Jump to content

Windows 11: Sorunlar-Çözümler-Güncel Bilgi


TornadoEffect
 Share

Recommended Posts

Outlaw34, 31 dakika önce yazdı:

Win 11 ne zaman win 10 gibi performanslı olacak merak ediyorum 

Win11 kullanıyorum. Win10'a göre gayet performanslı. İmzadaki cihazda Win10 sürümlerinin çoğunu denedim fakat verim alamadım. Özellikle ısınma 20 derece fark etti. Akıyor mübarek..

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

by_bozkurt, Bir saat önce yazdı:

Win11 kullanıyorum. Win10'a göre gayet performanslı. İmzadaki cihazda Win10 sürümlerinin çoğunu denedim fakat verim alamadım. Özellikle ısınma 20 derece fark etti. Akıyor mübarek..

Sisteme göre değişiyor demek ki 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

by_bozkurt, Bir saat önce yazdı:

Win11 kullanıyorum. Win10'a göre gayet performanslı. İmzadaki cihazda Win10 sürümlerinin çoğunu denedim fakat verim alamadım. Özellikle ısınma 20 derece fark etti. Akıyor mübarek..

Benim şu an kullandığım laptopta ki SSD senin ki ile aynı.

  • Like 1
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Merhaba buradan indirmiş olduğum İso dosyasını Ventoy USB'ye kopyaladım bilgisayara format attım dosyalar kopyalanıp ilk başlattıktan sonra cihazlar hazır hale getiriliyor hizmetler başlatılıyor ekranında system service exception bu mavi ekran hatasını verdi ve yeniden başlattı sonrasında her yeniden başlatmada dpc watchdog violation - kmode exception not handled -  kernel security check failure gibi hatalar vermeye başladı neden olabilir acaba

Link to comment
Share on other sites

Windows sürümleri arasında hızlı geçiş yapmak artık mümkün Windows sürümleri arasında hızlı geçiş yapmak istiyorsanız, artık bunu yapmanızın bir yolu var. Detaylı bilgi için aşağıdaki linke tıklayın.

Please register to see this content.

Edited by HARBİKIZ
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Fenerbahceli59, 4 saat önce yazdı:

Format attım İngilizce'yi Türkçe yaptım yanlız 2 Kullanıcı adım var nasıl silerim birini yardım.

 

 

Please register to see this content.

JkcHb6J.gif

Link to comment
Share on other sites

Fenerbahceli59, 15 saat önce yazdı:

Format attım İngilizce'yi Türkçe yaptım yanlız 2 Kullanıcı adım var nasıl silerim birini yardım.

 

 

Please register to see this content.

Açılı pencerede kullancı adi windows tarafından kısaltılmıştır. Bu bir sorun değildir. Silmemelisin bu senin profil klasörün. Türkçe karakterli kullanıcı isimleri başka sorunlara neden olabilir.

Edited by MrRush
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Windows 11 Derlemeleri 22621.3520 ve 22631.3520 de yenilenenler :

Bu güncelleme, görev çubuğundaki Widget'lar simgelerini iyileştirir. Artık pikselli veya bulanık değiller. Bu güncelleme aynı zamanda daha geniş bir animasyonlu simge kümesinin kullanıma sunulmasını da başlatır.

Bu güncelleme, "AllowScreenRecorder" adı verilen yeni bir mobil cihaz yönetimi (MDM) politikası ekler. Snipping Tool'u etkiler. BT yöneticileri, uygulamada ekran kaydını kapatmak için bu politikayı kullanabilir.

Bu güncelleştirme, Grup İlkesi Nesnesi (GPO) kullanan Arm64 .msi dosyaları için destek ekler. Artık Arm64 .msi dosyalarını eklemek için Grup İlkesi Yönetim Konsolu'nu (GPMC) kullanabilirsiniz. Bu dosyaları Arm64 makinelerine yüklemek için bir GPO da kullanabilirsiniz.  

komutunu etkileyen bir sorunu giderir Bu güncelleme netstat -c . Bağlantı noktası tükenmesi sorun giderme işlemlerini etkili bir şekilde gerçekleştiremiyor.

Bu güncelleme, düşük gecikmeli bir ağı etkileyen bir sorunu giderir. Ağdaki verilerin hızı önemli ölçüde düşer. Bu durum, İletim Denetimi Protokolü (TCP) bağlantısı için zaman damgalarını açtığınızda meydana gelir.

Bu güncelleme, bir makinenin başlatılmasını engelleyebilecek bir yarış durumunu ele almaktadır. Bu, birden fazla işletim sistemini başlatmak için bir önyükleyici ayarladığınızda meydana gelir.

Bu güncelleme, hızlandırıcıyı destekleyen mağaza yönetimi yolunu etkileyen bir sorunu giderir. Bazı cihazları etkileyen bir bellek sızıntısı meydana geliyor.

Bu güncelleştirme medya ayırmalarını etkiler. Bazı donanım kurulumları için bellek ayrıntı düzeyini artırır. Bu aşırı bağlılığı azaltır. Ayrıca performans daha verimlidir.

Bu güncelleştirme Linux 2 (WSL2) için Windows Alt Sistemini etkiler. Bölünmüş DNS kurulumunda aralıklı ad çözümlemesi başarısız oluyor.

Bu güncelleme dokunmatik klavyeyi etkiler. Oturum açtığınızda Japonca 106 klavye düzeninin beklendiği gibi görünmesini sağlar.

Bu güncelleştirme evrensel yazıcıları etkileyen bir sorunu giderir. Sistem onlar için yinelenen yazdırma kuyrukları oluşturur.

Bu güncelleme, bazı mobil operatörler için Ülke ve Operatör Ayarları Varlık (COSA) profillerini güncel hale getirir.

Bu güncelleme, kapsayıcı ağı Adres Çözümleme Protokolü'nü (ARP) etkileyen bir sorunu giderir. Harici bağlantı noktaları için yanlış Sanal Alt Ağ Kimliğini (VSID) döndürür.

Bu güncelleme, Ana Bilgisayar Ağ Hizmeti'ndeki (HNS) bellek ayırma sorununu giderir. Sorun yüksek bellek tüketimine neden oluyor. Ayrıca hizmet ve bölme dağıtımını ve ölçeklendirmeyi de etkiler.

Bu güncelleştirme, bir uygulamayı çalıştırmak için normal kullanıcıdan Yönetici konumuna yükseldiğinizde oluşan sorunu giderir. Oturum açmak için PIN kullandığınızda uygulama çalışmayacaktır.

Bu güncelleme hipervizör korumalı kod bütünlüğünü (HVCI) etkiler. Artık uyumlu olan sürücüleri kabul eder.

Bu güncelleme, Windows Çekirdeğindeki Savunmasız Sürücü Engelleme Listesi dosyası DriverSiPolicy.p7b'de üç ayda bir yapılan değişiklikleri içerir . Kendi Savunmasız Sürücünüzü Getirin (BYOVD) saldırıları açısından risk altındaki sürücüler listesine eklenir.

Bu güncelleme, Korumalı İşlem Işığı (PPL) korumalarını etkileyen bir sorunu giderir. Onları atlayabilirsiniz.

Bu güncelleme, Bluetooth Gelişmiş Ses Dağıtım Profili (A2DP) donanım aktarımını etkileyen bir sorunu giderir. Bunu destekleyen bilgisayarlarda bir durma hatası oluşuyor.

Bu güncelleme, Ayarları etkileyen bir sorunu giderir. Bir açılır menüyü kapattığınızda yanıt vermeyi durdurur.

Bu güncelleştirme, Dağıtılmış İşlem Düzenleyicisini (DTC) etkileyen bir sorunu giderir. Eşlemeleri aldığında bellek sızıntısı oluşuyor.

Bu güncelleştirme, Windows Yerel Yönetici Parola Çözümü'nü (LAPS) etkileyen bir sorunu giderir. Kimlik Doğrulama Sonrası Eylemleri (PAA), ek sürenin sonunda gerçekleşmez. Bunun yerine yeniden başlatma sırasında ortaya çıkarlar.

Bu güncelleme, Dayanıklı Dosya Sistemini (ReFS) etkileyen bir sorunu giderir. Yüksek yük sistemin yanıt vermemesine neden olabilir. Ayrıca oturum açmak yavaş olabilir.

Link to comment
Share on other sites

Windows Fotoğraflar yeni Microsoft Designer entegrasyonu alıyor :

 

Merhaba Windows Insiderlar,

Bugün Fotoğraflar uygulamasından bir resim gönderme yeteneğini sunuyoruz , üretken AI gücüyle profesyonel kalitede sosyal medya gönderileri, davetiyeler, dijital kartpostallar, grafikler ve yeni görseller oluşturmanıza yardımcı olan bulut tabanlı bir grafik tasarım uygulaması. Bu güncelleme Windows 11'de başlatılabilir ve şu anda ABD, İngiltere, Avustralya, İrlanda, Hindistan ve Yeni Zelanda'daki kullanıcılarla sınırlıdır. Bunu Kanarya ve Dev kanallarındaki İçerilere yaymaya başlıyoruz.

Tasarımcı ile fotoğraf uygulaması entegrasyonu

Tasarımcı aracılığıyla görüntülerinizin yaratıcı potansiyelini ortaya çıkarmak için yeni bir yol ekliyoruz. Fotoğraflar uygulamasında tek bir görüntü görüntülerken başlık çubuğundaki Tasarımcı düğmesini tıklamanız yeterlidir; resminiz varsayılan web tarayıcısında Tasarımcı'yı açar.

Fotoğraflar'dan Tasarımcıya bir resim gönderin.

Tasarımcıya girdikten sonra, fotoğrafınızı daha fazla kişiselleştirmenize yardımcı olmak için şablonlar uygulayabilir, görseller ekleyebilir ve AI araçlarını kullanabilirsiniz. Örneğin, aşağıdaki basit adımları kullanarak fotoğrafınız için yeni bir özel arka plan oluşturmak için AI kullanmayı deneyin:

  • Fotoğrafınız seçiliyken, araç çubuğundaki “ Arka planı ” kaldır'ı tıklayın.
  • Sol bölmedeki Görseller'i tıklayın ve istemden özel bir görüntü arka planı oluşturmak için Oluştur'u seçin.
  • Tuval üzerine eklemek için istenen oluşturulan görüntüyü tıklayın.
  • Oluşturulan görüntüyü fotoğrafınızın arkasına yerleştirmek için araç çubuğundan Arka plan olarak ayarla'yı seçin.
Arka planı değiştirmeyi gösteren tasarımcı düzenleme deneyimi.

En son Fotoğraflar deneyimini edinmek için uygulamanızı 2024.11040.16001.0 veya sonraki sürüm numaralarına güncelleyin. Şu anda önizlemede olan Designer'ın üretken AI özelliklerini denemek ve kreasyonlarınızı paylaşmak için ücretsiz bir kişisel Microsoft hesabıyla oturum açın. Yorum ve önerilerinizi takdir ediyoruz, bu yüzden lütfen geri bildiriminizi bizimle paylaşın!

GERİ BİLDİRİM: Lütfen Geri Bildirim Merkezi'nde (WIN + F) .

Teşekkürler,
Mala Srivatsa, Kıdemli Ürün Müdürü – Windows Fotoğrafları

Please register to see this content.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...