Jump to content

Son Windows Güncelleştirme Durumu Bilgilendirmeleri


kocamanadam
 Share

Recommended Posts

Alıntı

Windows 10 Mayıs 2020 güncelleştirmesi yolda. Cihazınızda kullanıma hazır olduğunda kullanılabilir güncelleştirmeyi bu sayfada göreceksiniz.

hala bu uyarı var ve güncelleme gelmedi. Sanırım Microsoft benim bilgisayara güncelleme vermeyi düşünmüyor.

Link to comment
Share on other sites

realceday, Bir saat önce yazdı:

hala bu uyarı var ve güncelleme gelmedi. Sanırım Microsoft benim bilgisayara güncelleme vermeyi düşünmüyor.

Yalnız değilsiniz 🙂  benimde aynı. Gelsede gelmesede 1909 süresi bitene kadar devam. Yani hiçbir sorun olmayan sistemi silipde 2004 için temiz format atayımki? Hem sorunsuz çalışacağının garantisi varmı?! Ohoo o kadar ayar program driver kim uğraşır ya.?😊  Ben var ya uzun süreden beri tarayıcıyı bile kaldığı yerden devam et e ayarlı kullanıyorum. Ve iyice benim için güncelliğini yitirmeyen bir sekmeyi bile kapatmam. 🏇🏇

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

@realceday 

Please register to see this content.
 

Microsoftun kendi sitesindeki yukarıdaki linkte hemen güncelleştirin yazan mavi butondan windows güncelleme yazılımını indirerekte deneyebilirsin. Güncelleme indiriyor ancak sorunsuz yükleme garantisi yok. Ben bu aracı indirdiğim de güncellemeleri indirdi ancak yeniden başlattan sonra hata verip restart atarak eski haline döndü. Deneyebilirsiniz. Şu uyarıyı yapayım. Aracı indirip güncelleme yaptınız ve hata verirse kapatmaya çalışmayın. Bir süre sonra kendisi yeniden başlatıyor. Tabiiki hata verdi diye güncelleme dosyalarını silmiyor kendiniz silmeniz gerekebilir...

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Microsoft, Windows 10 zamanlamasını değiştirebilir ve 21H1 yerine Windows 10X yayınlayabilir

Değişen planlar nedeniyle takvim:

  • Küçük bir güncelleme olan Windows 10  , 2020 sonbaharında geliyor.
  • 2021 Baharında, Microsoft Windows 10 21H1 özellik güncelleştirmesini sunmak yerine ilk 10X işletim sistemi sürümünü sunacaktır.
  • 2021 sonbaharında Microsoft, normal Windows 10 SKU'ları için bir özellik güncelleştirmesi sunacaktır. Microsoft,  kullanmaya devam ederse, bu 21H2 güncelleştirmesi olacaktır .
  • 2022 İlkbaharında Microsoft, hem tek ekranlı hem de çift ekranlı cihazlarda çalışacak güncellenmiş bir Windows 10X sürümü sunacak.

Windows-10X-Devices.png

orjinal makale:

Modern Dosya Gezgini

Hatırlayacağınız gibi, Windows 10, Dosya Gezgini uygulamasına ek olarak yeni bir UWP Dosya Gezgini karşılığı da içerir . Windows Deneyimi blogundaki bir yazıda Microsoft, uygulamanın biraz güncellenmiş tasarımına sahip yeni bir ekran görüntüsü içeriyordu.

"Redstone 2" güncellemesinden başlayarak Windows 10 ile birlikte gelen yeni Dosya Gezgini uygulaması. Gizli ve henüz kısayolu yok. Modern Dosya Gezgini, yakın gelecekte klasik Dosya Gezgini'nin yerini alabilecek Evrensel bir uygulamadır.

Windows 10, Sık Kullanılanların yerini alan Hızlı Erişim gibi birkaç değişiklik dışında, çoğunlukla Windows 8 ile aynı Explorer sürümüyle birlikte gelir. Ancak Microsoft, Fotoğraflar, Cortana veya Ayarlar gibi Evrensel bir uygulama olacak yeni bir "Dosya Gezgini" uygulaması yapıyor.

Bu yazı itibariyle, şu anda Dosya Gezgini'nde mevcut olan tüm temel dosya görevlerini gerçekleştirmeyi sağlayan dokunmatik bir uygulamadır. Bunlar, öğeleri taşıma, silme, paylaşma, seçme ve kopyalama, özelliklerini ayarlama gibi işlemleri içerir. Ayrıca, klasik Dosya Gezgini uygulamasının Windows 10'da izin verdiği şekilde dosya ve klasörler için çeşitli görünümlere geçme yeteneğini de içerir.

Yeni ekran görüntüsü, Şerit Kullanıcı Arabirimini hatırlatan bir sekme şeridi ortaya koymaktadır. Dosya, Ev, Paylaş ve Görünüm'ü içerir. İlginçtir ki, uygulama penceresinin başlığı yok. Diğer önemli değişiklik, artık Microsoft'un en son simgelerini kullanan kenar çubuğunun görünümüdür.

Microsoft'un bu uygulamayı resmi olarak ne zaman ve hangi cihazlar için tanıtacağı hala bilinmiyor. Uygulamanın geçerli sürümünü kontrol etmek için aşağıdaki gibi çalıştırın:

Windows 10'da Evrensel Dosya Gezgini uygulaması nasıl başlatılır:

  1. Masaüstünü sağ tıklayın ve Yeni - Kısayol'u seçin .
  2. Kısayol hedef kutusuna aşağıdaki komutu yazın veya kopyalayıp yapıştırın:
    explorer.exe shell:AppsFolder\c5e2524a-ea46-4f67-841f-6a9465d9d515_cw5n1h2txyewy!App

  3. Yeni kısayolunuz için yararlı bir ad yazın ve uygun simgeyi ayarlayın. Şimdi başlatabilirsiniz.

Orjinal makaleler

Please register to see this content.

 

Edited by kadetti
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

PowerShell 7.0.3 Çıktı indirip kurabilirsiniz.

  burdan indirebilirsiniz.

İlginç ama linuxlar içinde kuruluyor.

kurulum adımları:

PowerShell-Installer-1.png

PowerShell-Installer-2.png

PowerShell Yükleyici 3

 

Kurduktan sonra masaüstü sağ tık menüsüne eklemek için winaero dan şu regedit kayıtlarını indirip sizin için uygun olanı kullanın.

Masaüstü sağtık menünüzden beğenmez iptal etmek isterseniz , kaldırma regedit kayıtlarından uygun olanı kullanın.

 

 

 

Please register to see this content.

 

Edited by kadetti
Link to comment
Share on other sites

WİNDOWS 10 1909 için KB4559004 güncelleme sürekli bilgisayar indiriyor tam yükleme biteceği zaman da 0x800f0988 hata kodu ile güncelleme hata veriyor.  Sonrasında tekrar indirmeye çalışıyor. Ama bir türlü yükleme başarılı olmuyor. 

Ayarlar>Sistem>Depolama>Diğer sürücülerdeki depolama kullanımını görüntüle>Windows'un kurulu olduğu dosyayı seç ve geçici dosyalara tıkla oradan hepsini seç ve dosyaları kaldırına tıkla. Yaptıktan sonra bilgisayarı yeniden başlatıp güncellemeyi yeniden deneyebilirsin. Denedim ama yine aynı hatayı verdi. 

net stop wuauserv 
net stop cryptSvc 
net stop bits
net stop msiserver 
ren c:\windows\SoftwareDistribution softwaredistribution.old
Ren C:\Windows\System32\catroot2 Catroot2.old 
net start  wuauserv 
net start cryptSvc 
net start bits
net start msiserver 

bunları denedim.

Windows update catalogdan KB4559004 indirip tek başına güncelleme yükleyicisi ile yüklemeyi de denedim. Yüklenemedi hatası verdi.

  Halen sorun devam ediyor. Güncellemeleri daha öncesinde sürekli kendi indiriyordu sorun olmuyordu.

Bunlar dışında nasıl bir yol izleyebilirim.

 

Link to comment
Share on other sites

Microsoft, Windows 10 için 21 Temmuz 2020 toplu güncelleştirmelerinin yeni 'Önizlemelerini' yayımladı

21 Temmuz 2020'de Microsoft, Windows 10 için bir dizi toplu güncelleştirme yayımladı. Güncelleştirmeler 'arayanlar' tarafından kullanılabilir, yani yalnızca  düğmesini elle tıklayan kullanıcılar bu 'Önizleme' güncelleştirmelerini görür. Aksi takdirde otomatik olarak kurulmazlar. Güncellemelerin Ağustos 2020'de halka sunulması bekleniyor. İşte değişiklikler.

 

Windows-10-banner-cumulative-updates.png

Windows 10, sürüm 1909 ve 1903, KB4559004 (İS Derlemeleri 18362.997 ve 18363.997)

  • Microsoft Office'te paylaşım işlevini kullanmanızı engelleyen sorunu giderir. Bu, Koşullu Erişim etkinleştirildiğinde gerçekleşir.
  • Microsoft Edge IE modunda bir SharePoint sitesinden birden çok belge açtığınızda oluşan sorunu giderir.
  • Bağlantı noktalarını kullanarak göz attığınızda Microsoft Edge IE modunda oluşan sorunu giderir.
  • Dağıtım Görüntüsü Hizmeti ve Yönetimi (DISM) kullanılırken Evrensel Windows Platformu'nun (UWP) sağlanmasının belirli senaryolarda başarısız olmasına neden olan sorunu giderir.
  • Belli senaryolarda SharePoint'te belge açmanızı engelleyen sorunu giderir.
  • Büyüteç'in belirli senaryolarda Microsoft Excel'de çalışmasının durmasına neden olabilecek sorunu giderir. Sonuç olarak, Microsoft Excel de çalışmayı durdurabilir.
  • Sanal masaüstü altyapısı (VDI) ortamlarındaki Başlat menüsü uygulamaları ve döşemeleriyle ilgili sorunu giderir. İkinci kez oturum açtıktan ve kalıcı olmayan bir sanal masaüstü havuzunda bir Uzak Masaüstü Kullanıcı profili Diski kullandıktan sonra oluşur.
  • Bazı .msi uygulamalarını yüklemenizi engelleyen sorunu giderir. Bu, bir aygıt AppData klasörünü bir ağ klasörüne yönlendiren bir Grup İlkesi tarafından yönetildiğinde oluşur.
  • Özel metin kaydırma işlevini kullanan uygulamaların belirli senaryolarda çalışmayı durdurmasına neden olabilecek sorunu giderir.
  • Microsoft Outlook kullanırken tanıtıcı sayısını artırabilecek sorunu giderir.
  • Yeni alt pencerelerin titremesine ve keskin görsel kontrast için yapılandırılmış sunucu aygıtlarında beyaz kareler olarak görünmesine neden olan sorunu giderir.
  • Geçerli sistemin dışında Unicode karakterleri olan uzun yol adreslerini yanlış hesaplayan sorunu giderir.
  • Arama kutusundan önceki terimleri silmenizi sağlamak için Dosya Gezgini'ni günceller.
  • Ham görüntülerin ve diğer dosya türlerinin dizinlerine göz attığınızda Dosya Gezgini'nin durmasına neden olan sorunu giderir.
  • Windows Uzaktan Yönetim (WinRM) hizmeti başlangıç türünün taşınmasını önleyen sorunu giderir.
  • Daha önceki bir toplu güncelleştirme yüklendikten sonra nesnelerin interneti (IoT) cihazlarının etkinleştirilmesini engelleyen sorunu giderir.
  • Zaman sınırları ve etkinlik bildirimi gibi aile güvenliği özelliklerinin ARM64 aygıtlarında çalışmasını engelleyen sorunu giderir.
  • Farklı bir kullanıcı makineyi etki alanı kimlik bilgileriyle kullandıktan sonra akıllı kart oturum açma kutusunda önceki kullanıcı adı ipucunu görüntülemeye devam eden sorunu giderir.
  • Windows 10, sürüm 1903 veya Windows 10, sürüm 1909'dan yükseltmenin başarısız olmasına neden olan sorunu giderir. Bu, bir sistem Azure Active Directory'ye katıldığında ve BitLocker bir PIN koruyucusu için yapılandırıldığında oluşur.
  •  Uzak Kimlik Koruması'nı etkinleştirdiğinizde lsass.exe dosyasının bir terminal sunucusunda çalışmamasına neden olan sorunu  giderir . Kural dışı durum kodu 0xc0000374'tür.
  • Sistemin Windows Hello yüz kamerasını tanımasını engelleyen sorunu giderir.
  • Microsoft Defender Gelişmiş Tehdit Koruması'nın (ATP) bazı durumlarda dosya dışlamaları uygulamalarını engelleyen ve uygulama uyumluluğu sorunlarına yol açan sorunu giderir.
  • Microsoft Defender ATP'de otomatik araştırmaların başarısız olmasına neden olan sorunu giderir.
  • Microsoft Defender ATP'nin kötü amaçlı kod yerleştirme etkinliklerini tanımlama yeteneğini geliştirir.
  • Konsol komutlarından çıktıdaki gün, ay ve yıl alanlarından önce garip karakterler görüntüleyen sorunu giderir.
  •  Etki alanı denetleyicilerine yükseltildiklerinde, "Ağ erişimi: SAM'a uzaktan arama yapmasına izin verilen istemcileri ilkeler " ilkesini kaldırmak için dcpromo.exe dosyasını güncelleştirir  . Bu, istemcilerin bu etki alanı denetleyicilerine Güvenlik Hesapları Yöneticisi (SAM) bağlantıları yapmalarını sağlar.
  • Credential Guard'ın Windows 10 aygıtlarının, makine sertifikasını kullandıklarında kimlik doğrulama isteklerinde başarısız olmasına neden olabilen sorunu giderir.
  • Basit Dizin Erişim Protokolü (LDAP) oturumlarını Olay Kimliği 2889'da güvenli olmayan oturumlar olarak bildiren sorunu giderir. Bu durum, LDAP oturumunun kimliği doğrulandığında ve Basit Kimlik Doğrulama ve Güvenlik Katmanı (SASL) yöntemiyle mühürlendiğinde oluşur.
  •  Ağ Dosya Sistemi (NFS) hizmetini çalıştıran sunucularda nfssvr.sys dosyasında 7E durma hatasına neden olabilecek sorunu  giderir .
  • Yerleşik modern uygulamaların zorunlu veya gezici kullanıcı profillerini kullanmak üzere yapılandırılmış aygıtlarda çalışmayı durdurmasına neden olan sorunu giderir. Hata 802b000a'dır (E_XAMLPARSEFAILED).
  • Dağıtılmış Dosya Sistemi (DFS) Çoğaltma hizmeti başlatıldığında, Sistem olay günlüğünde Dağıtılmış Bileşen Nesne Modeli (DCOM) hatasını günlüğe alan sorunu giderir.
  • Kablosuz geniş alan ağı (WWAN) LTE modemi kullanırken Windows 10 aygıtının İnternet'e erişmesini engelleyebilecek sorunu giderir. Ancak, bildirim alanındaki Ağ Bağlantısı Durum Göstergesi (NCSI) yine de internete bağlı olduğunuzu gösterebilir.
  • Bir kullanıcı bilgisayar oturumu sırasında yardım alırken Microsoft Uzaktan Yardım işleminin ( msra.exe ) çalışmasının durmasına neden olabilecek sorunu giderir . Hata 0xc0000005 veya 0xc0000409.
  • Sunucu İleti Bloğu'nun (SMB) özgün, önbelleğe alınan Sürekli Kullanılamayan orijinal tutamacını yanlış kullanmasına neden olan ve ağ hatası veya depolama yerine çalışma sonrasında geçersiz hale gelen sorunu giderir. Sonuç olarak, uygulamalar STATUS_UNEXPECTED_NETWORK_ERROR gibi hatalarla başarısız olur.

Windows 10, sürüm 1809, KB4559003 (İS Derlemesi 17763.1369)

  • Microsoft Edge IE modunda bir SharePoint sitesinden birden çok belge açtığınızda oluşan sorunu giderir.
  • Bağlantı noktalarını kullanarak göz attığınızda Microsoft Edge IE modunda oluşan sorunu giderir.
  • Büyüteç'in belirli senaryolarda Microsoft Excel'de çalışmasının durmasına neden olabilecek sorunu giderir. Sonuç olarak, Microsoft Excel de çalışmayı durdurabilir.
  • Özel metin kaydırma işlevini kullanan uygulamaların belirli senaryolarda çalışmayı durdurmasına neden olabilecek sorunu giderir.
  • Belli senaryolarda SharePoint'te belge açmanızı engelleyen sorunu giderir.
  • Dxgkrnl.sys dosyasında  0x50 PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA durma hatasına neden olabilecek güvenilirlik sorununu  giderir.
  • Microsoft Outlook kullanırken tanıtıcı sayısını artırabilecek sorunu giderir.
  • Microsoft Teams kullanarak uygulamayı paylaşırken uygulamanın titremesine veya yanıt vermemesine neden olan sorunu giderir.
  • Geçerli sistemin dışında Unicode karakterleri olan uzun yol adreslerini yanlış hesaplayan sorunu giderir.
  • Bu uygulamalar StartProjectingAsync API'sini kullandığında Windows 8.1 uygulamalarının ikincil bir ekrana yansıtmasını engelleyen sorunu giderir.
  • Tarihe göre filtre uyguladığınızda Olay Görüntüleyicisi'nin filtrelenmiş olayların tamamını kaydetmesini engelleyen sorunu giderir.
  • Farklı bir kullanıcı makineyi etki alanı kimlik bilgileriyle kullandıktan sonra akıllı kart oturum açma kutusunda önceki kullanıcı adı ipucunu görüntülemeye devam eden sorunu giderir.
  •  Uzak Kimlik Koruması'nı etkinleştirdiğinizde lsass.exe dosyasının bir terminal sunucusunda çalışmamasına neden olan sorunu  giderir . Kural dışı durum kodu 0xc0000374'tür.
  • Microsoft Defender Gelişmiş Tehdit Koruması'nın (ATP) bazı durumlarda dosya dışlamaları uygulamalarını engelleyen ve uygulama uyumluluğu sorunlarına yol açan sorunu giderir.
  • Microsoft Defender ATP'de otomatik araştırmaların başarısız olmasına neden olan sorunu giderir.
  • Microsoft Defender ATP'nin kötü amaçlı kod yerleştirme etkinliklerini tanımlama yeteneğini geliştirir.
  • Ağ denetleyicisi (NC) ana bilgisayar aracısının bir sanal makinenin (VM) taşındığını yanlış bildirmesine neden olan sorunu giderir.
  • Kablolu Otomatik Yapılandırma (dot3svc) hizmetinde kilitlenmeye neden olabilecek sorunu giderir.
  • Active Directory Federasyon Hizmetleri 2019 (AD FS 2019) istemcilerinde uygulamaların beklendiği gibi çalışmasını engelleyebilecek sorunu giderir. Bu, uygulamalar etkileşimli olmayan kimlik doğrulama istekleri sırasında iFrame kullandığında ve DENY olarak ayarlanmış X-Frame-Options aldığında oluşur.
  • Basit Dizin Erişim Protokolü (LDAP) oturumlarını Olay Kimliği 2889'da güvenli olmayan oturumlar olarak bildiren sorunu giderir. Bu durum, LDAP oturumunun kimliği doğrulandığında ve Basit Kimlik Doğrulama ve Güvenlik Katmanı (SASL) yöntemiyle mühürlendiğinde oluşur.
  • Kullanıcıların, telefonlarını Microsoft Authenticator uygulamasından bildirim olup olmadığını kontrol etmelerini bildiren aldıkları iletiyi güncelleştirir. Bu ileti yalnızca kimlik doğrulama AD FS Azure Çok Faktörlü Kimlik Doğrulama (MFA) bağdaştırıcısı kullanılarak yapıldığında görüntülenir.
  • Etki alanı denetleyicilerine yükseltildiklerinde üye sunuculardaki "Ağ erişimi: SAM'a uzaktan arama yapmasına izin verilen istemcileri kısıtla" ilkesini kaldırmak için dcpromo.exe dosyasını  güncelleştirir  . Bu, istemcilerin bu etki alanı denetleyicilerine Güvenlik Hesapları Yöneticisi (SAM) bağlantıları yapmalarını sağlar.
  • Credential Guard'ın Windows 10 aygıtlarının, makine sertifikasını kullandıklarında kimlik doğrulama isteklerinde başarısız olmasına neden olabilen sorunu giderir.
  •  Ağ Dosya Sistemi (NFS) hizmetini çalıştıran sunucularda nfssvr.sys dosyasında 7E durma hatasına neden olabilecek sorunu  giderir .
  • Uzak Masaüstü Ağ Geçidi Güvenli Yuva Katmanı (SSL) Köprüleme ayarlarını silip varsayılana sıfırlayan sorunu giderir.
  • Uzak Masaüstü Ağ Geçidi Yöneticisi'ndeki HTTPS bağlantı noktası numarasını veya Kullanıcı Datagram Protokolü (UDP) ayarlarını güncelleştirmenizi engelleyen sorunu giderir.
  • Tek başına bir Uzak Masaüstü Oturum Ana Bilgisayarı (RDSH) sunucusu kullanıcı başına birden çok oturuma izin verdiğinde oluşan sorunu giderir. Bir oturumun bağlantısını kestikten sonra, özgün oturuma yeniden bağlanmayı denerseniz, sunucu bunun yerine yeni bir oturum oluşturur.
  • Win32_RDCentralPublishedDeploymentSettings sorgulanırken Windows Yönetim Araçları (WMI) Sağlayıcısı Ana Bilgisayarı'nın  ( WmiPrvSE.exe )  kayıt defteri anahtar tanıtıcılarını sızdırmasına  neden olan sorunu giderir .
  • Dağıtılmış Dosya Sistemi (DFS) Çoğaltma hizmeti başlatıldığında, Sistem olay günlüğünde Dağıtılmış Bileşen Nesne Modeli (DCOM) hatasını günlüğe alan sorunu giderir.
  • Bir kullanıcı bilgisayar oturumu sırasında yardım alırken Microsoft Uzaktan Yardım işleminin ( msra.exe ) çalışmasının durmasına neden olabilecek sorunu giderir . Hata 0xc0000005 veya 0xc0000409.
  • Sunucu İleti Bloğu'nun (SMB) özgün, önbelleğe alınan Sürekli Kullanılamayan orijinal tutamacını yanlış kullanmasına neden olan ve ağ hatası veya depolama yerine çalışma sonrasında geçersiz hale gelen sorunu giderir. Sonuç olarak, uygulamalar STATUS_UNEXPECTED_NETWORK_ERROR gibi hatalarla başarısız olur.
  • SMB'de, 100 GB ağ arabirim kartları (NIC) kullanırken Windows Server 2019'un çalışmasının durmasına neden olan sorunu giderir. Bu yalnızca Depolama Alanları Doğrudan (S2D) ve SMB Daemon (SMBD) senaryoları için geçerlidir.

orjinal makale :

Please register to see this content.

