cengo_19 Posted July 24, 2017 Share Posted July 24, 2017 Pc me ikinci el anakart işlemci ekran kartı aldım. 7-8 gün sıkıntısız kullandım geçen akşam açmaya kalktığımda pc açıldı fakat ekrana görüntü gelmedi 5-6 saniye sonra kendi kendine kapandı tekrar açıldı. Bir kaç sefer denememden sonra bu seferde sürekli açık olmaya başladı fakat yine görüntü gelmedi. Anakarta takılı herşeyi çıkardım yeni ram aldım anakartı kasadan ayırıpta denedim sonuç hüsran Anakartın dahili ekran kartına taktım yine aynı. Ne yapacağımı şaşırdım pcyi balkondan atacak dereceye geldim ama o kadar masraf ettim kıyamıyorum. Ne yapayım şimdi ne önerirsiniz?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
efsane_6868 Posted July 24, 2017 Share Posted July 24, 2017 İnşaAllah aldığın parçalar anakarta zarar vermemiştir sana tavsiyem bi teknik servise götür işini bilene yaptır donanım yazılımdan çok farklıdır bir Elektrik çi olarak söylüyorum yazılımda olmazsa yeniden yükle yaparsın ama donanımda telafiler bazen pahalıya malolabilir 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
forjest Posted July 25, 2017 Share Posted July 25, 2017 1.Anakartı tamamen boşaltıp (Parçalardan ayırıp),yumuşak uçlu temiz bir boya fırçası ile temizleyip,Please register to see this content. yıkayın. (Kısa devreye yol açan gözle görülmeyen bir partikül olabilir.) temizlik işlemleri bittikten sonra yavaş yavaş ilerleyin parçaları tek tek temizleyin yüksek hava basıncı ile hava basın.daha evvel bu yolla soruna çözüm bulmuştum. 2.İşletim sisteminiz,sürücüleri,kullanılan lisans uyumsuzlukları gecikme-bios çakışmaları akabinde,crack patch ve benzer 3.party bir çakışma sorunsalı olan yazılımlar vb.kaynaklı olma ihtimali olabilir,yazılımsal konular yanıltabilir herşeyi donanıma bağlamamakta gerekli diye düşünüyorum bu gibi durumda üstteki 1.işlemlerden sonra sorunsuzluğu anlaşılana dek,WinPE,Linux live vb. kurulumsuz live çalışan bir sistemle belli bir süre deneme testler yapıp,sonrasında mevcut harddiskinizi tamamen silip yeni sisteminizi kurabilirsiniz. Kolay gelsin. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
radyofon Posted July 25, 2017 Share Posted July 25, 2017 Elektronik kartlara kontakt sprey sıkılmaz. Kontakt spreyler kontaktları temizlemek içindir. Yani pot trimpot gibi mslzemeleri temizlemede kullanılır. Yağlı ve yağsızı vardır. Bilmeden kullanıp yağlıdını sıkarsan orası toz yuvası olur. Spreyler korozyon içindir. En güzeli selülozik tiner, uçak benzini veya izopropil alkol kullanmaktır. Saat tamircileri mekanik aksamı temizlerken uçak benzini kullanır mesela. Anakartı kompresörle temizlemen yeterli. Bilgisayar anakartlarında korozyona uğrayacak bir durum söz konusu değil. Rafyo veya eski tip crt tv ler olsa o zaman başka. Yeter ki nem olmasın cihazın çalıştığı yerde. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bozart Posted July 25, 2017 Share Posted July 25, 2017 Büyük ihtimal havaların ısınmasıyla beraber işlemcinin macunu bitmiştir..ektradan tekrardan işlemcinizi kontrol ediniz 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cengo_19 Posted July 25, 2017 Author Share Posted July 25, 2017 1 dakika önce, bozart yazdı: Büyük ihtimal havaların ısınmasıyla beraber işlemcinin macunu bitmiştir..ektradan tekrardan işlemcinizi kontrol ediniz Aslında en çok tereddütte kaldığım durum bu. Bir tek macunu yenilemedim. 8 saat önce, efsane_6868 yazdı: İnşaAllah aldığın parçalar anakarta zarar vermemiştir sana tavsiyem bi teknik servise götür işini bilene yaptır donanım yazılımdan çok farklıdır bir Elektrik çi olarak söylüyorum yazılımda olmazsa yeniden yükle yaparsın ama donanımda telafiler bazen pahalıya malolabilir Aldığım parçalarla kullandım hatta teknik serviste monte ettiler sıkıntı yoktu birden oldu. Galiba tekrar teknik servise götürücem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MrRush Posted July 25, 2017 Share Posted July 25, 2017 (edited) 2.el almakla hata etmişsin. Karşına ne çıkacağı belirsiz. İşte bu durumlardan biri. Kim ne dese boş. Ben olsam camdan fırlatırdım. Kaç para verdin ki kıyamadın? Anakart modeli nedir kullandığın RAM, PSU, Ekran kartı varsa, tam donanım bilgisi alalım? Edited July 25, 2017 by DJ_Rush 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cengo_19 Posted July 25, 2017 Author Share Posted July 25, 2017 (edited) 3 saat önce, DJ_Rush yazdı: 2.el almakla hata etmişsin. Karşına ne çıkacağı belirsiz. İşte bu durumlardan biri. Kim ne dese boş. Ben olsam camdan fırlatırdım. Kaç para verdin ki kıyamadın? Anakart modeli nedir kullandığın RAM, PSU, Ekran kartı varsa, tam donanım bilgisi alalım? Aslında yapmayacağım şeydir ama bi hatadır oldu. Hesaplamadım ama bin lirayı geçmiştir. Msi b75ma p45 anakart i3 3.30 ghz işlemci 500w 80 plus bronze psu 2x4gb gskill ripfawsx 1600 mhz ram Asus eah 6870 Edited July 25, 2017 by cengo_19 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
otuken Posted July 25, 2017 Share Posted July 25, 2017 Anakartta çatlak olabilir. Hafif kastırmalarla çalışır hale gelebilir. Eğer öyleyse camdan atabilirsin. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cengo_19 Posted July 25, 2017 Author Share Posted July 25, 2017 13 dakika önce, otuken yazdı: Anakartta çatlak olabilir. Hafif kastırmalarla çalışır hale gelebilir. Eğer öyleyse camdan atabilirsin. Durduğu yerde çatlama ihtimali var mı Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MrRush Posted July 25, 2017 Share Posted July 25, 2017 Ekran kartının chipsetini kontrol ettir. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cengo_19 Posted July 25, 2017 Author Share Posted July 25, 2017 12 dakika önce, DJ_Rush yazdı: Ekran kartının chipsetini kontrol ettir. Anakartın dahili ekran kartını da denedim sonuç aynı Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MrRush Posted July 25, 2017 Share Posted July 25, 2017 Anakartı başka pc ile denemelisin. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cengo_19 Posted July 25, 2017 Author Share Posted July 25, 2017 21 dakika önce, DJ_Rush yazdı: Anakartı başka pc ile denemelisin. Şuan onu yapamam ama Anakart olma ihtimali yüksek gibi duruyor değil mi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
otuken Posted July 25, 2017 Share Posted July 25, 2017 Bir saat önce, cengo_19 yazdı: Durduğu yerde çatlama ihtimali var mı Sonuçta bir geçmişi var. Durduğu yerde çatlak oluşuyor zaten; sıcak soğuk, genleşme v.s. Tabii ihtimalin birisi bu... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
FeritEtemSinBin Posted July 25, 2017 Share Posted July 25, 2017 17 saat önce, cengo_19 yazdı: Pc me ikinci el anakart işlemci ekran kartı aldım. 7-8 gün sıkıntısız kullandım geçen akşam açmaya kalktığımda pc açıldı fakat ekrana görüntü gelmedi 5-6 saniye sonra kendi kendine kapandı tekrar açıldı. Bir kaç sefer denememden sonra bu seferde sürekli açık olmaya başladı fakat yine görüntü gelmedi. Anakarta takılı herşeyi çıkardım yeni ram aldım anakartı kasadan ayırıpta denedim sonuç hüsran Anakartın dahili ekran kartına taktım yine aynı. Ne yapacağımı şaşırdım pcyi balkondan atacak dereceye geldim ama o kadar masraf ettim kıyamıyorum. Ne yapayım şimdi ne önerirsiniz?? herhangi bi parçada sıkıntı yoksa 90% cmos sıfırla Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cengo_19 Posted July 25, 2017 Author Share Posted July 25, 2017 Bugün başka bir teknik servise kasayı yolladım. Bakalım ne sonuç çıkacak Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
blackjack1921 Posted July 25, 2017 Share Posted July 25, 2017 (edited) Eğer bir sonuç a ulaşamazsanız su kablonun takılı olduğundan emin olun (psu(power) nun bir parçası (girişi genelde işlemci solunda yada altında bulunmaktadır ) çünkü arkadaşlarımda bilgisayarlarını söküp birleştirdiğinde bu kabloyu bazen takmayı unutuyorlar sonuç olarak sadece fanları dönüyor ekrana görüntü gelmiyor. Birde minimum donanım ile test edebilirsiniz (işlemci , ram , psu (yani power) kabloları,ve sadece onboard wga ekran bağlantısı) eğer birden fazla ram kullanıyorsanız tek tek deneyebilrsiniz. Belkide ramlarden biri bozuktur. yukardakilerin haricinde takmamanız gerekenler: usb girişleri ,ps/2 girişleri ,sata girişleri, ekran kartı ve altındaki pci girişleri. Eğer post ekranını görürseniz (yani bios yazıları): işlemci, ram , ve psu (power) çalışıyor demektir yukarda takmamanız gereken dediğim şeylerin her seferinde bir tanesini takarak diğer arızalı parçaları bulabiliriz. (Eğer post ekranını göremezseniz malesef bu parcalardan biri bozuk (işlemci, ram , ve psu (power)) hangisinin bozuk olduğunuda başka donanım üstünde deneyerek anlayabilirsiniz.) Umarım yardımcı olabilmişimdir İyi akşamlar Edited July 25, 2017 by blackjack1921 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ekycy Posted July 25, 2017 Share Posted July 25, 2017 Power {güç kaynağı} bozuk olabilir, mümkünde başka bir power ile dene... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cengo_19 Posted July 26, 2017 Author Share Posted July 26, 2017 (edited) 12 saat önce, blackjack1921 yazdı: Eğer bir sonuç a ulaşamazsanız su kablonun takılı olduğundan emin olun (psu(power) nun bir parçası (girişi genelde işlemci solunda yada altında bulunmaktadır ) çünkü arkadaşlarımda bilgisayarlarını söküp birleştirdiğinde bu kabloyu bazen takmayı unutuyorlar sonuç olarak sadece fanları dönüyor ekrana görüntü gelmiyor. Birde minimum donanım ile test edebilirsiniz (işlemci , ram , psu (yani power) kabloları,ve sadece onboard wga ekran bağlantısı) eğer birden fazla ram kullanıyorsanız tek tek deneyebilrsiniz. Belkide ramlarden biri bozuktur. yukardakilerin haricinde takmamanız gerekenler: usb girişleri ,ps/2 girişleri ,sata girişleri, ekran kartı ve altındaki pci girişleri. Eğer post ekranını görürseniz (yani bios yazıları): işlemci, ram , ve psu (power) çalışıyor demektir yukarda takmamanız gereken dediğim şeylerin her seferinde bir tanesini takarak diğer arızalı parçaları bulabiliriz. (Eğer post ekranını göremezseniz malesef bu parcalardan biri bozuk (işlemci, ram , ve psu (power)) hangisinin bozuk olduğunuda başka donanım üstünde deneyerek anlayabilirsiniz.) Umarım yardımcı olabilmişimdir İyi akşamlar Çok teşekkür ederim dediklerinizi denedim o kabloyu da çıkardım tekrar taktım psu ram işlemci anakart sadece bunları bıraktım hatta anakartı kasadan ayırdım da çalıştırdım yine yok. Büyük ihtimal anakartta sıkıntı var bakalım sonucu bekliyorum Edited July 26, 2017 by cengo_19 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TncTR1299 Posted July 26, 2017 Share Posted July 26, 2017 bende de aynı sorun vardı.tamirciye yolladım işlemci yuvası hasar almış dedi.sonra başka tamirciye yolladım ramın biri hasarlı çıkmış onu çıkardı pc im gayet güzel çalışıyor şuan Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cengo_19 Posted July 26, 2017 Author Share Posted July 26, 2017 12 saat önce, TncTR1299 yazdı: bende de aynı sorun vardı.tamirciye yolladım işlemci yuvası hasar almış dedi.sonra başka tamirciye yolladım ramın biri hasarlı çıkmış onu çıkardı pc im gayet güzel çalışıyor şuan Yeni ram aldım sorun aynen devam ediyo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts