Jump to content

Leaderboard

Popular Content

Showing content with the highest reputation on 03/16/19 in all areas

  1. tr_windows_10_enterprise_ltsc_2019_17763.316 2019 şubat ayı çıkan *tr_windows_10_enterprise_ltsc_2019* iso. Sürüm 1809 IS Derlemesi 17763.316 ham hali. Yeni Pençereler Son güncelleme kb4489899 ile 17763.379 yükseliyo. Modifiye yapmak isteyenler iş başına ?. Saygılar
    6 points
  2. EgeGrkn Dostum, tam yerine geldin. Konuya hakim birisi olarak ve bizi aydınlatma bilgi ve becerisine sahip biri olma bakımından konunun asıl muhatabı bence sensin. Önce konuyu özetin özeti yapayım. Konu 2 aşamalı; 1-) Windows 10 ne kadar stabil ve kullanışlı 2-) Windows 10 ne kadar güvenilir (telemetry vs.) Windows 10’un stabil olduğuna itirazım yok. Bence de en stabil sistem. Windows 10’u kullanışlı bulmuyorum çünkü eski sistemelere göre sürekli olarak kullanıcının yetkilerini (özellikleri gizleyerek) kısıtlıyor. Her yeni sürümde bu artarak ilerliyor. Bunu bir nebze kabul edebiliriz. Gelelim Windows 10’un ne kadar güvenli olduğuna. (Tabi bu arada konu Windows 10’dan çıkıp genel olarak Microsoft-Google-Android-Sosyal Medya programları vs şeklinde büyüdü-Biz şimdilik sadece Windows 10 telemetry üzerine yoğunlaşalım) Benim fikrim Windows 10 ilk çıktığı günden beri sürekli güncellemelerle sistem uzmanlarının kafasını karıştırarak sistem içerisine telemetry dosyaları yerleştiriyor. Microsoft neredeyse sokaktan geçene windows 10’u bedava verecek. Bankaların “benim kredi kartımı kullan sana şu kadar bonus TL vereyim” demesi gibi neredeyse üste bir şeyler verecek. Windows 10’ 7 ve 8.1 den yükseltmede güya tarih sınırı vardı, şimdi sınır falan yok. Yani demem o ki Microsoft Windows 10 kesinlikle güvenilir değil. Tabi bunun birde aksini söyleyenler var. “Dostum, tam yerine geldin” demekle bunu kastetmiştim. İşte senden ricamız Sistem uzmanı birisi olarak Windows 10 içerisinde telemetry konusu olabilecek, ileride kişileri, kuruluşları belkide devletleri sıkıntıya sokabilecek bilgi hırsızlığı yapabilecek hususlar var mı? İlk Windows 10 ile bugünkü son hali arasında telemetry açısından bir fark mı? Güncellemeler sadece sistemi stabil hale getirmek için mi? Microsoft 6 ayda 4 tane toplu güncelleme içeren ISO yayınladı. Senin deyişine göre Nisan'da da gelecek. Stabilite çalışmaları kafa karıştırma olabilir mi? Özür dilerim sanki karşımda Microsoft yetkilisi varmış gibi oldu ama sen kusuruma bakma Elinden geldiğince dilinin döndüğünce ve bizim anlayabileceğimiz seviyede yazarsan sevinirim.
    3 points
  3. İlk tuğla benden olsun, TNCTR Wallpaper 1920 x 1080 https://yadi.sk/d/-FT77soyP6iDng Şahsi fikrim sistemde hiçbir programa yer verme. Sadece WinRAR 5.70 (veya 7 zip) olsun yeter. Programlar için herkes bir şeyler söyler. Şu olmasaydı şu olsaydı. Şu programın günceli vardı keşke onu koysaydın . En önemlisi programlar sürekli güncelleniyor. Bence program eklemek istiyorsan programları ayrı paylaş. Birde şahsi fikrim, sistem içeriği , açılışı, kapanışı ve görselleri sade olsun. herkese hitap etsin. Unutmadan, bildiğim kadarıyla x64 kullanıcısı (bende dahil) daha fazla. Onları küstürme. Kolay gelsin. Düşünürseniz. Belki...
    2 points
  4. Windows 8.1x64 Uefı Embedded Aralık-2018 -Tamamiyle msdn orjinal Windows 8.1 Embedded Industry Pro x64 iso dosyası kullanılarak düzenleme yapılmıştır. -Metro arayüzündeki gereksiz uygulamaların olmadığı hafifletilmiş windows 8.1 sürümüdür. 17 Aralık 2018 tarihine kadar yayınlanan tüm güncelleştirmeler dosya içindeki sistemdede yüklüdür. -Sadece kurulu sisteme yüklenmesi gereken (Windows Defender Tanım Güncelleştirmeleri,Net Framework,Dynamic Update vs)güncelleştirmeler entegre edilmedi bunlar kurulum yapılan sisteme göre windows update’den yüklenmelidir. Net framework 3.5 kurulumu uzattığı için aktif edilmedi.İndirilen rar dosyası içerisine net framework 3.5 ofline yükleme paketi ayriyeten konulmuştur ve isteğe göre internet bağlantısı gerekmeksizin yüklemesi yapılabilir. Esd sıkıştırma içerir dvd ve usb belleğe yazdırılarak kurulum yabılabilir.ÖNEMLİ NOT!!!: Esd sıkıştırma boyuttan tasarruf etmek amacıyla kullanılmıştır ve eski yada yeni tüm bilgisayarlarda kurulum sırasında veya kurulduktan sonra sorun çıkartmayacak bir sıkıştırma algoritmasıyla düzenlenmiş olup,tıpkı microsoft'tan orjinal olarak sunulan Windows 8.1 Embedded Industry Pro x64 iso dosyası gibi istediğiniz kurulum biçiminde gönül rahatlığıyla kurulum yapabilir, mimari(x64) aynı olmak şartıyla üst sistemlerden 8.1 sisteme dvd ve usb gerekmeksizin sadece setup'dan kurulumla windows 8.1 sisteme geri dönebilirsiniz. Kurulum sırasında key sorgu ekranını, yeni eklenen ''Ürün Anahtarım Yok'' sekmesine tıklayarak geçebilir, dileyen orjinal lisans anahtarı varsa girerek kuruluma devam edebilir. Uefi+Normal+Setup'dan kurulum için uygundur. Aktivasyon içermez orjinal key girerek yada kms ile lisanslanabilir. DOWNLOAD: 64 BİT https://drive.google.com/uc?id=0B-EZIDlTO9ZcbHM1WlhWdlhvUGs&export=download (⚡Tnc Debrid ile İndir) (⚡Tnc Debrid ile İndir) (⚡Tnc Debrid ile İndir) Not: Net framework 3.5 kurulumunu aktif etmek için aşagıda yazılanları uygulamanız yeterli olacaktır Denetim Masası\Tüm Denetim Masası Öğeleri\Windows Update açıp Yüklü Güncellemeler tıklayıp açılan yerden Wındows özelliklerini aç veya kapat tıkladıgımızda en üst kısımda bulunan küçük pencereyi işaretleyip Net framework 3.5 indirip cihaza yükleyin işlem bittikten sonra cihazınızı yeniden başlattıgınızda güncelleme sayfasına gelip güncellemeleri denetle dediginizde eksik olan güncellemeler çıkacaktır buradan cihazınıza kurmak istediginiz güncellemeleri kurabilirsiniz. https://resmim.net/f/0uNa4k.png https://resmim.net/f/RP3hEY.png Kendi cihazımda deneyip buraya yazdım esenlikler dilerim.