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

@keyfoagam Birkaç yer de Windows Insider özelliği, Arkaplan Akıllı Aktarım yada buna benzer bir servis ve Win Update servislerinin açılması gerekiyor v.s gibi yazılar okumuştum. Ancak ben de olmadı. Çalıştır dan services.msc yapıp bu servisleri aktif ettikten sonra yeniden başlatıp tekrar deneyebilirsin... (Bende olmadı ancak bazıların da olmuş.)

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Microsoft sürüm kullanım sürerlerini araştırırken gördüm " Bazı güncelleştirmeler her bilgisayarı desteklemediğinden güncelleştirmeyi almayabilir" diyor. 2004 sürümü için yolda geliyor falan diyor updatede ama bizimde kesin almama ihtimalimiz olabilirmi acaba?

Diğer konuda, Benim kullandığım Enterprise 1909 sürümü normalde 2022 de bitiyor ama sağlık sorunları nedeniyle uzatılacaktır diyor ve son tarih olarakda 14 Ekim 2025 i göstermiş. bu doğrumudur?

Please register to see this content.

Link to comment
Share on other sites

Windows Terminal Önizleme 1.2 Yayımlandı

Spoiler

Windows Terminal'in arkasındaki ekip  , uygulamanın yeni bir önizleme sürümünü  . Yeni önizleme sürümü 1.2, Ağustos ayında Windows Terminalinde görünecek 1.2 sürümü için yeni özelliklere sahiptir. Yeni bir Odak modu özelliği, Her Zaman Üstte, yeni komutlar ve çok daha fazlası var.

 

 

Windows Terminal Sekmeleri ve Bölmeleri

Windows Terminali, komut satırı kullanıcıları için sekmeler, GPU hızlandırmalı DirectWrite / DirectX tabanlı metin oluşturma motoru, profiller ve daha fazlası dahil olmak üzere birçok yeni özelliğe sahip yeni bir terminal uygulamasıdır.

Windows Terminal tamamen açık kaynaklıdır. Yeni sekmeli konsol sayesinde,    ve   örneklerinin  tek bir uygulamada birlikte düzenlenmesine izin verir  .

Uygulama , Microsoft'un 'Akıcı Tasarım' olarak bilinen modern tasarım görünümünü yansıtan yeni  hatırlatan bir simge ile geliyor  .

Windows Terminal projesi 4 haftalık kilometre taşları olarak tasarlanmış ve sunulmuştur. Yeni özellikler önce Windows Terminal Önizleme'ye, ardından Önizleme'ye girdikten bir ay sonra, bu özellikler Windows Terminali'ne taşınacaktır.

Windows Terminal Preview 1.2 Sürümündeki Yenilikler

Odak modu

Sekmeleri ve başlık çubuğunu gizleyen odak modu adı verilen yeni bir özellik var. Bu mod yalnızca terminal içeriğini görüntüler. Odak modunu etkinleştirmek için toggleFocusMode , settings.json dosyanıza için bir anahtar ciltleme ekleyebilirsiniz  .

Bu komut varsayılan olarak bağlayıcı değildir.


{  "command": "toggleFocusMode", "keys": "shift+f11" }

Ağırlık Odak Modu

Daima üst modda

Netleme moduna ek olarak, Windows Terminal Önizleme'yi her zaman en üst pencere olacak şekilde etkinleştirebilirsiniz. Bu,  alwaysOnTop global ayarın yanı sıra toggleAlwaysOnTop komut kullanılarak bir anahtar bağlama ile yapılabilir  .

Bunlar varsayılan olarak bağlayıcı değildir.


// Global setting
"alwaysOnTop": true

// Key binding
{ "command": "toggleAlwaysOnTop", "keys": "alt+shift+tab" }

Yeni komutlar

Terminalinizle etkileşime girerken size daha fazla esneklik sağlamak için yeni tuş bağlama komutları eklendi.

Sekme rengini ayarla

Odaklanan sekmenizin rengini setTabColor komutla ayarlayabilirsiniz  . Bu komut, color hangi rengi istediğinizi tanımlamak için özelliği kullanır;  bu, onaltılık biçimde bir renk kabul eder, yani #rgb veya #rrggbb.

Bu komut varsayılan olarak bağlayıcı değildir.


{ "command": { "action": "setTabColor", "color": "#ffffff" }, "keys": "ctrl+a" }

Sekme renk seçicisini aç

Sekme rengi seçici menüsünü açmanıza izin veren yeni bir komut eklendi. Bu openTabColorPicker komutla yapılabilir  . Bir sekmeyi farenizle renklendirmek istiyorsanız, renk seçiciye erişmek için sekmeyi sağ tıklayabilirsiniz.

Bu komut varsayılan olarak bağlayıcı değildir.


{ "command": "openTabColorPicker", "keys": "ctrl+b" }

Yeniden adlandır sekmesi

Odaklanılan sekmeyi renameTab komutla yeniden adlandırabilirsiniz  (teşekkürler   !). Ayrıca yeniden adlandırmak için sekmeyi sağ tıklayabilir veya çift tıklayabilirsiniz.

Bu komut varsayılan olarak bağlayıcı değildir.


{ "command": "renameTab", "keys": "ctrl+c" }

Retro terminal efektlerini aç / kapat

Komutla metne tarama çizgileri ve ışıma ekleyen retro terminal efektlerini değiştirebilirsiniz  toggleRetroEffect . Bu  experimental.retroTerminalEffect profil ayarını etkinleştirir.

Bu komut varsayılan olarak bağlayıcı değildir.


{ "command": "toggleRetroEffect", "keys": "ctrl+d" }

Cascadia Code yazı tipi ağırlıkları

 artık font ağırlıklarına sahip. Bu yazı tipi ağırlıklarını  kullanarak Windows Terminal Önizleme'de  .  Bunun gerçekleşmesi için yazı tipi tasarımcımız  büyük bir çatışma çıktı  !


"fontWeight": "light"

Cascadia Yazı Tipi Ağırlığı

Komut paleti güncellemesi

Komut paleti neredeyse tamamlandı! Takım şu anda birkaç hata daha ütülüyor, ancak onunla oynamak istiyorsanız, commandPalette komutu tuş bağlarınıza ekleyebilir ve klavyenizi kullanarak çağırabilirsiniz. Herhangi bir hata bulursanız, lütfen bunları   !

Bu komut varsayılan olarak bağlayıcı değildir.


{ "command": "commandPalette", "keys": "ctrl+shift+p" }
Video oynatıcı
 
00:00
 
00:08

Ayarlar kullanıcı arayüzü tasarımı

Geliştiriciler, ayarlar kullanıcı arayüzü üzerinde aktif olarak çalışıyorlar ve bir tasarımı daralttılar. Tasarım aşağıda resmedilmiştir ve spesifikasyon  bulunabilir .

Wt Ayarları Tasarım Ui 1Wt Ayarları Tasarım Ui 2

 

Çeşitli

  • Artık kullanabilir nt spve  ftsırasıyla yeni sekmede, split bölmede, ve odak sekme için komut satırı bağımsız değişkenleri olarak.
  • Uygulama artık yüksek kontrast modu için uygun logolara sahip .
  • Artık çok sayıda metni ve metni birden çok satıra yapıştırmak için uyarılar var. Bu uyarıları devre dışı bırakma hakkında daha fazla bilgi .

Hata düzeltmeleri

  • Şimdi wt ile Çalıştır iletişim kutusundan Yönetici olarak çalıştırabilirsiniz  Ctrl+Shift+Enter.
  • WSL'de büyük miktarlarda metin yazdırmak% 20 daha hızlıdır.
  • Yukarı kaydırdığınızda veya bir seçiminiz olduğunda çıkış olduğunda terminal artık aşağıya kaydırılmaz.
  • Yalancı konsol artık daha yüksek aslına uygun uygulamalar tarafından yayılan renkleri ve stilleri iletecek ve böylece renk sunumunu büyük ölçüde geliştirecektir .

Not:  PowerShell'i kullanırken beklenmedik siyah çubuklar görüyorsanız , dokümanlar sitesindeki  ziyaret edin  .

Windows Terminal Önizlemesini İndirin

Microsoft ayrıca Windows Terminal'in bir önizleme kanalını başlatıyor. Windows Terminal'in geliştirilmesine dahil olmayı ve geliştirildikleri anda en son özellikleri kullanmayı seven biriyseniz, uygulama önizleme sürümünü   veya   indirebilirsiniz  . Windows Terminal Önizleme'nin Haziran 2020'den başlayarak aylık güncelleştirmeleri olacaktır.

Windows Terminal Stable'ı indirin

Windows Terminal'i   veya   indirebilirsiniz  .

Orjinal makale

Please register to see this content.

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Windows 10 sürüm 2004 artık daha fazla cihaz için kullanılabilir

orjinal makale

Spoiler

Mayıs 2020 Güncelleştirmesi ve '20H1' olarak da bilinen Windows 10 sürüm 2004'ün kullanıma sunulması bir sonraki aşamaya ulaştı. İşletim sistemi şu anda el ile güncelleştirmeleri denetleyen ve Windows 10 sürüm 1903 ve sürüm 1909 yüklü kullanıcılar tarafından kullanılabilir. Microsoft bu kullanıcıları 'arayanlar' olarak tanımlar. Bugünden itibaren Microsoft, 2004 sürümünü daha fazla sayıda aygıt için kullanılabilir hale getirdi.

 

 

Windows-10-install-update-banner.png

Güncellenmiş sürüm sayfası aşağıdakileri  .

Windows 10, sürüm 2004, Windows 10, 1903 ve 1909 sürümlerini çalıştıran ve Windows Update aracılığıyla el ile “Güncellemeleri denetle” seçeneğini arayan aygıtlara sahip kullanıcılar için kullanılabilir. Şimdi sunumumuzda yeni bir aşamaya başlıyoruz. Şimdiye kadar yaptığımız makine öğrenme tabanlı (ML tabanlı) eğitimini kullanarak, hizmet sonuna yaklaşan Windows 10, sürüm 2004'e otomatik olarak güncelleştirmek için seçilen aygıt sayısını artırıyoruz. Windows 10'un yeni sürümlerini akıllıca sunmak ve sorunsuz bir güncelleme deneyimi sunmak için makine öğrenimimizi tüm aşamalarda eğitmeye devam edeceğiz. Önerilen servis durumu Altı Aylık Kanal'dır.

Şu anda 2004'ü kurmak ve bir 'arayıcı' olmak istiyorsanız, yapmanız gerekenler. Aşağıdaki adımları uygulayın ve cihazınız Microsoft'un 'makine öğrenimi' hizmetleri tarafından engellenmiyorsa ve bilinen kritik sorunları veya uyumsuzlukları yoksa, bunu alacaksınız. Adımlarda ayrıca  olduğu varsayılmaktadır .

Windows 10 sürüm 2004'ü Windows Update aracılığıyla yükleme

  1.   uygulamasını açın  .
  2. Güncelleme ve Güvenlik> Windows Update'e gidin
  3.  Sağdaki  et'i seçin  .
  4. Kullanılabilir güncelleştirme listesinde Windows sürüm 2004'ü gördükten sonra, Şimdi  seçebilirsiniz .

Windows 10 Insider Preview Build 20175, 19041 ve 18363 Çevrimdışı ISO Dosyalarını İndirin

orjinal makale

Spoiler

Microsoft'un halka indirmek için  ücretsiz Insider Preview sürümlerini (önceden Teknik Önizleme olarak biliniyordu ) sağladığını biliyoruz . Bu test yapıları yeni özellikler, düzeltmeler ve iyileştirmeler getiriyor. Microsoft bunu, kullanıcıların yeni özellikleri test ederek ve Windows 10 işletim sistemini daha da geliştirmek için geri bildirim ve hata raporları sağlayarak şirkete yardımcı olabilmeleri için yapıyor.

Aşağıdaki bağlantıyı kullanarak Windows 10 Insider Preview sürümlerini indirip yükleyebilirsiniz:

Bu önizleme yapıları birincil işletim sistemi olarak yüklenip kullanılabilir, ancak test yapıları olduğu için hatalarla ve sorunlarla karşılaşabilirsiniz. Bu yeni güncelleme derlemeleri, aşağıdaki makalede belirtildiği gibi "Ayarlar -> Güncelleme ve kurtarma -> Windows Update" sayfası kullanılarak indirilip yüklenir:

Check_For_Updates_Windows_10.png

Ancak bu süreçte büyük bir sorun var. Güncelleştirme sürümleri çok büyüktür, çünkü bu sürümler Windows 10'un tüm kurulum ISO dosyaları kullanılarak yüklenir ve kullanıcıların yükseltme işlemini tamamlamak için saatlerce beklemeleri gerekir. Ayrıca, bir kullanıcı bu yeni Windows 10 güncelleştirilmiş sürümlerini birden fazla bilgisayara yüklemek isterse, yeni sürümü tüm bilgisayarlara ayrı ayrı indirmesi gerekir. Kullanıcıların yanı sıra İnternet bağlantı bant genişliği kaybına neden olur.

Birçok Windows 10 test kullanıcısı uzun süredir bu sorundan şikayet ediyordu ve şimdi Microsoft isteklerini dinledi. Microsoft, yeni yayımlanan Windows 10 Insider Preview 20175, 19041 ve 18363 sürümlerinin tam çevrimdışı çevrimdışı ISO dosyalarını herkese açık olarak yayımladı . Bu ISO dosyaları hem 32 bit (x86) hem de 64 bit (x64) sürümlerinde bulunur.

ISO dosyaları aşağıdaki dillerde mevcuttur : İngilizce (ABD), İngilizce (Birleşik Krallık), Çince (Basitleştirilmiş), Portekizce (Brezilya), Almanca, Fransızca, Fransızca (Kanada), Rusça, Japonca, İtalyanca, Hollandaca, İspanyolca, İspanyolca (Latin Amerika), Lehçe, Türkçe, İsveççe, Çekçe, Arapça, Korece, Çince (Geleneksel), Fince, Tayca ve Çince Tek Dil (Basitleştirilmiş).

En son Windows 10 Insider Preview derlemesinin ISO dosyalarını aşağıdaki bağlantıdan indirebilirsiniz:

ISO dosyasını indirdikten sonra,  kullanarak bir DVD'ye  veya Windows 10'u bilgisayarınıza yüklemek için  oluşturabilirsiniz . İstenirse, kurulum sırasında aşağıdaki ürün anahtarlarını kullanabilirsiniz:

8N67H-M3CY9-QT7C4-2TR7M-TXYCV
veya
6P99N-YF42M-TPGBG-9VMJP-YKHCF
veya
NKJFK-GPHP7-G8C3J-P6JXR-HQRJR

Veya orijinal Windows 7 veya Windows 8 / 8.1 işletim sisteminin geçerli bir ürün anahtarını girebilirsiniz. Aşağıdaki makalede belirtildiği gibi çalışacaktır:

Bilgisayarınızda zaten etkinleştirilmiş bir Windows 10 derlemesi kullanıyorsanız veya yakın zamanda orijinal ve etkinleştirilmiş Windows 7 veya Windows 8 / 8.1 OS'den bilgisayarınızdaki Windows 10'a yükseltme yaptıysanız, Windows 10 sırasında ürün anahtarını girmeyi atlayabilirsiniz. kurulum ve kurulumdan sonra, Windows 10 otomatik olarak kendini etkinleştirecektir.

Windows 10 temiz kurulumu ve aktivasyonu hakkında daha fazla bilgi için aşağıdaki bağlantıyı kontrol edin:

Ayrıca, aşağıdaki öğretici yardımıyla Windows 10 Insider Preview derlemesini sanal olarak yükleyebilir ve yeni özelliklerini doğrudan mevcut Windows sürümünüzden test edebilirsiniz:

Windows 10 için sistem gereksinimleri Windows 8 / 8.1 sistem gereksinimleri ile aynıdır. Bilgisayarınız Windows 8 / 8.1 çalıştırabiliyorsa, Windows 10'u da çalıştırabilir.

Ayrıca Kontrol:

Please register to see this content.

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

hasan835 1909 sürümü için destek sonunu araştırırken tabloda gösterilen 2022** tarihini görmekle birlikte daha ileriki aşamalarda  pandemiyi kastediyor sanırım; sağlık sorunundan dolayı 14 ekim 2025 e kadar uzatılacak diyor. hatta yukarıda hemen üstte ilgili direkt linkide verdim. oradan bakmak isterseniz bakabilirsiniz. eğer yanılmıyorsam ve böyle ise ben 1909 ilede 2025 e kadar gidebilirim. Allah izin verirse tabi.. 

 

EDİT: Sanırım bir şeyi ıskaladım.  bu 2025 e kadar olan bildiğimiz (Ama pandemiden dolayı falan ayrıcalık içeriyormu bilmem); Genişletilmiş destek sonu. Yani özellik değil  sadece güvenlik desteği ama olsun onada razıyım.

Edited by abdulhey_
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • Editor

Windows 10, Version 2004 (Temmuz 2020) [19041.388] ESD ler

İngilizce

M$ tarafından 7/23 [23 Temmuz] tarihinde serbest bırakıldı.

 

2004 Medya Oluşturma aracı artık bunları ve diğer 19041.388 ESD'leri indirebilirsiniz.

 

OS Build 19041.388

HELP: 

DOWNLOAD: 

 

Alıntı

      Windows 10, Version 2004 (Updated July 2020) [19041.388] ESDs from MS

19041.388 Consumer US English ESDs (posted 7/23 by MS)

() ()

19041.388 Business VOL US English ESDs
() (

Please register to see this content.
)

 

2004 Media Creation tool now downloads these & other 19041.388 ESDs

 

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Windows 10 Build 19042.421, Beta Kanalında yeni Başlat menüsüyle (20H2) çıktı

Kaynak: 

Orjinal makale

Spoiler
 

Microsoft, Beta Kanalı'ndaki Insider'lar için yeni bir Windows 10 derlemesi yayımladı. Windows 10 Build 19042.421,  Beta Kanalı'na (  Yavaş Çalma) getirmek için dikkat çekicidir . Alt + Sekme iletişim kutusundaki Kenar Sekmeleri ve daha önce Geliştirme Kanalı / Hızlı Çalma'da kullanılabilen diğer birçok değişiklik.

 

Build 19042.421'deki yenilikler

Start'ta temaya duyarlı karolar

Başlat menüsünü, uygulamalar listesindeki logoların arkasındaki düz renk arka plakaları kaldıran ve karolara düzgün, kısmen saydam bir arka plan uygulayan daha akıcı bir tasarımla canlandırıyoruz. Bu tasarım, uygulamalarınız için özellikle Office ve Microsoft Edge için Fluent Design simgeleri ve  başında yayınlamaya başladığımız Hesap Makinesi, Posta ve Takvim gibi yerleşik uygulamalar için yeniden tasarlanmış simgeler oluşturur  .

Başlat Menüsünde Windows 10 Yeni Klasör Simgeleri

Bu zarif Başlangıç tasarımı hem karanlık hem de açık temada harika görünüyor, ancak bir renk sıçraması arıyorsanız, önce Windows karanlık temasını açtığınızdan ve ardından “Başlat, Görev çubuğu ve altında hareket merkezi”  Ayarlar> Kişiselleştirme> Renk  zarif Başlat çerçeve ve fayans için vurgu rengini uygulamak için.

Uygulamalar ve siteler arasında ALT + SEKME

Çok görevli misiniz? Bu derlemeyle, Microsoft Edge'de açık sekmeleriniz yalnızca her tarayıcı penceresindeki etkin olan değil Alt + SEKME'de görünmeye başlar. Bu değişikliği yapıyoruz, böylece nerede olursanız olun, yaptığınız her şeye hızla geri dönebilirsiniz.

Video oynatıcı
 
00:00
 
00:16

Daha az sekme veya klasik Alt + SEKME deneyimini tercih ederseniz, Ayarlar> Sistem> Çoklu Görev altına sizin için bazı ayarlar ekledik  . Alt + Tab tuşlarını yalnızca son üç veya beş sekmenizi gösterecek şekilde yapılandırabilir veya bu özelliği tamamen kapatmayı seçebilirsiniz.

Bu özellik    (sürüm 83.0.475.0 veya üstü)  sürümü gerekir.

Microsoft Edge'de sabitlenmiş siteleri iyileştirme

Web'de gezinirken sizi daha verimli hale getirmek için üzerinde çalıştığımız yeni bir özelliğimiz daha var: sabitlenmiş siteleriniz için sekmelere hızlı erişim. Görev Çubuğunda sabitlenmiş bir siteyi tıklattığınızda, tıpkı birden çok açık pencereye sahip herhangi bir uygulama için beklediğiniz gibi, Microsoft Edge pencerelerinizdeki herhangi bir sitedeki tüm açık sekmeleri göstereceksiniz.

Video oynatıcı
 
00:00
 
00:16

Bu özellik için Microsoft Edge Insider Build 85.0.561.0 veya üstü (Canary veya Dev Channel) gerekir.

NOT: Bu erken bir önizleme olduğundan, Görev Çubuğunuzdaki mevcut siteler siz kaldırıp yeniden sabitleyene kadar bu yeni davranışla karşılaşmaz.

Yeni kullanıcılar için daha kişiselleştirilmiş bir Görev Çubuğu

Müşterilerin ilk günden itibaren bilgisayarlarından en iyi şekilde faydalanmalarına yardımcı olmak istiyoruz ve bu, size istediğiniz içeriği ve daha az dağınıklığı sunmak için daha temiz, daha kişiselleştirilmiş, kutudan çıkarılmış bir deneyim sunarak başlıyor. Bu, bize varsayılan Görev Çubuğu içeriğinin müşteri alımını test etmek ve bu düzenleri kullanıcı ve cihaz sinyaline göre uyarlamak için esnek, bulut tabanlı bir altyapı sağlar.

Bir kitlenin alımını değerlendirmek için ayrı ayrı varsayılan özelliklerin performansını, teşhis verilerini ve kullanıcı geri bildirimlerini izleyeceğiz. Bu bilgileri kullanarak, karmaşayı ve bloatware algılarını en aza indirmek için varsayılan düzenleri ayarlayacağız.

