kocamanadam Posted March 20 Share Posted March 20 Merhaba hayırlı akşamlar,Lenovo laptopumda bir tek ssd var ve değiştirmek istedim,eskisini çıkardım,yenisini taktım ve format atmak istediğimde ssd yi görmediğini gördüm ve yeni ssd yi tanıtmam gerektiğini yazdı.Yeni ssd yi nasıl tanıtacağım yardım edermisiniz?Saygılarımla, 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
akillialtay1995 Posted March 20 Share Posted March 20 Yeni SSD'yi nasıl taktın? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bozart Posted March 20 Share Posted March 20 Üstad yeni sıfır SSD ler takmadan önce onu farklı Bir PC de uefi veya MBR olarak biçimlendirme yapınız. Yoksa görmüyor Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kocamanadam Posted March 20 Author Share Posted March 20 akillialtay1995, 15 dakika önce yazdı: Yeni SSD'yi nasıl taktın? Diğerini çıkarttım,aynı yere aynı biçimde taktım. bozart, 13 dakika önce yazdı: Üstad yeni sıfır SSD ler takmadan önce onu farklı Bir PC de uefi veya MBR olarak biçimlendirme yapınız. Yoksa görmüyor Başka bir pc de nasıl biçimlendirme yapacağım,eleimdeki ssd yi bir yere mi takacağım.Bu konuda çok cahilim,analatırmısınız eğer vaktinizi almıyorsam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
naturel Posted March 20 Share Posted March 20 kocamanadam, 45 dakika önce yazdı: Merhaba hayırlı akşamlar,Lenovo laptopumda bir tek ssd var ve değiştirmek istedim,eskisini çıkardım,yenisini taktım ve format atmak istediğimde ssd yi görmediğini gördüm ve yeni ssd yi tanıtmam gerektiğini yazdı.Yeni ssd yi nasıl tanıtacağım yardım edermisiniz?Saygılarımla, Herhangi bir windows pe ile başlatıp disk yönetiminde görüp görmediğini teyit edebilirmisiniz? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kocamanadam Posted March 20 Author Share Posted March 20 naturel, 19 dakika önce yazdı: Herhangi bir windows pe ile başlatıp disk yönetiminde görüp görmediğini teyit edebilirmisiniz? Windows pe nedir kendi pc me takıpmı yoksa başka pc ye nasıl takıp görüp görmediğini anlayacağım.Bu konuda hiç bir bilgim yok. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bozart Posted March 20 Share Posted March 20 (edited) kocamanadam, 52 dakika önce yazdı: Başka bir pc de nasıl biçimlendirme yapacağım,eleimdeki ssd yi bir yere mi takacağım.Bu konuda çok cahilim,analatırmısınız eğer vaktinizi almıyorsam. 2 farklı yöntem ile olur. Birincisi WinPE yöntemi Windows u açın bilgisayarim üzerine sağ tıklayıp yönet seçeneğini seçip DİSK yönetiminden biçimlendirme yapın İkincisi yakınlarındanizda PC si olan varsa ona takıp sata kablosu ile disk yönetiminden biçimlendirme yapın. ikisi de mantıksal olarak aynı yöntem sayılır . WinPE demek, USB den çalışan Windowsdur bununla ilgili forum da köylü üstadın çalışması var Edited March 20 by bozart Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kocamanadam Posted March 20 Author Share Posted March 20 bozart, 18 dakika önce yazdı: 2 farklı yöntem ile olur. Birincisi WinPE yöntemi Windows u açın bilgisayarim üzerine sağ tıklayıp yönet seçeneğini seçip DİSK yönetiminden biçimlendirme yapın İkincisi yakınlarındanizda PC si olan varsa ona takıp sata kablosu ile disk yönetiminden biçimlendirme yapın. ikisi de mantıksal olarak aynı yöntem sayılır . WinPE demek, USB den çalışan Windowsdur bununla ilgili forum da köylü üstadın çalışması var Please register to see this content. Dostum ssd yi başka bir bilgisayara nasıl takacağım? Bunu bilmiyorum,biraz açarmısın. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
devimon Posted March 20 Share Posted March 20 kocamanadam, 22 dakika önce yazdı: Dostum ssd yi başka bir bilgisayara nasıl takacağım? Bunu bilmiyorum,biraz açarmısın. Başka bilgisayara sdd yi şöyle takıcaksınız .. bir tarafında bilgisayara takmak için usb giriş kablosu olan diğer ucun dada sdd takmak için söketi usb girişli bir aparat vardır sdd yi o aparata taktıktan sonra diğer ucunu da çalışan bir bilgisayara takıcaksınız daha sonra masa üstünde bilgisayarım simgesi üzenine sağ tuş yaparak yönet seçeneğine tıklayarak açılan pencerede disk yönetiminden taktığınız sdd yi görüyorsanız orada biçimlendirme yapabilirsiniz.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kocamanadam Posted March 20 Author Share Posted March 20 bensuslu11, Bir saat önce yazdı: Please register to see this content. bunu indir ve format atar gibi başlat hacım Hocam bunu indirip usb ye mi yükleyeceğim ve sonra bilgisyara yeni ssd yimi takacağım. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kocamanadam Posted March 21 Author Share Posted March 21 Bilgisayar kesinlikle diski görmüyor.Yani yardımlarınız için teşekkürler ama yapamadım.Saygılar.Herhalde bir bilgisayarcıya götürmem gerekecek. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
keyfoagam Posted March 21 Share Posted March 21 Format ekranında iken Shift + F10 tuşlayıp açılan cmd ekranında diskpart list disk yapıp resim atabilirmisin Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MrRush Posted March 21 Share Posted March 21 İlk önce Bios üzerinden disk görünüyormu kontrol edilmeli. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
34ero Posted March 21 Share Posted March 21 (edited) usb ye ventoy yükleyip winpe iso yu başlatmak gerekli tabi bu olay için bile biraz ön bilgi ister bu aşamaya gelemezsen bu konuda yardımcı olabilecek biri bu işi halledebilir hazır iso yu kullanabilirsin 460 mb. Please register to see this content. Edited March 21 by 34ero Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AdemYakups Posted March 21 Share Posted March 21 bensuslunun dediği yöntem ile usbye yazdığım windows üzerinden çeşitli disk bölümleme ile de yapabilirsin acronis disk vs gibi. Yada kurulum ekranına gelince muhtemelen bomboş görünüyordur Diskpart komutu ile Clean yapman lazım. Bunu yaptıktan sonra tekrar yeniden başlat görür. Sanırım şöyleydi. Diskpart / List disk / Select Disk 0 (Görünüyorsa) / Clean biraz bekle işlemem tamam derse yeniden başlat. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
yolcuarslan Posted March 21 Share Posted March 21 Bende benzer bir sorunu diskpart ile çözmüştüm zamanında win8de iken Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
forjest Posted March 21 Share Posted March 21 (edited) Lenovo laptopun bios'una girip VMD özelliğini kapatın diskler görünecektir. Aynı durumu bende yaşamıştım VMD'i kapatınca disk görünür oldu. Sizde de aynı durum olabilir bakın deneyin bir. Spoiler Edited March 21 by forjest 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kocamanadam Posted March 21 Author Share Posted March 21 Arkadaşlar sorun kötü bir şekilde çözüldü şöyleki,aldığım kingspec marka ssd bozuk çıktı,bilgisayarcıda kingston marka 250 gb ssd taktırdım,sistem yükleme falan hepsi 1.800.-TL ye maloldu.Dersimi aldım hergün 2-3 adet format atıyordum,böylece ssd %0 a düştü (3 sene içinde)Bana yardımcı olmaya çalışan tüm arkadaşlara içten teşekkür ederim,hayırlı ramazanlar,saygılar, 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
forjest Posted March 21 Share Posted March 21 kocamanadam, 7 dakika önce yazdı: Arkadaşlar sorun kötü bir şekilde çözüldü şöyleki,aldığım kingspec marka ssd bozuk çıktı,bilgisayarcıda kingston marka 250 gb ssd taktırdım,sistem yükleme falan hepsi 1.800.-TL ye maloldu.Dersimi aldım hergün 2-3 adet format atıyordum,böylece ssd %0 a düştü (3 sene içinde)Bana yardımcı olmaya çalışan tüm arkadaşlara içten teşekkür ederim,hayırlı ramazanlar,saygılar, Halletmene sevindim. SSD diskler zaman içerisinde ölüyor eski diskler gibi değiller. Ben 250GB SSD diski 850 liraya aldım taktım. Sizinki biraz pahalı olmuş. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
