Jump to content

Pc Tamircilerinin "updateleri Açmayın" Uyarısı


lavkayoll
 Share

Recommended Posts

Format olayı çok farklıdır. Evet format atarsın windows yüklersin bu kısımda bişey yok. Fakat programlar ve sürücüler devreye girince işin rengi değişir. Şimdi kimse çıkıpta 50 tl cok demesin müşterinin eski bilgilerini yedekle outlook vs vs. bunlar 10-100 gb  veya fazlası olabilir. Herneyse sonuçta herkez format atar ama nasıl orasını kimse bilemez. Güncelleştirmelere gelirsek ben bugüne kadar güncelleştirmelerin bi avantajını görmedim aksine makineyi şişirdi yavaşlattı. Orjinal lisansım olsada bir kaçı haric asla yapmıyacağım iştir. 

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 63
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

arkadaşlar  belki kızacaksınız lakin ben format (xp-win 7) + driver+ gerekli full programlar + programlarla ince ayarlar+disk birleştirme+full virüs sistemi+görsellik

 

toplam fiyat : 20 tl laptop farketmez 

 

ne yapim  acıyorum mılletin parasına :) bu yuzden tercih edilen sistem kurucuyum buralarda :)

Edited by betenabeki
Link to comment
Share on other sites

Madem herkez  yazdı bizimde çorbada tuzumuz olsun die bundan 5 yıl evvelki bir bilgisayar tamir olayını size anlatayım,Bizim yakınlarımızdaki teknik serviscinin birine bilgisayarım için Ram bakmaya gitmiştim,o arada başka bir müşterisi içerde ve onunla konusuyord, bende tabi kulak misafiri oldum haliyle,meğerse müşterinin masa üstü bigisayarının power tuşu pert olmuş o yüzden servisciye getirmiş,bu bilgisayarcının yan dükkanıda bisiklet tamircisi oldundan,servisçi bisikletçiye gitmiş ordan bisikletin korna siwişini alıp power tuşu yapmış, böle bir olayada şahit oldum yani :D

Link to comment
Share on other sites

  • 2 hafta sonra ...

ilk bilgisayarımı yani bunu 2006 da aldım. o zamandan beri bir kez bile tamirciye falan götürmedim format için. hep kendim attım format. hatta bir ara tutku halini almıştı bende format atmak. galiba en uzun süreli formatım bu sonucusu oldu. tam 1.5 yıl olmuş. hatta 3-4 yıl önce patronun bilgisayara bir kasıntı tamirci format atmıştı. onun attığı format 2 ay gitti. patrona birde ben atayımda gör dedim. tertemiz format attım ve bir daha hiç arıza çıkarmadı.  sanırım bazı kişiler yatkın oluyor bu işlere bazılarıda yatkın olmuyor.

 

key crack işine gelince zaten çoğu kişi crack kullanıyor hepimiz suç ortağıyız eğer suçsa. ben genelde vlk kullanırım bu suç değil diye biliyorum. ayrıca bu son formatımı bilgisayarımla gelen orjinal win xp home edition sp2  dvd si ile attım. ama home edition, professional dan yavaş. xp 9 ay sonra zaten bitiyor. bilgisayarım da sanırım ömrünü doldurdu. ufak tefek işlemlerde bile anakart ısısı 60 derecelerde geziyor. biraz yüklendimmi 100 dereceye doğru gidiyor sıcaklık. bir kaç gün önce ilk defa 100 dereceyi bulup pc min kapandığına ve işlemcinin kilitlendiğine tanık oldum. tüm bunlar beni 5-6 yıl daha götürecek yeni bir pc ve yeni formatlar demek..

Link to comment
Share on other sites

  • 1 yıl yıl...

Çoğu Kişi Anlatmış bende anlatayım ;

 

Arkadaşımın Bilgisayarına ''Bilgisayarım Yavaş'' diye format atmıştım.Onun ki Windows 7 Starter x86'ydı Haliyle Yavaş Olacaktı.Kendi Windows 7 Ürün Kurtarma DVD'imden Formatı Atamadım ki zaten olmazdı Çünkü OEM Sürümdü.Neyse Arkadaşım Kendisinin Aldığı PRO 2000 Ürün Kurtarma DVD'sini getirmişti Bende Formatı Atıp Gerekli Programları Kurmuştum.

