Jump to content

Genel Sağlık Sigortası Prim Borcunu Ödedinizmi?


Guest _ULTIMATE_
 Share

Recommended Posts

Benimde şöyle bir sıkıntım var. 2012 sekizinci ayıda dahil o zamana kadarki borcumu yatırmıştım. Yani 8 aylık bir borç ödemiştim. O zamandan bu zamana kadar başka para yatırmadım ve toplam borç 450 tl olmuş. Bu bana fazla geldi. G1 kapsamından faydalanıyorum bende. Hesaplarsak 2012nin 9. ayıda dahil bu zamana kadar yani 2013 4. aya kadar toplam borcumun 312 tl olası gerekirken 450 tl gözüküyor. Borçlanma faizi varmıdır ne kadardır bilmiyorum ama arada 132 tl fazla bir para görünüyor.

Ve işin kötü tarafı 8. aya kadarki yatırdığım paranın makpuzunu kaybettim. Ve ziraat bankası resmi internet sitesinde geçmiş yatırılan para sorgulamaya baktığımda hiçbir sonuç bulunamadı yazıyor. Tek çare ziraat bankasına gidip geçmiş makbuzu sorgulatmam gerekiyor.

Bizi resmen sömürüyorlar. 8 aylık borçlanma faizi toplamı 312 tlye karşı 132 tl çok çok fazla. Tabi öyleyse. 

Sual1)Borçlanma faizi varmı varsa ne akdar?

Sual2)Banka bana elimde bakbuzda olmadığı için sen daha hiç para yatırmamışsın dersen ne yapacam.

İşleyiş şu şekilde. SYDV'ler gelir testini yapar. Kalan kısım SGK nin işi. Faiz nasıl işliyor benim de bilgim yok ama 132 TL olduğunu hiç sanmıyorum. Ya da yatırmadığınız ayların hesabında bir yanlışlık yapmış olabilirsiniz. Normal şartlarda gelir testinin her yıl yenilenmesi gerekiyor. En kısa zamanda bağlı bulunduğunuz Vakfa uğrayarak detaylı bilgi almanızı öneririm.
Yaptığınız ödemeleri ise Vakıflar göremez. Onun için de SGK'den bilgi alabilirsiniz.

Edited by emutlu
Link to comment
Share on other sites

  • Replies 89
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

ben daha öğrenciyim bir işte çalışmadım 505 tl kitlemişler ne şimdi bu?

25 doldu bu sene ödemeiyorum lan yemişim sizin hastanenizi sigortanızı hapsemi atarsın vatandaşlıktan mı çıakrtırsın ne halt yersne ye bilmem ne yaptıgımın devleti 

Edited by kacaksevgilim
Link to comment
Share on other sites

  • 2 hafta sonra ...

ben gittim sgk ya. gelir testine itiraz ediyorum dedim. düşündüm ki ay içinde eve giren toplam maaşa gelir denir, o maaşın kişi başına bölünmesi de işte kişi başına düşen gelir olur. bizim maaşı bölüp hesaplayınca kişi başı 220 tl düşüyor. ek bi gelir yok tabi. gittim işte. kaymakamlığa gönderdiler oraya gittim. vakıf müdürü varmış ona yönlendirdiler. vurdum kapıyı girdim odaya derdim budur dedim. kimse bana demedi ki ''konutlar vasıtalar arsalar da gelir testinde hesaplanır'' bizde konut olduğundan kişi başına düşen gelir artıyor. yani konut falan hesaba katılınca maaş olsa nolur olmasa nolur. evin bana ne geliri var ki? kirada değil bişey değil. yani hadi arsa falan neyse de ev ne alaka. adam evi hesaba katınca maaş olmasa bile borç çıkabiliyor. saçmalığa bak. 18 yaşını geçtiysen devlet seni milyonları olan bi vatandaş olarak görüyor sömür babam sömür. 

madem gelir o denli ince ayarda hesaplanıyor giderler de öyle hesaplansın. ben ayda 260tl dersaneye 50tl yol masrafına 50 tl kadar da yemeye içmeye falan harcıyorum. bunları da hesaplasınlar. nasıl iştir anlamadım ki. işsiz adamın ne geliri olacak. hadi var yani evin ne geliri var.

kaymakamlıktaki adama evin değerini nasıl hesaplıyorsunuz dedim kafamdan diye komik bi cevap verdi. bu da sinirime sinir kattı. zam verirken simit parası kadar ama iş başka noktalara gelince oldukça cömert olabiliyor devlet. gerçekten çok saçma.

İşin en saçma tarafı bence şu: madem ben bir ferdim, on sekiz yaşımı geçmişim, madem bu parayı bende alıorsun, o zaman neden babamın gelirine bakıyorsun eyy saçma sapan ssk.

Sanki o evler, arabalar benim üstüme kayıtlı. İnsan sinir olmasında ne yapsın şimdi.

