Jump to content

Kesinlikle Philips Almayın...


ornx
 Share

Recommended Posts

Kesinlikle philips almayın(48pfk5500/12)

Arkadaşlar Sizlere bugün TV ile maceramı anlatmak istedim.

. Sabah 09.25 te akşamdan kumandadan kapatılmış TV yi açmak için kumandadan açma tuşuna bastım tık yok. Bir daha, bir daha bir daha... Açılmadı. Fişten çektim taktım, tekrar tuşladım, tekrar tekrar tuşladım olmadı. Bir beş dakika on dakika fişi çekik halde bıraktım yeniden taktım denedim denedim denedim olmadı. Ey Allah ım dedim nereden aldım bu televizyonu. Saat oldu 10.00.daha önce bu sorunlardan dolayı servise göndermiştim orada ne yaptı ne ettilerse bilmiyorum TV 1 hafta sorunsuz çalıştı. Servisin bana söylediği "biz bir şey yapmadık TV de sorun yok" oldu. Biraz bekleyelim belki kendine gelir dedim mutfağa gittim 37 ekran TV yi açtım haberleri seyrettim. Geldim yine aynı şeyler. Bir ara ses geldi görüntü yok birden içimi bir ümit kapladı :) sevindim.
50 kere fişi çıkartıp çıkartıp takıp kumandadan açtıktan sonra.Sonra görüntüde geldi .
tv açıldı aman Allahım! inanabiliyormusunuz bir saat gibi kısa bir sürede açıldı ve biz televizyon seyrediyoruz.tamam biz bu işi başardık bir pazar günü edasıyla tam kanepeye uzanmışken o da ne? tv kapandı hooop bir logo ve davamında dönen renkler sonra android yazısı devamında tv açılışı.tekrar kapandı yemin ederimki bu halde defalarca açılıp açılıp kapandı.biz ailecek hep beraber olanlara bakıp duruyoruz :) .servis tv nin bişeyi yok diyor,tabi onlarda haklı.orada bir sorun çıkmamış,müdahale edecek birşey bulalamamışlar.biz hala tv ye bakıp duruyoruz o açılıp açılıp kapanıyor.teşekkürler philips .gücünü androıdden alan televizyon(!)

Edited by ornx
Link to comment
Share on other sites

Aynen öyle, Bizde de vardı LCD FULL HD 3-4 sene önce alınma bir Philips TV aynı dert bunda da oluştu. 1 Kere servise gitti yapıldı, sonrasında yine aynı problemi verdi. Fişi çıkarıp takınca açılıyordu. Sonrasında sorun kendi kendine düzeldi. Şuan sorun yok.

 

Tv için ya Samsung yada LG der geçerim.

Link to comment
Share on other sites

Güncelleme yaptınız mı? Belki düzelebilir. Bizim de var başka philips ama android değil güncelleme yapması için sürekli uyarıyor. Hiç sorun yaşamadık.

evet yaptım.10 gün kadar önce son güncellemeyide yaptım,düzelir gibi oldu,dünden itibaren aynı şeyler başladı.

Link to comment
Share on other sites

konu açılmışken sormak istiyorum, hangi marka önerirsiniz? oncelık tabı samsung ya da lg ama onlar da pahalı, vestel oneren var, sizin düşünceniz nedir?

Alacağınız ürünü kesinliklike inceleyiniz yerli malın alın demiş olabilirim ama bazı modeller renkleri donukdur.

Beyaz eşya alırsanız yerli malı yada bosch alınız .Diğer markalar paslanıyor örnek ariston 2.buzdolap aynı marka aynı sorun.

Arçelik şuan boscdan pahalı yeni makinalarında lg motor kulanıyor zaten türkiye satış distibörütürüdür.

Link to comment
Share on other sites

Lg ve samsung ortak üretim yapan markalardır modeline göre değişir.Misal bazı samsung modellerin led ekran üreticisi lg çıkabiliyor yada tam zıttı.

