Jump to content

Tnctr'nin Bazı Çevreler Tarafından Eleştirilmesi


Konohali
 Share

Recommended Posts

bazı bilgisayar teknisyenlerden duydum tnctr sitesini çok fena eleştirmişler virüslü işletim sistemi katılımsız programlar tam çalısmıyor milleti kandırıyor falan demişler arkadaşlar inanın bir HP Servisinde toshiba servisinde olsun olmasın ordaki insanlara asla güvenemiyorum ve onlara çok kızdım ve bazı bilgisayar firmaları tarafından eleştiriliyor siz ne düşünüyorsunuz ben bilgisayarcı olarak siteden gurur duyuyorum ayrıca donanımhaber shiftdelete gibi sitelerden çok eleştiri aldı ben ne her zaman tnctrye destek veriyorum 

Edited by kralturk02
Link to comment
Share on other sites

Meyve veren ağaç taşlanır derler ya hani, demek ki bizi takip ediyorlar ki bu kadar eleştiri yapabiliyorlar. Takip edilmek güzel bir olay. Fazla söze gerek yok sanırım. Ki bu kadar ses getirebildiğimize göre oldukça iyi işler başarıyoruz demektir. Sadece basma kalıp işler yapıp paylaşmak yerine, sürekli olarak güncellenen içerikler ve öğretimler ile AIO, katılımsız gibi alanlarda bu işe yönelen kişilere az da olsa katkıda bulunup işin daha profesyonel hale getirilmesinde öncü sitelerden birisi olduğumuza inanıyorum.

 

Dijital platformlar arasında bir gerçek var ki, en çok eleştirilen işletim sistemi Windows ama en çok kullanılan da Windows ! Bizim eleştirilmemizde buna benziyor. En çok eleştirilende, en çok kullanılan site de TNCTR !

 

Haydi kolay gele !

Link to comment
Share on other sites

Türkiye'nin  ençok satılan markalarından birinde bölge teknisyeni olarak çalışıyorum.Ayrıca kendime ait PC servis ve satış yerim var.Kısacası sektörün son kullanıcıyla birebir muhatap tüm dertlerini çekenlerinden biri olarak şunu söyleyebilirimki;
donanım veya elektronik olarak değil ama işletim sistemleri,yazılım,program vb uygulama konusunda ençok faydalandığım yerlerden biridir TNCTR..
Bugüne kadarda virüs vb hiç bir şikayetim olmadı.Sitenin eski üyelerinden biri olarak ilk tncxp döneminden beri yüzlerce dosyadan yararlandım,-abartmıyorum-onbinlerce pc ye kurdum.Bazı dosyaları birebir kullandım, bazılarını da değiştirerek,eklemeler yaparak uyguladım.
Marka yetkili servislerinin standart kurulum prosedürleri vardır ve buna uygun materyalleri..Bu yüzden dışarıdan çoğunlukla materyal ihtiyaçları yokmuş gibi gözükür.Ama aslında işinde yenilikçi,yaratıcı personel çoğu zaman bu materyalin yetmediği gerçeğini çok iyi bilir.
Sistem o kadar hızlı gelişiyorki bu hıza bazen sizin marka elektronik materyal kütüphanesi hatta arge departmanı bile cevap veremiyor.Alışılmışın dışında hızlı,pratik çözümler o kadar elzem oluyorki,bunlar olmadan yavaşlıyorsunuz..Eğer yabancı diliniz zayıfsa,bu teknolojiye uygun bir eğitiminiz,altyapınız yoksa işiniz daha da zor. Bilemediğiniz,tanımadığınız yabancı sitelerde macera aramak zorundasınız..
Kısacası işin gerçeği tüm dünyada olduğu gibi ülkemiz şartlarındaki bir gerekliliğin sonucu doğmuştur TNCtr..Ve emek verenler oldukça,ya da bu boşluğu dolduracak başka birileri olmadıkçada varolacaktır.İsteyen istediğini söylesin.Bu vesileyle tüm emek verenlere sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum..
Link to comment
Share on other sites

Arkadaşlar kaygılar ve beklentiler herşeyi belirleyendir aslında.

Bilişim alanında da yaşamın diğer alanlarında olduğu gibi üretici ve tüketici arasında bir arz talep ilişkisi vardır.

Bizim temel problemimiz ise 2 kelime bir şey öğrenince kendimizi çok büyük ulaşılmaz birisi olarak görmemizdir.

Bu sitede bulunan yüzlerce paylaşımı yapan insan sayısı bellidir.

Ama bunun yanında işletim sistemleri modifiyesi yapan veya değişik yazılımlar kullanarak program ve yardımcı araç üreten insan sayısı yapılan paylaşımlara bakıldığında çok düşüktür.

Ben sizlere şunu anlatmaya çalışıyorum, programı 1 kişi günlerce emek sarf ederek yapar yüzlerce hatta binlerce kişi ise hiç emek sarfetmeden programı paylaşır ve hatta o program üzerinden para kazanır.