    2 points
  5. 2 points
  6. bu dediğiniz sadece devlette geçerli, erasmus yapmış biri olarak söylüyorum bunu. türkiyedede pardus kullanılıyor mesela. Çünkü çalışmaları stable isolar ile hazırlıyoruz mesela nisan ayında gelecek olan gibi. Windows 10 1809 FINAL Build 17763.1/107/194/253/316 (PC) [RS5] 107.194.253.316 arasındaki tek fark ufak güncellemeler. 107 ile hazırlansa bile 194 veya 253ün güncelemesini almıyor sistem direkt 316ya güncelleniyor kurulduğunda. windows 10 isolarına güncelleme eklememe sebebim zaten budur. ekleyende gereksiz uğraşıyor işin mantığını bile anlamamış demektir.
    2 points
  7. Önerilerim. 1-) Konuya amiyane (şerefsiz gibi) tabirlerle değil de biraz daha “herkese hitap eden seviyede”, biraz daha “akademik ve etik” ifadelerle devam edilmesi daha iyi olur. 2-) “Konunun sabitlenmesi” ve konu başlığının da “İnternet güvenliği ve Telemetry konuları” gibi bir başlık olması sanırım daha uygun olur. Gelelim fikirlere; Aşık Veysel Ne güzel söylemiş Ben kısaltayım; “Kim okur du? Kim Yazar dı? Fikir Başka Başka Olmasa.” Fikirlerin başka başka olması insanın doğası gereğidir. Herkes aynı fikirde olursa yazmaya ne gerek var. Okumaya ne gerek var. Elbette iktidar olacak muhalefet olacak. Voltaire'nin söylediği “Düşüncelerine katılmıyorum ama senin düşüncelerini savunma hakkını sonuna kadar destekleyeceğim” çok güzel bir sözdür. Dolayısıyla herkes yazacak bizde okuyacağız. Mesela EgeGrkn arkadaşımız (Ben çok beğenirim yetenekli-bilgili bir arkadaştır) diyor ki; Açıkcası ben her güncellemeyi gününde yapıyorum sırf test için beta güncellemeleri alan bir sistemimde var kendi editlediğim.” Bende diyorum ki “Sistem kurduğumda ilk işim Update i kapatmak” Yagmuradam arkadaşıma katılıyorum. Ben belki Yagmuradam’dan daha fazla windows 10 kurmuşumdur ve her defasında windows 8.1 e geçmişimdir. Sevemedim windows 10’u. Bir bakın bakalım Windows 10 son 6 ayda 4 defa sıfırdan ISO çıkardı. Ekim, Kasım, Ocak ve Şubat. En son şubat ISO su Mart ayında çıktı “1809-17763-316” sitede kimse farkında değil ve paylaşmadılar bile. forjest arkadaşımıza katılıyorum keşke hepimiz linux türevleri kullanabilsek. bozart arkadaşımız diyorki “Chrome tarayıcı açtığımda arka plan 10 veya 15 adet crome servis açık olarak görev yöneticisinden görünüyor..” Bende yukarıda demişim ki “İnanın Microsoft Google dan daha masum. Motun arkadaşımızın yazdığı aslında benim fikirlerimi doğruluyor. "1511 build 10586" versiyonunu 8 haziran 2016 da kurmuşum. hala da o kurulu ve en ufak bir sorun yaşatmadı.” 1511 den 1809’a geldik. Dediğim gibi Windows 10 için son 6 ayda 4 tane sıfırdan ISO çıkardılar. 1511 iyiydi güzeldiyse ne oldu da 1809’a geldik. Geldik çünkü her yeni ISO ya yeni yeni telemetry programları eklediler. Aaaa cambaza bak dediler biz cambaza bakarken telemetry’ler geldi. Windows 10 ile benim asıl sorunum bu kadar kısa zamanda bu kadar çok toplu güncelleştirme olmamalı. Birde düşünün elinizde küçük bir laptop var evinizde wireless yok cepten bağlanınca veya herhangi bir şekilde wireless görünce sistem güncellemeyle kafa yiyor. Diyeceksin ki wireless ayarlarından şunu kapa bunu kapa falan filan. Yok kardeşim ben Update ve update’nin tüm arkadaş ve akrabalarını sistemime koymam. Evet herkes konunun dışına çıkmadan konu ile ilgili fikirlerini söylesin.
    2 points
  8. hocam yükleyip tekrar kaldırmak işime gelmiyor benim ya da gizlemek... göz önünde olması daha uygun benim için o güncellemelerin.
    2 points
  9. Windows 10 Üzerine Tartışma... Öncelikle merhaba. Konuyu açma sebebim daha çok yazılımda uzmanlaşmış forum üyelerinden fikir almak. Şimdi win10 çıktı. Başlarda kötüydü sonradan belli oranlarda düzelmeler oldu. Hemen her hafta güncelleme olmaya başladı. Özellikle son haftalarda güncellemeler ciddi şekilde yükleme hatası veriyor. Kısaca sürekli mıncıklanan bir Windows türü karşımıza çıktı. Sormak istediğim bir konu ise özellikle OneDrive özelliği veya raporlama özelliği ile bize özel bazı dosyaların Windows tarafından kendi sistemlerine gönderildiği gibi bir takım şeyler okumuştum. Ki ben bunun özellikle Appple marka cihazlarda olduğuna kesinlikle inanıyorum. Sonuç olarak artık yapay zeka video içeriği ile alakalı yada görselin ne olduğu ile alakalı net sonuçlar çıkarabiliyor. Sitemizde çok sayıda yazılım uzmanı v.s var. Bireysel olarak tespit ettiğiniz bu tip durumlar var mı? Yani Windows bir güncelleme yaptı yada sisteme eklediği herhangi bir yazılım tarafından dosyanızın raporlama adı altında çekildiği gibi bir durum tespit ettiniz mi? Son olarak şunu yazayım; windowsun gidişatı ne olacak? Sürekli güncelleme, güncellemelerin sürekli hata vermesi v.s ciddi şekilde bezdirdi. Performans olarak iyi bir işletim sistemi olduğu düşüncesindeyim. Sonuç olarak benim kullandığım pc çöp denilebilecek düzeyde olmasına rağmen fena değil. Tek sorun Windows artık performans açısından SSD' ye bağımlı hale geldi. Yazılım uzmanı arkadaşların fikirlerini merak ediyorum... Özellikle @forjest ustamızın...
    1 point
  10. Güncel 64 Bit Windows 7 Sp1 Öneriler Mart 2019 güncel 64 Bit Windows 7 Sp1 hazırlamayı düşünüyorum. Mart güncellemeleri çıkınca el atmaya çalışacağım. * iE-11 ve güncellemeleri eklenecek (sanki çok lazım ya ? ). * kb4483187 ie11 güncellemesi eklenecek (telemetry olduğu söylenmekte) çünkü; javadaki bir açığı kapatmakta imiş okuduğum bir makalede... * her ay çıkan kalite güncellemesi eklenecek (eklenmesine ben karşıyım) çünkü istekler var... * ESD sıkıştırma olmayacak çünkü; eski pc lerde sorun çıkarabiliyor.. * .net framework 4 ve üzeri eklenmeyecek çünkü; boyut 4 gb ı geçiyor... * tüm sürümler olmayabilir çünkü; boyut 4 gb ı geçiyor... * defender kaldırılacak çünkü; windows 7 de en gereksiz eleman * UEFi desteği eklenecek (orjinal windows 7 bootx64.efi ile) çünkü; windows 10 boot dosyaları ile kurulum yapmamak için... * USB 3.0 ve 3.1 sürücü desteği eklenecek çünkü; ihtiyaç olduğu yazılıp çizilmekte... :::: Varsa sizin düşünce ve istekleriniz, konu altına belirtiniz. :::: Ama Lütfen Abartmadan, elimden geldiğince değerlendirmeye çalışırım :::: Foruma fırsat bulup girdikçe okumaya çalışırım iletilerinizi...
    1 point
  11. Windows Embedded 8.1 Industry Pro X86 Besmele Aktivasyon sorgusu cikar Adobe silverligt air icermektedir Gerekli gördüğüm birkaç güncelleme eklidir tam güncel olmasada stabildir https://yadi.sk/d/n-OAeczn_Z_ZqA
    1 point
  12. Ok.Hadi bakalım benden de Autoit desteği olsun,yapılmasını istediğiniz birşey olursa autoit ile yapıp ekleriz bir kaç gün boş vaktim var
    1 point
  13. Modaratorden ses yok.Ne oldu acaba. Not/Butun sitelerde parali olarak veriliyor.Bir dolardan basliyor.Sanki browser degilde bulunmaz hint kumasi.
    1 point
  14. hocam office hazırlama rehberim içinde verdiğim office tool plus herşeyi yapabiliyor
    1 point
  15. valla bendeki dosyaları tekrar yükledim umarım olur.... bootisox86_source_files.rar bootisox64_source_files.rar Ben Win10 RS5 e ait WIM dosyalarının içine yukarıdaki dosyaları MOUNT ettim ve ayrıca konu başlığında da linki güncellemiştim İşletim sistemlerini ISO ve WIM'den kurulum için gereken Module Dosyaları( WinSetup.ISO.Module_(ISO.method).7Z Bu linkteki dosyaları kullanarak ben ISO dan kurulum yöntemi kullanmaya devam ediyorum(WİM dosyaları RS5 ait WIM dosyalarıdır.
    1 point
  16. microsoft office aıo arkadaşlar uzun zamandır office aıo yayınlanmıyor 2019 da çıktı zannedersem hızlı kurulum office aıo yayınlayabilir misiniz değerli üstadlarımıza önemle duyrulur
    1 point
  17. Dostum ben yanlış anlamadım. Şerefsiz kelimesinin micro... ve goo... türevlerine dediğini sitedeki hiç kimseyi kastetmediğini biliyorum. Ben yine burada olmayan ve her zaman yasal hakları bulunabilecek kişi ve kurumlar içinde bu tür sözlerin söylenmemesini istedim. Birde ne gerek var amiyane tabirlere. Biz bizeyiz. Çok güzel bir tepsitin var; "Microsoftun elde ettiği bilgiler belkide ülkemizdeki terör eylemlerinde, ayaklanmalarda v.s kullanılıyor da olabilir. Bu konuda bilinçlenmek adına bu sakıncalı servisleri bilmemiz, öğrenmemiz çok yararlı olacağına inanıyorum..." Bu cümle çok güzel çok doğru. Ama biz laylaylom havasındayız. Paranoya yapmayalım diyoruz, Ne olacak diyoruz. Konuya sadık kalacağım ama dayanamadım bir-iki farklı şey söyleyeyim. Dünyanın en zengin ve tehlikeli adamlarından biri olan Soros ülkelerde parayla gazeteci televizyoncu ve akademisyen kılıklı insanlar kiraladı ve bunlara kendi ülkelerine karşı darbe yaptırdı. Ülkelerin sınırlarını değiştirdi. Bizim ülkemizde de o gün çok muteber olan bugün terörist denilen gazeteci, televizyoncu ve bazı akademisyen kılıklı insanlara "Fethullan Gülen dünyada 100 saygıdeğer insan arasında" gibi hayali haberler yazdırdı, söyletti, yaydırdı. vs. vs. Bugünde aynı Soros NETFLIX sistemi sayesinde bizim gibi ülkelere eşcinselliği, lezbiyenliği, aykırı ilişkileri çok normal gösteren film ve diziler yayınlıyor. Dizilerin tamamında muhakkak aykırı ilişkiler var. Dizi ismi saymak istemiyorum ama hemen hemen hepsinde var. Bizler bunları seyrede seyrede kanıksıyoruz ve bir süre sonra bize her şey normal gibi geliyor. Fakat tehlike çok büyük. Tekrar konumuza gelirsek; Medyayı, Sosyal Medyayı, interneti kontrol eden dünyayı kontrol eder. (Zaten öyle değil mi? Microsoftu, Google bırak Apple"ın hisseleri 1 trilyon dolar ediyor) Çünkü senden bilgi alıyor ve sana farklı bir şeyler veriyor. Bu sürekli devam ettiğinde bir süre sonra herkes aynı görüşü paylaşıyor. Dönüyorum en başa yukarıdaki iletide dediğim gibi; Aşık Veysel Nur içinde yatsın."Kim okur du? Kim yazar dı? Fikir Başka Başka Olmasa." Şimdilik bu kadar. İlerleyen zamanda naçizane eklemeler yapabilirim.
