Popular Post blue_life Posted November 15, 2011 Popular Post Share Posted November 15, 2011 (edited) Ntfs Drive Protection v1.0 Usb depolama birimlerinin yaygınlaşmasıyla birlikte, sistemimize bulaşan zararlı yazılımların (virüslerin) bir çoğu, haliyle usb depolama birimlerinden bulaşmaktadır. Misal zararlı yazılım bulunan bir bilgisayara flash diskimizi taktığımızda, ilgili zararlı yazılım flash diskimize bulaşabilir. Flash diskimize bulaşan zararlı yazılımların, flash diskimizi taktığımız her bilgisayara da bulaşması mümkün! Bilgisayarımızda kaliteli güncel bir antivirüs yazılımı varsa (Nod32, Kaspersky vs. gibi), zararlı yazılımların birçoğundan korunmuş oluruz. Lakin antivirüs yazılımının güncelleme bilgisinde ilgili zararlı yazılıma ait bilgi yoksa haliyle zararlı yazılım (virüs) sistemimize bulaşabilir. [hr] Neyse fazla uzatmadan disklerimizi virüslerden korumak için hazırladığımız ufak programı sizlere tanıtmak istiyorum... Program kısaca seçtiğiniz sürücüdeki yazma/değiştirme izinlerini engelleyerek sürücünüze ve dosyalarınıza virüs bulaşmasını engelliyor. Korumayı uyguladıktan sonra sürücünüzdeki dosyaları kullanabileceksiniz lakin ilgili dosyaları değiştirmeyecek silemeyecek veyahut yeni dosya oluşturamayacaksınız. Seçtiğiniz sürücüde korumayı açmak için sürücümüzün dosya sisteminin ntfs olması gerekiyor. Eğer sürümüzün dosya sistemi ntfs değilse, sürücümüzü ntfs dosya sistemini seçerek biçimlendirmelisiniz. Program üzerinden nasıl biçimlendirme yapacağınız birkaç adım aşağıda anlatılmıştır. [hr]Korumayı Açmak 1 - Programı çalıştırıp, kutudan sürücünüzü seçiniz. 2 - Sürücünüzde korumasız klasör oluşturmak isterseniz, korumasız klasör oluştur seneğini işaretleyerek altındaki kutuya klasörünüzün ismini yazınız. 3 - Korumayı aç tuşuna basarak işlemin bitmesini bekleyiniz. Korumasız klasör oluşturma seçeneğini seçip korumayı açarsanız, kutuya girdiğiniz klasör içine yeni dosya ekleyebilir veyahut içindeki dosyaları değiştirebilirsiniz. Lakin koruma bulunmayan klasör içindeki dosyalara virüslerin bulaşması mümkün. Diskinizi farklı bilgisayarlarda kullandıysanız, kendi bilgisayarınızda kullanmadan önce bu klasörü virüs taramasından geçirmeniz faydalı olacaktır. Bu arada tüm dosyaların izinlerini sıfırla seçeneğini seçerseniz, sürücünüzdeki her dosya ve klasör için izinler değiştirilir. Bu seçenek işlemlerin daha uzun sürmesine neden olacaktır. Normalde bu seçeneği kullanmanıza gerek yok. Bu seçeneği sürücünün alt klasörlerindeki nesnelerin izinleriyle oynadıysanız, tüm izinleri sıfırlamak için kullanabilirsiniz. Sürünüzün erişim hızına ve içindeki dosya sayısına bağlı olarak işlem süresi uzayabilir. Işlem tamamlanınca yukarıdaki mesaj kutusu ekrana gelecektir. Artık ilgili sürücünüz virüslere karşı korunmaktadır. Menu butonunu üzerindeki yeşil üzerindeki kapalı kilit sürücünün yazmaya karşı korunduğunu belirtiyor. [hr]Korumayı Kapatmak 1 - Programı çalıştırıp, kutudan sürücünüzü seçiniz. 2 - Korumayı kapat tuşuna basarak işlemin bitmesini bekleyiniz. Sürünüzün erişim hızına ve içindeki dosya sayısına bağlı olarak işlem süresi uzayabilir. İşlem tamamlanınca yukarıdaki mesaj kutusu ekrana gelecektir. Sürücünüzdeki koruma kapatılmıştır. Menu butonunun üzerindeki kırmızı üzerindeki beyaz renkli açık kilit şekli sürücünün korunmadığını belirtiyor. [hr]Sürücüyü Biçimlendirmek Sürücü kutusunun hizasında bulunan en sondaki butona tıklatıp sürücüyü biçimlendir seçeneğini seçiniz. Dosya sistemi kutusundan NTFS seçeneğini seçip Başlat tuşuna basınız. Soru: Windows XP kullanıyorum ve biçimlendirme ekranında NTFS seçeneği yok! Cevap:Eğer biçimlendirme penceresinde ntfs seçeneği yoksa (Windows XP, Windows 2003 gibi sistemlerde bazen çıkmıyor) biçimlendir penceresini kapatıp, sürücünüzü sistemden çıkartıp tekrar takınız. Ntfs seçeneğinin çıkması için otomatik eklenen kayıt bilgisi ayarlarının sistem tarafından algılanması için sürücünüzü çıkartıp tekrardan takmanız gerekiyor. Not: Biçimlendirme işleminden sonra sürücünüzdeki tüm dosyalar silinecektir! [hr]Diğer Seçenekler Bilgisayarınızdaki yerel sürücülerde işlem yapmak isterseniz tüm sürücüleri göster seçeneğini işaretleyebilirsiniz. Seçili sürücüyü Explorer ile açmak isterseniz sürücü kutusunun yanındaki klasör simgesine tıklatabilirsiniz. Sürücü listesini yenilemek için klasör simgesinin yanındaki yenile simgesine tıklatabilirsiniz. Seçili sürücünün kısa bilgisine ulaşmak için yenile simgesinin yanındaki bilgi simgesine tıklatabilirsiniz. Bilgi simgesinin yanındaki diğer seçenekler simgesine tıklattığında yukarıdaki resimde bulunan seçenekleri görüntüleyebilirsiniz. Menü butonunun altındaki ayarlardan dili değiştirebilirsiniz. Menu altındaki seçenekleri görüntüleyip, sahibi seçeneğinden varsayılan dosya sahibini değiştirebilirsiniz. Varsayılan sahip everyone (herkes) kullanıcısıdır. Everyone kullanıcısını değiştirirseniz, farklı bilgisayarlarda dosya izinlerini değiştirmek daha da zorlaşacaktır. Daha fazla koruma sağlamak için everyone kullanıcısını değiştirebilirsiniz lakin farklı bilgisayarlar da korumayı kapatmak biraz daha zaman alacaktır. Çünkü izinleri değiştirmeden önce dosyaların sahipliğinin de alınması gerekecektir. Everyone kullanıcısı için dosya sahipliğini almaya gerek yoktur. Tüm dosyaları görünür yap seçeneğini işaretlerseniz, seçili sürücüde işlem yapılırken gizli dosyalar görünür olarak işaretlenmektedir.Bu seçenek dosya sayısına bağlı olarak işlemin uzamasına neden olabilir. Önbellekteki bilgiyi diske yaz seçeneğini işaretlerseniz, seçili sürücüde işlem yapılırken önbelleğindeki bilgi diske yazılır. Bu seçenek kısa da olsa işlemin uzamasına neden olabilir. Not: Yazma korumasını açmadan önce, programı usb sürücünüze kopyalamanızı tavsiye ederim. Farklı bir bilgisayarda bu korumayı hızlı bir şekilde kapatmak isteyebilirsiniz. Virüslerden uzak olmanız dileğiyle. http://www.sordum.org/files/downloads.php?ntfs-drive-protection Arkadaşlar en son güncel versiyonu yukarıdaki linkten indirebilirsiniz. Indirme işlemi 3-5 saniye sonra otomatik başladığından sayfayı açınca biraz bekleyin. Indirme gerçekleşmezse sayfanın aşağısındaki Direct Download linkini kullanırsınız. Edited December 3, 2015 by blue_life Link Guncellendi. 43 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
legendfb Posted November 15, 2011 Share Posted November 15, 2011 Yine harika bir program oluşturmuşsun başarılarının devamı dileğiyle... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
edim.7 Posted November 15, 2011 Share Posted November 15, 2011 Sesi soluğu çıkmıyor birşeyler çıkacak diyordum. dedim oldu deneyip sıkıntı olursa yazarım... 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
katil006 Posted November 15, 2011 Share Posted November 15, 2011 Güzel çalışma tam bizim okulluk bizim okulda her takdığın pcde virüs var çok işime yarayacak bu program eyw Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bates54 Posted November 15, 2011 Share Posted November 15, 2011 böyle bir çalışmaya ihtiyaç vardı.teşekkürler Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
umd Posted November 15, 2011 Share Posted November 15, 2011 Neden sadece ntfs destekliyor ? Fat32 olsada iyi olurmuş Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nano68 Posted November 15, 2011 Share Posted November 15, 2011 Ext ext2 ext3 ext4 fat32 desteği olsa daha iyi olur Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ademola Posted November 15, 2011 Share Posted November 15, 2011 harika paylaşım... ben bu işlemi manuel yapıyordum iyi oldu bu.. yalnız hocam bir not düşmek istiyorum. grub4dos ile multiboot usb olarak kullanıyorum senin diğer çalışmalarındanda faydalanarak. disk NTFS olduğunda bazı bilgisayarlarda bootmenü çalışmıyor direkt windows7 kurulumu başlıyor. aynı disk fat32 iken böyle birşey olmuyor. elimde 2adet 8gb usb var 2si de aynı şekilde multiboot yapıda virüslerden korumak için birini ntfs yapıp aynı bu yöntemle yazma koruması ekledim. diğeri hala fat32 çünkü dediğim gibi bazı bilgisayarlarda sorun oluyor. Sebebini çözemedim sizin bir fikriniz varmı ? 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
blue_life Posted November 15, 2011 Author Share Posted November 15, 2011 Yorumlar için teşekkürler arkadaşlar. Fat/Fat32 de malesef dosya erişim izinleri (Permissions) yok! Bu nedenle Fat/Fat32 gibi eski dosya sistemlerinde böyle bir şey yapılamıyor! Linux böümleri hakkında bilgim malesef yok. Program zaten windows üzerinde çalıştırmak için tasarlanmıştır... @ademola İlgili grub4dos konusundaki son usb programını denedin mi? Eski programlarda sorunlar vardı... Sorun yaşarsan ilgili konuya yazarsın ve çözüm buluruz... 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TORUNAGA Posted November 15, 2011 Share Posted November 15, 2011 [quote name='nano68' date='15 November 2011 - 16:51 ' timestamp='1321375884' post='1112203'] Ext ext2 ext3 ext4 fat32 desteği olsa daha iyi olur [/quote] Bahsettiğin biçimlerden fat32 hariç diğerleri Linux ortamında çalıştırılabilir formatlardır. Dolayısıyla bunlar için virüs koruması gereksiz olur. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kalelibilişim Posted November 16, 2011 Share Posted November 16, 2011 Üstad harika olmuş özellikle de !KorumaYok! klasörü çok kullanışlı olmuş. Eline sağlık. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nano68 Posted November 16, 2011 Share Posted November 16, 2011 [quote name='TORUNAGA' date='15 November 2011 - 17:59 ' timestamp='1321379972' post='1112243'] Bahsettiğin biçimlerden fat32 hariç diğerleri Linux ortamında çalıştırılabilir formatlardır. Dolayısıyla bunlar için virüs koruması gereksiz olur. [/quote] Biliyorum.Ama Win7'ye takınca diyecektim.Ama desteklemediğini atlamışım Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ozanaus Posted December 3, 2011 Share Posted December 3, 2011 hocam biz flashı viruslerden koruduk,viruslü bir pcye taktık flash diske, hiç virüs bulaşmadı, peki flashın içindeki [b]!KorumaYok![/b] klasorune virüs girer mi?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
blue_life Posted December 3, 2011 Author Share Posted December 3, 2011 !KorumaYok! klasöründe yazma izinleri olduğundan, bu klasördeki dosyalara virüs bulaşabilir. Ayrıca virüslü bir takım dosyalar kendini buraya kopyalayabilir. !KorumaYok! klasörünü kullanmadan önce virüs taraması yaparsanız haliyle bu klasörden sisteminize virüs bulaşmaz. Ilgili !KorumaYok! klasörünü kullanmak istemezseniz, programla koruma yaptıktan sonra !KorumaYok! klasörünü silebilirsiniz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
freea Posted December 5, 2011 Share Posted December 5, 2011 USB Diskimizi Multiboot olarak yaptıysak bi sıkıntı olurmu acaba. yani boot özelliğimiz zarar görürmü Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
blue_life Posted December 5, 2011 Author Share Posted December 5, 2011 @freea Bir sıkıntı çıkacağını sanmıyorum... [notice]Bu arada !KorumaYok! klasörünü komple devre dışı bırakmak için, sürücünün anadizininde !KorumaYok! adında bir dosya da oluşturabilirsiniz.[/notice] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
justpl4y Posted December 6, 2011 Share Posted December 6, 2011 !KorumaYok! Klasörü yerine başka bir klasör koyma imkanımız varmı acaba? Örneğin; "con" klasörü kullanmak istiyorum. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
turk_eros Posted December 6, 2011 Share Posted December 6, 2011 [font="Arial Black"]Her zamanki gibi çok iyi iş çıkarmışsınız.Bir sorum olacak örneğin xp de koruma altına alınmış bir flash disk win 7 kurulu olan başka bir bilgisayara takıldığında koruma devam ediyormu yoksa sadece koruma kurulan bilgisayarda mı geçerli oluyor?[/font] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
blue_life Posted December 6, 2011 Author Share Posted December 6, 2011 @justpl4y Malesef standart olarak !KorumaYok! klasörünü eklemiştim. Bir sonraki versiyonda, bunu kullanıcının belirlemesi için gerekli düzenlemeyi yaparım. @turk_eros Koruma yaptıktan sonra, sürücünü farklı windowslara taktığında da, koruma tabiki devam eder... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamuran731 Posted December 6, 2011 Share Posted December 6, 2011 (edited) @Blue Life Ellerine sağlık çok güzel ve stabil olmuş daha evvel AMS kullanarak buna benzer bir program yapmıştım onu kullanıyorudum yazma koruma komutlarını bat dosyasına yazdığım kodlarla işliyordu benim yaptığım program seninki kadar stabil değil senin yaptığın programı kullanacam yaptığım programın resmini ekliyorum programını tekrar düzenlersen yeni özellikler eklersin belki -windows7 de erişilemeyen klasörlere erişme imkanı sağlama -sürücüyü NTFS ye çevirme Ve buna benzer değişimler [img]http://a1112.hizliresim.com/s/6/yft5.png[/img] arkadaşımız [b]ozanaus[/b] un isteği üzerine upload ettim [color="#0000FF"]https://skydrive.live.com/?cid=1a7dd23e6db1e8f2#cid=1A7DD23E6DB1E8F2&id=1A7DD23E6DB1E8F2%21153[/color] Edited December 7, 2011 by kamuran731 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
blue_life Posted December 6, 2011 Author Share Posted December 6, 2011 @kamuran731 Tavsiyelerin için teşekkürler. Bence bu konuyu fazla abartmaya gerek yok. Amaç programın ve kullanmasının basit olmasıydı! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TuTaMixx Posted December 6, 2011 Share Posted December 6, 2011 Peki koruma etkinken biçimlendirilebiliyor mu ? windowsun kendi aracı veya farklı programlarla ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
blue_life Posted December 7, 2011 Author Share Posted December 7, 2011 @TuTaMixx Izinlerle oynayarak biçimlendirmeyi engellemek mümkün deyildir! Yani kullancı koruma varken koruma yaptığın sürücüyü biçimlendirebilir... Kısaca biçimlendirmeyi genelde kullanıcılar (yada canlı-kanlı) virüsler yapar. Bir virüsün senin diskini biçimlendirmesi mantıksız. Böyle bir virüs görmedim açıkçası. Kısaca burdaki koruma yönetmiyle usb diskinizi bir çok virüsten korumuş olursunuz... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
justpl4y Posted December 12, 2011 Share Posted December 12, 2011 Şu sebeple soruyorum. Bildiğiniz gibi normal yollarla "con" klasörü oluşturmak veya silmek mümkün değil. cmd komutlarıyla yapabiliyosunuz ama. Yakın zamanda "Yeni klasör.exe" Bulaştı flash belleğime. Tüm klasörleri gizleyip yerlerine kendisini koymuştu. ama "con" klasörü ve içindeki klasörlere hiçbirşey olmadı, virüsten eser yoktu. Virüs bulaşmayan bir klasör olduğunu varsayarak con klasörü koymak istiyorum açıkcası Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
blue_life Posted December 13, 2011 Author Share Posted December 13, 2011 [b][u]BlueLife - Usb Virüs Koruması v1.1[/u][/b] Program istekler doğrultusunda bir üst sürüme güncellenmiştir. Kısaca koruma yapılmayacak klasörü, kullanıcının belirlemesi ve programın usb haricindaki sürücüleri de algılaması sağlanmıştır! [img]http://i624.photobucket.com/albums/tt321/Blue_Life/UsbKoru_1.png[/img] [b][u]BlueLife - Usb Virüs Koruması v1.2[/u][/b] Program bir üst sürüme güncellenmiştir. Kısaca ufak bir kaç düzeltme ile sürücüdeki gizli dosyaları görünür hale getirmek için seçenek eklenmiştir! [img]http://i.imgur.com/r6TCn.png[/img] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts