Jump to content

" Windows 8, Vista'dan Daha Kötü! "


temmuz
 Share

  

60 members have voted

  1. 1. Siz nasıl düşünüyorsunuz?

    • Samsung'a katılıyorum.
      21
    • Samsung'a katılmıyorum.
      32
    • Daha farklı düşünüyorum.
      8
    • Karasızım, henüz tam görüşüm yok
      3


Recommended Posts

Samsung: Windows 8, Vista'dan iyi değil

 

Windows 8 çıktığından beri sabreden teknoloji devi, sonunda bu sözlerle patladı!

 

Samsung'dan üst düzey bir yöneticisi, PC satışlarını artırmayı başaramayan Windows 8'in Vista'dan daha kötü bir işletim sistemi olduğunu ima etti.

Seoul'de COEX InterContinental Hotel'de konuşan Samsung bellek çipi bölümü başkanı Jun Dong-soo, Windows 8'den memnuniyetsizliğini şöyle dile getirdi: "Global PC endüstrisi, Windows 8'in çıkışına rağmen durmaksızın küçülüyor." "Windows 8 sisteminin önceki Windows Vista platformundan iyi olduğunu düşünmüyorum."

Dong-soo, Samsung'un PC bellek çipi üretiminde önemli ölçüde kesintilere gittiğini söylüyor. Araştırma firması IDC'nin verileri de Dong-soo'nun fikirlerini destekler nitelikte. Firma, geçtiğimiz günlerde 2013'teki PC sevkiyatının yüzde 2.8'lik büyümeden yüzde 1.3'lük büyümeye gerileyeceğini tahmin etmişti. IDC de yaptığı açıklamada Windows 8'e olan ilginin beklenenin altında olduğunu söylemişti.

PC bellek çiplerine olan talebin düşüşü, Samsung'un cep ve tabletlere yönelik mobil belleklere yönelmesine neden olmuş durumda.

 

CHIP Online tr - 11/03/2013 14:15

 

Not: Haber içeriğndeki görüş ve eleştirilere destekliyorum yada katılmıyorum demiyor ve sadece aktarıyorum. Amacım forum üyelerini konu hakkında bilgilendirmek ve bunu yaparken bir tartışma platformu yaratmak.. (temmuz)

 

Edit: Anket ekledim.

Edited by temmuz
Link to comment
Share on other sites

işine gelmeyince boş boş konuşmuş satışlar iyi olsaydı oooo süper sistem lafını duyardık direk ... ben windows 8 consumer preview sürümünden beri kullanıyorum bir kere olsun sıkıntı yaşamadım millet kullanamıyor daha doğrusu yeniliğe açık değil diye satılmadı diye mırın kırın yapıyor... testleri gördük windows 8 hertürlü microsoftun eski sistemlerini eziyor zaten bi başlat tutturmuşlar gidiyor yokmuş da falan filan Allah aşkına kaç kişi başlatı bilgisayarı kapamak dışında kullanıyor insanların masa üstünü görüyoruz çöplük gibi neymiş başlattan programları açıyoruz başlatı adam gibi kullanan 50 kişi arasında taş çatlasın 10 kişidir kendimizi kandırmayalım der ve gider :D

Link to comment
Share on other sites

ne saçma : vista gibi iğrenç bir işletim sistemi yok artı ben win8'i kendi defenderı ile nerdeyse 1 sene

sonra full sürümünede dönerek hiç sorunsuz kullanıyorum başlatda okadar önemlimiki bir tane başlat

yaması indir kullan o kadar bunu bazı ukala bilgisayarcılarda söyledi ama win8 görünce 180 derece yaptılar

bu kadar basit

Edited by x-mens
Link to comment
Share on other sites

Windows 7 en iyisi. Birkaç kez Windows 8 kurdum ama mutlaka bir sorun çıktı tekrar Win 7'ye döndüm. Şimdilik bence en iyisi Windows 7. Vista ise beş para etmezdi. Windows 8 ondan daha iyi. Ama bakarsın güncellemelerle falan Windows 8 daha iyi olabilir.

Edited by Ironeagle
Link to comment
Share on other sites

8 yenilikçi bir sistem oldu ama mobil sistem hala adam gibi uyamadı.

artı olarak 8de bir sürü hata var gibi. ben bilgisyar işini bıraktım ama aynı marka model bilgisyarlardan birinde win 8 in deli gibi yvaş çalışırken birinde ise aşırı hızlı olduğunu gördüm kaldı ki iki bilgisyaar da aynı yerden gelme idi. okuldan verilmiş bilgisyarlar. bunlar aynı imajla formatlanır. böyle uçurum olması garibime gitti.

ama genel görünüm olarak güzel gibi.

8 in düşüş yaşamasıın asıl sebebi artık smartphonelerin çıkmış olması.

dipnot: kendisi yazılımda berbat bir şirketin böyle bir yorum yapmasına ben güvenemedim asıl olarak. sony 512 ramli telefonlarına akıcı 4.0 verebiliyorken s2 hala 4.0.3 de takılı kaldı ve o stabil bile değil.

Link to comment
Share on other sites

Yeniliğe açık olmak lazım. Kullanamamak nedeniyle bir şeye kötü demek pek hoş olmasa gerek. Ben enteprise sürümünü masaüstüne kurdum.Üç gün sonra çöktü. Laptoba kurdum.herşey harika gibiydi ama açılşta sorunlar yaşadım yüze kadar sayıyor sonra tekrar başlatıyor. Kullanımı biraz gayret istiyor. Açılan bir görevi alt f4 yapmadan kapatamıyorsun mesela. Herhangi bir office programını çalıştırııken mesela bir word dosyası açarken zorlanıyorsun. Keşke bu çökmeleri yaşamasaydım kullanırdım diyoru.Sistemim kötü değil .4 gb ram 2.70ghz amd işlemci . Olmadı ben yapamadım diye kestirip kötü demek pek hoş değil. Windows 8 biraz ubuntu gibi linux çalışmalarını andırıyor ve sanırım biraz daha üst düzey bir çaba gerektiriyor.

Link to comment
Share on other sites

Birincisi Vista kötü bir işletim sistemi değildi; pek çok değişiklik ve yeniliğin öncüsü oldu Windows işletim sisteminde. İkincisi ise artık daha iyisi gelene kadar 8'i asla bırakmam. Consumer Preview sürümünden beri kullanıyorum; Windows 7'ye göre açılış ve kapanış hızında gözle görülür farklılık var. Kıbrıs'ın sıcağında dahi fan sesini unuttum; eskiden alev gibi olurdu laptop. En ufak bir uyumsuzluk, sıkıntı, sorun yaşamadım; hatta Microsoft'un bu güne kadarki yapmış olduğu adam akıllı ilk işletim sistemi diyebilirim.  Kurduğum müşterilerden de hiç şikayet gelmedi; hepsi son derece memnun (Şu ana sayfasını Google yapmayı bile beceremeyen orman kibarları dışında ki; benzer olaylar XP'de dahi oluyordu) Tek gıcık kaptığım yanı şu metro arayüzü denilen gereksizlik; kardeşim dokunmatik ekranlar için yaptıysan ona da ayrı bir sürüm yap... Ondan da start 8 sayesinde kurtulduk işte.

 

Samsung'un serzenişinin nedeni ince ve kibar tasarım yapacağım diye eşeğin kulağına suyu kaçırıp artık neredeyse her model laptop'ında meydana gelen hard disk arızaları, ekran tahribatları; vb. sebepleri işletim sistemine yıkmak olmasın?

Edited by helehoyni
Link to comment
Share on other sites

Her işletim sisteminin birbirlerinden farklı olması oldukça normal,fakat windows 8 'de görselliğe "metro" ekranı ile ve de tablet PC mantığı dokunmatik tasarım ön planda oluşundan bu yönü sanıyorum beğenileri genelleme yapıldığında pek tercih edilmedi ve beğenilmedi hız iyi ,bazı uyumluluk sorunları halen devam ediyor ve sistem tasarımında düşünülmeyen bir çok eksiklikte mevcut bu öz eleştirim,değerlendirme yapılırsa kararlılık açısından bakıldığında sanıyorum Windows 7 çok daha iyi vista ile değerlendirmesi biraz vasat kalmış :D

Link to comment
Share on other sites

Vistanın görselliği Win 7 den ve win 8 den daha güzel yavaş çalışıyor olmasaydı şu an vista kullanıyor olurdum tabi hayatta kalsaydı longhorn.

 

Ama kötünün iyisi win 8, son 6 aydır destekleyen tüm makinelere win 8 enterprise kuruyorum.

Edited by CMYK
Link to comment
Share on other sites

şu vista kötü diyenlere hayret ediyorum nesi kötü acaba benim bildiğim şöyle win 98 de sonra hep daha iyisi geliyor her işletim sistemi çıktıkça iyileşiyor yeni teknolojiler ekleniyor ben win8 hiç kurmadım denemedim win7 kullanıyorum memnunum bir kere çökme olayı yok benim gıcık olduğum işletim sistemi sadece xp çok çöker ve mavi ekran hatası verirdi birde ntldr eksik hatası vermezmi durup dururken win 98 de başlangıç dosyaları bozuldumu pc açılmadımı hdd yibaşka pc ye takıp başlangıç dosyalarını kopyalardım pc açılırdı xp de öyle olmuyor maalesef bazı arkadaşların vistayı kötülemesinden dolayı kurmadım xp kullandığım yıllara acıyorum ayrıca

samsung a katılmıyorum her yeni işletim sistemi çıktığında sanki bilgisayarıda yeni alacağız artık insanların çoğu pc lerini 4-5 sene kullanıyor 

Edited by yawuz58
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...