Jump to content

En Iyi Virüs Programını Arıyoruz ?


canhayelmert3
 Share

Recommended Posts

Merhaba Arkadaşlar.En iyi diye bir şey yoktur diye düşünüyorum ama belki'de vardır.Şu an'da yıllardır Avast Free kullanmaktayım.Sistemi yormayan - aman çok kasmasın vb. dillere pelesenk olmuş kelimeler kullanmayacağım.Benim için kullanacağım programın en iyi şekilde amacına hizmet etmesi önemlidir.Amacını icra ederken illaki kendimizdende ödün verebiliriz birazcık :) .Önemli olan Stabil-Performanslı-Güvenilir-Sistemi gerçekten koruyan bir virüs programı arıyorum.Yani aternatif virüs programı arıyorum.İnternet'te ilk 10'lara bakıyorum ama bence direk kullanıcıdan birebir yorum almak daha iyi olur diye düşünüyorum.

Sizce avast'a devam'mı tamam'mı ?

Önerdiğiniz virüs programı nedir ?

En iyisinin en iyisi diyebileceğiniz gerçekten bir virüs programı varmı ?

Link to comment
Share on other sites

Yaklasık 13 yıldır virüs programı kullanmıyorum daha once trojanda virüste bulaşıp sistem temızlıgı ıcın çabaladıgım oldu virüslerin yada casus yazılımları %99 virüs programları 

ile geliyor siz hangi siteye girdiginizi biliyorsanız ve indirdiginiz yazılımdan eminseniz arayış peşinde olmayın

  • Like 5
  • Haha 1
Link to comment
Share on other sites

Normal bir ev kullanıcısı için en ideal anti esettir. yakalama oranları diger antilere gore daha yuksek ve çok daha stabildir.. ve pc nin P sinden bile anlamayan birisinin kolaylıkla kullanabilecegi bir antidir.

ama çok cabuk manipule edilebiliyor... zararlı bir yazılımı zararsız olarak göstermek anlayan birisi için oldukça basit sayılır.. 

2 tane saglam anti var birisi AVG digeri AVAST'tır.. Zararlı yazılımlarda scantime dan geçse bile runtime da kesin yakalar bu antiler, çünkü heuristic'i diger antilere göre çok daha gelişmiştir. bu sayede tarama esnasında tarattıgınız dosya zararsız gorunse bile.. eger zararlı bir kod içeriyorsa çalıştırdıgınız an yakalar.

 

 

 

 

Edited by orj_inal
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

merhaba arkadaşlar.Yorumlarınız için teşekkür ederim.sistemimde zaten avast+deepfreeze kullanmaktayım.orj_inal arkadaşımızında dediği gibi düzenli aralıklarda update geldikçede avastı update ediyorum.sonra deepfreeze kapatıyorum.ancak neden böyle bir arayışa girdim belirteyim.bazı yabancı türk karışık olarak forumlarda avast'ın iyi bir virüs programı olmadığını belirtenler var.ama ne kullandıklarını belirtmemişler yorum yapan arkadaşlar.Buna istinaden arayış içerisine girdim.Eskiden kaspersky kullanıyordum ancak lisans ıvır zıvır gibi şeyler zaman geçtikçe takibi zor olmaya başladı.avast en azından free olduğu için kullanıyorum şimdilik.Tabi ucuz etin yahnisi hesabı ne olur bilemem :) Tabiki %100 hiçbir program sistemi tam anlamı ile koruyamaz.O zaman şöyle diyeyim %100 en yakın virüs programı hangisi sizlerin gözünde.

Şimdiye kadar virüs programı önerisi olarak kendinize en yakın bulduğunuz programlar

1-) KASPERSKY

2-) AVG

3-) AVAST

Disk donduran programlar :) (Bence herhangi biri mutlaka kullanılmalı.İster virüs programı kullan kullanma.Hele çocuğunuz varsa %100 kullanılmalı :)  )

1-) Shadow

2-) Tool Wiz

3-) Deepfreeze

Seçenekleri daraltma üzerine veya genişletme üzerine gidebiliriz.(Free olması önemli değil gerekirse satın alabilirim sorun olmaz)

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

birazda tercih meselesi kişiden kişiye değişebilir bana göre a firması iyidir başkasına göre b firması iyidir bana göre ise eset kullanım kolaylığı arayüzüne alışık olmam kişisel kullanımımda bana yeterli gelmesi vb. av testlerinde yeterli sonuçlar alıyor firma batasıya kadar devam esete :D

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Merhaba bisse-team.Tabi bu'da bir seçenek.Aslında en önemli ayrıntı virüs programının devamlı piyasayı takip edip varsa şayet yeni tehditler hemen antidot hazırlayıp :) programı update edip bizleri güvene alması çok önemli.Bunu a şirketi b şirketi fark etmez biri yapsın yeter.Ben virüs yedikten sonra yapmış ne anladım bundan :) 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

13 yıldır antivürüs kullanmıyorum,sebebi güncellemesinden herşeye karışmasından bıkıyordum,sonra  Deepfreeze kurup denemeye karar verdim,sonuçta pc min tertemiz durduğunu,istediğim herşeyi denemek özgürlüğüne kavuştuğumu gördüm,misal bir program merak ettiğimde kuruyorum,işime gelmediğinde restart yapıyorum pc tertemiz.ayrıca hiç virüs olayıda yaşamadım.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

yıl 2000 ve şimdi 2021 bu zamana kadar kullanmadım girişi çikışı vede deneme yapacaksamda bir dosyayı önlem alınıp yaparım eset norton avast vs kullananların pc kaçkere formatladım trojen vs kaçkere temizledim en iyi hangisi şöyle diyelim yapacağın işlemi iyi takip edeceksin gireceğin vede üye olacağın sitelere dikkat edeceksin  kredi kartı vs  googleden şifreleri kaydet butonlar vs onaylamayın kötü niyetli insanlar hala var ama basit bir insan o işlere bulaşamaz bu işlerinde kademesi var vede çevresi bu gün büyük firmaların bile açıkları var buna onların dikkat etmesi lazım 2 kodlama ile güvende sayılmazsın lisanları kırılıp dağıtılıyorsa güvenilir değildir benim için ücretli kullananlarda belki farklılık görülür diyelim oda belki o yüzden kimse güvende değildir bu benim düşüncem size kolay gelsin iyi forumlar

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Uzun süredir Avast kullanıyorum ve memnunum. Virüs nedir pek bilmem. Biraz da kullanıcı deneyimine bağlı tabii.

Deneyimlediğim ve beğendiğim diğer programlar Sophos Home ve Bitdefender. Avast olmasa bu ikisinden birini kullanırdım.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Bankacılık vb. hassas buna benzer işlemler için en azından , windows yanına disk alanı ayrırarak (dual boot) şeklinde kullanım için, kesinlikle linux işletim sistemi kurmak gerekli. özel vb. işlemlerde, pc ilk açılışında windows'a değil , linux'e sistemine geçerek işlemleri bu yolla halletmekte virüs vb.herhangi bir uygulamaya gerek kalmadan güvenli ve virüslerin çalışmadığı sistemler üzerinden işlemleri yapmak ayrıca mantığı olan yöntemlerden olacaktır. Konu virüs programı önerisi olsada, bu gibi işlem süreçleri için virüs programlarını kullanmadanda, alternatif bir methodun (LinuxOS kurarak) , olduğunuda eklemek gerekli. Aklıma gelince ekleyeyim dedim. :) 

  • Like 6
Link to comment
Share on other sites

HARBİKIZ, 4 saat önce yazdı:

Bir göz gezdirin isterseniz.

Please register to see this content.

Bu teste güveniyordum lakin defender'e bile 6-6-6 veren bi firmanın yaptığı testlere güven duymam açıkcası

resim.png.3cc1166f32a31a969f0a239396d1a70d.png

Hadi koruma okey taramada okey gerçekten hızlı tarıyor performansı nasıl 6 ya defender kurulu windows yüklü pcler özellikle düşük donanıma sahipse kasmadan pcyi kullanmakta zorlanıyorsun basıyorsun bekletiyor 10-15 saniye çok sıkıntılı keza güvenlik duvarıyla birleştirdikleri için tam anlamıyla kaldıramıyorsunda deverdışı bıraksan dosyalraını vsde silsen arkada bi şekilde çalışmaya devam ediyor.Performans konusuna gelirsek bazı antivirüsler içinde geçerli mesela eset taramada çok hantal keza kasperskyde aynı şekilde.Avast zaten avg ve ccleaneri satın aldı arayüzlerini kullanın özellikle mobilde birbirinin kopyası olduğunu farkedeceksiniz.Diğer bir konuda Mcaafe gibi her pcye reklamla tarama şeylerini yükletip yavaşlama yapan bir firmanın 6-6-6 almasıda mantıklı gelmedi açıkcası eskiden gerçekten güvenilirdi fakat bana öyle geliyorki iş paraya dönmüş gibi

Ve ben her zaman derim illaki bir koruma kullanmak istiyorsanız anti-malwarelere yönelin derim.Çünkü taramada antivirüsleri solluyorlar nice antivirüslerin bulamadıklarını anti-malware programları 5 dakikalık taramayla buluyorlar.Ayrıca pcde sürekli bir güvenlik yazılım = sürekli arkada çalışan sistemi yoran program demektir. Ve her ücretsiz program sizden verilerinizi çalıyorlar bu firma farketmiyor.Çünkü çok iyi bildiğim birşey vardır birşey ücretsizse ürün sizsinizdir ötesi yok.Kendi fikrim nacizane  %100 güvenlik hiçbir zaman sağlayamazsınız fakat koruma sağlamk istiyorsanız firewall + anti-malwareyle bir antivirüsün yaptığının çok daha fazlasını yaparsınız.En iyi koruma dikkatli olmaktır.Nereye gireceğinizi biliyorsanız nerden ne indirdiğinizi biliyorsanız girdiğiniz sitelere güveniyor iseniz herhangi bir korumaya ihtiyaç duymayıp düzenli olarak bazı yazılımlarla taratarak olayı çözebilirsiniz sürekli korumaya ihtiyacınız yok ;)

orj_inal, 10 saat önce yazdı:

kullanacak olsam avast kullanırdım.. cunku avast, avg ye gore daha hızlı.. Kasperskyi saymıyorum bile.

kullanılacak iki tane anti var onlarda ya avg yada avasttır.

 

İkiside aynı firmanın ürünü yalnız :D Avast avg/ccleaneri satın aldı ;)

Edited by SoNKraL_
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Antivirüs hiç kullanmıyorum ama kullanacak olsam  Clamav'ı tek geçerim.Çoğunluk aslında usb den bulaşan virüslerden muzdarip sırf bunun için sisteme acayip yük bindiren,her an her yere burnunu sokup küçük izler bırakan yazılımları kullanmayı uygun bulmuyorum.Resmen tüm işlerimi kopyala kendine postala demek bu.Bence değmez.

Usb den bulaşan virüslere karşı da önce uyanık olmayı sonra ücretsiz, usb takınca virüslere izin vermeyen çözümler öneririm.Mesela USB Disk Security yazılımı.

Please register to see this content.

 

Edited by kadetti
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

10 seneden FazLa ESET Sorunsuz Kullanıyorum ama daha Evveli KesinLikle Avira derdim, Avira'yı Tek seyden eledım Kendımde Bıze Yaptıgı Türkçe'mizi B*k B*k Sekilde cıkarmasıydı ve Avira O Zamandan sonra Yüklemedim..

Lisansli Alıncaksa ki Kesinlikle Bulguard veya Bitdefendir.

KasperSky Herseye Ötmesi ayrica Bazi dosyaları Sil dememe Ragmen Silememesi Tekrar Tekrar Bulastırmasını Saymıyorum Bile, Hantallıgı Cabasi..

En Güzel Anti Kendinizdir Unutmayın, Kımse Size P*RN Sitelere Gir demez Siz gider Girersiniz, O Yüzden Bunu Böyle algılayıp Önce Kendi Beyninizi Eğitip Sonra Anti'ye Güvenin derim..

 

Link to comment
Share on other sites

Yıllardır antivirüs programı kullanmıyorum, acemilik yıllarımda bilgisayara bir virüs bulaşmıştı görev yöneticisi ve kayıt defteri açılmıyordu bir çok antivirüs denemiştim en sonunda avira ile temizleyebilmiştim yoksa format atacaktım ama bir virüs temizlemeyle de belli olmaz

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Ben yıllardır Eset kullanırım. Çok ciddi virüs problemleri yaşamadım. Hemen her gün kendisini günceller. En iyi antivirüs kişiden kişiye değişir. Konu da genel olarak Avast yazılmış. Ben avasttan nefret ederim. Antivirüs kullanmayayım desem, kendime multiboot bir sistem hazırlarken windowsta hiçbir iş yapmayacağım diye AV kurmadım. AV olmayınca indirdiklerime bir Windows Defender karışıyor, bir google tarayıcı karışıyor. AV olmadan indirdiğim herşeyi google engelledi. Defender Microsofttan indirdiğim şeylere bile virüs bu dedi :) 

Benim kişisel düşüncem. AV kullanılmasıdır. Zaten Microsoft işletim sistemini hazırlarken, bilinçli olarak 3. parti yazılımlara iş paslıyor. Bunu geliştiricileriyle tartışmaya girdiğim de net olarak anladım. 

Ben de son dönemler de yeni AV arayışına girdiğim için Avira Free, Panda Free denedim. En düşük sürümleri olmasına rağmen en az Eset kadar kastı. Ve Free sürümlerinde fidye virüsü ve bankacılık işlemlerinde destek vermiyor. Avast için benim düşüncelerim çok olumsuz. Avast' ın herşeye ötmesi ayrı bir konuyken yüklenilen programların % 50' sinin içerisinde yüklenmesi de ayı bir konu. Sıradan bir yazılım yüklüyorsun. İşlem bitince Avast merhabalar diyor. Virüslü bir uygulama yüklüyorsun, bir bakıyorsun Avast kısayolu masaüstünde merhabalar diyor. 

Ben Esetten memnunum. Ancak pc kullanım şeklim belli siteler belirleyip, güvendiğim daha iyi olduğunu düşündüğüm bir site bulana kadar oradan indirme yaparım. Her önüme çıkan siteden indirme yapmam. Her önüne gelen siteden indirme yapanlar için en iyi AV diye birşey olduğunu düşünmüyorum. 

AV tercihi yaparken de nasıl pc kullanıyorsun, AV' den ne bekliyorsun? Ben AV' den son tercihi bana bırakmasını istiyorum. Gerekirse virüslü bir dosyayı indirdiğim de karantinadan kolaylıkla alabilmeliyim. Dosyayı basit şekilde dışlayabilmeliyim. Tarama dışı bırakabilmeliyim. Ben bu özellikleri Esette gördüğüm için ESET' i tercih ediyorum...

Link to comment
Share on other sites

Ne kadar bilinçli olursak olalım her geçen gün korsanların hedefi altında oluyoruz. Kendilerini ve kullandığı yöntemleri her geçen gün yeniliyorlar. Bu zaman da antivirüs kullanmamak pekte sağlıklı bir karar değildir diye düşünüyorum. Çünkü bilgisayarınıza bir kez bulaşsın hemen faaliyete geçen kötücül yazılımlar o an sizin için çok önemli verileri karşı tarafa göndere bilir. Böyle önemli bir konuyu şansa bırakmak pekte mantıklı değil diye düşüyorum...

Piyasada bulunan bir çok antivirüs programları var. Hepsinin kendine göre koruma yöntemi var.

Kasperky en iyilerinden diyebilirim. Eskiye nazaran daha stabil ve bilgisayarı yormadan çalışıyor. Ara yüzü ve kullanımı da kolay. Örneğin istediğiniz vakit korumayı durdura biliyorsunuz. Bu özellik bir çok antivirüs'te yok ( Durdurma eylemi tamamen durma ve hiç bir şekilde bilgisayara müdahale etmeme )

Önerilerim şunlar olacaktır:

1. Kaspeky yada Norton ( USB bağlantılarınıda Kasperky otomatik olarak tarar )

2. SpyHunter ( Antivirüsün tesbit edemediği trojen ve malware gibi kötücül yazılımları tesbit için SpyHunter5 veya Malwarebytes şart.) 

3. Spybot ( Her bilgisayarda olması gereken bir programdır bana göre. Özelikleri ; Casus programları, trojenleri, keyloggers, malware, tarayıcı hırsızları, kullanıcı izleri gibi bir çok alanda güvenliği sağlar )

Edited by Cizikk
Link to comment
Share on other sites

Tüm mesaj atan arkadaşlarımıza çok teşekkür ederim ilgilendiğiniz için.Durum özetine gelirsek kimine göre gerekli kimine göre gereksiz antivirüs programı.Tabi herkese göre değişebilir gayet normal bir durum.Herkesin şimdiye kadarki deneyim ve tecrübeleri söz konusu sonuçta.Herkese saygım sonsuz.Ancak tercihimi virüs programı (araştırmaya devam) +deepfreeze'den yana kullanıyorum.Ama forjest abimizin dediği gibi ekstradan bir linux sistemi kullanarak live veya dual boot şekilde bankacılık vb. işlemlerimizi güvenli şekilde yapılabilir buda alternatif güzel bir fikir diyebilirim.Bence şahsi fikrimi sunmak isterim.Ne olursa olsun virüs programı kullanmak zorundayız.Örnek vereyim.Usb herhangi bir disk veya bellekten eskiden olduğu gibi "exe virüsü-kısayol virüsü-klasör içinde klasör-fotoğrafların mb'ı olup tıklayınca bakamamak olur" vb. virüsleri bilgisayara bulaştırmadan temizleyebildiğim günlerde oldu dosyaları kurtaramayıp kökten silmek zorunda olduğum zamanda oldu.Ama bence virüs programı kullanmazsak kurtarabileceğimiz dosyaları maalesef belkide bir ikinci şansı elimizden almış oluyoruz açıkcası.ikinci örnek olarak bir firma'da teknik servis bölümünde çalıştığım sıralarda firmamız bir muhasebe firmasının bakım onarımını yıllık üstlendi.Bizden önceki teknik servisçiler server client şeklinde bir sistem kurmuşlar (obm).Ancak server tarafında maalesef herhangi bir virüs programı güvenlik duvarı vb.hiçbir önlem yoktu.Sorduğumuzda neymiş hızlı olsunmuş.Bahane hazır.Muhasebe firması bizi çağırdığında server açılıyor ancak clientler bağlantı kuramıyordu rastgele bağlantı kursada dosyalara erişim yapamıyorlardı.Server'i sanal olarak live boot edip çeşitli virüs programları ile tarattığımızda virüslerin halay :) çektiğini gördük.Maalesef bir önceki firma yedek sistemli çalışmadığı için dosyalar virüslüde olsa temizde olsa kurtarılması şarttı.Bende dosyaları dökümanları ALLAH ne verdiyse hepsini dvd'ye yazdım sonra bide ekstradan hdd imaj aldım komple.Sonrasında ana diski sağlam bir kasaya takıp baştan aşağı temizlettim.Sonra server'e format atıp clientler için sıfırdan imaj aldım.Kısacası tertemiz bir server tertemiz bir client imajları oldu elimde.Sonra muhasebecileri çağırıp dosyaları test ettirdim baştan aşağı 2tb'tan fazla dosya döküman resim dosyaları vardı şükür hepsi virüsten arınmış ve tıkır tıkır çalışıyordu.Eğer şayet bir önceki firma en kötü virüs programı bile koysaydı server'e şuanda bu durumda olmayacaklardı.Çünkü muhasebeciler dışardan devamlı usb getirip takıyorlar.Clientlere birşey olmaz kapat aç imajı sıfırlar virüs bile girse sorun olmaz.Ama herkesin görebilmesi için dosya paylaşım diskine koyduklarında maalesef olan server ve içindeki veritabanı diskine olmuş.Kısacası virüs programının kurumsal anlamdaki önemi bence çok büyük ama bireysel ev tarzındaki pc'lerimizde minimumda olsa bence bir güvenlik şart diye düşünüyorum.tabi benim fikrim ve düşüncemdir.Saygı ve sevgilerimle.  

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...