    1 point
  18. Çok güzel bir paylaşım. Hadibeolsun arkadaşımız tarafından paylaşılan “Windows 10 Telemetry Ve Smartscreen Devre Dışı Bırakmak” başlıklı iletide yazmıştım, Konu burada daha da şekillendiği için o satırlarımı buraya da almak istedim. Satırların sonuna şunu eklemek isterim. Şu ana kadar yazılanların hepsini okudum, Bana göre windows 7 ve elbette windows 8.1 embedded en doğru tercihler. (Tabi update ve telemetry servisleri kapatılmak şartı ile) ************************************************************************************************* "Dostum, Allah Razı Olsun. Microsoftun bilgi çalmasından nasıl kurtuluruz uzun uzun anlatmışsın. Microsoft özellikle Windows 10’u sürekli güncelliyor! Hatta güncelleme yetmiyor komple güncelleyip yeni ISO çıkartıyor! Örnek 2018 Ekim, Kasım ve 2019 Ocak ISO ları (ve sürekli yenilemeye devam ediyor, edecek.) Ve sen ne yaparsan yap adam (GOOGLE - MICROSOFT) yeni güncellemelerde bir delik yapıyor ve içeriden dışarıya telemetriye devam ediyor. Windows 7 – 8 - 8.1 kullananlara Windows 10’a geçmek için (Update) bir süre verdiler. Güya süre sonunda Windows 10’a ücretsiz geçiş olmayacak geçeceklerden ücret alacaklardı. Süre bitti yıllar oldu hala BIOS’unda Windows 7 – 8 - 8.1 seriali olan sıfır kurulum ile internetten Windows 10 lisansını resmileştiriyor. Peki neden? Çünkü Google ve Microsfoft seni sürekli izlemek istiyor. ELLERİNDEKİ KEKLİĞİ KAÇIRMAK İSTEMİYORLAR. Bu nedenle neredeyse Windows 10 kullanana prim, ödül vs. bir şeyler verecekler. (Win 7 ve Win 8.1 nispeten daha masum) Yani demem o ki; Google Earth, FaceBook, Whattsap, Instagram, Twitter, OneDrive, GoogleDrive, Yandex Disk, Ücretsiz Bulut depolamaları, Ücretsiz MAİL Hesapları. Yani Sosyal Medyada Herşeyin Beleş olması boşuna değil. SOSYAL MEDYAYI KONTROL EDEN DÜNYAYI KONTROL EDER. Adamlar, (GOOGLE – MICROSOFT) Bulut hesaplarında neler var, Kim kime mail atmış, kim kimin adamı, kişi listesinde kimler var, telefon noları neler, adresleri neler, mail adresleri neler, nelere meyilli, neler yer içerler, konumları nedir? vs. vs. Bu bilgilere sahipsen önünde pek engel yok demektir. Atalar boşuna dememiş. EN GÜVENLİ BİLGİSAYAR KAPALI, FİŞİ ÇEKİLMİŞ VE PİLİ ÇIKARTILMIŞ OLANDIR. NOT 1 : Aynı şeyler Android içinde geçerlidir. Hatta Android'de hiç kaçarın göçerin yok. Google Play’in arama çubuğuna Google yaz, 20 tane Google programı çıkıyor. Bu programları sen kullanmasan da ben, o öbürü kullanıyoruz ve sana ait bilgileri de paylaşıyoruz. İNANIN MICROSOFT GOOGLE’DAN DAHA MASUM. NOT 2 : Konu ile alakalı olarak piyasada Person of Interest tarzı 10'larca dizi ve film mevcut." **************************************************************************************************** SON SÖZ: Benim sistemimde C sürücüm tek disktedir. Yani Diskim bölünmemiştir. (Disk C ve D olarak bölündüğünde yedek almak recovery yapmak daha zorlaşıyor.) Bende kurmuş olduğum windows 7, windows 8.1 pro, Home, Embdded serileri, windows 10 home, pro, embedded sistem image’larım çok sayıda var. Sistemlerimin hepsinde Update ve telemetrye konuya olabilecek sistem programları ile Metro (hatta mağaza) uygulamaları kapatılmıştır. Buna rağmen bir sistemi en fazla bir hafta kullanır ve başka acronis yedeğine geçerim. Yedeklerimin Flash paketi, K-lite codec, Visual C++ Redist vs. Gibi programlarını güncelleyerek yedeklerimi de güncellerim. EN SON SÖZ : Sitemiz üyesi Celal Sezer arkadaşımızın paylaşımı olan internet enabler-disabler programı, veya Net Speed Monitor, DuMeter gibi programları kullanarak internet açıkken ama internet kullanmadığım zamanlarda veri akışını sürekli izlerim. (Bu da benim paranoyam)
    1 point
  19. Bay_KG buyur hocam: http://s7.dosya.tc/server13/2bne7b/usb3.zip.html
    1 point
  20. Şu ana kadar yazılanların tümünü son satırlarına kadar okudum. Faydalı bilgiler var. Şu aşamadan itibaren bir yazılım uzmanı, mühendisi v.s yazılım konusunda deneyimli site sakinlerinin işlerini yaparken windowsun kendi servisleri aracılığıyla karşılaştığınız extreme örnekler var mıdır? Mevcut sistemlerimizden kesinlikle kaldırmamızı tavsiye ettiğiniz Windows servisleri var mıdır? Aslında konuyu açma sebebim, işinizi yaparken bizzat Microsoft tarafından yerleştirilmiş art niyetli servisleri öğrenmek. Çünkü bazen çalıştığım kurumlarda bile görevim olmamasına rağmen kendi güvenliğimi elimden geldiğince sağlayabilmeyi istiyorum. Sanırım şu aralar 9000 şubesi bulunan bir market zincirinde yazılım uzmanı olarak görevlendirilen ancak konudan tamamen alakasız kişilerle çalıştım. Güvenlikle alakalı konularda kaynak ülkemizde bulmak çok zor. Yabancı menşeili kaynakların bir şekilde çevirisinin yapılmasını beklemek zorunda kalıyorum. Çok fazla tekrarladım ancak yine yazayım. Bence forumda bir konu açılıp, Windows kullanmak mecburiyetinde kalan kişiler için windowsun art niyetli servislerini paylaşmak, yada bizzat bireysel olarak tespit edilen art niyetli yazılım deneyimlerini paylaşmak adına bir bölüm açılması gerektiğini düşünüyorum. Gerçi sadece Windows ile de sınırlamamak gerekir. Linuxlarda, Mac ve windowstaki art niyetli yazılımlar için konular açılmalı. Son olarak merak ettiğim bir konuda şu; 25 mb hıza sahip internet kullanıyorum. Wifi ye 10 pc bağlansa sorun olmuyor ancak 3 iphone cep telefonu wifiyi ciddi şekilde kastırabiliyor. Bu konu hakkında bilgi sahibi olan bir kişi bilgilendirirse sevinirim. Tekrar tekrar cevaplarınız için teşekkür ediyorum...
    1 point
  21. Ben de fikrimi söyleyeyim. Win10 kullanmak için kendimi çok zorladım. Bilgisayarım win10'a daha uygun. Ama bir türlü içime sinmedi win10. Ki ilerde kullanıcıları daha da kızdıracak yenilikler! gelecek diyorlar. Örneğin güncelleme için en az 7gb lık ayrı bir harddisk bölümü oluşturulacak ve bunun silinmesi mümkün olmayacak(win10 kullanılırken) Bu kadar güncelleme yapılan bir iletim sisteminin kararlı bir sürüm olmadığı çok açık bence. Benim ihtiyaçlarımı win 8.1 embedded karşılıyor. Macera aramak istemiyorum artık. RS1 sürümünden beri win10 kurdum ama sonradan hep beni pişman etti. Tavsiyem win 8.1 embedded sürümüdür. Saygılarımla
    1 point
  22. Bende bir kaç satır düşeyim Herkeze merhabalar sohbet bayağı derinleşmiş erdem ve samimi olmak gerekirse "bu konu dışında",windows 10 için iki satır yazmak bu sistemi görmek dahi içimden hiç gelmiyor vallağa Çevremden tanıyanlar konu komşu zaman zaman isteyenler olduğunda elimdeki daha evvel'den yapılandırılmış olan sistem acronis backup'larını kullanarak yedek image'ları disklere bir kaç dakikada aktarıp fazla uğraşmadan işlemleri bitirip veriyorum.Demek odurki;evvel'den çıkan tüm windowslarda temel bilinen işlemlerin,daha fazlasını,w10 üzerinde kullanıcı daha fazla zaman geçirmekte ve bilindiği üzerede sistem içerisinede müdahale edilip durdurulan servisler olsada (toolslar,programlar,reg girdileri bir çok çeşitli ayarlar vs.) yinede insanın bir gözü arkada kalıyor kaygı endişe ve şüpheler her daim mümkün sırf bunlardan kaynaklı olarak gözden kaçan herhangi bir detay olmasın diye iyice analizler yaparak yedeklerimi oluşturmuştum zaten bireysel işlemler için daha fazla bir detaya sürüm vb.çeşitli farklılıkları arayanlar gelişmiş kullanıcılar dışında pekte olmamakta ihtiyaç halinde upgrade edilerek özelleştirmelerle aynı backup işlemleri gerçekleştirilebilmekte konuya bahis olmayan bir text olsada içerikteki yorumdan anlaşılan sistemi iyice istenilen kıvama getirerek özetle ameliyata tabi tutmakla tam olmasa dahi,ancak kontroller bir şekilde sağlanabilmekte az çok tahmin edenleriniz bu hususta olacaktır. Genel uygulamalar güvenlik açıkları yorumum Beni az çok siteden tanıyanlarınız bilirlerki,uzun zamandır opensource açık kaynak sistemlerle ilgili alternatif bu sistemlerin,kullanılabileceği yönünde önerilerimi hep yapmışımdır.Amaç sistemleri kötülemek değil elbette ancak görünen köy klavuz istemiyor misali neredeyse her uygulama,internet tarayıcıları,mobil sistemler,yazılan web sitesi temaları dahi bile hepsi birbiri ile senkronize olacak şekilde windows ve diğer sistemlerde dahildir beraberce tam olmasada bir döngü içerinde at koştururcasına tam gaz yol almaktalar güvenlik zafiyetlerinin ne olduğunun dahi farkında olmadan yaşamını bu sistemlerin binbir tuzak_ağları içerisinde sürdürenlerle dolu bir dünyada yaşıyoruz yani herşey o kadar masum değil HD gibi görünüp,karanlıklara doğru sürüklemeye hazır planlanmış kurgulu programlanmış yapay veya real milyonlarca zeka kılıfına birşekilde uydurulmuş şekilde fırsatları kollamaktalar su uyur bunlar uyumaz daimi hareket halindeler network bağlantınızın aktif olması dahi yeterli.Bu konuları oldukça uzun şekilde herkezin az çok geçmişten günümüze kadar uzanan süreçte bildiği,benimde az çok bildiğim öğrendiğim gözlemlemeler tahminlerden yola çıkarak saptadığım tespitler ışığında bir projeksiyon yaparsak eğer,w10 kadar bir çok uygulama buna dünyaca ünlü sağlamlığı ile bilinen ün salmış olan kaspersky vb.diğer türevleri için dahi konuşabiliriz küresel güçler stratejik saflarını daha sağlam tutmaya çalışmaktalar bunun için ne gerekli bilgi belge döküman data veri gerçek veya değil herşey analiz edilir sonuca gider ayrıştırılır %'delerle ortalamaları çıkar piyasalar,finans çevreleri ve paranın girdiği çıktığı tüm ülkeler her koşulda denetlenebildiği kadar denetlenir değerli arkadaşlarımında yorumlarıdaki gibi yine kişilerin şirketlerin güvenliği,bu kapsamında görünen fonksiyonlarla bir takım konforlar sunsada (gül sevilirse,dikenine katlanılırmı bilinmez ) esasen,perde arkasında başka amaçlar emellere hizmet edecek şekilde senaryorlarla tasarlanmışlar,son yıllarda microsoft'un yanısıra hepsi aynı ya farketmez,what'sapp uygulaması açıkları,facebook,googleplaystore'da bulunan bir çok android uygulamaların kişisel bilgilere ulaştıkları ve açıkları göz ardı edilemeyecek kadar ciddi olaylar tesadüfte olmadığıda dünya genelinde ve ülkede son yıllarda çıkan sipekilasyonlar haberlerle apaçık bariz belli. Kime neye göre iyi sistem? Yinelemek gerekirse eğer,her sistemin kendine göre geliri gideri var o sistem iyi bu sistem kötü demek yersiz olacak en iyi sistem rahat kontrol edebileceğin donanım sistem kaynaklarının tam olarak karşıladığı işini gücünü herkeze göre değişir en hızlı,sana göre güvenli güven veren,kolay ve konfor sağlayan işletim sistemi kişi ve kullanıcı için elbette en iyi sistem olacaktır her göz aynı görmez son sözü kullanıcı söyler ve sadece o bilir. Önerilerimde oluyor! Windows safında güvenlik gerekçeleriyle kendim şahsen ve çevreme özellikle w10 önermiyorum gerek kullanımı,üstteki gerekçeler,eski orta seviye makineler üzerindeki bazı uyumsuzluklar performans vb.bir çok nedenlerden ötürü.Yerine daha çok kendimde dahil şakır şakır rahat çalışan w8.1embedded işletim sistemini önerip kurmalarını tavsiye etmekteyim. Açık kaynak linux sistemleri amaç güvenlik virüslere son! Diğer bir düşüncem tabiiki güvenlik virüs vb.zararlı içerikler açısından saf şekilde sıfırdan linux işletim sistemleri kurma yoluna giderek çok sağlam bir yapı oluşturulabilir.Bu konuda Arch,Gentoo ve Debian linux sistemlerini gerçektende güvenliğe önem verenlere tavsiye ederim.Yapılandırılarak sunulan global linux dağıtımlarıda mevcut özelleştirilmiş (rolling release sistemler) elbette hepimizin bildiği üzere daha çok ubuntu,linuxmint,manjaro vb. her ülkeninde kendine göre dağıtımları mevcut Türkiye'de yaygın şekilde rağbet göre Pardus Linux ve ArchMan Linux dağıtımlarıda mevcut kurulum kullanım açısındanda oldukça etkili güvenlik sağlam açık kaynak ücretsiz dağıtılabilir linux işletim sistemleri her zaman tavsiye ediyorum. Not: Güvenli virüssüz takipsiz çökmeyen sistemlerle_güvenli kalmanız dileklerimle saygılarımla Forjest.
    1 point
  23. ben böyle mutluyum demek ve konuyu kapatmak isterdim neyse, sebeplerimi yazayım girmişken foruma, birazdan uyumaya kaçacağım. bitmedi isonun yüklenmesi öncelikle kb3020369 un yerini kb3177467 aldı; kb3177467 nin yerini ise kb3177467 v2 aldı kb3177467 v2 nin yerini de şuan sizde de yüklü görünen kb4490628 aldı. kısacası ben o güncellemeyi yüklemem. gelelim en önemli olan o büyük güncelleme (toplu paket kb3125574) ye. o paket bir çok güncellemenin yerini alırken sırası ile " kb3068708, kb3075249, kb3080149, kb3081954 " güncellemelerinin de yerine geçti. bu 4 güncelleme cümle alem tarafından bilinen, işleri sadece casusluk diye hitap edilen güncellemeler. bkz. google... benim için şu meşhur toplu güncelleme paketini yüklememem için geçerli bir sebep dediğim gibi ben böyle mutluyum saygılar. iso yüklensin, ancak % 30 u bitti. yandex diskin ben turboya atsam bitmek üzereydi be... yarın bu konu altında upload eder linkini veririm hocam saygılar, ben artık uyumaya kaçar, kalın sağlıcakla.
    1 point
  24. Aslında tamda konuşmak istediğim kısımları yazmışsın. Yazdıklarının birçoğu bilinen şeyler. Asıl konuşulması gereken örnek almanya' da yaşanan örnek. Okuduğum haberde yanılabilirim ancak 2-3 yıl önce Microsoft tarafından destek verilen bir oyuncak var ve küçük yaştaki çocukların videolarını çekip wifii ile ABD de faaliyet gösteren bir porno sitesine upload ediliyor. Sonrasında almanya' da bu oyuncak yasaklanıyor ve üzeri kapatılıyor. Bu konu üzerine çok fazla araştırma yapıyorum ve ilginç şeyler çıkıyor ortaya. Özellikle ABD menşeili ürünlerde bu tip şeyler çok fazla. Windows üzerine Alman, Amerikan yazılımcılardan birtakım şeyler okuyabiliyorum ancak sitede bu tip uyarılar yada paylaşımlar hiç olmuyor. Sitemizde çok saygı duyduğum yazılımcı yada paylaşım yapan arkadaş var ancak kimse işin bu kısmında uyarı yapmıyor yada paylaşım yapmıyor. Üstünkörü konuşup geçiyoruz. Bana göre sitede win10 kısmında bu tip bir konu başlığı da olabilir. Yazılımcıların art niyetli olabilecek Windows servisleri ile alakalı yada bu tip bilgilendirmelerin olacağı bir konu başlığı açılabilir. Bu konu ciddi bir konu ve bu sitede yer alması gerektiğini düşünüyorum. Daha önce de yazdığım gibi artık Google reklam v.s olaylarını biliyoruz, yada kendi rızası ile bir takım platformlarda özel şeylerini paylaşanlardan daha çok kendisini korumaya çalışan kişiler için bilgilenmemiz gerekiyor. Son örnek olarak şunu vereyim. Dolandırıcılık olaylarıyla alakalı hergün üstün körü konuşuyoruz. Merak ettim ve dolandırıcıların, hırsızların v.s nin bulunduğu bir siteye girdim. Aslında öğrenmemiz gereken ne kadar çok şey olduğunu gördüm. Çok organize çeteler var v.s. Windowstaki tehlikelerle alakalı da tnctr dışında bilgi edinebileceğimiz ciddi başka bir site yok...
    1 point
  25. Microsoft güncelleme adı altında yada rapor da diyebiliriz kişisel verilere muhakkak ele alıyor... Bir taşla iki kuş sinsice ulaşıyor.... guvenlik adı altında öncelik pin kodunu sonra parmak izi vede yüz tanıma koyarak herkesin tahmini bilgilere zaten çalıyor.. Ne hikmetse ABD firması adı altında bütün şirketler herkesin bilgilerini alıyor... Son olarak Microsoft ve iPhone ABD patentli olduğu için banka kredi kartıniz varsa nerede kullanırsan kullan senin nerde olduğu anında takip ediyor...bundan daha istihbarat bilgi olamaz.... Zaten herkesin özel hayatı kalmamış..Facebook tweetler istigram youtubeler WhatsApplar herkes kişisel ve özel resim veya video paylaşıyor.. Microsoft ABD seni ne yapsın Yukarı yazılanlar bu yazdıklarımın yanında çerez kalıyor.. Kişisel veya özel hayat diye bir şey kalmıyor.. Bence Windows 10 rahat kullanabilirsiniz.. Konu dışına çıkmış olabilirim biraz ama anlatmak istediğim aynı noktaya geliyor
    1 point
  26. Bende sürekli güncel şekilde kullanıyorum. Performans konusunda eski bir pc için ideal. Genel anlamda memnunum. Ancak güncelleme hatası verdiği zaman çok fazla uğraştırmaya başladı. Diğer konuda bahsettiğim şey raporlama adı altında sizin internet kullanımınıza göre reklamlar çıkması v.s değil anlatmak istediğim. Örnek olarak bireysel yada firma bazında önemli projelerin Windows üzerinden çalındığına dair birçok şey okumuştum. Aslında bireysel olarakta deneyimlediğim şeyler oldu. Örneklerden birincisi bilim kurgu tarzında birkaç kitap yazma düşüncem var. Bundan 4-5 yıl önce ilki için internet üzerinden arkadaşlarla fikir alışverişi yaptım. Ve 1-2 yıl öncesinde bir Amerikan filminde anlattıklarım çok ufak bir farklılıkla gördüm.(benim hüsnü kurumtum diye pek takmadım.) İkinci örnek eski bir tabletim var. Sadece kitap okumak için kullanıyorum. Tablette internet olmamasına rağmen (ben açmıyorum) okuduğum kitapla alakalı bir anda youtube de video gördüm. Tamda kitabın bahsettiği türdeydi. Özellikle son dönemlerde de bunlara benzer garip şeyler yaşıyorum. Artık Google reklam konusunu herkes biliyor. (bahsettiğim konu bu değil.) Son örneğimde yine 2-3 yıl önce ABD menşeili bir çocuk oyuncağının, Windowsa wifii ile bağlanan ve Windows üzerinden çocukları eğlendiren bir bebekle alakalı. Almanya da bu bebeğin çocukların çıplak hallerini, evdeki günlük özel görüntüleri çekip Windows üzerinden bir çocuk pornosu sitesine upload ettiği tespit edilmiş. Ve Windows üzerine ahlaksızca diyebileceğimiz yüzlerce örnek okuyorum. Konu açma sebeplerimden en önemli kısımda bu, Windows üzerine birçok paylaşım yapılıyor, bilgi paylaşılıyor ancak bana göre windowsa art niyetli olarak konulmuş birçok servis var Microsoft tarafından işin bu kısmını hiç konuşmuyoruz. Eminimki sitedeki yazılımcılardan bir kısmı art niyetli servislere denk gelmiştir. İşin bu tarafını da tartışalım istiyorum. Mesela Apple markasının ürettiği hemen her üründe bizzat kendileri tarafından kişinin çok özel dosyalarını raporlama adı altında çalındığına kesinlikle eminim. Böyle konularda çok ciddi bir yazılım bilgim olmadığı için insanlar umursamıyorlar ancak bana göre benim bahsettiklerimden fazlası çok uzun zaman sonra da olsa çıkacak. Buna ilginç bir örnek olarakta şunu verebilirim. Iphone marka bir telefon kullanan bir arkadaşımın resminin güney Amerika da bir çöpçatan sitesinde kullanılmış olması. O resmi hiçbir şekilde internette kullanmamasına rağmen. Umarım ikinci konuyu da anlatabilmişimdir. Sizlerin tespit ettiği windowsun art niyetli olduğunu düşündüğünüz özellikleri yada servisleri var mıdır? Birazda bu konuda bilgi paylaşımı olsun istiyorum...
    1 point
  27. Nihayet formda Win 10 Education telafuz edildi . Kısa bir süre de olsa kendim denedim oldukça stabil " illa ust segment sıstem kuracaksamda 8.1 embedded yada Windows 10 Education " anlatımı benim 21 yıllık tecrübelerime göre hedefi 12 den vurmak anlamı taşır. :)
    1 point
  28. 2009 yılında topladığım bilgisayarımda da, daha 6 ay önce topladığım bilgisayarımda da Windows 10 kullanıyorum, bahsettiğiniz gibi bir sorunla karşılaşmadım. 6 ayda bir büyük güncellemenin gelmesi Windows için çok iyi oldu. Eskiden hatırlarsanız 3 senede bir yeni sürümler ve özellikler geliyordu. Ve public beta yoktu, yani kullanıcı geri bildirimleri az olan sistemler piyasaya çıkıyordu. Şimdi ise Microsoft sizin bilgisayarınızdan veri topluyor evet, ama bu veriyi sizin sisteminizi iyileştirmek için kullanıyor. Her şey bu kadar toz pembe mi? Tabi ki değil. Nasıl sizin kullanıcı deneyiminizi iyileştirmek için çalışıyorsa kendi cebini doldurmak için de çalışıyor. Sizin ziyaret ettiğiniz websitelerine göre oluşan kullanıcı profilinizi diğer şirketlere satıyor.