 

ARADAN 1 AY GEÇTİ

 

Arkadaşım Beni Aradı Ve Evine Geldim Bana Sorunu Anlattı:Sağ Alt Kısımda ''Bu Windows Kopyası Orjinal Değil'' Uyarısının Geldiğini Söyledi.Bende Programla Uğraşmıyım Dedim ve ''Sistem Geri Yükle''den Sistemi Geri Almıştım (Programsız Böyle Bir Çözüm Biliyordum).Tekrardan Aynı Uyarıyı Verdi!

Ve Arkadaşım Kendi Arkadaşını Aradı.Ve Konuşmam İçin Telefonu Bana Verdi

 

Konuşmamız Şöyle Geçmişti:

 

- ''Bu Windows Kopyası Orjinal Değil'' Uyarısı Geliyor.Ne Yapmalıyız.

 

- Eyer Bir Sorun Yoksa Kullanmaya Devam Edin. Dedi.

 

Ben İtiraz Ettim Ama O Devam Etti.İtirazı Ben Kazandım ve Arkadaşımın Arkadaşı Crack Dosyası Attı.

Sonra Onu Masaüstü Bilgisayarda (Ürün Etkin!) Denedik.Ve Ürün Etkin Olduğundan Sistem Çöktü.

Sonra Arkadaşım ''Olmayacak'' Diyerek 2 Bilgisayarı da Servise Götürdü Sonrada Sorun Çözüldü...

 

                                                                                                   SONUÇ:...

 

Ülkemizdeki Çoğu Kişi Bilgisayar Hakkında Çok Şey Bilinmiyor veya Uygulanmıyor.''Bu Bize Yeter'' Diyerek Pek Bilgisayarlar Yükseltilmiyor... Ve Böylece Bazı Sorunlar Oluşabiliyor.Ve Bence Windows XP'nin Desteği Bitse Bile Çok Kullanılması Bundan Kaynaklanıyor.

 

Benim Kullandığım İşletim Sistemi Windows 8.1 Ve Ben Buna Alıştım.Hatta Windows 7'de Başlat Menüsü Kullanınca Sorun Olabiliyor Bende...

 

Bu Konuda Yazan Çoğu Kişi Haklı Bilgisayarlarda Çoğu Kişi Cahil... 

Link to comment
Share on other sites

O teknik serviste bilgisayardan bir habermiş.Sürekli öğrenme ve sürekli araştırma yapılması gereken bir meslek dalı bu bence. Her gün değişen kendini yenileyen bir teknoloji var karşımızda. Hemde hiç sonu gelmeyecek gibi :)

Sonunu düşünnen kahraman olamaz misali teknoloji gün geçtikçe ilerliyor bnm kendi fikrimce ben bilgisayarın herşeyinden anlarım herşeyi bilirim diyemez kimse bence bi gün başıma bir olay geldi cok samimi bi kız arkdasımın pc si bozulmuş ve benı aradı dedi böyle böyle pc acılıyo 2 3 dakka sonra reset atıyor bende o arada eskişehirdeydim bi sistem kurmaya gitmiştim dedim yarın gelcem babası bilindik bi lastik fabrikasında çalışıyor kasayı almış götürmüş fabrikanın bilgisayar mühendisine mühendis diyorki bilgisayarın 250 TL Masrafı var kız arkdasım benı aradı dedi böyle böyle dedim yaptırma gelince bakcam nese geldim baktım pc nin BİOS Pili Bitmiş 5 TL ye halletim.

 

 

HERKEZİN BİLDİGİ GİBİ ATALARIMIZ BİŞE DEMİŞ 

 

KİMİLERİ OKUR ÖĞRENİR KİMİLERİ YAŞAR ÖĞRENİR...!!!

 

=)

Link to comment
Share on other sites

Teknik servis işi çakallıklarla dolu bir iş. Kendim teknik servis olduğum için her türlü işin çakallığını öğrendim.

Hiç bilmeyen birine 50 tl desenizde 100 tl desenizde verir. Fakat şurası var. Gerçekten bu iş bu kadar pahalı olabilir mi?

Ben çalıştığım yerde masaüstüne 20 tl laptopa 30 tl alıyorum. Programlar+sürücüler herşey dahil. İşletim sistemimide bilgisayara ve müşterimin isteğine göre yüklüyorum.

Genelde kendi düzenlediğim işletim sistemlerini kuruyorum. Eğer ki orjinal recovery si varsa mesela laptopun onu yüklüyorum.

Güncelleştirmeleri çok dert etmiyorum açık tutarım. Eğer ki yakalanırsa ve müşteri getirirse bedelsiz olarak halledebiliyorum.

Donanımsal sorunlarda ise sorun neyse parça fiyatı+işçilik alıyorum. 

Format konusunda diyebilirsiniz arkadaş çok para alıyorsun. Birde işin şu yönüne bakalım. Çalıştığım yerin belli başlı masrafları var. (Elektrik+kira+internet v.s) Bu masrafları çıkartabilmek için mecburen almam gerekiyor. Birde işin şu yönü var. Ben bedavaya da yaptım fakat bazı değer bilmezler yüzünden artık bedavaya babamın oğlu gelse yapmam. 

Laptoplarda DRP kullanmıyorum mesela içinde sürücüler yoksa ve müşteri sürücü CD-DVD'sini getirmemişse indirip kurmam gerekiyor. Laptopta format fiyatı bu yüzden farkediyor. 

 

Birde bu işte olanlar sürekli olarak kendini geliştirmek zorundadır. Tek düze bu işi yürütmeye çalışanlar bu işten para kazanamaz. Sürekli geliştirerek ve pratik yollar geliştirerek bu işte ilerlemek mümkün. Ben mesela hergün bilgisayar dergi sitelerinde,TNCTR'de gezerim. Donanım ve yazılım konusundaki sorunlara mümkün mertebe bakarım. İşimle alakalı bilmediğim şeyleri öğrenmeye çalışırım. Çünkü kimse ben tüm sorunları çözebiliyorum diyemez. 

Edited by mywin1646
Link to comment
Share on other sites

En son 1.5 sene önce 200 bilgisayarlı bir internet kafede çalışmıştım. Orda da kendime epey birşey kattım. Hatta oraya da burdan indirdiğim sistemi kurdum(keyleri vardı). Ondan öncede bir internet kafede çalışmıştım tenha bir yerdi. oraya çok teknik servis işi (çoğunlukla format) gelirdi. 5 saat ugraştığımı bilirim bir bilgisayara. Aldığım para ne midir? yanlızca 20 tl. Çalıştığım büyük kafede aldığım para neydi peki? 700 tl. Şimdi elektronik müh. öğrencisiyim. Tabi mühendislik dalıyla uğraşmaya başlayınca ve elit şirketleri çalışma ortamlarını gitgide gördükçe kendi kendime diyorum: ben napmışım :) Şimdi yanından dahi geçmiyorum. rica eden arkadaslarım olursa kurulumlarını yapıyorum sadece Allah rızası için. Tek yaptığım şey derslerime yoğunlaşmak, laf bilmez anlamaz bön bön bakan insanlar.. 20 tl ye sanki seni köle gibi almışcasına sanki bilgisayarını yeniden inşa ettirecek andavanlar.. vs vs.. bilgisayarcıların işi gerçekten zor.. çok alt tabaka insanlarla muhattaplar.. yıpratıcı ve az karlı bir iş.. işiniz düşerse üçün beşin pazarlığını yapmayın derim:)

Link to comment
Share on other sites

9 yıldır ilk bilgisayarımı kullanıyorum. sanırım bir işi yaparken nasıl başarılı olacağımı iyi biliyorum. donanımsal olarak sadece daha yüksek ikinci el ekran kartı taktırmak için tamirciye götürdüm. yazılımsal olarak ise ender ama önemli sorunlar yaşadım ama ilk kurulumu servis yapmıştı ondan başka herşeyi kendim halletim. tabbi burdaki tnctr ailesinin yardımlarıda çok oldu minnettarım.

 

başlığa göre güncelleme konusu ele alınmış aslında. merak ettiğim şu win 7 ultimate 32 bit kullanıyorum. her güncellemeyi yüklüyorum. bunlar illaki faydalıdır sanırım. peki bu güncellemeler zamanla sistemin kurulu olduğu yerel disk alanında zararlı daralmaya neden olurmu? bu konuda bilgisi olanların görüşlerini rica ediyorum?

Link to comment
Share on other sites

9 yıldır ilk bilgisayarımı kullanıyorum. sanırım bir işi yaparken nasıl başarılı olacağımı iyi biliyorum. donanımsal olarak sadece daha yüksek ikinci el ekran kartı taktırmak için tamirciye götürdüm. yazılımsal olarak ise ender ama önemli sorunlar yaşadım ama ilk kurulumu servis yapmıştı ondan başka herşeyi kendim halletim. tabbi burdaki tnctr ailesinin yardımlarıda çok oldu minnettarım.

 

başlığa göre güncelleme konusu ele alınmış aslında. merak ettiğim şu win 7 ultimate 32 bit kullanıyorum. her güncellemeyi yüklüyorum. bunlar illaki faydalıdır sanırım. peki bu güncellemeler zamanla sistemin kurulu olduğu yerel disk alanında zararlı daralmaya neden olurmu? bu konuda bilgisi olanların görüşlerini rica ediyorum?

 

Güncellemeler olduğundan fazla yer kaplarlar ayda 1 disk temizlemeyi çalıştırıp windows update kalıntılarınıda temizletmenzde fayda var misal 2012den beri kullanıyorsunuz diyelim devamlı güncelleme yaptınız hiç format atmadınız şuan disk temizleme yapıp windows update temizletseniz rahat 10 gb boş alan elde edersiniz 1 10 gbta sistem geri yükleme disk temizlemeyle 20 gb alan boşaltırsınız dediğim gibiyse tabi bunların sonucunda sistemi epey rahatlatırsınız.Diskler genelde çok büyük olduklarından aşırı oyun kurulmadığı veya kapsamlı programlar kurulmadığı sürece disklerde daramalya yol açmaz ama dediğim gibi sistem geri yükleme noktaları ve windows updatenin güncelleştirmeleri kurduktan sonra kalıntıları epey yer kaplar.

Link to comment
Share on other sites

Bikere yok "efendim prgramları driverları eksik kuruyorlarki müşteri geri gelsin" derken herkezi işin içine katmayın.

adamım 2 sene evvelden vistadan filan bahsetmiş muhtemelen 2 seneden daha fazlada olmuşda olabilir

ama şuanda bile çogu bu işle ilgilenen insanlar ki bazan bunun içinde bende varım update olayını kapatıyoruz

ve açmamamsı için müştriyi uyarıyoruz. ha giden oslar eskimi demek bu ? hayır.

burda üstatların yapmış oldugu güncel sistemlerle bu os'lar sürekli değişiyor en azından ben böyle yapıyorum

ama update yapmayın derken sadece lisans olayı etken değil.

 

1.lisans olayı

2.update yapılırken yenilen kotalar

3.update sonunda eşşek kadar yazılarla Lütfen bilgisayarınızı kapatmayın yazdıgı halde power tuşuna abanıp sistemi bozanlar

4.casper arkadaşımızın dedigi üzere sistemi kuran kişinin hatası yada donanımla alakalı bir sıkıntıdan mütevellit update sonrası bilgisayarın hatalar vermesi donması yavaşlaması vs vs vs

 

facebook'a girmek için google'a facebook yazan insanlar var.

daha flashplayer ın güncellemesini kota bitti uyarısı sanan insanlar var

adam niye ince hesap yapsın 2 ay sonra porno sitelere girecek virus yiyecek anasayfası değişecek bu adam gelecek 

zaten paşa paşa formata

vista ve sonrası sistemlerin kurulumunu yapamamak çok hassas zeka gerektirir eger bu işle ilgileniyosanız.

format sonrası prgramların hepsini katılımsız kullanıyosunuz seçip bastınızmı kuruyo kendi kendine

ee driverları dp ile buluyorsunuz

artık biz zahmet evde atın formatınızı :)

Link to comment
Share on other sites

 

Güncellemeler olduğundan fazla yer kaplarlar ayda 1 disk temizlemeyi çalıştırıp windows update kalıntılarınıda temizletmenzde fayda var misal 2012den beri kullanıyorsunuz diyelim devamlı güncelleme yaptınız hiç format atmadınız şuan disk temizleme yapıp windows update temizletseniz rahat 10 gb boş alan elde edersiniz 1 10 gbta sistem geri yükleme disk temizlemeyle 20 gb alan boşaltırsınız dediğim gibiyse tabi bunların sonucunda sistemi epey rahatlatırsınız.Diskler genelde çok büyük olduklarından aşırı oyun kurulmadığı veya kapsamlı programlar kurulmadığı sürece disklerde daramalya yol açmaz ama dediğim gibi sistem geri yükleme noktaları ve windows updatenin güncelleştirmeleri kurduktan sonra kalıntıları epey yer kaplar.

teşekkürler. disk temizleme advanced sis. care ilede olurmu?  yalnız sistem geri yükleme xp deki gibi bol noktalı değil bazan ya bir tane geri yükleme noktası oluyor bazan hiç olmuyor. elle oluşturmada var. ama mesela elle ve ya otomatik oluşturulmuş bir sistem geri yükleme noktası ne kadar silinmeden kalıyor o konuda bir ayar veya bilgiyi göremedim. birde dediğim gibi her zaman açık bile olsa otomatik oluşmuyor. bir bilgiye rastlamıştım bu konuda sistem zamanlamasındamıydı neydi. istediğin periyorlarla istediğin kadar nokta oluşturuyordu. biraz karışık geldi bir kaç kez denedim pek başarılı olmadı galiba ?

