Jump to content

Benden En Az 9 Yaş Küçük Çocuklar Bana Abi Demiyor


Koller_47
 Share

Recommended Posts

Arkadaşlar merhabalar uzun zamandır bu konuyu kimseye açamıyorum komik duruma düşerim diye aklıma ilk gelen yer internet platformu olan ve de denk gelen yer Tnc ailesi oldu. Bu arada internetim biraz yavaş olduğu ve de işlerim yoğun olduğu için cevap gelmeyebilir (bu kişi hem konuyu açıyor hem de ortadan kayboluyor demeyin diye söylüyorum) siz kendi aranızda -özellikle aynı sorunu olanlar- tartışırsınız ve de yorumlarsınız. Konuya gelince:

 

Arkadaşlar oturduğumuz beldeye yaklaşık 7 sene önce taşındık. 17.5 yaşındayım. Sitede oturuyoruz. Bulunduğumuz yerde parkta var. Nedense gittiğim her gün ve orada ağırlığımı ortaya koyamadığım her gün bana azap veriyor ve kahrolarak eve dönüyorum, çünkü o parkta oynayan veletlerin hiçbirisi bana abi demiyor. Bir olay anlatmam gerekirse "X abi" demek yerine "X" top oynar mısın deyince ben şoke oldum ve gösterdiğim en büyük tepki de "sizde hiç mi saygı kavramı yok" oldu ama nedense yeterli bulmadım.

 

Ya arkadaşlar şimdi siz bu olaya ne diyeceksiniz. Ha unutmadan bende biraz da şöyle bir kanı oluştu: Acaba bu devirde çok büyük olanlar değil de sırf sosyal ve psikolojik açıdan ağırlığını ortaya koyanlar mı illa abi olmak zorundalar. Bence bu durum böyle olmamalı diye geçiyor içimden zaman zaman. Çünkü insan nasıl sosyal açıdan ağırlığını ortaya koyana saygı duyuyorsa büyüğüne de her ne kadar sevmese de saygı duymak zorundadır. Sevmiyor olabilirsin. Hatta nefret ediyor olabilirsin. Ancak düşmanın olarak görmediğin ve görüştüğün her vakit ona abi demek zorunda değil miyiz? Ki herkese de kafana göre abi diyemezsin o ayrı mesele. Bir de şöyle bir istisna var. Eğer senden en az 2 yaş küçük ancak fiziki olarak küçük gösteren bir çocuk vardır ve tanışmanın başından beri abi dememiştir sana ha ona abi demezsin o zaman normaldir. Ancak bunlar benden 8-9 yaş küçük. Kimisi benim yaşıma göre 8 yaşında kimisi 9. Akıl var mantık var. Çok büyük olanlara abi dememek ne demektir yahu?

 

Sonuç olarak buradan şu sonuç çıkıyor. Sevmiyor da olsan senden çok büyük olanlara mecburen saygı duymak zorundasındır. Arkadaşlar o kadar biraz da öfkenin etkisiyle klavye show yaptım Allah rızası için sizden ricam ağır laflar sokmayın çünkü bu siber zorbalıktan başka birşey değildir. Bir de burada aslında herkes kendi fikrini söylemekte özgürdür sonuçta burada sohbet ediyoruz. Yoksa konuyu Sohbet / Chat bölümüne açmazdım. Dediğim gibi fikirlerinizi aşırıya kaçmamak kaydıyla özgürce söyleyiniz. Kalın sağlıcakla.

 

Edit: Çarp bir tane ağızlarına gibi laflarda söylemeyin. Bu bir paranoyanın ibaresi değildir.

Edited by Koller_47
Link to comment
Share on other sites

Her şey yetiştirilme şekline bağlı. Malesef ki 2000'den itibaren doğan çocukların bu şekilde acayip olduklarını düşünüyorum. Kendilerine ve çevrelerine saygıları yok, onun bunun özentisi, saçma davranışlarla ilgi çekmeye çalışanlar, daha neler neler. Bunda ailelerin boşlamasının da etkisi olduğu gibi televizyon ve internetin etkisi yadsınamaz. Ha böyle tiplerin çoğunlukta olmasına karşın pırtlanta gibi çocuklar da var, sözüm onlara değil.