    1 point
  29. wındows 10 sureklı mıncıklanan ve kurcalanan bı ısletım sıstemı bu konuda dusuncem uzun sure degısmez ve 7 den vazgecmem ayrıca eskı donanımlar 10 ıcın uygun deıl illa ust segment sıstem kuracaksamda 8.1 embedded yada Windows 10 Education
    1 point
  30. Telemetri Windows 10 un bir parçası. Bundan kurtulamazsınız. Güncelleme hep gelir son sürümler bir nevi Beta sürümlerdir. Sorun yaşamak istemiyorsan 1,2 sürüm geriden kullanmalı. Şuan Rs5 var diyelim. Rs4 veya Rs3 kullanılmalı. Ama bizim insanlar yeniliğe de meraklı olduğundan hep son çıkan sürümleri tercih ediyoruz.
    1 point
  31. ♣ Bir de her girdiğiniz herhangi bir sitede hemen karşınıza çıkan: -bu site cookie kullanıyor, -sitedeki içeriğe erişmeniz için, -onaylayın vs... diye ekranın bir kısmını kaplayan ve sırf onaylamak için olan, olmasa da olur diyeceğimiz bu gereksiz onay kutucuklarını da engellemek mümkün. Bunun için de bir dosya oluşturdum. ♦ İlgili HOSTS için buyrun : Cookie Sucker.txt
    1 point
  32. ♠♠♠ EkNot babında şunu da eklemek isterim ki, gerek HOSTS üzerinden, gerek adguard üzerinden gerek de tarayıcı eklentileri üzerinden reklam engelleme olsun; hepsi zaten HOST dosyası kullanırlar. Yani burada paylaşılan ve benim paylaştığım dosyalarda da isteyen HOSTS üzerinden isteyen de tarayıcı eklentileri ya da program üzerinden engelleme yapabilir. Tarayıcı eklentilerinde (kurulan eklentiye göre menüler değişeceğinden genel yazıyorum. İşsiz ya da vakti olan biri genişçe yazabilir. Çok da önemli değil.) seçeneklerden yeni host dosyası/kaynak eklemeyi bularak paylaşılan host'u ekleyebilir. (hatta içindeki metni kopyalayıp karaliste'ye de koyabilir. Seçenek çok. Aynısını programla da yapabilir. (Örneğin Adguard for Win gibi). Şu unutulmamalı ve karıştırılmamalı ki, tarayıcı eklentileri tarayıcıyı yavaşlatırken (ürüne göre yavaşlatma düzeyi değişiklik gösterir. Ama hepsi bir nebze olsun yavaşlatır.) Program düzeyinde çalışan reklam önleyiciler ise sistem düzeyinde sistemi ve interneti yavaşlatabilmektedirler. (kullanılan eklenti düzeyi ve programa göre değişkenlik göstererek. Şöyle düşünün AntiVirüslerin çalışma mantığı gibi çalışır basitçe söylersek. Reklam gelme, Mining gelme, vs. durumlarına önlem almaya çalışır. Dolayısıyla bir nebze de olsa yavaşlık söz konusu olur. ) Gerek tarayıcı gerek de win programı olan reklam engelleyicilerde şunu da görmüşsünüzdür: eklenti/ya da program içinde bir çok reklam engelleme için seçenekler vardır. Farklı diller, pop-up engelleme, mining engelleme, fanboys engelleme, can sıkıcı şeyleri engelleme vs... vs... işte bunların hepsi filtre/host/eklenti olarak adlandırılmakta ve ne kadar çok seçenek seçerseniz o kadar çok engelleme yapmakta... Maalesef ki gerçek bu. Bu kadar yazdık, HOSTS dosyası ile engelleme hakkında bahssetmedik ama... O ne yapar peki? O ise sistem dosyasına yazılır. Dikkat etti iseniz TEK BİR HOST dosyası var. (Paylaşılan kapsamlı ya da lite olandan birini seçtiğiniz taktirde) bu da tarayıcı eklentilerindeki gibi yok şu filtre bu filtre olayı değil. Etkin, seçilmiş, gerçekten istenmeyen sayfalar, reklamlar, pop-ups vs. vs. ve SÜREKLİ GÜNCEL. Tek dosya ve tek işlem. Daha iyi değil mi? HOSTS windows açılışında RAM'a yüklenir. Tekrar reset atana kadar orada kalır. Sisteme kesinlikle yük bindirmez. 32mb RAM ile çalışan bir Bilgisayarda bile bu işlemi yapabilirsiniz. İnternet hızınızın bir önemi dahi yoktur. İnterneti diğer yöntemler gibi yavaşlatmaz. (ilerleyen mesajlarda bu gibi yazılar oldu. fakat dalgınlıktan kaynaklı fark edemedim. hata oldu. Oradaki ölçümler hosts kaynaklı değiller ve sürekli değişkenlik arz ediyorlar aslında. İsterseniz kendiniz deneyin. uzun vadede.. dikkat edilecek hususu yazacağım şimdi) HOSTS çalışmasını ping olarak düşünün (zaten öyle) gereksiz her bir PING engellenir. Daha PCye girmeden... Yani Ping ölçümü yaptığınızda daha düşük seviyeler elde edersiniz. (Online Oyun oynayanlar ne demek istediğimi gayet iyi anlayacaklar.) Programla engellese idiniz Ping değerleri artacaktı. Tarayıcı eklentisi ise tarayıcı kapalı iken bir işe yaramıyor zaten...
    1 point
  33. Amd chipsetli anakart veya ekran kartlarında ekran ölçekleme ayarı Merhaba Arkadaşlar ; Kendim uğraştığım için başkaları uğraşmasın diye bu konuyu açıyorum .... TV ye taktığınız kasanız veya monitöre bağladığınız kasa ekran a tam oturmuyorsa aşağıdaki şekilde çözebilirsiniz .... ( Benim Tv mesela ne kadar tv den ayar yapsanda oturmuyodu bu yöntemle tam oturdu ) Yeni Nesil Amd sürücüler için ; Control Center dan ; Tiki işaretleyip çubuğu sağa sola kaydırarak size uygun ayarlayabilirsiniz .... ( Ben öyle yaptım ) Nvidia dada Aşağıdaki Şekildeymiş ; ( Nvidia Ekran kartım olmadığı için veya chipsetli bi anakartım ona bakamadım ) Not : Resimler Alıntıdır .!!!!
    1 point
  34. 1 Gb lık Olan İçin Köylü Üstadın İzni İle Alternatif link ekliyorum http://www.mediafire.com/download/bbdrgd960u6kacf/lite7subat2.rar
    1 point
×
×
  • Create New...