 

sonra.. disk temizlemeyi en iyi diske sağtıklayarak özellikler ayrıca updateleri temizlemek için sistem dosyaları nı temizle yazan yere tıklayıp taramayı bekliyoruz. ben bilgisayara en son 5 ay önce format attım 600 mb civarı update kalıntısı buldu. temizledim. tümünü silmemişimdir değilmi? :)

 

edit :pardon 2014 nisan mış yani 11 ay olmuş. yüklü güncelleştirmelere baktımda 14 nisan 2014 güncelleştirmeleri hala yüklü duruyor. 193 tane.

Edited by abdülhey
Link to comment
Share on other sites

merhaba arkadaşlar evet yazılım orjinal olmayınca update kapatılıyor

AMS de sistemin orjınal olup olmadığına nasıl bakabiliriz yani formatı attık programları kurarken unutmayalım diye orjinellemek için program çalıştığında sistemin versiyonu hangi işletim sistemi olduğunu gösteren var ama orjinallığı gösterebilirmiyiz

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Similar Content

    • By Sirius
      Bana Masal Anlatma 2015 (Yerli Film) DVDRip XviD
       

       
      Suriçi semtinde yaşayan ve hayatını dolmuş şoförlüğü yaparak kazanan iyi kalpli ve çekingen Rıza, mahallesinin gözbebeği olan genç bir delikanlıdır. Fakat doğru bildiği her şeyi Ayperi ile tanışınca yeniden gözden geçirecektir
       
      [imdbhttp://www.imdb.com/title/tt4195278/][/imdb]
       
       

       

       
       

       
       
       
      http://turbobit.net/g5swsjgy9v7r.html
       
       
    • By mogokce
      Merhabalar arkadaşlar. Ben Android 4.0.4(ICS) işletim sistemine sahip Sony Xperia Tipo telefona sahibim. Ben sürekli pil kullanımımı takip ederim. Son bir kaç haftadır ise zaman zaman Android IS adlı hizmetin pilimi oldukça tükettiğini görmekteyim. Özellikle şarjı fulleyip gece yatmadan uçak moduna aldığımda bunu oldukça belirgin bir şekilde görüyorum. Gece boyu 7 saatte falan "Android IS" %100 olan pilimi %85'lere çekmiş oluyor. Normalde %98'e falan ancak düşerdi pilim. Telefonu kapatıp açsam da bu kullanımdan kurtulamıyorum.
       
      Şimdi uzun lafın kısası ben bu hizmeti hangi uygulamanın kullandığını nasıl anlarım. Bilgisayarlardaki gibi görev yöneticisi gibi bir şey var mı? Bende o kadar çok program da yüklü değildir. Hatta fabrikasyon olarak gelen çoğu uygulamayı root edip silmiştim. Acaba virüs falan mı bulaştı? 1 yıldır Avast kullanıyorum. Yani normalde virüsü kaçırmaması lazım. Bir yardımcı olur musunuz?
    • By Koller_47
      arkadaşlar merhabalar bir çoğunuzun sorunudur büyük ihtimalle o yüzden fazla söze gerek yok açıkçası. windows 8 in özellikle 8.1 versiyonunu sevmeye başladım ama herkesin şikayetçi olduğu gibi başlat menüsü, denetim masasını bulma, programlara erişim ve kapatma düğmesi / yeniden başlatma düğmesine erişim sorunu benim canımı son derece sıkmaya başladı açıkçası. haliyle bana windows 8.1 versiyonu için windows 7 görünüm yamasını google ye arama yapmakta tecrübeli olan veya elinde dosyası mevcut olan arkadaşlar bir şekilde upload edebilir mi? hayırlı pazarlar.
      Edit: Sorun çözüldü. Bir tek başlat menüsü yetiyor. Faydalanmak isteyen faydalansın. İnşallah 8.1'e de uyumludur: 
      http://www.tamindir.com/start-menu-8/
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...