Jump to content

Lütfen Modifiye Sistem Terci̇hi̇ni̇zi̇ Home Si̇stem Den Yana Kullanın


NAMIKABI
 Share

Recommended Posts

MERHABA, 

Konuyu özellikle Windows 10 Bölümüne açtım. Paylaşımcılar görür ve değerlendirir diye.
Sohbet kısmına açarsam arada kaybolur-Yazık olur diye düşündüm.
Ama yönetici arkadaşlar isterlerse konuyu uygun gördükleri bir yer taşıyabilirler.

*******************************************************************************

Google'a "Windows 10 Home ve Windows 10 Home Single Language arasındaki fark nedir?" diye yazdığımızda;

Windows 10 Home: Ev kullanıcıları için geliştirilen temel işlerde hiçbir eksiği olmayan sürümdür.

Windows 10 Home Single Language: Home ile birebir aynıdır tek farkı Single Language kurulduğu dil dışındaki dillere otomatik olarak geçemez.

Gibi bir açıklama ile karşılaşırız. Evet Home ile Home SL arasında içerik olarak hiç bir fark yoktur. 

Tek fark Home'da çoklu dil kullanabilirsiniz, Home SL'de tek dil kullanabilirsiniz.

Buradan çıkan sonuç Home sürüm Home SL sürümden üstündür.

*********************************************************

Bu arada bende kendi deneyimlerimi paylaşayım.

1-) Eğer elinizde (BIOS'ta orijinal CD Keyi bulunan) Windows 8 Core, Windows 8.1 Core veya Windows 10 Home bilgisayarınız varsa ve sıfırdan bir Windows 10 Home kurarsanız BIOS'ta yüklü olan CD keyiniz ile sorunsuz olarak aktive edebilirsiniz.

Ama elinizde yukarıdaki şartları taşıyan bir bilgisayarınız varsa ve siz sıfırdan bir Windows 10 Home Single Language kurarsanız, sistemi kendi orijinal BIOS CD Keyiniz ile aktive edemezsiniz. Sadece Crack yöntemi ile aktive edebilirsiniz. Yani Kısaca yasal olarak Windows 10 Home SL kullanamazsınız. (Microsoft diyor ki kardeşim senin çoklu dil seçeneğin var ben tekli dil seçeneği olan sistemi sana kullandırtmam. İlla ki tek dil kullacaksan kendi yasal lisansın hem tekli dile hem çoklu dile müsait. Onu kullan. Yani Home kullan)

2-) Eğer elinizde (BIOS'ta orijinal CD Keyi bulunan) Windows 8 Core Single Language, Windows 8.1 Core Single Language veya Windows 10 Home Single Language yüklü bilgisayarınız varsa ve sıfırdan bir Windows 10 Home Single Language kurarsanız BIOS'ta yüklü olan CD keyiniz ile sorunsuz olarak aktive edebilirsiniz.

Ama elinizde yukarıda 2. madde deki şartları taşıyan bir bilgisayarınız varsa ve siz sıfırdan bir Windows 10 Home kurarsanız, sistemi kendi orijinal BIOS CD Keyiniz ile aktive edebilirsiniz. Yani; Windows 10 Home kurmuş olmanıza rağmen BIOS'unuzdaki Windows 8 Core SL, Windows 8.1 Core SL ve Windows 10 Home SL CD keyinizi kullanarak (Ürün Anahtarını Değiştir seçeneği ile etkinleştirme yapılması halinde) yasal olarak Windows 10 Home SL kullanabilirsiniz.

Özetin özeti;

Windows 10 Home ile Windows 10 Home SL ile birebir aynı özelliklere sahip olmasına rağmen Home SL sistem tek dil kullanabildiği Home sistem ise çoklu dil kullanabildiği için Home Lisansı daha üstündür.

Özetin, Özetinin Sonucu;

Sistem hazırlayacak arkadaşlar;

Windows 10 Home sistem hazırlarlarsa hem Home hem de Home SL lisansı olanlar yasal olarak lisanslı kullanabilir.

Oysa hazırlanan sistem Windows 10 Home SL ise Windows 10 Home lisansı olanlar yasal lisans ile kullanamaz.

SİSTEM HAZIRLAYACAK OLAN ARKADAŞLARA DİYORUM Kİ;

LÜTFEN SİSTEM HAZIRLAMA TERCİHİNİZİ WINDOWS 10 HOME SİSTEMDEN YANA KULLANIN. (TABİ SÖZÜM HOME SL HAZIRLAYACAKLARA) 

Edited by NAMIKABI
  • Like 8
Link to comment
Share on other sites

yani adında bile var single tek language dil tek dil. 

bunun dışında birebir aynı olmak durumunda. 

aksini iddia edenin zerrecik kadar bilgisi yok demektir.

amma velakin win10 sl çalışması daha yerinde genelde orjinal lisanlı laptop üzerinde freedos değilse win10 home sl ile geliyor.  home olan pc/laptopa denk gelmedim ben.

Edited by SENTENZA
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Sistem hazırlayan arkadaşlara haksızlık etmek istemem. Ancak benzer konular da takıldığım noktalardan birisidir. Çoğu forum da da dil ekleme sorunlarını okuduğum için pek anlam veremem. Tabikii herkesin aradığı şey farklıdır. Saygı duyarım. Normalde 2007-2008 yılından bu yana aralıksız pro kullanıcısıydım. Yeğenime hazırladığım Home sürümler de aklım home' a kaydı. Normalde geçen haftalar içerisinde hem home hem de pro hazırlama niyetindeydim. Ancak çok meşguldüm. Pro hazır oldu. Home' ye de birkaç güne başlamayı düşünüyorum. Birden fazla dil içereceği için istesem de istemesem de Home sürümü olacak. Sadece Türkçe ve İngilizce düşünüyorum. Bakalım kısmet olursa bir home çalışması gelebilir...

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Lütfen tartışmamızı daha seviyeli yapalım. Kimse kimseyi kıracak söz yazmasın.

Bu konuyu açmamdaki amaç; Hangi sürüm daha iyi , daha hafif gibi bir amaç değil di.

Gördüğüm kadarıyla, Windows 8 Core, Windows 8.1 Core ve Windows 10 Home sistemler, Windows 8 Core SL, Windows 8.1 Core SL ve Windows 10 Home SL den daha fazla.

NOT 1 : Windows 8 Core ve Windows 8.1 Core lisansınız var ise Windows 10 Home yükleyip orijinal lisanslı bir şekilde kullanabilirsiniz.

Aynı şekilde, Windows 8 Core SL ve Windows 8.1 Core SL lisansınız var ise Windows 10 Home SL kurup yasal lisansınız ile kullabilirsiniz.

NOT 2 : UEFI'li tablet, laptop, desktop her ne ise yasal  lisanslı Windows CD keyiniz BIOS'ta bulunur.  Bunu  öğrenmek için Showkey Plus veya benzeri bir CD key okuyucu program ile öğrenebilir ve sistemi  yükselttiğinizde (mesela windows 10 kurduğunuzda) kullanabilşirsiniz.

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Emre028, 11 dakika önce yazdı:

Saçma sapan kavgalarınıza son verirseniz eğer güzel olacak. Lise öğrencisi gibi o ona laf söylemiş o ona laf söylemiş. Hadi birisi söyledi diğeri neden söylüyor olgunluk gösterin. Birisi tek dil diğeri çoklu dil hepsi bu birbirinizin kalbini kırdığınız şey ise Windows çok saçma.. 

Usta, kavgayı çıkartan belli.

Ustalardan çok bilmeyenler ahkam kesiyor.

Söylesinler öğretsinler de öğrenelim.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Amacım tartışma çıkartmak, ters düşmek falan değil; bir şeyleri çok iyi bildiğimi de iddia ediyorum birileri de gelip bana çemkirmesin yukarıdaki gibi; sadece fikrimi söylüyorum nacizane.

Home SL gayet stabil ve yeterli bence; home sürümü bildiğim kadarıyla daha fazla boyut kaplıyor, yanlışsam düzeltin. Zaten bir sürü gereksiz XBox eklentileri Windows 10 uygulamaları var kaldır kaldır bitmiyor; bir de Filipince, Flemenkçe bilmemnece yükleyeceğim diye fantazi yapıp boyut şişirmek çok mantıklı gelmiyor. 

Tekrar altını çiziyorum, iyi bildiğimi iddia etmiyorum ve yanlışım varsa düzeltin ben de öğrenmiş olayım.

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Ben özür dilerim,  konuyu tam olarak anlatamadım.

Bu konuyu açma amacım, Home iyidir, Home hafiftir, Home stabildir, Home güzeldir vs. vs. değildi.

Anlatmak istediğim husus "Bilgisayarı UEFI'li olup BIOS'unda Home veya Home SL CD Keyi olan ve bu CD Keyi kullanarak yasal sistem kullanmak isteyenleri ve Modifiye işletim sistemi hazırlayan arkadaşları bilgilendirmekti."

*********************

NOT :  Bilgisayarı UEFI'li olmayan ve/veya UEFI'li olmasına rağmen BIOS'unda CD Keyi olmayan (FreeDOS) bilgisayarlar konu dışıdır.

*********************

Dedim ki, BIOS'unda Home SL CD Keyi bulunan bilgisayara eğer Win 10 Home kurarsanız bu cihazı "Ürün anahtarını değiştir" yolu ile yine Win 10 Home SL yasal lisansı ile kullanabilirsiniz.
Oysa BIOS'unuzda Home CD Keyiniz varsa ve bilgisayarınıza Win 10 Home SL kurarsanız bu cihazı hiç bir şekilde Win 10 Home yasal lisansınız ile kullanamazsınız.

