Jump to content

Ttnet'e 1 Milyon 9 Bin 363 Lira Ceza!


iRealisT
 Share

Recommended Posts

KW7t3WP.png


Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurulu, abonelere fazladan yansıtılan ücretleri iade etmemesi nedeniyle TTNET AŞ'ye 1 milyon 9 bin 363 lira idari para cezası uygulanmasına karar verdi.

 

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun (BTK) internet sitesinde yer alan Kurul kararı'na göre, abonelere fazladan yansıtılan ücretlerin iade edilmesini teminen TTNET AŞ'ye verilen 6 aylık sürede gerekli iadelerin gerçekleştirilmemesi nedeniyle şirkete, 1 milyon 9 bin 363 lira idari para cezası verildi. 

 

TTNET, abonelere fazladan yansıtılan ücretlerin iade edilmesi işlemini de 4 Mayıs'a kadar gerçekleştirilecek.

Söz konusu iadelerin verilen ek süre içinde gerçekleştirilip gerçekleştirilmediğinin tespitini teminen TTNET AŞ hakkında soruşturma açılacak ve soruşturma süresi 3 ay olacak.

 

v9ikVyz.png

 

 
   

LO7prk8.png

 

 

KAYNAK : http://www.cnnturk.com/haber/ekonomi/turkiye/ttnete-1-milyon-9-bin-363-lira-ceza

Edited by iRealisT
Link to comment
Share on other sites

  • Editor

Hak etmişti. Ancak akıllanacaklarını sanmıyorum.Alt yapılarını düzeltmedikten sonra internet ucuz olsa ne olur.

Edited by pairs
Link to comment
Share on other sites

haklı olabilirsin. O para sonuçta gene bizden çıkıcak. Bakalım bu olaydan sonra 2016 da özellikle SABIT IP nin fiyatı ne olucak. Her sene yükseliyor ama sistemleri aynı ha o değil hizmeti vermiyorlar. Fiber internet ile Hipernetin hızları aynı 24 megabit. Ne farkı kaldı ? fark var evet FİYAT FARKI :). Ha o değil kampanya yapmıyorlar. TTNETTEN gördüğüm tek kıyak mersine özel bir internet paketi yapmışlardı sınırsız 16 megabit 75 GB AKN Ayda 30 TL 12 Ay taadüt tek kıyağı buydu..   Buda benim faturamdan devlete iletilicek ücretin göstergesi ne kadar sevinsekte sonuç değişmeyecek

 

FmWZh4h.png

Link to comment
Share on other sites

Zaten baştan özelleştirilirken hata yapılmıştı. Elin Avrupasında bile iletişim alanını en az on şirkete bölerek özelleştirmişler ki, dolayısıyla kalite ve fiyatta rekabet olsun. Ama bizde öyle mi tek bir firma ve istedikleri at koştursunlar diye kartel yada tröst bir yapı. Avrupada her yöne sınırsız süre ve internet 50 yüro. Tabi bu elli yüroyuda oranın alım gücüne göre değerlendirmek gerektir. İşsizlerine ayda 1200 yüro baz alınarak değerlendirildiğinde sosyal yardımın yirmi dörtte biridir. Bizde ise çalışan asgari ücret dokuz yüz atmış, internet ve telefon 55 lira olduğuna göre yirmide birine anca denk geliyor. Dikkat edin biri Avrupanın çalışmayanın sosyal yardım parası diğeri ise bizdeki alın terli asgari ücretlinin oranı. İşlerine gelindimi AB uygulamaları, işlerine gelmedimi Türkiyenin uygulamalrı. Aynen petrol, doğalgaz gibi. Arkadaşların da belirttiği gibi TTNET vatandaştan adını kendilerinin koyacağı ıvır-zıvır hizmetleri adı altında katlamalı itelerler. 

Link to comment
Share on other sites

Fazla ücretler dışında ayrıca BTK ya bile Yalan bildirim yapmışlar..Diğer bir sebebide bu. BTK TTNET'i hep uyarmış ama TTnet dinlememiş .. Ve sonucu bu olmuş :) .. 
 

Edited by iRealisT
Link to comment
Share on other sites

Beter olsunlar. 8 gün boyunca interneti kestiler daha diyorlar ki modemin ayarlarında sıkıntı var. Onlarca modem kurulumu yaptım; buna rağmen acaba mı diyerek tüm kabloları değiştirdim, farklı modeme ayar yaparak denedim. 125 TL verip yeni modem aldım; yine değişen bir şey olmadı. Bir gün evde kimse yokken modeminize sinyal gidiyor bağlantınız geldi diye aradılar. Madem çözebilecekleri bir sorundu; neden 8 gün beklettiler? Tepem attı geçtim dün superonline'a, modemini de verdiler sıkıntım yok şimdilik. Modeme verdiğim para patlamış oldu. Hakkımı asla helal etmiyorum diyeceğim ama Allah korkusu olan insanlar değil, müşteriyi sağmal inek olarak görüyorlar.

Edited by helehoyni
Link to comment
Share on other sites

ayda 7 euro ödüyorum

net hızı 50mb

sanıyede 7-10mb dosya idiriyorum

sınırsız, kota mota yok

75 tlyi görünce PES vallahi dedim

ALLAH sabır versin sizlere

saygılar

Buyur işte. Dediğim gibi Avrupada o alım gücü ölçeğine göre ayda sınır, kota olmadan ve artı son sürat hızdaki internet ayda yedi yüro. TL olarak yaklaşık yirmi lira. Bizim alım gücümüzle kıyaslarsak bizim ödediğimiz ücret en az üç misli fazla. Bu TTNETin batma ihtimali olurmu? Hazır alt yapının üstünede kondular ve aldıkları paraya para demiyorlar. Tam bir altın yumurtlayan tavuk misali. Ancak şunu unutuyorlar, Türk milleti bir sildimi tam siler. Bunu bir zamanlar bir araba markası aynasız, sıaraya koyup parasını peşin alıp aylar sonrasına demode teknolojili arabaları sattılar ve bu millet gözünü açınca şimdilerde yıllar geçmesine karşın durumu hala kurtaramadılar. Şu da bir gerçek ki haksızca alınan para yada haklar zamanı geldiğinde hak yiyeni öyle bir çarpıyor ki akıllara zarar. Rahman ve Rahim olan Ulu ALLAH'ımın adaleti ne yüce bir adalet. Fani dünya bile olsa buranın düzenini densiz kullarının eline bırakmamaış Şükürler olsun Ulu ALLAH'ıma.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...