amd_turkey Posted March 21 Share Posted March 21 kocamanadam, 5 saat önce yazdı: Arkadaşlar sorun kötü bir şekilde çözüldü şöyleki,aldığım kingspec marka ssd bozuk çıktı,bilgisayarcıda kingston marka 250 gb ssd taktırdım,sistem yükleme falan hepsi 1.800.-TL ye maloldu.Dersimi aldım hergün 2-3 adet format atıyordum,böylece ssd %0 a düştü (3 sene içinde)Bana yardımcı olmaya çalışan tüm arkadaşlara içten teşekkür ederim,hayırlı ramazanlar,saygılar, Abi sana diyorduk, sık format atma ssd nin ömründen yersin diye.. Hayırlısı olsun. 1800tl toplam ücret fazla olmuş 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kocamanadam Posted March 21 Author Share Posted March 21 amd_turkey, 43 dakika önce yazdı: Abi sana diyorduk, sık format atma ssd nin ömründen yersin diye.. Hayırlısı olsun. 1800tl toplam ücret fazla olmuş Haklısın,artık akıllandım.Allah sağlık versin.Saygılar, 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bozart Posted March 22 Share Posted March 22 kocamanadam, 9 saat önce yazdı: Haklısın,artık akıllandım.Allah sağlık versin.Saygılar, Format atma hastalığı bitmez. Yine zamanla sizi dürt der.. öyle bir durum olursa tavsiyemiz Sanal PC de (VMware veya Virtualbox programı ile) format atmak çok daha az risk taşıyor. Deneme yanılma yaparsanız 😄 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ka_os Posted March 22 Share Posted March 22 (edited) _ Edited April 11 by ka_os 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
relati7ity Posted March 22 Share Posted March 22 amd_turkey, 21.03.2024 - 18:38 yazdı: Abi sana diyorduk, sık format atma ssd nin ömründen yersin diye.. Hayırlısı olsun. 1800tl toplam ücret fazla olmuş Benim ssd sağlam çıktı, günde 4 defa felan format atıyorum. Aya ya da yıla vursan sayısı belli değil yani. Ssd sağlığıma gelince hala %87,,, bununda sebebi var. disk birleştirme yaptım zamanında bir baktım %87 ye düşmüş o günden beri yapmıyorum ama hala %87 de sağlık. Öyle format atınca sağlıktan yiyosun diyenlere pek aldırış etmiyorum. Alt tarafı ssd ' bozulursa yenisini alırım diyorum ama hala %87 yani düşünün gerisi siz. Editleme işlemi yapıyorum diye sürekli format atıyorum. Sanal pcden editleme işine giremedim henüz. Pc yetersiz kalıyor o konuda. Ben de biliyorum sayılmaz... Demem o ki:) Hadi bakalım hakkımızda hayırlısı olsun. kocamanadam, 21.03.2024 - 19:22 yazdı: Haklısın,artık akıllandım.Allah sağlık versin.Saygılar, Saygıdeğer abilerim Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
forjest Posted March 26 Share Posted March 26 relati7ity, 22.03.2024 - 20:04 yazdı: Benim ssd sağlam çıktı, günde 4 defa felan format atıyorum. Aya ya da yıla vursan sayısı belli değil yani. Ssd sağlığıma gelince hala %87,,, bununda sebebi var. disk birleştirme yaptım zamanında bir baktım %87 ye düşmüş o günden beri yapmıyorum ama hala %87 de sağlık. Öyle format atınca sağlıktan yiyosun diyenlere pek aldırış etmiyorum. Alt tarafı ssd ' bozulursa yenisini alırım diyorum ama hala %87 yani düşünün gerisi siz. Editleme işlemi yapıyorum diye sürekli format atıyorum. Sanal pcden editleme işine giremedim henüz. Pc yetersiz kalıyor o konuda. Ben de biliyorum sayılmaz... Demem o ki:) Hadi bakalım hakkımızda hayırlısı olsun. Saygıdeğer abilerim VMWare workstation sanallaştırma programını kullanabilirsin işletim sistemleri düzenlemelerinde. Yoksa gerçek makineye sürekli format atmak vs. iyi değil. Taşınabilir diskin varsa da eğer, onun üzerinden dosyaları kulllanabilirsinde. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts