Jump to content

marowak1002

Üye
  • Posts

    31
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by marowak1002

  1. ingilizce türkçe dert etmiyorum. benim için gerek yok. exceli türkçeye çevirdim pişmanım. anlayamıyorum ingilizce iso var ama tekrar ingilizce yüklemeye üşeniyorum yapımlarının bulundugu bi site forum falan var mı?
  2. teamos ve phoenixlite gerçekten güzel işler yapıyor (su an phoenix lite 11 kullanıyorum) sistem güzel minimum ram kullanımı, gereksiz uygulamaların hiçbiri yok startmenu sag tıkta gereksiz bir kaç şey var. ama sistemin güzelliğinden onlar gözardı edilebilir. ghost spectre win10 yıllarca kullandım. oda güzel fakat modası geçti sanırım. kurulum sonrası gelen cmd ekranı müthiş. keşke oraya listelediği uygulamaların kurulum dosyalarını bi yere kaydetseydi de internetten indirmek zorunda kalmasaydık. iso boyutu katlanırdı fakat sistem için değerdi. microsoftun gereksiz, sistemi yoran, sacma sapan arkaplanda calısan uygulamalarına bizleri mahkum etmedikleri için kendilerine bi teşekkür edelim. birde sagda solda paranoyak şizofreni arkadaşlar var. sürekli karsıma çıkıyor. modifiye sistem tehlikeli, bilgileriniz çalınır vs gibisinden. yıllarca spectre 10 sistemini kullandım, kısa bi süre 11ini kullandım. son 1-2 aydır phoenix ve FBConan 10-11 leri kullanııyorum. masaüstünde phoenixlite11 var, laptopta FBConan 10 optimum var. ikisi aynı takımmı bilmiyorum. birbirine benziyor sistemler. canavar gibi hepsi. bir şey olsa bana olurdu diye düşünüyorum.
  3. yorumlarda kendini bulunmaz hint kumaşı sanan arkadaslar mı var? ben mi yanlış anladım?
  4. adam ingilizce yaptıgına sevinin. ya rusca yapsaydı??
  5. makinaya ekran kartı şart. 256mb 512mb olsa yeterli. gt9600, hd5600 gibi eski model kartlar dahi yeterli..
  6. sergei strelec iso elimde mevcut. içerisinde boş linux klasörü var. içindeki ubuntu klasörüne ubuntu iso içeriğini atınca grubdostan çalışıyor fakat farklı bir linux (peppermint, linux lite vs.) atınca hata veriyor.
  7. sergei winpe kullanmam gerekiyor. ventoy bazı windows isolarda sıkıntı çıkarıyor. konudaki linke yazayım sorunumu.
  8. sistem ile internete bağlanabiliyor muyuz? wifi veya kablolu.. sistem içine program veya iso ekleme yapabilirmyizi? sistem üzerinden format atabiliyormuyuz? windows linux
  9. sergei strelec iso içerisine \SSTR\_WIN\1064 içine iso dosyasının install.wim yada esd dosyasını atınca başka bir şeye ihtiyac duymadan format atabiliyorum. linux için resimlerdeki ubuntu klasörüne ubuntu 22.04 içeriğini atınca veya krd2018 (kaspersky2018) iso içerigini ilgili klasöre atınca sorunsuz çalışıyor. fakat ubuntu içine farklı linux sürümleri ( linux lite, peppermint vs. ) attıgımda hata alıyorum. grub4dos.chenall.net/e/15 diye bir hata usb 64gb oldugundan baska herhangi bir seye ihtiyac duymaksızın farklı linuxları strelec içinden nasıl deneyebilirim?
  10. valorantı kandırmanın bi yolu yok mu? tpm varmış gibi gösterip.. sırf bu yuzden 11 kurmuyorum..
  11. merak ettiğim bu modifiyeli 11lerde valorant oynuyor mu? tpm fix 11 sistemlerde calıstıramadım bi türlü..
  12. phoenix lite kurdum sistem güzel fakat önemsiz bikaç sorun var. 2gb laptopta ram kullanımı hemen format bitince baktım 600-700mb.diskte 2gb yer kaplıyordu.. 16gb ramli masaüstü bilgisayara kurdum 1.1-1.2gb civarında ram kullanımı. diskte 3gb yer kaplıyor.. aynı sistem neden farklı anlamadım.. dert değil gerçi. ha2 ha 3.. ssd 60gb oldugundan normal w10 kullanamıyorum. tüm programlarımı kurdum 27gb boş alanım var mis gibi.. birincisi görev yöneticisini açında performans sekmesinde -1 gibi bi değerler yazıyor 1-2 sn sonra düzeliyor. bir diğeri masaüstünde sag tık yapınca çok fazla eleman eklenmiş. cmd yi koyuyorsun madem powershell neden? biri yeterli. kill unprocess ve restart explorer fazlalık bence. bunları nasıl kaldırabilirim? oyun performasnsı güzel gibi. normalde pes21 acınca menude bile ekran kartı işlemci sıcaklıgı 55-60 derecelere cıkardı. bu sistemde 45 derece civarlarında dolasıyor ikiside..
  13. cihaza 10 yükleyince kasılmalar başlıyor boşta bile 1gb ram tüketimi var. n3350 işlemci, 2gb ram (200mb sisteme veriyor) 8.1 industry pro kurdum. ram kullanım 35%... fakat cihazın vga ve touchpad driverları yok. sitesinde 10 için sürücüler mevcut. driverpack ile wireless sürücüsü yükleniyor. vga sürücüsüde yükleniyor fakat vga ünlem veriyor. intel hd500 .. 8.1 i kullanabilmek için ne yapmalıyım..
  14. ekran kartı keser görüntüyü.. çipsette sorun olabilir. ekran kartını sistemden ayırıp anakartın görüntü çıkışını bi süre kullanın.
  15. ram kullanımı şahane görünüyor. indirip deneyeceğim. makina n3350 işlemci 2gb ramli.. ghost specter 10 bile %60 ram yiyiyor. 8.1 industry pro kurdum. çok güzel, hızlı. sisteme bayıldım fakat nalet makinanın 8.1 vga ve touchpad driverları yok piyasada.. wlanı driverpack ile kurdum. lenovo ideapad 310s cihaz.. o yuzden mecburen 10 yüklemem gerekiyor. umarım bu işimi görür. tiny 10 diye biyerden indirdim daha format bittiğinde baktım 1gb tan fazla ram yiyyor boştayken bile.
  16. @echo off "%WINDIR%\Setup\Files\s01WinRAR622.exe" "%WINDIR%\Setup\Files\s02CoreTemp117.exe" "%WINDIR%\Setup\Files\s03AIO395.exe" "%WINDIR%\Setup\Files\s04MPCBE157.exe" "%WINDIR%\Setup\Files\s05Notepad844.exe" "%WINDIR%\Setup\Files\s06qBittorrent431.exe" "%WINDIR%\Setup\Files\s07IDM638.exe" "%WINDIR%\Setup\Files\s08HDSentinel601.exe" "%WINDIR%\Setup\Files\s09Mozilla109.exe" "%WINDIR%\Setup\Files\s10ComodoDragon113.exe" "%WINDIR%\Setup\Files\s11GoogleChrome117.exe" "%WINDIR%\Setup\Files\s12Bandicam62.exe" "%WINDIR%\Setup\Files\s13AnyDesk71.exe" "%WINDIR%\Setup\Files\s14VMwareWorkstationPro1702.exe" "%WINDIR%\Setup\Files\s15WondershareFilmora12.exe" "%WINDIR%\Setup\Files\s16WondershareUniConverter12.exe" "%WINDIR%\Setup\Files\s17RevoUninstallerPro44.exe" "%WINDIR%\Setup\Files\s18MicrosoftNET7.exe" "%WINDIR%\Setup\Files\s19Opera100.exe" "%WINDIR%\Setup\Files\s20PowerISO85.exe" "%WINDIR%\Setup\Files\s21AdobePhotoshop2020.exe" "%WINDIR%\Setup\Files\s22Winamp592.exe" "%WINDIR%\Setup\Files\s23CyberlinkPowerDVDUltra20.exe" "%WINDIR%\Setup\Files\s24KeePass253.exe" "%WINDIR%\Setup\Files\s25VSCode177.exe" "%WINDIR%\Setup\Files\s26SublimeText4.exe" "%WINDIR%\Setup\Files\s99ESETEndpoint10EndDate2028.exe" rd /q /s "%WINDIR%\Setup\Files" del /q /f "%0" yanlış bir şey var mı? cmd dosyasına bunları yazdım. dosyalar files içinde. OEM klasörünü iso içerisine göndericem..
  17. tek istediğim. yaptığım ayarları eklediğim eklentileriyle programı katılımsız hale getirip windows iso içerisinde oem klasörüne atıp formatta katılımsız programları kendisi kurması. bayagı uzun bi cümle kurmusum brackets eklentiler, sublime text python input fix,terminus ve snippetler, afterburner fan ayarları vs. formattan daha uzun sürüyor bunları ayarlamak..
  18. Inno Setup Compiler ile bilgisayarımda kurulu olan programın ayarlarını ve eklentilerini ekleyip paketledim. next next deyince ayarlar ve eklentiler kurulu halde yükleme yapıyor. eklentiler appdata roaming içine gdiyor. programın kendisi programfilese.. ben bunu katılımsız hale nasıl çevirebilirim?
  19. Link halen aktif ise benimde bir kaç program katılımsız isteğim var. fakat programlarda ayarların yapılmış, eklentiler eklenmiş vs gibi düzenlemeler de gerekli. Yapılmasını istediğiniz katılımsız programlar için buradan istek yapabilirsiniz. 1- Brackets-2.2.1.exe : https://drive.google.com/file/d/12Gtq85W2ZPlKADYZj5QUlnh5KFgG2CPx/ içerisinde olmasını istediğim eklentileri : Beautify Drew Hamlett, Brackets Tree Icons Martin Skocik C style comment button Reece Griffin Emmet Sergey Chikuyonok Hide Working Files Fraser-Greenlee HTML comment button Reece Griffin HTML Skeleton Triangle717 Zoom wheel Denis Gorin 2- Program Front-End yazılımcılar için (bence) Visual Studio Code'dan çok daha iyi bir program. yapılan değişiklikler için ayriyetten eklenti kurmaya gerek yok ve editör üzerinde yapılan değişikliği save etmeden direk yansıtıyor. Mümkünse bu ve başka bir kaç program daha var katılımsız için aradığım. bunları windows ISO içinde OEM klasörüne koyup formatta kendisi kursun istiyorum. standart olarak kullandıgım programların cogunun katılımsızı zaten mevcut. tek tek her programın ayarlarıyla ugrasmak formattan kat be kat daha çok vaktimi alıyor. sublime text gibi, msi afterburner gibi katılımsızı bulunmayan programlara tek tek ince ayar yapıyorum. terminus eklentisi, pandas, matplotlib için snippetler ekleme, fan hız, sıcaklık ayarı vs. oda bayagı vaktimi alıyor.
  20. zip şifresi nedir. Adobe Photoshop CS6 Extended Lite 13.0.1.2 şifre soruyor
  21. Smart install maker bazı uygulamalar için güzel fakat katılımsız yaptığım uygulamanın ayarlarını almıyor. Misal winamp ilk kurulunca tema seçme istiyor. Klavye kısayolları etkin değil vs. bu tür ayarları yaptıktan sonra Smart install maker ile katılımsız yapıyorum fakat ayarların hiçbirini almıyor. Tek artı yanı Next Next demiyorum. Uygulamaya yaptığım ayarları dahil edebilecek, eklentileri ekli olarak alacak katılımsız yapma programı olarak başka ne kullanabilirim?
  22. AOMEI Backupper Technician Plus v7.2.3 - Portable halen arayan varsa linki şuraya bırakıyorum: https://drive.google.com/file/d/1Zzduz9iuwpMeHB7QbWEd9sU2F9GFj6Cg/view?usp=sharing
×
×
  • Create New...