Samsung güzeldir :)

Asus kendi ekran üretmesine rağmen laptoplarında lg ekran çıkabiliyor markalar kağıtta vardır :)

Link to comment
Share on other sites

Teknoloji tamamen şans işi birazda alırken fason üretim almamaya orjinal üretimleri tercih etmeye özen göstermek lazım Türkiye'de hizmeti ile LG,Samsung firmalarının kalitesi herkezce bilinmekte aynı zamanda da bir çok ünlü markalar'da tedarikçi olarak başta bu firmalara panellerini ürettiriyorlar.Avrupa markaları vb. teknoloji firmaları maliyetleri düşürmek için fason üretim yapan ülkeleride ayrıca tercih ediyorlar dolayısı ile garantisi olsada,gecikmeler,aynı arızanın tekrar etmesi gibi benzer can sıkıcı sorunlar yaratmakta  eskilerden biliriz mesela Japon üretimi mallar her zaman daha kaliteli oluyor şimdilerde göremiyorum pek

Saygılar iyi günler. :)

Link to comment
Share on other sites

benzer sorunların temel kaynağı genellikle anten kablosudur , anten kablosu yeni dahi olsa kısa devre yapabilir

 

mesela ses vardır ama görüntü olmaz ,bazen normal çalışırken birden ekran kararır ve ses devam eder

bazen kapanıp açılır vs.vs.

 

Philips marka tv ve monitorlerde ,genellikle ölü pixel ve gölge sorunu daha çok yaşanıyor ,o yüzden bende tavsiye etmem

 

Yerli marka olarakta elektronik eşyada Vestel tercih edilebilir ,  ama buz dolabı fırın gibi eşyalarda Arçelik daha iyidir

 

rutubetli yada sıcaklığı sürekli değişen bir yer bu tür cihazlar için en kötü ortamdır

Link to comment
Share on other sites

Elektrik akımında sıkıntı olabilir... Akım korumalı priz alın tv için...

 

Marka seçimi için bişey diyemem... Ben ilk led tv mi 1 sene önce aldım... sonra pişman oldum...

 

Alacağın tv nin bol özellikli olmasını istiyorsun, bir dünya para veriyorsun ama sonra çokta kullanışlı olmadığını görüyorsun... 

 

LG 42lb652v-za modeli aldım... WebOS diye bi saçmalık var onda... çok kullanışsız, yavaş, kanal geçişleri min 3sn, kanal düzenleme işkence, 3d hiç kullanmadım, kablosuz internet var... ama tv de internet ne işe yarar bilemedim... zaten gün boyu bilgisayarın başındayım, elimde de telefon... artı pratik ve hızlı değil... 

 

Şuan tek yaptığımız şey flaşı takıp film izlemek... birde küçük oğlum youtube'ye girip Masha izliyor o kadar  :D

Link to comment
Share on other sites

Ben de Samsung 40' vardı. Garantisi bittikten sonra bir gün aniden panel arızası oluştu. Tamiratı için 1300 TL istediler. Tabiki tamir ettirmedim. Biraz çizgili, sisli, kareli seyrettim. Bir gece aniden ses de gitti, görüntü de. Ben de hurdacıya sattım.

 

Sonra gittim (Kasım ayında) Bimeks'ten Vestel'in bu modelini aldım: 

https://www.vestel.com.tr/vestel-smart-40pf7120-102-ekran-led-tv (O zaman 1240 TL ye kampanya vardı)

 

Kanal geçişleri biraz yavaş. Smart TV de yavaş. Kanal düzenleme sinirlendiriyor. HD görüntü fena değil. Diğer özellikleri bu fiyata iyi.

Tek sorun plastiklerinden açıldıktan ya da kapantıktan sonra çıt çıt ses gelmesi. Her halde plastikler soğuyup ısındıkça çıt çıt sesleri oluşuyor.

Edited by dedem korkut
Link to comment
Share on other sites

Bence bir şey alınacaksa almadan önce o markanın servisine sorup öyle almalı. Onlar hangi modelin sakat hangi modelin sorunsuz olduğunu iyi biliyorlar. Phılıps marka TV bende aldım ve uyuz mu uyuz. Bu bana ders oldu ve servisine danışarak alma kararını aldım ve herkese bu yolu tavsiye ederim.

Link to comment
Share on other sites

android dedikleride dört tane ücretli tv/video sunucularına kısayoldan başka birşey değil.tablet yada cep gibi düşünmeyin.bilen arkadaşlar bilir zatende,alacak olanlar için söylüyorum.bir tek youtube var.sosyal tv desteğinide kaldırmış philips.birtek twitter hariç .

Link to comment
Share on other sites

1 adet Tvsi sorunlu çıktı diye firmayı kötülemek nasıl bir zihniyettir 10 yıldır 3 farklı philips kulaklık kullandım hala sağlamlar ve hala kullanıyorum sonyden bile kaliteli çıktı sony alıdm 6 ayda bozuldu. + Kampanyalı diye 3 sene önce led tv aldık philips hala sorunsuz çalışıyor.Ön yargıyı parçalayın arkadaş 1 ürünü sorunlu diye tüm firmayı yıkıp yok etmeyin zaman sonra başka bir ürününü alırsınız çok memnun kalırsınız pişman olursunuz sırf bu ön yargıdan ötürü

Link to comment
Share on other sites

5 yıldır Philips 5600 serisi LCD tv kullanıyorum hiçbir şikayetim olmadı, hatta tvyi kapamak yerine doğrudan fişten çekmek ve takmak gibi bir adetim olmasına ramen senelerdir kullanıyorum ve gayette memnunum, mutfagada 100 hz philips LCD tv aldım 2 seneyi aşkın süredirde onu kullanıyorum, elektrik süpürgemde philips çok iyi, katılır veya katılmazsınız bilemem ama philips bana göre kaliteli bir ürün bana bunu cihazları hord kullanmama ramen çalışmasıyla kanıtladı, beko ve vestelden daha iyi olduğunuda söylememe gerek yok sanırım görünen köy klavuz istemiz derler. Sizin durum birazda şans olmuş elektronik eşya da şansta rol oynar, sony alıpta kutusunu açtırıp kurduran ve aynı gün tvsi bozulan arkadaşım var. Philipsin ayrıca servisi çogu firmalara göre daha iyi bunuda belirtmeyim. Saygılarımla.

Link to comment
Share on other sites

o değilde şu anda monitör bakıyorum.  işin garibide en iyi donanım philips lerde ama o mat rengine bir türlü alışamadım. sırf bu yüzden dayanıklı ve donanımı iyi olsada bu konuyuda görünce almamaya ikna oldum :) sony tv lerde de var o matlık monitörlerde de vardır herhalde. benim telefonda sony onda da vardır o matlıkta telefonda pek göze batmıyor. neydi o matlığı veren teknolojinin adı? her neyse  bir kere almıştım philips tv eve geldim açtım ne yaptımsa o matlığı aşamadım ayarlardan. geri verdim. yerine beko aldım o da kısa sürede hakkın rahmetine kavuştu dünya markası :D

 

edit: şu an inceliyorum. gerçektende en iyi donanım philips de monitörlerde bile bir sürü giriş çıkış var. buda insanın aklını çeliyor. diğerlerinde en fazla vga hadi bir tanede dvı olsun. olsaa olsa.. ama sonuçta görüntü önemli.

 

bu arada philips ürünleri çok ve ucuz tüm bunlara rağmen. neden acaba gerçekten anlamıyorum. hemen hemen aynı özelliklere sahip 27 " monitör lg 800 tl.  philps 500 tl.

Edited by abdulhey_
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...