Jump to content

forjest

-=TNC.VIP=-
  • Posts

    9338
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    891

forjest last won the day on April 19

forjest had the most liked content!

Profile Information

  • Male

Recent Profile Visitors

168926 profile views

forjest's Achievements

Single Status Update

See all updates by forjest

  1. Söz konusu güvenlik gizlilikse eğer!

    Chromium tabanlı Iridium internet  tarayıcısı.. :) >(İz bırakmaz!)<

     

    1. AcemiBey

      AcemiBey

      Iridium'u denemedim ama denemeyi düşünüyorum. :) Bu arada Cent Browser'a bakmanızı öneririm. Chromium yerine Cent Browser'ı kullanıyorum. Bazı güzel özellikleri var ayarlar kısmında.

      @forjest hocam Iridium'un Linux desteği olması çok güzel. Cent Browser'ın Linux sürümü olmamasından yakınıyordum.

    2. forjest

      forjest

      Uzun zamandır bu internet tarayıcı işi canımı hep sıkmıştır bütün işi google chrome bozdu.Chromium sade kurulduğunda sanki debian sistem kurmuş gibi hissediyorum kendimi :D 

      Elbette herkeze göre bir internet tarayıcısı mutlaka var seçenekler çok fazla opera'da vpn olması cezbedici kılıyor.genele bakınca çoğunluk chrome tabanlı ve eklentileri birbiri ile senkronize olmuş şekilde chrome'un sekmeleri (işlevsellik) + (eklentileri ve sürekli olarak güncellemeside) dünyada daha çok tercih ediliyor.Gizlilik depolama yedekleme kullanıcı verileri istatistiki bilgileri toplamış oldukları halde üstelik. google gmail hesabı olanlar buradan görebilmekteler backupları  tümünü silmekte yarar olacağı kanaatindeyim.

      - Cent browser'ı kısa bir süreliğine deneme yapmıştım ancak işlemci kullanımını fazla görünce chrome ile arasında bir fark olmayacağı düşüncesi belirdi,tekrar'dan chrome'a dönmüştüm. :) 

      - Iridium browser güvenlik için tek kelime ile harika elimde bulunduruyorum adı biraz tuhaf ama yinede iyi . önemli olan işini layıki ile yapması tabii.

      - Vpn uygulamaları ile tanıştıktan sonra opera'daki vpn'ye sınırlı kalmamak için bıraktım.Hız anlamında ayrı olarak tercih ediyorum  şimdilik windscribe iyi gibi.

      - Google chrome'a alıştığım için  şimdilik devam ediyorum bununla belki bir kaç sürüm sonra düşük donanımımdan ötürü,windows üzerinde-kullanamaz olabilirim oda donanım gereksinimleri artacağından.

      - Linux üzerinde Vivaldi browser ile Chrome'u rahat ve akıcı kullanabiliyorum chrome için bazı openGL özellikleri için fabrika ayar tanımlamaları yapınca

      Spoiler

      Adres satırına:

      chrome://flags

      Tanımladığım ayarlar (Sadece linux sisteminde) :

      Override software rendering list (Enable)
      Accelerated 2D canvas (Disable)

      kaynak tüketimi biraz daha düşüyor.Vivaldi opera'dan ayrılan ekibin kendi geliştirdikleri stable ve tutarlı bir tarayıcı  tavsiye edebilirim linux üzerinde sanıyorum  Mozilla Firefox'un  yerine ileri zamanlarda geçeceğe  benziyor gibi.

    3. Show next comments  3 more
×
×
  • Create New...