Popular Post amd_turkey Posted March 22, 2021 Popular Post Share Posted March 22, 2021 (edited) Çalışmada Emre028 ve Mr Rush'ın fikirlerinden yararlanılmıştır. Büyük Üstat Köylü ve Forjest abilerimi de saygı ile anıyorum. Bu 4 arkadaş ne paylaşırsa gözü kapalı indirebilirsiniz. Diğer ismini sayamadığım sistem paylaşanlara da selam olsun, şu ana kadar Kokteylci hariç dikkatli olun diyebileceğim biri çıkmadı. Bu girizgahtan sonra asıl konuya gelelim. Bu sürüm eski sistemler içindir. Emre028 beyin önerisi ile 8.1 hazırlayalım dedik.. x86 sını ben hazırladım. x64 ünü o hazırladı.3GB ve altı eski 2 çekirdek falan sistemler hedef kitlesidir. Bu sistemin aynı mantıkla hazırlanmış x64 versiyonunu Emre028 bey yakında ekleyecektir. Windows 7 32/64 bit yerine bunu öneririz. MSDN W_8.1_w_Bing_SL_x86 iso dosyası üzerinde çalışıldı Hiç bir bileşen silinmedi. Ne driver, ne başka bir şey silindi. Sadece Defender pasif edildi Masaüstü simgeleri aktif Netframework 4.8 eklendi (bir yerde gözükmüyor nedense ama ekli olduğunu bilin) Netframework 3.5 aktif edildi Telemetri güncellemeleri eklenmedi. 115 adet önerilen güncelleme ntlite ile eklendi Güncelleme alır. 35 tane güncelleme buluyor. Gözünüz korkmasın, bunların bir kısmı telemetri, bir kısmı framework falan güncellemeleri.. Telemetri hariç 23ünü kurdum. Sorunsuz güncellendi Visual C++ paketleri, 7zip ve startisback kurulu Katılımsız kurulum değildir. Kullanıcı adını falan siz gireceksiniz Çalışmada reklam yoktur ESD sıkıştırma yoktur Aktivasyon içermez Sanal sistem rem tüketimi 0,5/2GB . Gerçek sistemde farklı olabilir W_8.1_w_Bing_SL_x86Mart2021.iso 3,09 Gb CRC32: 8560647F MD5: CB8BC0A1EDA6B663991610809DC4EA01 SHA-1: F431402FA2609C2B4D2A67AAFD08B7B93F34A59F https://www.mediafire.com/file/ze4hlceb1nj8bx5/W_8.1_w_Bing_SL_x86Mart2021.iso/file Edited March 22, 2021 by amd_turkey 16 13 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Django Posted March 23, 2021 Share Posted March 23, 2021 eski 2-3gb ramli pcler için artık bu çalışma ilk ve tek tercih olur. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fingerprint Posted March 23, 2021 Share Posted March 23, 2021 Eline sağlık üstadım 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KHEDIRA Posted March 23, 2021 Share Posted March 23, 2021 Harbiden ya kokteylci bir ruh hastası vardı. Microsoft bile bunu kullanıyor diyordu. Ne oldu o tedavilik arkadaş? 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
34ero Posted March 23, 2021 Share Posted March 23, 2021 güzel olmuş sadece emre arkadaşın 64 bit sistemi ile aynı ram harcıyor aslında 32 bit daha az olabilirdi nedeni tam bilmiyorum.... 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
akustikgitar34 Posted March 23, 2021 Share Posted March 23, 2021 Sayın üstadım "amd_turkey" Merhaba. Tekrar hoş geldiniz. Bu güzel çalışma için sizi kutlarken kolaylıklardır dileklerim.....! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
amd_turkey Posted March 23, 2021 Author Share Posted March 23, 2021 34ero, 2 dakika önce yazdı: güzel olmuş sadece emre arkadaşın 64 bit sistemi ile aynı ram harcıyor aslında 32 bit daha az olabilirdi nedeni tam bilmiyorum.... Hiç özel ayar yapmadık. Belki servis falan kapatsak farklı olabilirdi. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MrRush Posted March 23, 2021 Share Posted March 23, 2021 Eline sağlık kardeşim. Bu çalışmayı Bing sevenler kaçırmasın. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
red_d Posted March 23, 2021 Share Posted March 23, 2021 Ellerinize sağlık kardeşim, eski makinelere kurduğum vazgeçilmez sistemi güncelleyip sunduğunuz için çok teşekkür ederim. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
forjest Posted March 23, 2021 Share Posted March 23, 2021 Öncelikle hakkımdaki değerli yorum görüşlerin için teşekkür'lerimi arz ederim çok sağ ol değerli kardeşim. Ben bile eski makinelerden daha eskiyim şaka bir yana, desteğini ve son çıkan uygulamalara karşı, uyumluluklarını neredeyse kaybetme noktasına gelen windows7'den sonra artık , bu sisteme özellikle x86/32_bit mimariye sahip düşük donanım seviyelerindeki cihazlar için bulunmaz nimet bir sistem yapısı olmuş. Üstelik tam güncel ve msdn özelliğinden dahi, daha mantıklı bir seçim olacaktır "kurmayı düşünenler için elbette" bence de artık zamanı geldi ve geçiyor w7 'ciler için. Emeği geçenlerin bilgilerine,değerli zamanlarına,zihinlerine kısaca ellerine sağlık siteye böylesine güzel,güncel ve aranılan ve günümüzde x86/32_bit çalışmaların neredeyse yapılmadığı bir zamanda hazırlamalarından ve siteye de kazandırmalarından ötürüde tekrar'dan, teşekkür'ler güzel bir sistem çıkmış ortaya. Eminim diğer değerli üye arkadaşlarda benimle aynı fikirdelerdir. Teşekkürler! amd_turkey 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
goldfather1 Posted March 23, 2021 Share Posted March 23, 2021 Teşekkürler! amd_turkey .... 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
m3hm3t1991 Posted March 23, 2021 Share Posted March 23, 2021 1,5 GB ramli masaüstü bilgisayara kurdum. Çok hantal çalışan bilgisayar performansı ikiye üçe çıktı. Bu çalışma eski sistemler için vazgeçilmez bir sistem oldu. Windows 7 starter den çok daha iyi performans veriyor benim için Windows 7 devri bitmiştir. İlerde Windows 10X çıkacak düşük sistemli bilgisayarlar için 2 GB ramli bilgisayarlar performansı iyi olur diye düşünüyorum. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
amd_turkey Posted March 23, 2021 Author Share Posted March 23, 2021 m3hm3t1991, 11 dakika önce yazdı: 1,5 GB ramli masaüstü bilgisayara kurdum. Çok hantal çalışan bilgisayar performansı ikiye üçe çıktı. Bu çalışma eski sistemler için vazgeçilmez bir sistem oldu. Windows 7 starter den çok daha iyi performans veriyor benim için Windows 7 devri bitmiştir. İlerde Windows 10X çıkacak düşük sistemli bilgisayarlar için 2 GB ramli bilgisayarlar performansı iyi olur diye düşünüyorum. Beğendiğinize sevindim. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
polymorpha Posted March 26, 2021 Share Posted March 26, 2021 Merhaba , x64 sürümü var mı Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
amd_turkey Posted March 26, 2021 Author Share Posted March 26, 2021 X64 sürümü Emre028 bey hazırlamıştır. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
scorpus Posted April 1, 2021 Share Posted April 1, 2021 hocam şimdi çöp kutusunda olan https://www.tnctr.com/topic/348741-windows-7-litefullx86x64-ofis-dpack-kas2016-güncel-2-ayrı-sürüm/ şu paylaşımındaki 32 bit sürümünü 1 gb lık pc lere kurmuştum efsaneydi.bazı oyunlar bağlantılı bile oynanabiliyordu(call of duty need for speed) bir de bunu deneyecem umarım aynı performansı alırım.bu arada eski konu neden çöp kutusunda anlamadım Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
amd_turkey Posted April 2, 2021 Author Share Posted April 2, 2021 scorpus, 9 saat önce yazdı: hocam şimdi çöp kutusunda olan https://www.tnctr.com/topic/348741-windows-7-litefullx86x64-ofis-dpack-kas2016-güncel-2-ayrı-sürüm/ şu paylaşımındaki 32 bit sürümünü 1 gb lık pc lere kurmuştum efsaneydi.bazı oyunlar bağlantılı bile oynanabiliyordu(call of duty need for speed) bir de bunu deneyecem umarım aynı performansı alırım.bu arada eski konu neden çöp kutusunda anlamadım O sürümde kurulum sorunu vardı. Uyumsuz boot.wim yüzünden x64 uefi veya x86 mbr kurulum sorunu yaşanıyordu. Eğer özellikle win7 kullanmanız gerekmiyorsa, win8.1, 7ye göre daha ideal. 7yi çalıştıran sistem 8.1i de çalıştırır. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
scorpus Posted April 2, 2021 Share Posted April 2, 2021 amd_turkey, 12 saat önce yazdı: O sürümde kurulum sorunu vardı. Uyumsuz boot.wim yüzünden x64 uefi veya x86 mbr kurulum sorunu yaşanıyordu. Eğer özellikle win7 kullanmanız gerekmiyorsa, win8.1, 7ye göre daha ideal. 7yi çalıştıran sistem 8.1i de çalıştırır. pazartesi 1 gb ram li bilgisayarda deneyecem.bakalım nasıl olacak 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hudu Posted April 3, 2021 Share Posted April 3, 2021 ustam teşekkürler indirdim ama şu aktivasyon için ne yapmam gerek hiç 8.1 kulllanmadım 7 kulllanıyordum ya oto idi yada daz ile yapıyordum Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
amd_turkey Posted April 3, 2021 Author Share Posted April 3, 2021 hudu, 6 dakika önce yazdı: ustam teşekkürler indirdim ama şu aktivasyon için ne yapmam gerek hiç 8.1 kulllanmadım 7 kulllanıyordum ya oto idi yada daz ile yapıyordum Mefisto üstat kms aracı ile aktive edilebilir Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Django Posted April 24, 2021 Share Posted April 24, 2021 amd_turkey, 22.03.2021 - 23:38 yazdı: Kokteylci hariç dikkatli olun diyebileceğim biri çıkmadı. he ya. şu sahtekar @EgeGrknnerede? ula 3 kağıtçı nerelerdesin. ses ver... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hakarakurt Posted April 25, 2021 Share Posted April 25, 2021 Bu windows 8 de Uzak Masa Üstü çalışıyor mu ? Winddows 10 ' nun home sürümünde Uzak Masa Üstü yok. Windows 10 'nun Pro sürümünde Uzak Masa Üstü çalışıyor Bu Windows 8 sürümünde durum nedir ? Tekrardan Windows Defender 'i aktif edebilir miyiz ? Bunu nasıl yapabiliriz ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
amd_turkey Posted April 25, 2021 Author Share Posted April 25, 2021 "Windows 8.1 SL makinada uzak masaüstü Client özelliği vardır fakat sunucu özelliği yoktur. yani laptopunuzla uzaktaki bir uzak masaüstü sunucusuna bağlanabilirsiniz ama laptopunuza uzakmasaüstü ile bağlanamazsınız. " (Alıntı) Ben herhangi bir özellik silmedim. Dolayısı ile uzak masaüstü client olarak çalışmalı. Siz uzaktan başka bilgisayara bağlanırsınız, fakat dışarıdan 8.1 SL ye bağlanamazsınız yukarıdaki bilgiye göre. Windows 10 daki defender olsa bir nebze tamam da, 8.1 deki defendera güvenmeyin. İlla kullanacam derseniz ekteki araçla defenderı aktive edebilirsiniz Please register to see this content. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gsbaran Posted March 8, 2022 Share Posted March 8, 2022 abiler üstadlar ellerinize sağlık teşkkür ederiz destekleriniz için birey sorucam en az 3-4 tane ürün indiridim 8.1 x86 olanlardan ama hep aynı hatayı aldım buna windws 7 x86 windows 10 x86 da dahil 0x0c0000260 hatası alıyorum benim bilgisayar çokmu eski acaba bu programlar için elimde eski bir hp presario v2000 modeli vardı dedim çöp olmasın hdd 3 e böldüm 1. win98 kurdum 2.morning xpv3 kurdum 3. ise x86 7 veya 8 kurmak istiyorum ama aldığım hata yukarıda acabu bu laptap en fazla xp mi kaldırıyor. ram 2gb yükselltim işlmeci ise celeron 1.3mhz güncel kullanım için değil hatıra olsun diye dedim yüklicem sistemleri programları öyle dursun kullandığımdan değil yani desteklerinizi esirgemeyin Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sivrikayazade Posted March 8, 2022 Share Posted March 8, 2022 gsbaran, 11 dakika önce yazdı: abiler üstadlar ellerinize sağlık teşkkür ederiz destekleriniz için birey sorucam en az 3-4 tane ürün indiridim 8.1 x86 olanlardan ama hep aynı hatayı aldım buna windws 7 x86 windows 10 x86 da dahil 0x0c0000260 hatası alıyorum benim bilgisayar çokmu eski acaba bu programlar için elimde eski bir hp presario v2000 modeli vardı dedim çöp olmasın hdd 3 e böldüm 1. win98 kurdum 2.morning xpv3 kurdum 3. ise x86 7 veya 8 kurmak istiyorum ama aldığım hata yukarıda acabu bu laptap en fazla xp mi kaldırıyor. ram 2gb yükselltim işlmeci ise celeron 1.3mhz güncel kullanım için değil hatıra olsun diye dedim yüklicem sistemleri programları öyle dursun kullandığımdan değil yani desteklerinizi esirgemeyin hatayı ne zaman alıyorsun tam olarak onu belirt ona göre daha net bir çözüm bulunsun Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts