Jump to content

Son Windows Güncelleştirme Durumu Bilgilendirmeleri


kocamanadam
 Share

Recommended Posts

Size Windowsta değişiklik yapmak angarya deyince komik geliyor ama. Güncellemede sorun çıkınca   belki BİOS ayarlarındandır diye biosu default optimize ayarlara aldım onda bile başıma gelmeyen kalmadı. ilk önce bootu bozdum halledene kadar canım çıktı. Daha doğrusu kendi hal oldu nasıl olduğu hakkında net bir fikrimde yok Allah yardım etti işte :) Şimdide Bilgisayar kendiliğinden başlıyor.Bir sürü  ayar var ilgili. uyguladım yine demin dışarıdan geldim baktım yine açılmıştı. Daha öncekini Gelişmiş güç ayarlarından halletmiştim. Hazırda bekletten önce geçecek süre 360 dk idi en son onu sıfır yapınca düzelmişti. Çünkü 6 saatte bir başlıyordu Olay günlüğünde görmüştüm galiba. 60x60 =360 dk. Şimdi ne kadar zaman sonra başlıyor onu tesbit edemedim ama Gelişmiş güç seçenekleri ayarında uykudan önce geçecek süre 300 dk. 5 saat eder. onu hiçbir zaman yaptım bakalım.

Link to comment
Share on other sites

kocamanadam, 17.06.2020 - 18:06 yazdı:

Yükledim ancak netframework 3.5 u yüklemiyor hata veriyor.Hem programlar yanındaki windows özellikleri aç ve kapattan hemde microsofttan manuel olarak denedim.Saygılar,

Super user youtube kanalında iki çözüm gösterilmiş böyle aktif edebilirsiniz.

1- 

2- 

İso veya flaştan kurulum.

için kullanılan komut; Dism /online /enable-feature /featurename:NetFX3 /All /Source:X:\sources\sxs /LimitAccess

(burda X sizde ki harf)

Fx 3,5 dosyadan kurulum.

için kullanılan komut; Dism /online /enable-feature /featurename:NetFX3 /All /Source:C:\sources\sxs /LimitAccess

Please register to see this content.

 

 

Edited by kadetti
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

0xC1900101-0x30017 yükleme "first_boot" aşamasında "Boot" işlemi aşamasında bir hatayla başarısız oldu.

Rufusdan usb ye yazdırıp veya dvd den yükseltmeye çalıştığımda hatta Windows yükseltme aracı ile denediğimde hep bu hatayı veriyor. ilgili kodu buldum microsoft help te söylenen herşeyi yaptım ama yine aynı.

Temiz format atıcam hadi angaryasını geçtim onda da hatalar olursa bir şeye benzemeyecek.. Birde sistemimde Enterprise uefi. Edication yüklesem dahamı iyi olur acaba? çünkü Enterprise normal yollardan inmiyor diğerleri gibi.

ha bakın yükseltme aracında zaten enterprise yi bununla yükseltemezsiniz diye uyarıda var. Bay_KG nin verdiği enterprise yi usb den yüklemeye çalışıyorum. Ama olmuyor işte.
 

Link to comment
Share on other sites

Evet arakadaşlar yukarıdaki sorunu nihayet çözdüm.Nasıl yapıldığını anlatayım.Yeni bir windows 10 indirdim,içindeki sources klasörünü C windows içine kopyaladım.Bu aşamadan sonra diğer aşamalar aynı,yani cmd yi yönetici olarak çalıştırdım ve Dism /online /enable-feature /featurename:NetFX3 /All /Source:C:\sources\sxs /LimitAccess. Bunu yapıştırıp bekledim,hiç hata yapmadı 100 e kadar doldurdu ve netice şahane.Saygılar,

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Niye bu kadar zahmet anlamıyorum

abdobi1406 MDL de sürekli güncelliyor bunu .exe  (   dotNetFx35_WX_9_x86_x64.exe  )şeklinde

Edit aynı forumda 8.1 için olanı var upload edyim onu birazdan linki bulamadım: edit 2 ekledim spoiler içindeki 8.1 için. 10 için olanı deneyebilrsem eklerim

Spoiler

)

yıllardır bu formu kullanırım bir kere bile takılmadım

sonuncusunu denemdim çünkü : sanalda denerim

indirdiğim ido uupxxx yoluyla ve netfw entegre idi

 

sonucusu şu isimde

Added Windows 10 version 2004 (Build 19041.1)

edit.3 w10 için olanı kaldırıp deniyorum kurulu sanal sistemde:

çalişıyor

Added Windows 10 version 2004 (Build 19041.1) için

Spoiler

Please register to see this content.

 

Edited by efe34
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Hedef Windows 10 Sürümünü Açık Kalmaya veya Yükseltmeye Ayarla

Hedef Windows 10 Sürümünün Kalması veya Yükseltilmesi Nasıl Ayarlanır

Windows 10 sürüm 2004 ile Microsoft, kullanıcının işletim sistemini belirli bir özellik yükseltmesine kilitlemesini sağlayan yeni bir grup ilkesi sundu. Kartal gözlü kullanıcılar bunu  ekran görüntülerinde gördüler . Bunu nasıl etkinleştireceğiniz ve kullanacağınız aşağıda açıklanmıştır.

 

Windows 10 sürüm 2004 geliştirmesini  , Windows 10 için güncelleştirilmiş  ve  haberdar olabilirsiniz . İkinci belge, ilk olarak Windows 10 Mayıs 2020 Güncelleştirmesi ile sunulan politikaları vurguladığından gerçekten yararlıdır. Gelişmiş kullanıcılar ve sistem yöneticileri bunları Yerel Grup İlkesi Düzenleyicisi ile veya Kayıt Defteri'nde uygulayabilir.

Yerel Grup İlkesi ve GUI'si

Yerel Grup İlkesi Düzenleyicisi, tüm Yerel Grup İlkesi nesnelerinin ayarlarının yönetilebileceği tek bir kullanıcı arabirimi sağlayan bir Microsoft Yönetim Konsolu (MMC) ek bileşenidir.

local-group-policy-editor.png

Yerel Grup İlkesi Düzenleyicisi, Windows 10'un belirli sürümlerinde kullanılamaz. Yalnızca Windows 10 Pro, Enterprise veya Eğitim    Yerel Grup İlkesi Düzenleyicisi uygulamasını içerir.

Yerel Grup İlkesi Düzenleyicisi, bir bilgisayar (tüm kullanıcılar) ve kullanıcılar (belirli bir kullanıcı hesabı, grup veya kullanıcı başına yazılım yazılımı ayarları) için geçerli olan nesneleri içerir. İki bölümden oluşur.

  • Bilgisayar Yapılandırması, bilgisayara uygulanacak ilkeleri ayarlamak için kullanılır. Tüm kullanıcılar için yazılım ayarlarını, Windows ayarlarını ve yönetim şablonlarını değiştirin. Genellikle  altındaki Kayıt Defteri anahtarlarını   değiştirir ve değişikliğin etkili olması için bilgisayarın yeniden başlatılmasını gerektirir.
  • Kullanıcı Yapılandırması, kullanıcılar için geçerli olan bir dizi politikadır. Kullanıcı Yapılandırması, kullanıcı başına  depolanan yazılım ayarları, Windows ayarları ve yönetim şablonları için seçeneklerle birlikte gelir  .

Not: Bazı seçenekler hem Kullanıcı Yapılandırması hem de Bilgisayar Yapılandırması için yapılandırılabilir. Bu değerler hem  hem de  saklanabilir  . Her iki parametre de ayarlandığında, Kullanıcı Yapılandırması Bilgisayar Yapılandırması değerinden önceliklidir.

TargetReleaseVersion ve TargetReleaseVersionInfo

Kullanıcının Windows 10 için hedef özellik yükseltmesini belirtmesine izin veren iki yeni ilke vardır TargetReleaseVersionve TargetReleaseVersionInfobilgiler işletim sistemine belirli bir sürüme yükseltme veya bu sürümde kalma izni verdiğini bildirir. İlke, Windows 10 sürüm 1803'ten başlayarak çalışır ve hedef sürümün yapışması için iki numaralı sürüm biçimini kullanır.

Windows 10 sürümü 2004 yılında bu bulunabilir gpedit.mscaltında İşletme Bilgisayar Yapılandırması \ Yönetim Şablonları \ Windows Bileşenleri \ Windows Update \ Windows Update . Son parametreye bakın, Hedef Özellik Güncelleme sürümünü seçin .

Business Group İlke Klasörü için Windows Update

Bunları nasıl kullanacağınız aşağıda açıklanmıştır.

Hedef Windows 10 Sürümünü Kalmaya veya Yükseltmeye Ayarlamak İçin,

  1.   uygulamasını açın.
  2. Gidin  İşletme Bilgisayar Yapılandırması> Yönetim Şablonları> Windows Bileşenleri> Windows Update> Windows Update  solda.Business Group İlke Klasörü için Windows Update
  3. Sağ tarafta, politika ayarını bulun Select the target Feature Update version.
  4. Üzerine çift tıklayın ve olarak ayarlayın  Enabled.Windows 10'da Hedef Özellik Güncelleme Sürümü Seçin
  5. Seçenekler altında  , ' Özellik Güncelleştirmeleri için Hedef Sürüm' kutusunu  listelendiği gibi bir değere ayarlayın  Sürüm sütununda, örneğin  veya .19092004Kullanılabilir Windows 10 SürümleriWindows 10'da Hedef Özellik Güncelleme Sürümünü Ayarlama
  6.  .

Bitirdiniz! Yukarıdaki ekran görüntüsünde, Windows 10'um 2004 sürümünden sonra herhangi bir özellik güncellemesi almayacak.

Ayrıca, bu İlke seçeneklerinin arkasında uygun Kayıt Defteri düzeltmeleri bulunur. Windows 10 Home içermediği için  gpedit.msc Windows 10 Home kullanıcıları bu yükseltme kilitleme özelliğinin çalışması için bunları uygulamayı deneyebilir. Ancak, Windows 10 Home'da bu seçenekleri test edemedim. Bunu yaptıysanız, Ana Sayfa sürümünüzde ince ayarlar çalışıyorsa veya çalışmıyorsa lütfen bir yorum bırakın.

Kayıt Defteri Tweak ile Windows 10'da Hedef Özellik Yükseltme Sürümünü Ayarlamak için,

  1.  açın  .
  2. Aşağıdaki Kayıt Defteri anahtarına gidin  HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Policies\Microsoft\Windows\WindowsUpdate.  bir Kayıt Defteri anahtarına nasıl gidileceğini görün  .
  3. Böyle bir anahtarınız yoksa, manuel olarak oluşturun.
  4. Sağda, TargetReleaseVersion32 Bit DWORD değerini oluşturun veya değiştirin ve 1 olarak ayarlayın.Windows 10 Kayıt Defteri'nde Hedef Özellik Güncelleme Sürümünü Ayarlama 1
  5. Şimdi, yeni bir dize (REG_SZ) değeri değiştirin veya oluşturun TargetReleaseVersionInfove değer verilerini yükseltmek veya bağlı kalmak istediğiniz sürüm numarasına ayarlayın.Windows 10 Kayıt Defteri 2'de Hedef Özellik Güncelleştirme Sürümü Ayarlama
  6. Referans için aşağıdaki tabloyu kullanabilirsiniz.Kullanılabilir Windows 10 Sürümleri

Bitirdiniz!

Not: TargetReleaseVersionInfoDeğeri zaten sahip olduğunuz Windows 10 sürümünden daha düşük bir sürüme ayarlamak işletim sistemini düşürmez. Ayrıca işletim sisteminin daha yeni özellik güncellemeleri almasını engellemez, bu nedenle bu tür ayarlar göz ardı edilir.

Kaynak:

Please register to see this content.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

hasan835, 3 saat önce yazdı:

Windows 10 Mayıs Güncellemesi önceki yıla göre daha hızlı yayılıyor;

  İçeriği Gizle

Windows 10 Mayıs 2020 güncelleştirmesi 27 Mayıs'tan bu yana resmi olarak kullanıma sunulmuştur. Microsoft şimdiye kadar aktif olarak dağıtımı teşvik ettiği izlenimini vermemiş olsa da, görünüşe göre hala geçen yılın versiyonundan daha hızlı yayılıyor.

Geçen Mayıs ayında yapılan güncelleme iki hafta önce başladı ve Haziran ayı sonunda AdDuplex reklamcılık ağının istatistiklerinde yüzde 6,3'e ulaştı. Bugün  göre  bu yılki Mayıs Güncellemesi zaten yüzde 7'ye sahip, bu da geçen yıl aynı dönemin üçte ikisinde yaklaşık 10 daha fazla kullanıcıya ulaştığı anlamına geliyor.

Tabii ki, sayıların mutlak karşılaştırılabilirliğini tahmin etmek zordur. Tam AdDuplex sayıları sürekli bir tartışma konusudur - ancak en azından her zaman aynı şekilde yanlış oldukları ve bu nedenle birbirleriyle karşılaştırılabilecekleri varsayılabilir. Veriler Microsoft Store'daki uygulamalara dayandığı için, Windows meraklıları AdDuplex istatistiklerinde ortalamanın üzerinde temsil edilmelidir.

İçerdekilerin payı da bunun için konuşuyor: Yüzde 0.4, bir milyar Windows 10 PC için 4 milyon içeriden kuruluma karşılık gelecekti. Bu, Microsoft'un alenen iddialarından çok daha az ve perde arkasında söylenenden çok daha fazla olurdu.

kaynak

Please register to see this content.

 

Benim geçen yılki 3 günde gelmişti ve hemen güncellemiştim sorunsuz. BU 2004 ise isime göre 2 ay verilme tarihine göre 1 ayı geçti hala yolda hazır olduğunda burada göreceksiniz diyor. her gün bakıyorum gelen giden yok. Benim için en iyi yol güncellemeyi beklemek. Çünkü en sağlamı temiz format atsam bile bir çok aygıt ve driveri var sorun oldumu pişman olurum. usb den güncellemek için biosu  sebep görüp default yaptım onda bile eskiye göre bir çok can sıkan ayar sorunu çıktı.

Çalışan hazır bir 1909 varken riske girmeye gerek yok.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

hasan835, 7 saat önce yazdı:

Haziran 2020'de masaüstü tarayıcı ve işletim sistemleri: Microsoft Edge yeni bir rekor kırdı;

  İçeriği Görüntüle

Bu noktada, her ayın başında tarayıcıların ve işletim sistemlerinin mevcut dağılımına bakıyoruz. Sitemizin temasını takiben odak doğal olarak Windows üzerindedir.

Buradaki gelişme heyecan verici bir şey değil: Windows 10 yavaş ama emin adımlarla diğer sürümleri, özellikle Windows 7'yi daha da yayıyor ve geri itiyor. Haziran 2020'de bu trendde hiçbir şey değişmeyecek.

Öte yandan Linux'un gelişimi, bir önceki aya göre üst üste üçüncü kez önemli ölçüde artan çok daha heyecan vericidir. “Masaüstündeki Linux yılı” bir tür koşmadır ve yıllardır düzenli olarak çağrılır, ancak 2020'de bu konuda gerçekten bir şey değişiyor gibi görünüyor. Bakalım bu yılın ikinci yarısında bizi nereye götürüyor.

Genel görünümdeki mevcut değerler:

Kaynak: 

Microsoft Edge tarayıcılar için yeni bir geçmişe ulaştı, ancak büyüme ılımlı. Tarih Google Chrome ile oluyor, ilk kez yüzde 70'i atlıyor. Firefox ayrıca son birkaç aydaki düşüş eğilimini durdurabildi ve Edge'e biraz daha yaklaştı. 2.lik veya daha iyisi "Gerisi" nin yarışı henüz belirlenmedi.

Kaynak: 

Sonunda, her zamanki gibi, Dr. Windows istatistikleri, çok ilginç çünkü geleneksel olarak "resmi" değerlerden çok farklı. Bununla birlikte, yüzdeler oldukça karşılaştırılabilir değildir, çünkü Android ve iOS'u da kendi istatistiklerimizde dikkate alıyoruz.

Tabloların grafik olarak dahil edilmesinin sınırlı görme yeteneği olan insanlar için bir ceza olduğu konusunda bilgilendirildik. Ne yazık ki, "görünür" kısımdaki tüm ekran boyutlarında gerçekten güvenilir bir şekilde çalışan tek formdur. Ancak, tabloları indirmek için PDF olarak da sunuyoruz:

 

kaynak

Please register to see this content.

 

 

Hocam Chrome kurulan pclerin %50'sinde herhangi bi yazılımla adware olarak kurulmuıştur buna söyleyebilirim ama kanıtlayamam :D

Ek olarak Firefox kadar ESNİ dahi bi çok yeni teknolojiyi destekleyen Tarayıcı varken Chromium tabanlı hem reklam engelleyicili hem hafif hemde vpnli Opera varkende ne edge / ne chrome kullanırım.Benim tarayıcılarım bellidir Firefox ESR / Opera ;) Yani Rekor kırması benim kullanımımı değiştirmiyor Chromium tabanlı edgede dahil bi çok tarayıcı test ettim hiçbirinin ram kullanımı opera kadar az değil ve ek özellikler barındırmıyor.
Gerek Kişiselleştirme Olsun / Gerek yeni bi çok teknolojiyi Desteklemesi olsun / Gerek stabilliği olsun FİREFOX'un üstüne tanımam 1.0.1 sürümünden beride kullanıyorum.Şuanda 79.0.1 ESR sürümündeyim çok memnunum :)

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

SoNKraL_, 3 dakika önce yazdı:

Hocam Chrome kurulan pclerin %50'sinde herhangi bi yazılımla adware olarak kurulmuıştur buna söyleyebilirim ama kanıtlayamam :D

Ek olarak Firefox kadar ESNİ dahi bi çok yeni teknolojiyi destekleyen Tarayıcı varken Chromium tabanlı hem reklam engelleyicili hem hafif hemde vpnli Opera varkende ne edge / ne chrome kullanırım.Benim tarayıcılarım bellidir Firefox ESR / Opera ;) Yani Rekor kırması benim kullanımımı değiştirmiyor Chromium tabanlı edgede dahil bi çok tarayıcı test ettim hiçbirinin ram kullanımı opera kadar az değil ve ek özellikler barındırmıyor.
Gerek Kişiselleştirme Olsun / Gerek yeni bi çok teknolojiyi Desteklemesi olsun / Gerek stabilliği olsun FİREFOX'un üstüne tanımam 1.0.1 sürümünden beride kullanıyorum.Şuanda 79.0.1 ESR sürümündeyim çok memnunum :)

bende aynı fikirdeyim ama yakın zamanda operanın veri tabanı haklendi sanırım. mart ayı olması lazım bir açıklama yada bir duyum gelmedi ama operaya kayıtlı bulut hesabıma giriş yapılmıştı. kullanmadığım bir hesap olduğu için bana sıkıntı yaratacak bir durumda yoktu. unutmuşum varlığını bile. kısaca özel şifreleri de tarayıcılarda kayıtlı tutmamak gerekiyor.   

ben fark ettiğim sırada operanın server larına erişim yoktu. ertesi gün geldi ancak. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

miwok, 2 dakika önce yazdı:

bende aynı fikirdeyim ama yakın zamanda operanın veri tabanı haklendi sanırım. mart ayı olması lazım bir açıklama yada bir duyum gelmedi ama operaya kayıtlı bulut hesabıma giriş yapılmıştı. kullanmadığım bir hesap olduğu için bana sıkıntı yaratacak bir durumda yoktu. unutmuşum varlığını bile. kısaca özel şifreleri de tarayıcılarda kayıtlı tutmamak gerekiyor.   

ben fark ettiğim sırada operanın server larına erişim yoktu. ertesi gün geldi ancak. 

Hocam Ücretli üyeliklerin şifresini kayıt etmiyorum :) Ayrıca çalınsada umrumda değil açıkcası hesap giderse yenisini açarım mantığındayım bi korkum paranoyam yok.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

SoNKraL_, Şimdi yazdı:

Hocam Ücretli üyeliklerin şifresini kayıt etmiyorum :) Ayrıca çalınsada umrumda değil açıkcası hesap giderse yenisini açarım mantığındayım bi korkum paranoyam yok.

aynen benim içinde öyle. ? sadece olayın hemen ardından mail geldi verilerin çalındı diye ki boştu zaten çalsa ne çalacak ?

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

miwok, Şimdi yazdı:

aynen benim içinde öyle. ? sadece olayın hemen ardından mail geldi verilerin çalındı diye ki boştu zaten çalsa ne çalacak ?

Hocam çalındığı için mesaj gelmiş :) Bende çalınma durumu olmamışki herhangi bi mail gelmedi bu konudan rahatız diyebiliriz bu yorumdan bunu çıkarıyorum Allah beterinden saklasın diyelim

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

SoNKraL_, 5 dakika önce yazdı:

Hocam çalındığı için mesaj gelmiş :) Bende çalınma durumu olmamışki herhangi bi mail gelmedi bu konudan rahatız diyebiliriz bu yorumdan bunu çıkarıyorum Allah beterinden saklasın diyelim

aynen.

bulut hesabına giriş olmuş. arkasından maile fidye mesajı göndermişler her şeyi kontrol ettim bir sıkıntı yoktu yani.  muhtemelen bulut hesapları için yapılan birşey. dediğim gibi varlığını bile unutmuşum :) olan kayıtlı şifreleri sildim kullanmaya devam opera candır :) 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

hasan835, 10 saat önce yazdı:

Firefox: Mozilla, Windows, Mac ve Linux için 78.0 sürümünü yayınladı;

  İçeriği Görüntüle

Firefox: Mozilla, Windows, Mac ve Linux için 78.0 sürümünü yayınladı

Mozilla, Windows, Mac ve Linux için Firefox 78.0'ı piyasaya sürdü. Bu, yalnızca bir yıl boyunca ESR hattını takip etmeye devam edecek olan macOS 10.9, 10.10 ve 10.11 için son işlev güncellemesini değil, aynı zamanda Firefox ESR'deki tüm tarayıcıların son dönüşümü ile genellikle uzun vadeli destekle bir sonraki döngü için temel oluşturur. 68.x döngüsü yalnızca Eylül ayında 78.3 sürümü ile gerçekleşecek. Bu sürümle birlikte Mozilla, Linux için minimum gereksinimleri de yükseltiyor ve eski TLS 1.0 ve 1.1 sürümleri ve tüm DHE tabanlı şifreleme paketleri dahil olmak üzere TLS protokolünün belirli bölümlerini devre dışı bırakıyor.

Yeni sürümle Mozilla, :: korumalar aracılığıyla çağrılabilen ve izleyiciler ve diğer veri koruma sorunları aracılığıyla birleştirilmiş işleme sunan yeni bir Koruma Gösterge Tablosu sunar. Yükleyici, yeniden yükleme sırasında otomatik olarak yeni bir profil kullanma seçeneği ile genişletildi. Buna ek olarak, ekran koruyucu artık Firefox'ta WebRTC üzerinden yapılan aramaları kesemez ve WebRender, Intel grafik kartları ve İngiltere'deki tüm kullanıcılar için cep önerileri olan tüm Windows kullanıcıları için kullanılabilir.

Sürüm, web geliştiricileri, kurumsal müşteriler ve engelli insanlar için çeşitli önlemlerle erişilebilirliğin daha da iyileştirildiği birçok yenilikle tamamlanmaktadır. Yeni sürüm yakında gelecek. Her zaman olduğu gibi,  yeni özellikler hakkında daha fazla bilgi bulabilirsiniz.

kaynak

 

 

Tüm sürümlerini indirebileceğiniz adresi... 

     78.0.1 esr Türkçe

Please register to see this content.
             78.0.1 Türkçe

 

Edited by kadetti
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

hasan835, 13 dakika önce yazdı:

Windows 10, Sürüm 2004'te "OneDrive Windows'a Bağlanamıyor" Sorunu Nasıl Onarılır;

  İçeriği Görüntüle

Bazı cihazlar, Windows 10 güncelleştirmesi, Mayıs 2020 Güncelleştirmesi, sürüm 2004'ü yükledikten sonra Microsoft OneDrive dosya eşitleme hizmetiyle ilgili sorunlar yaşıyor: “İsteğe bağlı dosyalar” işlevi “OneDrive Windows'a bağlanamıyor” hatasıyla çalışmıyor.

 

Microsoft,  isteğe bağlı  dosya özelliği sorununu  .

