Jump to content

Masaüstü Bilgisayarım çok Yavaş


1903ilkerr1903
 Share

Recommended Posts

bilgisayarım masaüstü ve aldığımızda çok hızlıydı kasada çok kirliydi annemle temizledik çimlere üfleyen makinalardan getirmiş annem onunla kasayı temizledik ve temizledikten sonra ne olduysa o zaman oldu çok yavaşladı sanki 1GB ram ım varmış gibi oyunlar yavaş açıldı kasmaya başladı şimdide 500MB lik oyun indirdim ve açılmadı açmaya çalışıyorum açılmıyo hata veriyo virüs de yok WinRar hata veriyo  WinRar hata verdikten sonra arka plan simsiyah oluyo ve hiç bişe görmüyorum uygulamalar felan windows başlatma menüsü felan hiç bişe gözükmüyo her yer simsiyah sadece fare imleci gözüküyo yenidende başlatamıyorum ama kapatabiliyorum ama kapattıktan sonra da kapanmıyo hala öyle açık kalıyo oyun bile indiremiyorum yardım edermisiniz ):

işlemci: Intel(R) Core(TM) i5-3470 CPU @ 3.20GHz   3.19 GH  takılı ram: 16GB sistem türü: 64 bit windows 10 Pro 

Link to comment
Share on other sites

Aslında sistemin fena değil. Windows 10 u rahatça kullanabilirsin.

Kasayı temizledikten sonra kasadaki kablo ve soketlerde bir gevşeme olmuş olabilir. Kasadaki tüm kablo ve soketleri tek tek kontrol et, yerine oturduğundan emin ol. Ayrıca Ekran Kartını da kontrol et tam yerine oturmuşmu. RAM leriin tamamen yerine oturduğundan emin ol. RAM leri gerekirse çıkart ve yeniden tak.

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

bu işlerden anlamıyorsan anlıyan birini bul evdeki pirinçtende olma şunu bunu yap desek belki daha beter olur ben saç kurutma makinası ile yapıyorum bu zamana kadar sorun olmadı acaba çok yakındanmı tuttunuz mesafe baya olmalı dibe kadar girdiyseniz illaki bi zarar almışta olabilir haruni kardeşimin  dediği gibi yap fişten kasayı çıkar tek tek kabloları çıkar tak ramleri ekran kartını ssd hdd power koblosunuda  iyice yerine yerleştir fazlada bastırma sonra prize tak 5 dakika bekle aç windowsu hızlı açarsa sorun yoktur testlerini tekrar et yine yavaşsa garanti varsa garantiye sıvı bişiler inşallah değmemiştir temizliği hangi ortamda nasıl yaptığında önemli ufak bir hata pc her zaman zara verir akıllı bir arkadaşım pc çalışırken temizlemişti açamayınca bana getirmişti fanı kırmıştı ordan yırmıştı kolay gelsin iyi forumlar

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

SoNKraL_, 2 saat önce yazdı:

Pcniz win 10 pro kullanmaya müsait değil helede oyun için hiç değil.Win 8.1 embedded industry pro kullanın derim

şaka yapıyorsunuz değil mi hocam ? o pc windows 10 u rahatlıkla kaldıracak güçte. 

  • Like 3
  • Haha 1
Link to comment
Share on other sites

Merhabalar herkese.Bilgisayarı temizledikten sonra yavaşlaması garip bir durumdur.Böyle durumlarda anakarta bağlı tüm kablo ve donanımları sökün.emin olun zaten ters takma gibi bir durumunuz olmuyor.zaten ya tırnaklı oluyor yada yerine oturmuyor kısacası yanlış bir işlem yapmanız imkansız.şayet soketi veya herhangi bir şeyi takarken zorlanıyorsanız kasanın içine ışık tutarak doğru yaptığınızdan emin olunuz.şayet herşeyi doğru taktığınızdan emin oldunuz ve açtığınızda hala yavaş çalışıyorsa 

1-) donanım arızası

2-) sistem çökmesi

gibi olasılıklar devreye giriyor.

1.seçenek donanım arızası ne zaman insanın başına geleceği gerçektende şans bir şeydir.Olası bir durumdur.Tespit etmek yerine göre kolay yerine göre zordur.

böyle durumlarda önce bios'unuzu sıfırlayınız.sonra bilgisayarı tekrar açmayı deneyiniz.Dipnot.Windows uefi kurulduysa bios sıfırlandığı için uefi ayarı değişmiş olabilir ve sistem açılmayacaktır.ondan dolayı bios'tan gerekli uefi ayarını manuel olarak yapmanız gerekebilir.şayet sistem yavaş çalışmaya devam ediyorsa.Önce hdd'nizi test etmeniz gerekir.test için 2 yöntem var.Ya sektör taraması yaptırırsınız yada sıfırdan windows kurar belli bir süre test edersiniz.hangi yöntem daha kolayınıza geliyorsa onu yapabilirsiniz.Kurumsal çalıştığımda sektör taramasını tercih ediyorum.eğer sektörlerde sorun çıkmadı ise ve donanımınız işlemci ve ram olarak tam anlamı ile gördüğünden emin iseniz.Yani kısacası hdd sağlam - işlemci tam gösteriyor - ramler sağlam emin iseniz.

2. seçenek olan sistem çökmesi yaşadınız demektir.bir format atın ve keyfinize bakın.

işin çok detayı var ancak üstün körü anlatmış durumundayım.sistemde mekanik diskmi ssd diskmi takılı bilmiyoruz.mekanik ise diskinizin yatay vaziyette düz durduğundan içinden ses gelmediğinden emin olunuz.ssd ise nasıl durduğu önemli değil :) hdd sentinel ile sağlık ve performanslarına bakarakta hdd hakkında ön yargı oluşturabilirsiniz yapacağınız işlemler konusunda.Mesela neden şu anda detay yazmadım çünkü şu dk en son ne işlem yaptığınızı bilmiyoruz maalesef.

Ama şahsi görüşüm sistem çökmesi var diye düşünüyorum.

Bu arada bende i5-2500 işlemci 16ram 128gb ssd kullanıyorum.sistemim fazla bile geliyor.mümkünse rami 8gb bile kullansam sorun teşkil etmiyor.16gb biraz fantazi oluyor :) ama hem iş hem oyun ikisi bir arada olunca 16gb bile yeri geliyor yetersiz olabiliyor buda bir gerçek.

Şayet 1903ilkerr1903 sana daha fazla yardım etmemizi istiyorsan.

1-) hdd sentinel ile hdd sağlık performans ekran görüntüsü paylaş.

2-) başka bi şey gelmedi aklıma :) gelince yazarım.

kolay gelsin herkese.

Link to comment
Share on other sites

İşlemci , ekran kartı veya herhangi bir donanım parçaları yerinden oynamış büyük ihtimalle. Bu işlerden anlayan biriyle tüm donanım parçalarının yerli yerinde olup olmadığına bakılarak incelemek gerekli. Arkadaşın verdiği donanım bilgileri oldukça iyi her türlü sistem kurup kullanılabilir.

Dikkatle bakılacak yerler harici ekran kartı varsa eğer PCI Express slotuna bakılması. İşlemcinin tam olarak yerine sabit olup olmadığı. Mümkünse eğer işlemci termal macun yenilemeside gerekli olabilir. Hava püskürtme işleminden etkilenmiş olma ihtimali yüksek kanaatindeyim.

Son olarakda bios ayarlarını bir gözden geçirerek , bios üzerinde gelen genellikle performance , optimization default varsayılan ayarlar gibi özelliklere alınarak ayarları kaydedip tekrar'dan denemek. F10 bios ayarlarını kaydeden bilinen kombinasyonlardan işlemlerden sonra kaydederek çıkılır.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

KHEDIRA, 27.04.2021 - 17:27 yazdı:

şaka yapıyorsunuz değil mi hocam ? o pc windows 10 u rahatlıkla kaldıracak güçte. 

Ben işin donanım arızası kısmından anlamam sadece aynı pcnin i5 2450m işlemcili notebook versiyonuna sahibim ramim 8 gb ve kaldırmadığına eminim evet arayüz performansı güzel lakin açılış/kapanış oyun performansı rezalet hatta pcnin kapasitesini zorlayacak oyunlarda fps drobu bile yiyorsunuz 8.1le mükemmel çalışıyor çok hızlı açılıp aynı hızda kapanıyor oyun performansında kasmadığı gibi fps'i yükseliyor önermemin en başlıca sebebi buydu win 10 çalıştıran pcnin driver uyumsuzluğu olmadığı sürece 8.1 çalıştırdığı kesin bu yüzden 8.1 önerdim ve eminim ki denerse çok memnun kalacaktır benzer özelliklere sahip herkese 8.1 embedded önerdim beni dinleyip geçen herkes teşekkür-dua etti hiçbiri keşke seni dinleyip geçmeseydim demedi.Win 10 arayüz-hız olarak elbetteki güzel bir sistem lakin sistem gereksinimleri sadece çalıştırmak için yetiyor oyun kullanımı helede ağır programlarda pcnin fanını devir daimini artırıp ısınmasına bile sebep oluyor.Hatta harddiskiniz eskiyse %100 disk sorunu / buna bağlı takılmalar yaşamanız bile olası ben tecrübeyle konuşuyorum.

Hatta benim düşüncelerimi @forjest @Emre028 @MrRush sistem üreten hocalarımın destekleyeceğini düşünüyorum

Benim düşüncelerim bu yönde genede takdiri size bırakıyorum.

Edited by SoNKraL_
  • Like 1
  • Sad 1
Link to comment
Share on other sites

SoNKraL_, 22 saat önce yazdı:

Ben işin donanım arızası kısmından anlamam sadece aynı pcnin i5 3450m işlemcili notebook versiyonuna sahibim ramim 8 gb ve kaldırmadığına eminim evet arayüz performansı güzel lakin açılış/kapanış oyun performansı rezalet hatta pcnin kapasitesini zorlayacak oyunlarda fps drobu bile yiyorsunuz 8.1le mükemmel çalışıyor çok hızlı açılıp aynı hızda kapanıyor oyun performansında kasmadığı gibi fps'i yükseliyor önermemin en başlıca sebebi buydu win 10 çalıştıran pcnin driver uyumsuzluğu olmadığı sürece 8.1 çalıştırdığı kesin bu yüzden 8.1 önerdim ve eminim ki denerse çok memnun kalacaktır benzer özelliklere sahip herkese 8.1 embedded önerdim beni dinleyip geçen herkes teşekkür-dua etti hiçbiri keşke seni dinleyip geçmeseydim demedi.Win 10 arayüz-hız olarak elbetteki güzel bir sistem lakin sistem gereksinimleri sadece çalıştırmak için yetiyor oyun kullanımı helede ağır programlarda pcnin fanını devir daimini artırıp ısınmasına bile sebep oluyor.Hatta harddiskiniz eskiyse %100 disk sorunu / buna bağlı takılmalar yaşamanız bile olası ben tecrübeyle konuşuyorum.

Hatta benim düşüncelerimi @forjest @Emre028 @MrRush sistem üreten hocalarımın destekleyeceğini düşünüyorum

Benim düşüncelerim bu yönde genede takdiri size bırakıyorum.

Please register to see this content.

 

İntel de yok öyle bir işlemci

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

SoNKraL_, 48 dakika önce yazdı:

var myi fazla koymuşum hızlı yazdığuım için olabilir :) Dalgınlığıma gelmiştir.

resim.png.5d6b22b0bdd2a03dab2a15c00cec76d5.png

 

avis, 30 dakika önce yazdı:

öyle işlemci tabiki var ama sizin dediginiz gibi mobil degil 😀masaüstü işlemci.masaüstü işlemciyide sizin laptopa nasıl koymuşlar çok merak ettim.

 

Please register to see this content.

 

Arkadaşın da dediği gibi desktop işlemcisi bu.

Hızlı yazmaktan değil de  tam emin değilsiniz diyelim biz ona.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...