Edited by &ULTİMATE&
Link to comment
Share on other sites

İşin en saçma tarafı bence şu: madem ben bir ferdim, on sekiz yaşımı geçmişim, madem bu parayı bende alıorsun, o zaman neden babamın gelirine bakıyorsun eyy saçma sapan ssk.
Sanki o evler, arabalar benim üstüme kayıtlı. İnsan sinir olmasında ne yapsın şimdi.


tamamen sacmalık
Link to comment
Share on other sites

  • 3 ay sonra...

yok işsiz insan ailesinin yüzüne zor bakıyor işsiz birey git baba primimi odemi diycek bide hadi ergenler bir nevide 22+ yaş insan utanır demeye yahu işsiz dolu odemeyenlerin sayısı 1.5 milyonu geçik en son diyolardı tam anlamıyla sağlık sorunları olmayan bireyler için saçma sapan bir yasa kişiyi zorla sigorta yapıyon emekliliktende sayılmıyor üstüne ailesine ödetiyon aklını peynir ekmekle yemek böyle birşey oluyor demmekki...

Edited by istanbul82
Link to comment
Share on other sites

  • 2 hafta sonra ...

selam arkadaşlar

 

1 ocak 2012 de yürülüe girem genel sağlık sigortası zorunluluğu gereği 18 yaş üstü çalışmayanlar aylık belli miktar para ödeyecekmiş ama bu saçmalık değilmdiir. ben haziranda mezun oldum şubatta ise 18 yaşıma girdim yani hazirandan bu yana devlete borçlumu gözüküyorum.ben yeni mezun olmuşum üni. hazırlanıyorum yani biyerde çalışmıyorum ve yaşamak bile paramı arkadaş bu nedir. durduk yere borçlu çıkıyoruz. zaten eve gelen para asgari ücret. bu yasa değişecekmi yoksa böyle kalıp ödemedikçe bize borçmu bindirecek durduk yere.

 

nefes almak para olmuş arkadaş..

Link to comment
Share on other sites

sitede runtime error diye bi hata veriyor sorgulama yapamıyorum ama, bu borcun çıkması bence çok saçma bana şuan 100 tl de borç çıksa ödeyemem. bu kararın ilerde değişebilceği ile ilgili bi haber varmı yoksa zor olucak  :thumbsdown:

Link to comment
Share on other sites

Abone No Abone Adı Abone Soyadı Fatura No Tutar Öde

*************   EB***** KA*****      **********     125,44    Öde

 

Banada 125 Tl Borç Kesmişler. Nerden Çıktı Bu Borç?. Ben Öğrenciyim Daha Öğrencilere de Mİ Kesiliyor Bu Borç?

Edited by rikebube
Link to comment
Share on other sites

öğrenci belgeni alıp sgk ya basvurursan siliyorlarmış galiba

 

http://www.youtube.com/watch?v=SARaDESius8

 

bu videodada söylüyo ama söylenecek çok şey var ama şimdi forumdan engel yemiyim susuyorum  :warning:

Link to comment
Share on other sites

Radikal'den Hacer Boyacıoğlu'nun haberine göre sonbaharla birlikte ekonomi yönetiminin masasında yeni bir af ve yeniden yapılandırma planı var. Genel sağlık sigortasında (GSS) zamanında ödenmeyen primlerin gecikme faizlerine af getirilmesi ve borçların yeniden yapılandırılmasını içeren çalışma sessiz sedasız yürütülüyor.

Sosyal güvenlik reformuyla birlikte genel sağlık sigortası kapsamına giren ve primlerini kendi ödemek yükümlülüğünde olan kişilerin prim borçlarında ciddi yükseliş var. Ödenemeyen primlerin 6 milyar TL’ye yaklaştığı belirtiliyor. Yeniden yapılandırma borcun daha fazla yükselmemesi için yapılacak. TESK Başkanı Bendevi Palandöken “Nefes alınması için; GSS primlerinde yeniden yapılandırma çalışması beklentimiz var” dedi.

2012 itibariyle tümüyle uygulamaya giren genel sağlık sigortası sistemi, sağlık sigortasında isteğe bağlı olma durumunu ortadan kaldırıyor ve herkesi sisteme dahil ediyor. Bu kapsamda 8 milyon yeşil kartlı dışarıda bırakıldığında 5 milyon civarında kişinin primlerini kendi ödeyerek sağlık sigortası imkanlarından yararlanması gerekiyor. Ancak primini kendi ödeyerek genel sağlık sigortasına girenlerin borçlarında son dönemde ciddi bir artış dikkat çekiyor. Nisan itibariyle 5 milyar TL civarında olan borcun son aylarda 6 milyar TL’ye yaklaştığı belirtiliyor. Birikmiş prim borcu olanlar, 2 aydan sonra sağlık hizmetinden yararlanamıyor.

Biriken borçlar için Ankara ’da yeni gündem ise, yeniden yapılandırma planı. Birikmiş borç faizlerinin silinmesini, borcun ise taksitlendirilmesini öngören yeniden yapılandırma planının ekim ayında meclisin açılmasının ardından yasalaşması bekleniyor. Ekimden sonra ekonomi yönetiminin yeni torba kanun getirilmesi ve düzenlemenin son dakika değişikliği olmazsa eklenmesi planlanıyor

Link to comment
Share on other sites

doğmayacaksın koçum, burada direk borçlu doğuyorsun, ekstra bir şey yapmana gerek yok. ben 31 yaşındayım, borcu olmayan birine rastlamadım daha. GSS konusuna gelince onun için bir başlık açılmıştı. sanırım şuradan borcunu sorgulayabiliyorsun:
 
https://sgk.ziraatbank.com.tr/


Konunun orjinal yeri:


http://www.tnctr.com/topic/212835-genel-salk-sigortas-prim-borcunu-dedinizmi/
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...