Resmi web sitesindeki yeni destek sayfasında rapor edildi:

Bazı eski cihazlar veya eski dosya sistemi sürücüleri kullanan eski uygulamalara sahip cihazlar OneDrive uygulamasıyla OneDrive hizmetine bağlanamayabilir. Microsoft OneDrive, "OneDrive Windows'a bağlanamıyor" hata iletisini görüntüler.

 

Hata metni aşağıdaki bilgileri içerir:

Bu cihazda yer kaplamadan dosyaları görüntülemek için İsteğe Bağlı Dosyalar özelliği bir Windows bağlantısı gerektirir. OneDrive, Windows'a tekrar bağlanmayı deneyebilir veya tüm dosyalarınızı indirebilirsiniz. Bu sorunu çözene kadar yalnızca Internet üzerinden erişilebilen dosyaları kullanamazsınız.

Hata penceresi aşağıdaki seçenekleri sunar: "Tekrar dene" veya "Dosyaları yükle". Bu sorun, Microsoft'un Windows 10, sürüm 1709'da tanıttığı nispeten yeni bir OneDrive özelliği olan İsteğe Bağlı Dosyalar özelliğini etkiler. İsteğe Bağlı Dosyalar, dosyalar yalnızca bulutta kullanılabilir olsa bile aygıttaki OneDrive klasöründeki tüm kullanılabilir dosyaları görüntüler. bilgisayarda yerel olarak değil.

Microsoft, etkilenen sistemlerde sorunu gidermenin iki yolunu yayımladı. İlk çözüm yeni sorun giderme aracına bağlıdır ve ikincisi manuel olarak bir dizi eylemin gerçekleştirilmesini gerektirir.

 

OneDrive Windows Sorununu Çözemiyor Nasıl Onarılır

 

Sorun Giderici

  • Windows 10 menüsüne gidin: Ayarlar> Güncelleme ve Güvenlik> Sorun Giderme
  • Sorun giderme ayarları sayfasında Sorun giderme günlüğünü görüntüle'yi seçin . Listede, "İsteğe bağlı Dosyalar" sorun giderme aracını görmeniz gerekir. Başarıyla tamamlanmadıysa, başlatılmalıdır. Sorun giderme asistanını başarıyla başlattıktan sonra, sistemin yeniden başlatılması gerekir.
  • Sistemi yeniden başlattıktan sonra, "İstek üzerine dosyalar" işlevinin hala etkin olduğundan emin olun. Sistem tepsisindeki OneDrive simgesini sağ tıklatın ve "Yerden Tasarruf Edin ve Dosyayı Kullandıkça İndir" özelliğinin etkinleştirildiğinden emin olarak Ayarlar> Seçenekler menüsüne gidin .
  • Manuel düzeltme

  • Başlat menüsünü açın, Komut İstemi için Yönetici olarak çalıştır yazın cmdve seçin .
  • Aşağıdaki komutu çalıştırın:

reg add HKLM \ System \ CurrentControlSet \ Services \ Cldflt \ instances / f / v DefaultInstance / t REG_SZ / d "CldFlt"

 

  • Bundan sonra sistemi yeniden başlatın.
  • Sistemi yeniden başlattıktan sonra, "İstek üzerine dosyalar" işlevinin hala etkin olduğundan emin olun. Sistem tepsisindeki OneDrive simgesini sağ tıklatın ve "Yerden Tasarruf Edin ve Dosyayı Kullandıkça İndir" özelliğinin etkinleştirildiğinden emin olarak Ayarlar> Seçenekler menüsüne gidin .

kaynak

 

 

 

Amatör kullanıcılar için hazır cmd dosyası :

Please register to see this content.

Sağ tıklayıp yönetici çalıştırın. sonrasında yeniden başlatın.

Edited by Emre028
Link to comment
Share on other sites

Mac os 11 e mi geçsek yavaş yavaş. Adamlar windowstan beklediklerimin %90' ını yapmışlar. Söylentiler doğruysa Catalina' ya göre daha stabil olacakmış. Ben görüntüsünü çok beğendim. Windows'un bu kadar tepetaklak olmasına da anlam veremiyorum. Mac çalışmış. Şu güzelliğe bakın. Tabikii, linux' tan sonra ilk tercihim olabilir...

Spoiler

Please register to see this content.

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...