Sonrasında bu reuploadçılar bu yapmış oldukları emek hırsızlığından dolayı tepki gördüklerinde ise çok fazla bilişim ve program bilgisine sahip olmadıkları halde türlü ukalalık ve pişkinlikle önce programı yapan vatandaşı sonrasın da programın ilk paylaşılmış olduğu siteyi diğer platformlarda karalamaya başlarlar.

Bunu bütün platformlar için söyleyemem ama sitelerinin adını duyurmak için çalıntı paylaşımda bulunan bir sürü site gördüm.

Paylaşan vatandaş sistemi kendi yaptığını söyleyip sistem ile ilgili sorulan soruları da kendi sitesinden kopyalayıp, paylaşımın asıl yapıldığı sitede sorarak cevapları kendi sitesine aktararak işi götürmeye çalışmıştır.

Tabi yine kendi sitesinde sistemin veya programın yapılmış olduğu siteyi de yerden yere vurmayı ihmal etmemiştir.

Gerisini varın siz düşünün.

Link to comment
Share on other sites

400 bini gecen kapasiye sahip eşsiz çalışmalara imza atan büyük bir siteyi karalamak isteyenler çok olur,bu tür provatif karalamar karşısında burası zedelenmez bilakis daha çok kuvvet kazanır merak etmeyiniz.Bu tür söylemlere kulak vermeyiniz,herkese hayırlı forumlar.

 

En büyük Tnctr burasıdır unutmayınız.....

Link to comment
Share on other sites

Uzun yıllardır Tnctr sitesindeyim,bilgisayarın B 'sinden anlamazdım site sayesinde kendimi bir nebze olsun geliştirdim engin bilgilere sahip değerli üstadlar sayesinde ne mutlu banaki sizler ile hala buradayım daim olur inş.lafı uzatmadan meyve veren ağaç taşlanır misali mevzu bahis olan negatif yorumlar gereksiz değildir iyi olan site için bu türlü durumlar her zaman gündemde olacaktır herkeze sevgi ve saygılarımla kolaygelsin :)

Link to comment
Share on other sites

Herhangi bir işletim sisteminde yada katılımsız çalışmasında virüs çıkması yapımcıyı bağlar, siteyi bağlamaz. Zaten bizde barındırmayız öyle üyeleri. Olayın asıl can alıcı kısmı içinde virüste olsa adam katılımsız yapmayı nerede öğrenmiş onu sormak lazım? Yada bizi eleştiren kişi hiç katılımsız program yapabilmiş mi? Piyasadaki katılımsız sitelerinin Orta Asya'sıdır TNCTR :) Kurucularının yolu hep TNCTR ile başlamış ve hepsi konusunda uzman olmuş kişilerdir. Yollarını ayırsalarda şahsen ben hepsiyle gurur duyuyorum... Sitemize katkıda bulunan ustalara da ayrıca teşekkür ediyorum...

Link to comment
Share on other sites

ben diyecek bir şey bulamıyorum artık !bu ne büyük bir fesatlıktır.sırf kendileri para kazanamıycaklarını sanıptamı diyorlar bunu anlayabilmiş değilim ben bu siteyle tamamen şans eseri tanıştım ve iyiki de tanışmışım.bu siteye katkıda bulunan herkesten allah razı olsun diyor saygıyla selamlıyorum.

Link to comment
Share on other sites

Boşa sallamak kolay Ağızları çalışacagı kadar beyinleri çalışsada bişi üretseler.Oda yok.Her sene zibilyontane Bilgisayar programcısı Muhendis Tekniker tekisyen bilumum mezun ve birde işssiz kalıp zerre bilgisiyle dükkan açanlarıda düşünürsek kabaca 7-8 milyon bilgisayarcı vardır.Peki kaçı işe yarar %3-5 gerisi fason.Türkiye'De modifiye işletim sistemleri ve geniş çaplı program editleme işiyle uğraşan tek forum "tnctr"Gidin google takma adımı yazın yüzlerce yerli -yabancı siteye üyelik bilgilerim çıkar övgüyle bahsettiğim tek forum "TNCTR"dir.O kıytırık Bilgisayarcılar TNCTR den indirdikleri çalışmalarla bilgisayar formatlıyorlar her formata 20-30 götürüyorlar.Attı tepem gene :thumbsdown:

Link to comment
Share on other sites

gerçekten yazık.yidiği öldür ama hakkını yeme. burda  paylaşılan bilgileri başka kaç tane site paylaşıyor adam gibi. kopyala yapıştır yaparak herkes paylaşım yapar. bu sitede emek harcayarak onca bilgi öğretiliyor. konuların görüntülenme sayılarına bazen bakın arada sırada uçmuş gitmiş. eleştirsinler zorlarına mı gitmiş. kendileri kime ne verebilmiş bugüne kadar kaç insana karşılıksız 3 5 bişey öğretmişler. daha paylaşılan programlardan bahsetmedim bile. başkaları gibi kendine saklamıyorlar bilgilerini ondan mı eleştriyorlar. pek aktif sayılmasamda paylaşım yapmasamda hatırladığım ne üyeler var bu sitede döktürüyor adamlar.su dökemezler ellerine.

Edited by 600
Link to comment
Share on other sites

54 yaşında üye bir amcanız olarak, yaşımı yazdım nedeni ise yazacaklarımın bir olgunluk içinde olduğunu belirtmek için çünki bu siteler gençler tarafından idare edildiğini biliyor bununlada gurur duyuyorum. yalnız gördüğüm ve bundanda rahatsız olduğum bir konuyu sizlerle paylaşmak istedim ben bu siteye ilk üye olduğumda pc konusunda pek bir şey bilmiyordum bu gün çok iyi durumdayım ve bunu bu sitede öğrendiklerimle gerçekleştirdim öyle arkadaşlar vardıki bütün çalışmalarını tecrübelerini paylaşıyorlardı lakin bu gün gördüğüm şey bu sitede bir montonluk baş gösterdiğidir,çok faydalandığımız canavar gibi bilgiler gitmiş,kes yapıştır konular prolar siteye eklenmektedir,yönetim bize kızacaktır ama zamanında burada yazmıştık kendisini ispat etmek isteyen üyelerin yaptığı çalışmaları çöp kutusuna atmayın gençlerin hevesini kırmayın demiştik işte ben bu siteye girdiğimde artık o ateşli üyelerin kalmadığını görüyorum dilerim adminler bunu dikkate alırlar.ben buna rağmen hala tnctr nin kaliteli site olduğunu söylüyor her pc mi açtığımda mutlaka ne var ne yok diye baktığım vazgeçemediğim sitedir.selam evlatlar.

Link to comment
Share on other sites

Öncelikle biz yöneticiler ve bu site de eleştirilebilir.Sonuçta bizler de insanız.Ama hiçbir zaman site yönetimi olarak art niyetli olmadık.Üyelerimizden olanları da gördüğümüzde gerekeni yaptık.Şahsen eleştrinen insanların amacı benim ve bizim hatamızı göstermek ise ona teşekkür ederiz.Ancak amaçları başka olan insanlar öyle diyor diye de öyle olacak değiliz.

Hatalı paylaşımlar,zararlı yazılım içeren paylaşımları yöneticlerin tek tek indirip kontrol etmesi imkansızdır.Biz indiren üyelerimizden ciddi oranda tepki aldığımızda gerekeni yapıyoruz.Yoksa siz değerli üyelerimizin güvenliğini bile bile tehlikeye sokacak indirimlere izin vermeyiz.Biz iyi bir siteyiz.Ciddi bir siteyiz.Beğenmeyen de olur.Onların da canı sağolsun.Saygılarımla

Link to comment
Share on other sites

Arkadaş insan oğlu nankör 1 varlıktır

Demem o ki bu sitededen günün 7günü 24 saati faydalanıp çamur atmayı ihmal etmez

Örnek: Tncxp'yi kuruyoz arkadaş kurma ağ sorunu var diyor

Çözüm:ağ sağlama servisi devre dışı aktif ettin mi çözülüyor

Millet balık tutmaktan çok balık yemeyi seviyor

Yine 1 gün indirdiğim modifyeli xp'ler den 1'ini kurdum yaranamadım

Neymiş hata veriyor hallettik ama 1 defa karalandık

Katılımsız cdsi verdim bunlar güncel işini görür diye, kurarken antivirüsü devre dışı bırakmamış ofis full olmadı şikayet

Adama babamızın hayrına yardım ederiz yaranamayız

Şu zamana kadar indirip kuruduğum sistemler olsun programlar olsun sayısını bilmem

Pcde klasörün üstüne gitiğin zaman dosya bilgisini görüntelemedi diye makineyi formatlamış adamım

Demek o ki tecrübe edinmiş oldum(çözüm klasör seçeneklerinde...)

Bu sitede tecrübeli o kadar üstad var ki ,yanlış yapmamak doğru olup olmadığını öğrenmek için sorduğumuz sorulara en taze elden sorun yaşayıp çözümünü aktadaran değerli üyeler var ki bizim deneyip uğraşıp başımızı ağrıtıp kaybedeceğimiz zamanı geri kazanmamızı sağlıyor

Zaman dan daha değerli 1 şey var mı...

A'dan Z'ye en yeni üyesinden en kidemli üstadlara Teşekkürler

Edited by register
Link to comment
Share on other sites

okulumun 38 blgisayarında buradan indirdigim XP , win7 ve office ler yüklü herkez mutlu :)

şuan mesaj yazdığım kişisel bilgisayarımdaa yine buradan indirdiğim win7 var ve çok stabil. emegi geçen arkadaşlara yeniden teşşekkürler

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...