*********************

Yani, Yapılacak olan Windows 10 Home paylaşımını;

Hem Win 10 Home hemde Win 10 Home SL kullanan UEFI'li bilgisayarlar yasal lisans ile kullanabilir.kullanabilir.

Ama Windows 10 Home SL paylaşımını sadece Windows 10 Home SL BIOS CD Keyi olan yasal olarak kullanabilir.

********************

Dolayısıyla sözüm, UEFI'li olmayan bilgisayarlar değil, Crackli sistem kullananlar değil, Hangi sistem daha hafif, daha iyi değil.

Sözüm, Kullanılacak sistemi mümkün oluğunca bilgisayarın kendi lisansı ile kullanmak.

*******************

Bunun için modifiye sistem hazırlayan arkadaşlara diyorum ki;

Win 10 Home SL hazırlayacağınıza Win 10 Home hazırlayın. Ki hem Win 10 Home Hemde Win 10 Home SL BIOS CD Keyi olanlar yasal lisanslarını kullanabilsinler.

Herkese selam ve sevgilerimle.
 

  • Like 6
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Keep, Şimdi yazdı:

Hocam son kullanıcı için hangi sürümü tavsiye edersiniz? pro mu home sl mi ? yada daha başka  versionlar mı? 

Pro vs gereksiz. Home Single Language tercih edin. Sadece TR dili var başka da dil yok. Hafif ve stabil. Pro kadar gereksiz hizmet falan da içermiyor ayrıca.

Link to comment
Share on other sites

ByKayseriLi, 10 dakika önce yazdı:

Pro vs gereksiz. Home Single Language tercih edin. Sadece TR dili var başka da dil yok. Hafif ve stabil. Pro kadar gereksiz hizmet falan da içermiyor ayrıca.

sitede modifiye yapılmış, güncel oyunlarda sorun çıkarmayacak bir win10 tavsiye edebilirmisiniz?

Link to comment
Share on other sites

Keep, Şimdi yazdı:

sitede modifiye yapılmış, güncel oyunlarda sorun çıkarmayacak bir win10 tavsiye edebilirmisiniz?

Hiç birini kurup denemediğim için maalesef öneri de bulunamayacağım. Kendim bir çalışma yapıyorum isterseniz takip edin ince ayarları ile güzel bir sistem olacak. 1607 Home sürümünü kullanıyorum bu arada. 

Link to comment
Share on other sites

ByKayseriLi, 9 dakika önce yazdı:

Hiç birini kurup denemediğim için maalesef öneri de bulunamayacağım. Kendim bir çalışma yapıyorum isterseniz takip edin ince ayarları ile güzel bir sistem olacak. 1607 Home sürümünü kullanıyorum bu arada. 

Valla hocam formatlamam gerek pc yi, hatta siteden 2 tane iso indirip denedim. biri sade v3, o kadar kötü yorumlar var ki sistem on numara çalışmasına rağmen ürktüm , forjest 'e ait  bir modifiyeyi kurdum  o da pro versionmuş, kontrol etmedim :D Yeni arayış içerisindeyim. 

Edited by Keep
Link to comment
Share on other sites

Keep, 8 dakika önce yazdı:

Valla hocam formatlamam gerek pc yi, hatta siteden 2 tane iso indirip denedim. biri sade v3, o kadar kötü yorumlar var ki sistem on numara çalışmasına rağmen ürktüm , forjest 'e ait  bir modifiyeyi kurdum onda da başlat tuşunda sıkıntı çıktı(açılmıyor menü , ingilizce yükleniyor v.s) Yeni arayış içerisindeyim. 

Anladım hocam valla pedro'nun var onu dene istersen güzel sistemler editliyor.

 

Windows 10 Pro X64 19042.685 Tr-en(us) - Windows 10 - TNC-TR

Edited by ByKayseriLi
Link to comment
Share on other sites

Keep, Şimdi yazdı:

keşke çalışması home üzerine olsaydı :)

Anladım yine dolanın forumda belki istediğiniz şekilde bir sistem bulabilirsiniz. Ben şuan Home sürüm üzerinde çalışıyorum zaten. Sistemi komple bitirince paylaşacağım belki ilk siz denersiniz test etmek için. Pro sürümleri bende sevmiyorum aslında. Home yada Home Single Language candır zaten. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Home ve SL sürümleri güzel hafif sürümler. Ancak ileri seviye modifiye hazırlarken kısıtlanıyor. Çünkü Grup İlkesi kilitli. Bu yüzden ileri seviye mod yapan kişiler Pro ve üzeri tercih eder. Bu kilit açılır mı açılır tabii.

Sistem modlama ne üzerinde hazırlanacağına bağlı bir olay. Görsellik ve pro ekleme gibi Home sürüm. Performans ve ileri seviye mod gibi Pro sürüm tercih edilir deneyimlerime göre.

Edited by MrRush
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...