniyle yavaş çalışacaktır  
      Sistemde Microsoft Store duruyor, kullanmak istediğiniz mağaza uygulamalarını da yine kurabilirsiniz. 
      Saydamlığı ram optimizasyonu sağlamak için kapattım, isterseniz açabilirsiniz  
      UAC, MSRT, Windows Search ve OneDrive devre dışı bırakıldı.
      .NET Framework 3.5 ve Eski Bileşenler aktif edildi.
      BIOS - UEFI kurulum yapabilirsiniz, denenmiştir sorunsuz.. 
      Bunların dışında herhangi bir ekleme çıkarma işlemi yapılmamıştır.
      =================================================================================================================

      https://www.mediafire.com/file/j9xtpc73t76mhuz/Win10_32-Bit_22H2.iso
      =================================================================================================================
      Ad: Win10_32-Bit_22H2.iso
      Boyut: 2219409408 bayt (2116 MiB)
      CRC32: 123A3132
      CRC64: 474C5A96ECF5505D
      SHA256: 81623a0e6ea259bb7188d0e6f433df69c746abfb64f89f4e503e3f06924de13b
      SHA1: 2b0e57b13a41fcde08f2a90afa1afda7f1492f78
      BLAKE2sp: bd6c881ee205322fae3e30b10454eefe184eeb6cfcc0ebfa88f0dd6d33fa992d
      =================================================================================================================

      =================================================================================================================
      DISM.exe /Online /Set-ReservedStorageState /State:Disabled
      Defender Control 2022
      Edge Blocker
    • By Emre028
      Windows 10 Pro | 22H2 | 19045.3031 | X64 | 09.06.2023
      =================================================================================================================

      =================================================================================================================
      ISO'dan Elle Yükseltme, WindowsApps, WinRE.wim ve Microsoft Edge dosyaları silindi.
      Pasif bıraktığım bileşenleri açmak yada kapatmak için ( Defender / Edge ) gerekli araçlar paylaşılmıştır. ( istek üzerine )
      Sistemde Microsoft Store duruyor, kullanmak istediğiniz mağaza uygulamalarını da yine kurabilirsiniz. 
      Windows Update'de tüm kontrol size bırakıldı, otomatik güncellemeleri denetlemez  
      UAC, MSRT, Windows Search ve OneDrive devre dışı bırakıldı.
      .NET Framework 3.5 aktif edildi.
      BIOS - UEFI kurulum yapabilirsiniz, denenmiştir sorunsuz.. 
      Bunların dışında herhangi bir ekleme çıkarma işlemi yapılmamıştır.
      =================================================================================================================

      https://www.mediafire.com/file/kihn1ydp8eq6uwf/10.06.2023.iso
      =================================================================================================================
      Ad: 10.06.2023.iso
      Boyut: 2884108288 bayt (2750 MiB)
      CRC32: 7BB36642
      CRC64: BF6680AA0D143C9D
      SHA256: c22fdd133e666953e886a301cac86644aae1fa3c3266e7979b1d6366016cfa61
      SHA1: 3f17ff840c314dc6b06ab4674830878f53670951
      BLAKE2sp: 493ed427d6a762fe6487d209f01752d95a26e52cd51414ac4ff8fb9b00ad5066
      =================================================================================================================

      =================================================================================================================
      DISM.exe /Online /Set-ReservedStorageState /State:Disabled
      Defender Control 2022
      Edge Blocker
    • By artae
      File Size: 1.5 MB

      W10 Digital License Activation Program can Activate the Windows 10,11 permanently with digital License.

      Advanced startup options (keys):
      /activate - Launch the program in hidden mode.

      What's new:
      Can activate Windows 11 Editions

      HOMEPAGE
      http://forum.ru-board.com/topic.cgi?forum=2&topic=5820&start=0
      DOWNLOAD
      (Buy premium account for maximum speed and resuming ability)


      https://nitroflare.com/view/E99AB302044DE98/0cjha.W10.Digital.Activation.1.4.3.rar



      https://rapidgator.net/file/6733cb9bbbf1a476eb809f352c0b28ff/0cjha.W10.Digital.Activation.1.4.3.rar


    • By FastZeit
      Windows 10 Version 1909 19H2 Tüm Sürümler x64 (02 Kasım 2019) Uefi Esd
      [02 KASIM 2019]
        Tarafımca Hazırlanan Win10_V1909_19H2_Turkish_x64 (02 Kasım 2019) Uefi Esd MSDN Sürümler İçerisine 02.11.2019 Tarihinden İtibaren Olan Kasım Ayı Tamamen Güncel Sistemdir.  