Bu deneyimin yeni hesap oluşturma veya ilk oturum açma senaryolarıyla sınırlı olduğunu lütfen unutmayın. Mevcut hesaplardaki Görev Çubuğu düzenini değiştirmek için Programlanabilir Görev Çubuğu'nu kullanmayacağız.

Kişiselleştirilmiş Görev Çubuğu

Bildirim deneyimini geliştirme

Windows 10'daki bildirim deneyimini iyileştirmek için bazı değişiklikler yapıyoruz.

İlk olarak, üstteki uygulama logosuna bakarak tostunuzun nereden geldiğini öğrenin. Bildiriminiz bitti mi? Hızlı bir şekilde kapatmak ve hayatınıza devam etmek için sağ üst köşedeki X'i seçin.

Windows 10 Bildirim Tost Güncellemesi 20h2

İkinci olarak, Odak Yardımı bildirimini ve özet tostu varsayılan olarak kapatıyoruz, bu yüzden kullanıcılara artık Odak Yardımı'nın bir bildirim yoluyla otomatik bir kural aracılığıyla açıldığını bildirmeyeceğiz. Bu, Ayarlar aracılığıyla önceki davranışa geri döndürülebilir.

Ayarları daha da iyi hale getirme

Denetim Masası'ndan Ayarlar'a yetenekleri getirmeye devam ediyoruz. Bu devam eden çabanın bir parçası olarak, Denetim Masası'nın Sistem sayfasında bulunan bilgileri Ayarlar> Sistem> Hakkında altındaki Ayarlar Hakkında sayfasına  taşıyoruz . Denetim Masası'ndaki Sistem sayfasını açacak olan bağlantılar sizi Ayarlar'da Hakkında'ya yönlendirecektir. Ayrıca cihaz bilgilerinizi kopyalanabilir hale getirme ve gösterilen güvenlik bilgilerini düzene koyma gibi yeni iyileştirmeler de getiriyoruz. Endişelenmeyin; Denetim Masası'ndaki Sistem sayfasında yaşayan daha gelişmiş kontroller arıyorsanız, ihtiyacınız varsa modern Hakkında sayfasından bunlara yine de ulaşabilirsiniz!

Ayarlar Sistem Kopya Özellikleri Hakkında

Ayarları Denetim Masası'na daha da yaklaştıracak daha fazla iyileştirme yapılacak. Bugün yalnızca Denetim Masası'nda bulunan ayarlara güveniyorsanız, lütfen geri bildirim gönderin ve bu ayarların ne olduğunu bize bildirin.

İkisi bir arada aygıtlar için tablet deneyimini geliştirme

Önceden, 2'si 1 arada bir cihazda klavyeyi çıkarırken, tablet moduna geçmek isteyip istemediğinizi soran bir bildirim tostu görünüyordu. Evet'i seçtiyseniz, tablet moduna geçersiniz. Hayır'ı seçerseniz   (veya yalnızca Windows 10'un önceki sürümlerinde masaüstünde)  yeni tablet duruş deneyimini verecektir  . Varsayılanı değiştirerek bu deneyimi daha da güncelliyoruz, böylece bu bildirim tostu artık görünmez ve bunun yerine sizi dokunmayla ilgili bazı iyileştirmelerle doğrudan yeni tablet deneyimine geçirir. Bu ayarı Ayarlar> Sistem> Tablet'e giderek değiştirebilirsiniz  . Bazı kullanıcılar bu değişikliği Surface cihazlarında görmüş olabilir.

Bazı kullanıcıların dokunmatik olmayan cihazlarda tablet modunda takılı kalmasıyla ilgili karışıklığı gidermek için, dokunmatik olmayan cihazlarda tablet modu hızlı işlemini kaldırıyoruz.

Ayrıca, kullanıcıların son modlarına ve klavyenin takılı olup olmamasına göre uygun moda önyükleme yapabilmeleri için yeni mantık eklenmiştir.

Modern Cihaz Yönetimi (MDM) geliştirmeleri

Yeni Yerel Kullanıcılar ve Gruplar modern aygıt yönetimi (MDM) ilkesi, yöneticinin, şirket içi Grup İlkesi (GP) ile yönetilen aygıtlar için kullanılabilir olan şeylere eşit olarak, yönetilen bir aygıttaki yerel bir grup üzerinde ayrıntılı değişiklikler yapmasına olanak tanır.

Değişiklikler, İyileştirmeler ve Düzeltmeler

  • Hata mesajlarının seçtiğiniz İngilizce olmayan dil yerine İngilizce ABD (en-US) dilinde görüntülenmesine neden olan bir sorunu düzelttik. Bu, en son toplu güncelleştirmeyi yüklemeden önce İngilizce olmayan bir dil paketi yüklediğinizde oluşur.
  • Windows 10, sürüm 2004'ten güncelleştirdiğinizde yeniden başlatma sırasında görüntülenen kızarmış ekmek bildirimini düzelttik.
  • İngilizce olmayan dizelerin kaybolmasına neden olan ve Başlat menüsünün döşemelerindeki metni etkileyebilecek bir sorunu düzelttik.
  • Microsoft Office'te paylaşım işlevlerini kullanmanızı engelleyen bir sorunu düzelttik. Bu, Koşullu Erişim etkinleştirildiğinde gerçekleşir.
  • Üçüncü taraf bir uygulama gizli sekmeleri Internet Seçenekleri'ne yüklediğinde oluşan bir sorunu düzelttik.
  • Microsoft Edge IE modunda bir SharePoint sitesinden birden çok belge açtığınızda oluşan bir sorunu düzelttik.
  • Bağlantı noktalarını kullanarak göz attığınızda Microsoft Edge IE modunda oluşan bir sorunu düzelttik.
  • Microsoft Word'den Internet Explorer'a karışık görüntü ve metin içeriği yapıştırmayla ilgili bir sorunu düzelttik.
  • Microsoft tarayıcılarının proxy sunucularını yanlış atlamasına neden olabilecek bir sorunu düzelttik.
  • Windows Anında Bildirim (WNS) hizmetinde, giden bağlantılar yapmak için bir sanal özel ağ (VPN) arabirimi seçmenizi engelleyen bir sorunu düzelttik. Sonuç olarak, zorlamalı tünelleme kullanıldığında WNS hizmeti ile bağlantınızı kaybedersiniz.
  • Büyüteç'in belirli senaryolarda Microsoft Excel'de çalışmasının durmasına neden olabilecek bir sorunu düzelttik. Sonuç olarak, Microsoft Excel de çalışmayı durdurabilir.
  • Bazı .msi uygulamalarını yüklemenizi engelleyen bir sorunu düzelttik. Bu, bir aygıt AppData klasörünü bir ağ klasörüne yönlendiren bir Grup İlkesi tarafından yönetildiğinde oluşur.
  • HDR Streaming için belirli HDR olmayan sistemleri yapılandırdığınızda 4K yüksek dinamik aralık (HDR) içeriğini beklenenden daha koyu gösterebilecek bir sorunu düzelttik.
  • Yeni alt pencerelerin titremesine ve keskin görsel kontrast için yapılandırılmış sunucu aygıtlarında beyaz kareler olarak görünmesine neden olan bir sorunu düzelttik.
  • Ayarlar sayfasının beklenmedik şekilde kapanmasına neden olan ve varsayılan uygulamaların düzgün bir şekilde ayarlanmasını engelleyen bir sorunu düzelttik.
  • Tüm açık Evrensel Windows Platformu (UWP) uygulamalarının beklenmedik bir şekilde kapanmasına neden olan bir sorunu düzelttik. Bu, yükleyicileri Dosya Gezgini'ni (explorer.exe) yeniden başlatmak için Yeniden Başlatma Yöneticisi'ni çağırdığında oluşur.
  • Bu uygulamalar StartProjectingAsync API'sini kullandığında Windows 8.1 uygulamalarının ikincil bir ekrana yansıtmasını engelleyen bir sorunu düzelttik.
  • Zaman sınırları ve etkinlik raporları gibi aile güvenliği özelliklerinin ARM64 cihazlarında çalışmasını engelleyen bir sorunu düzelttik.
  • Microsoft Outlook 64-bit yüklendiğinde Dosya Gezgini'nin .msg dosyalarını önizlemesiyle ilgili bir sorunu düzelttik.
  • Windows Uyku modundan devam ettiğinde ve belirli Bluetooth kulaklıkları açtığında KERNEL_SECURITY_CHECK_FAILURE (139) durma hatasına neden olan bir sorunu düzelttik.
  • Bazı ekran sürücüsü sıfırlama yardımcı programlarının aynı sürücüyü sisteme düzgün bir şekilde yeniden yüklemesini engelleyebilecek bir sorunu düzelttik.
  • WDF01000.sys dosyasında bir güvenilirlik sorunu düzelttik.
  • Bir uygulama CryptCATAdminCalcHashFromFileHandle () işlevini çağırdığında bellek sızıntılarına neden olan bir sorunu düzelttik. Sızan bellek, uygulama kapatıldığında geri kazanılır.
  • Microsoft Defender Gelişmiş Tehdit Koruması (ATP) Otomatik Olay Yanıtı (IR) için ASCII olmayan dosya yolları desteğini geliştirir.
  • Microsoft Defender ATP Otomatik IR nedeniyle bazı makinelerin belirli koşullarda otomatik olarak Uyku moduna geçmesini engelleyen bir sorunu düzelttik.
  • Bazı makinelerin Microsoft Defender ATP Tehdit ve Güvenlik Açığı Yönetimi'ni başarıyla çalıştırmasını engelleyen bir sorunu düzelttik.
  • Microsoft Defender ATP'nin bazı durumlarda dosya hariç tutmaları uygulamasını engelleyen ve uygulama uyumluluğu sorunlarına yol açan bir sorunu düzelttik.
  • Microsoft Defender ATP'de bazı makinelerin yüklü uygulamaları Tehdit ve Güvenlik Açığı Yönetimi'ne bildirmesini engelleyen bir sorunu düzelttik.
  • Microsoft Defender ATP'de otomatik araştırmaların başarısız olmasına neden olan bir sorunu düzelttik.
  • Microsoft Defender ATP'nin kötü amaçlı kod yerleştirme etkinliklerini tanımlama yeteneğini geliştirir.
  • Bazı uygulamaların ağ yazıcılarına yazdırılmasını engelleyen bir sorunu düzelttik.
  • Yeniden başlatmadan sonra yazıcının Aygıt Yöneticisi'nde gizli bir aygıt olmasına neden olabilecek bir sorunu düzelttik.
  • Genişletilmiş Görünüm seçeneğini etkinleştirdiğinizde Yazdırma Yönetimi konsolunun komut dosyası hatalarını göstermesine neden olabilecek bir sorunu düzelttik.
  • Belirli senaryolarda yazdırmanın başarısız olmasına neden olan bir sorunu düzelttik.
  • Kablosuz geniş alan ağı (WWAN) LTE modemi kullanırken Windows 10 cihazının İnternet'e erişmesini engelleyebilecek bir sorunu düzelttik. Ancak, bildirim alanındaki Ağ Bağlantısı Durum Göstergesi (NCSI) yine de internete bağlı olduğunuzu gösterebilir.
  • Windows 10 sürüm 2004'e yükselttikten sonra bazı hücresel modemlerde internet bağlantısını engelleyebilecek bir sorunu düzelttik.
  • Telefon uygulamalarının ilk dört basamağını kaybetmesine neden olan bir sorunu düzelttik.
  • Eşlik Depolama Alanlarında veri bütünlüğü sorunlarına neden olabilecek bellek içi eşlik bitmapleriyle ilgili bir sorunu düzelttik.
  • Denetim masasındaki Depolama Alanlarını Yönet'i kullanarak depolama havuzu oluşturulmasını engelleyen bir sorunu düzelttik.
  • Bir kullanıcı bilgisayar oturumu sırasında yardım alırken Microsoft Uzaktan Yardım işleminin (msra.exe) çalışmasının durmasına neden olabilecek bir sorunu düzelttik. Hata 0xc0000005 veya 0xc0000409.

Şimdi  olarak bilinen Yavaş halka,  değişiklikleri yansıtıyor . Bu branştan yapılan çalışmalar daha öngörülebilir ve kararlı, ancak yine de birincil işletim sisteminiz olarak hizmet etmesi amaçlanmamıştır.

Cihazınızı  halkasından güncelleme alacak şekilde yapılandırdıysanız ,   -> Güncelleme ve kurtarma'yı açın ve   sağdaki 

Please register to see this content.
 düğmesini tıklayın. Bu, en son Windows 10 Insider Önizlemesini yükleyecektir.

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

hasan835, 9 saat önce yazdı:

Windows 10 Güncelleştirilebilir: Aygıt yöneticisinde artık çevrimiçi sürücü araması yok;

  İçeriği Gizle

Windows 10 Mayıs Güncelleştirmesi ile Microsoft, şimdiye kadar resmi olarak belgelenmeyen sürücülerin güncelleştirilmesinde bir değişiklik uyguladı - en azından benzer bir şey fark etmedim. Artık aygıt yöneticisi aracılığıyla seçilen aygıt için yeni bir sürücü için çevrimiçi arama başlatma olanağı yoktur.

Yordamı bilen herkes bunu bilir: Bir aygıtın ayrıntı girişinde "Sürücüyü güncelle" yi tıklatırsanız, ilk seçim daha önce İnternet'te bir arama içeriyordu. Artık bitti, sadece yerel bellek daha yeni bir sürücü  (  aracılığıyla )

Bu, ilk seçeneği biraz anlamsız kılıyor, çünkü bunu yalnızca çevrimiçi aramalar için kullandım. Yeni bir sürücünün, depolama konumunu bilmeden kendi bilgisayarınızda bir yerde olması biraz imkansızdır. Çoğunlukla önceden indirdiniz ve ardından ilgili klasörü doğrudan seçmek için ikinci seçeneği kullandınız.

Ancak bu bir yana - bu değişikliğin “gizlice” yapılması dışında, oldukça haklı. Microsoft, son birkaç ay içinde donanım ortaklarının Windows Update aracılığıyla yeni sürücüler sağlamasına ve ilişkili işlemleri birkaç kez optimize etmesine olanak sağlamak için bazı çabalar göstermiştir. Bu nedenle, aygıt yöneticisi aracılığıyla yolu kaldırmak en nihayetinde sadece mantıklıdır.

kaynak

Please register to see this content.

 

Ben zaten hiç işe yaradığını görmedim :) 

Link to comment
Share on other sites

Emre028, 2 saat önce yazdı:

Windows 10 19041.423 sürümüne güncellendi.. Windows 10 Team sürümü ortaya çıktı..

Akıllı tahtalar, Surfaceler, okullar ve şirketler için tasarlanmış anladığım kadarıyla.. UUP'den indirirseniz eğer lisans koşullarıyla ilgili bir hata vermektedir. Bu sorunun çözümü ei.cfg ile aşılıyor. Bu iletiye onuda ekliyorum kullanmak isteyenler için.. iyi forumlar..

Please register to see this content.

Windows 10 team yükleyeyim dedim kuruluşta ürün anahtarı istiyor,ürün anahtarım yok deyince geçmiyor,hata veriyor.Saygılar,

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...