Link to comment
Share on other sites

Çok enteresan bir duruma takılmış kalmışsın. Daha 18 yaşındasın düşünecek, takıntı yapacak başka bir şey yok mu mübarek :)

Saygı sadece abi vs ile olacak bir olgu değildir. Uzun zamandır tanıdığın, uzun süre beraber zaman geçirdiğin kişilerden sana abi denmesi yönünde böyle bir değişim beklemen mantıklı değil. Ancak ileri ki dönemlerde yeni tanıştığın kişiler ile aranda böyle bir abi-kardeş yakınlaşması olabilir.

Ama dediğim gibi saygı sadece bununla ölçülecek bir olgu değil. 

Link to comment
Share on other sites

Samimi olmayacan oyun oynamayacan espiri yapmayacan ağır takılacan o zaman der. Şu da bi gerçek nesil günden güne saygısızlaşıyor genel olarak. O kadar da kafaya takmana gerek yok Yapman gereken o ortama takılmaman senden yaşı daha büyük olanlarla takılman bu seferde senin abi demen lazım ama ona göre :)

Link to comment
Share on other sites

Aile birey kavramı toplumdan sılınıyor.Eskiden komşular birbirine gider muhabbet edrdi şimdi ise bu yok.Abi kavramına gelınce bana abıyı bırak amca diyenler oluyor

her yaş farklı duygulara tabidir tabi bu söylem dışardan kaldıkı benım 2 kardeşim var 22 ve 26 yaşlarında her ikiside abıyı bırak ısmımle hıtap edıyor.

Her şey ailede biter anne baba dogru yonlendirmeyınce (şimartınca)normal karsılanıyor

Yapılacak en güzel şey zamana bırakmak.......saygılar

Link to comment
Share on other sites

Ben senden birkaç yaş büyüğüm. Bu tür saygı kavramları kişiliğin oluşup oturduğu bu dönemlerde kişi için önemli olabiliyor. Oluşan ve oturan bu kişiliğin, kimliğin saygı duyularak onaylandığını düşünüyor insanlar o dönemlerde.

Belki sen bu durumdan kendi açından memnun olmayabilirsin. Ama şunu söyleyeyim bu dönemlerin geçecektir, bu tür ufak şeyler yerine daha üst düzey sorunları kafaya takacaksın bir süre sonra.

Dediğim gibi, sendeki toplumsal açıdan onaylanma isteği ve arzusu. Bu geçici bir durum çok kafana takma, derslerine çalış bolca :)

Link to comment
Share on other sites

Yeni nesil ve yetistirmeye dayali bir sey bu. Turkiye de fazla yoktu en azindan benim orda oldugum surece oyleydi. Suan fransadayim ve suan senin durumunu normal olarak gorebiliyorum ( fransadaki adetlere gore diyeyim.) Sen aradanda en az 25 yas fark olan birisine ne diye hitap edersin abi , dayi , amca ; teyze v.s. Ama burda direk isimle  hitap ediyolar. Batiya ozeniyoruz sanirim

Link to comment
Share on other sites

yeni nesil gençlik maalesef böyle kardeşim ne saygı ne ahlak bununda tek sebebi aile değil dış etkenlerde çoktur mesela internet,arkadaş ortamı,diziler,filmler v.b. şeyler mesela bendede işyerinde benden nerden baksan 4 yaş küçük bi arkadaş var bana abi demeyi bırak çocuk benden büyükmüş gibi davranıyor üstüne üstelik bana küçük aklıyla akıl vermeye çalışıyor düşün artık sanki sanarsın çocuk 40 yaşında ben yaşamım boyunca neler görmüş geçirmişim arkadaş kalkmış orda bana ahkam kesiyor :) bunları kendi hallerine bırakacaksın arkadaşım ne halleri varsa görecekler şimdiki gençlere gerçekten acıyorum bazenleri işe yürüyerek gidiyorum daha 15-16 yaşındaki gençlerin ellerinde sigara?!?!...bende 23 yaşındayım arkadaşım ve inan benden 2-3 yaş büyük insanlara bile abi diyorum saygı duyuyorum ama şimdi gençlikte ahlak denen birşey yoktur maalesef....

Link to comment
Share on other sites

yeni nesil ile filan alakası var mı bilmem ama bende 24 yaşındayım hiç takmıyorum böyle şeylere olay saygı meselesi değil sana zorla içinden gelmeyerek abi demesini istersin yoksa çocukların seni severek senin ile geçinmesini mi istersin kelimelere takılma illa onlarla iletişim halinde kalmak zorundaysan sevgi saygıyı sen ilk göstereceksin ki sevgi saygı bulasın

Link to comment
Share on other sites

Ben benden 2-3 yaş büyüme abi derim mesela ama benden de 5-10 yaş  ufak olan bana isimle hitab edince garibime gidiyor tabi ,

saygısızlık terbiyesizlik tamamen , eğitim şart ...

Bunlar böyle gelmiş böyle gider bu saaten sonra düzelmez ...

Link to comment
Share on other sites

Abim benden sadece 1.5 yaş büyük ve bayramlarda elini öpmeye bile çalışırım (yaşım 33). Bunlara takılmayın diyen arkadaşlar için bir sözüm var ayrıca; 10 sene sonra çocuğunuz size baba yerine isminizle hitap edebilir. Maalesef gelen nesil ağırlıklı olarak asosyal, saygısız kişiler.

Link to comment
Share on other sites

Nedemeli bilemedimki _?

Bu konu uzatılacak abartılacak veya takılacak bişi deyil

güzel kardeşim herşeyin bir zamanı vardır

benim gördüyüm insanlar çocukkende bu böyledir

sokaga çıkarsın yaşıtın birini bulamazsın

belki senden küçük ?

belki senden büyük

oyun oynayan birilerini görünce

yanlarında olmak istersin

sanıyorumki senin durumunda böyle olmuştur

saygı gerçekten olması gereken bir hususus

yanlız sen yinede kendinden küçüklerse sevgini göstermek zorundasın

illaki günü ve zamanı geldiyinde karşındakileri düşündüreceksin agırbaşlılıgınla

takılma böyle şeylere daha yolun başındasın

göreceyin çok güzel günler ve çekeceyin şuanda tahminbile edemicen sıkıntılar olacak

rabbinden herşeyin hayırlısını iste kendine dikkattet .

(akışına birak güzel düşün güzel bak )

GÜZEL BAKAN GÜZEL GÖRÜR ( Mevlana . c . r )
Link to comment
Share on other sites

yeni nesil ile filan alakası var mı bilmem ama bende 24 yaşındayım hiç takmıyorum böyle şeylere olay saygı meselesi değil sana zorla içinden gelmeyerek abi demesini istersin yoksa çocukların seni severek senin ile geçinmesini mi istersin kelimelere takılma illa onlarla iletişim halinde kalmak zorundaysan sevgi saygıyı sen ilk göstereceksin ki sevgi saygı bulasın

yav tabi haklısın bende hani illa bana abi diye hitap etsinler demiyorum ama kardeşim insanda biraz saygı biraz edep olur yahu bide hani onu geçtik ben senden büyüğüm biraz bari ondan dolayı saygı duy nedir bu gençlerde önüne geleni ezme isteği noluyor yani dik kafanızı biraz indirseniz sizi hapisemi atacaklar anlamıyorum benim bi kaç tane kuzenim var bana abi diye hitap ederler bende 5-6 yaş küçükler ve saygılılarda hani ismimle hitap etseler bile saygılı oldukları için birşey bile demem karşılaştığımızda konuşuruz şakalaşırız bi sorunları varsa ilgilenirim ama durum böyle olunca ister istemez insan karşındakine şu soruyu soruyor daha dün ananın karnından çıktın hayırdır neyin nesisin ki bu kadar ortalığa artistik yapıp ahkam kesiyorsun???

Link to comment
Share on other sites

yaşıtların kız yaparken sen kafelerde metin 2 counter-strike tarzı oyunlar oynamayı bırakamadığıdan olabilir :D

afedersin özür diliyorum tavrın hoşuma gitmedi. kesinlikle metin2 ve counter-strike gibi oyunlarla işim yoktur emin olabilirsin. ama ben açtığım konuda laf oturtma sanatında bulunmayın demiştim. sonra da hem tavsiye istiyorsun hem görüşlerini açıkça söyle diyorsun hem de benim iletimi beğenmiyorsun muhabbeti olmasın. kalbini kırdıysam çok ama çok özür dilerim. selametle.

Edit: Beni rahatsız ettiği için böyle söylüyorum dediğim gibi yoksa neden iletine böyle bir açıklama getireyim ki?

        Yine de senin de dahil olmak üzere herkesin görüşleri için teşekkürler arkadaşlar.

Edited by Koller_47
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...