       
      ..: Sistem Bilgileri :..
        İşletim Sistemi : Win10_V1909_19H2_Turkish_x64 (02 Kasım 2019) Uefi Esd
      Aktivasyon : Yapılmadı
      Esd Sıkıştırma Yöntemi : Yapılmıştır Ultra ESD Özelliği Uygulandı.
      Güncelleme Durumu : 02.11.2019 İtibariyle Güncel
      Güncelleme Entegre Yöntemi : Sadece DISM
      UEFI Desteği : Var
      Bileşen Durumu : DirectPlay ve NetFX 3.5 Aktif Edildi
      İso Dosyası Boyut : 3,37 GB (3.620.868.096 Bayt)
      Dil : Türkçe
      Dosya Türü : RAR -> ISO
      Dosya Adı : Win10_V1909_19H2_Turkish_x64.iso
      İSO Dosyası MD5 Değeri : 3D0ECE072A96810786BD7D906A4B84B8
       
      ..: İÇERİK (9) :..
       
      # Windows 10 Home (x64) 2019
      # Windows 10 Pro (x64) 2019
      # Windows 10 Enterprise (x64) 2019
      # Windows 10 Education (x64) 2019
      # Windows 10 Pro Education(x64) 2019
      # Windows 10 Pro For Workstations (x64) 2019
      # Windows 10 Home Single Language (x64) 2019
      # Windows 10 Enterprise For Virtual Desktops (x64) 2019
      # Windows 10 IoT Enterprise (x64) 2019
       
      .:: REGEDİT KAYIT DÜZELTMELERİ ( VARSAYILAN ) ::.
       
      # Çalışan Uygulamayı Görev Çubuğuna Sabitlemek İçin
      # Uygulama Bildirimlerini Aktif Etmek İçin ( Katılımsız Uygulamaları Kurulumları Dahil )
      # İşlem Merkezini Kapatmak İçin
      # Bildirim Ve Eylem Merkezi Bildirim Penceresini Aktif Etmek Veya Kapatmak İçin
      # İnternet Explorer'ı Anasayfasını Vede Arama Motorunu Google Türkiye Yapmak İçin
      #Sürücü İmzasını Aktif Etmek Veya Devre Dışı Bırakmak İçin
      #Bilgisayar Klasöründeki Kullanıcı Klasörlerini Aktif Etmek Veya Kapatmak İçin
      #Windows 8-8.1-10 Otomatik Güncelleme Ayarları İçin
      #Bildirim Penceresini Akif Etmek Veya Devre Dışı Bırakmak İçin
       
      # Regedit Kayıt Düzenlemeleri İle İlgili Bilgiler Paylaştığım .Rar Dosyasının İçerisindeki ‘’İsteğe Bağlı Regedit Eklentileri" Adındaki .Rar Dosyasında Mevcuttur.
       
      # Belirttiklerim Dışında Eklenen Regedit Kayıt Düzenlemeleri Tarafıma Ait Değildir. #
       
      .:: ÇALIŞMADA EMEĞİ GEÇEN ARKADAŞLARIMIZ ::.
       
      Windows Performansı İle İlgili Muhtelif Regedit Kayıt Düzenlemelerini Hazırlayan Ve Sunan SordumNet,Hadibeolsun,Acemibey‘e Katkılarından Dolayı Teşekkür Ederiz, Bunları Derleyen Klasör Haline Getiren hasan835 Kardeşimize Ayrıca Teşekkür Ederiz Sevgi Ve Muhabbetle.
       
      ..: EKLENENLER (2) :..
       
      # MSXML.Dll 4.0 Dosyaları
       
      # Windows Güncelleştirmeleri
       
      .:: Dikkat Edilmesi Gerekenler ::.

      # Hata Almamak İçin Off-Line (İnternetsiz) Kurulum Yapılması Önerilir.
       
      # Karşılaştığınız Sorunları Chatbox Üzerinden Veya Konuya Yazarak Düzeltilmesini Sağlayabilirsiniz. Son Ve En Önemliside Bende Bir Beşer İnsanım Hatalarım Olabilir Değerli Yorumlarınızı Önerilerinizi Esirgemeyin. Yeni Güncel Sürümlerde Görüşmek Üzere...
       

       
      # Kurulum İle İlgili Bilgiler Paylaştığım .Rar Dosyasının İçerisindeki "#FastZeit Kurulum İşlemleri!" Adındaki Klasörde Mevcuttur.
       
      # Başlat Menüsü Eklemek İsteyenler İçin Paylaştığım .Rar Dosyasının İçerisindeki "FastZeit.exe" Katılımsız Kurulumu Kullanabilirler.


       

       
      Windows 10 Version 1909 19H2 Tüm Sürümler x64 (02 Kasım 2019) Uefi Esd İndir
       
      © 2019 By
      SİLENT ALL – SİLENT ALL TEAM
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...