Jump to content

Avrupalılar Neden Türkleri Sevmezler


nano68
 Share

Recommended Posts

[color=#333333][font='lucida grande', tahoma, verdana, arial, sans-serif][size=3][left]AVRUPALILAR TÜRKLERİ NEDEN SEVMEZ ?[/left][/size][/font][/color]

[color=#333333][font='lucida grande', tahoma, verdana, arial, sans-serif][size=3][left]Bir kısım öğrencisiyle Boğaziçi’nde geziye çıkan İstanbul Üniversitesi profesörlerinden Alman asıllı Prof. Fritz Neumark öğrencilerinden birinin “ Avrupalılar bizi neden [/left][/size][/font][/color]
[color=#333333][font='lucida grande', tahoma, verdana, arial, sans-serif][size=3][left]sevmez, Hocam? Sualine şu cevabı verir; [/left][/size][/font][/color]


[color=#333333][font='lucida grande', tahoma, verdana, arial, sans-serif][size=3][left]
- Çok samimi olarak itiraf edeyim ki, Avrupalı, Türkleri sevmez ve sevmesi demümkün değildir. Asırlardır kilisenin Türk ve İslam düşmanlığı Hristiyanlar’ın hücrelerine sinmiştir. Sebeplerine gelince;

1- Müslüman olduğunuz için sevmez. Ama, olaki laik olmak şöyle dursun, Hristiyan olsanız da size düşman olarak bakmaya devam eder.

2- Sizler farkında değilsiniz ama, onlar şu gerçeğin farkındadırlar; Tarihten Türk çıkarılırsa ortada tarih kalmaz. Osmanlı arşivi tam olarak ortaya çıkarsa, bugünkü tarihlerin yeniden yazılması gerekir.

3- Avrupa’nın pazarı idiniz. Şimdi Avrupa’yı Pazar yapmaya başladınız.

4- En az 400 yıl Avrupa’da sırtımızda ve ensemizde at koşturdunuz.

5- Selçuklular Anadolu’yu, Osmanlılar ise Orta Avrupa ve Balkanları Haçlı Ordularına mezar ettiler.

6- Sizi silah ile yenemeyenler, sizleri kendilerine benzeterek hakimiyet sağladılar. Önce giyiminizden hayat tarzınıza kadar; ahlaki değerlerinizi yıpratmaya başladılar, sonra da kendi içinizde sizi bölmeye başladılar.

7- Selçuklu ve bilhassa Osmanlı, İslamiyet uğruna her şeyini feda etmeseydi, İslamiyet bu gün belki sadece Hicaz’da varlığını devam ettirebilirdi. Kaldı ki Vehhabiliği kuranlar da İngiliz Dominyon Bakanlığının adamlarıdır. Batı, her yerde İslamiyet’i sapık inançlara kanalize etti. Ama Osmanlı, Asr-ı Saadet’i devam ettirdi.

8- İfade ettiğim sebeplerden klise size kin kusmaktadır.

9- Ben Türkiye’ye geldiğimde iki üniversiteniz vardı. Şimdi (o zaman) 19 üniversite var. Osmanlı zamanında ise her yerde bir medrese vardı. Tarihinize bakın! Her medresede ilim tedrisatı vardı. İlk denizaltıyı Osmanlı’nın yaptığını çoğunuz bilmiyorsunuz belki de ama Avrupa bunu biliyor.

10- Sizler, gerçek hüviyetinize, kimliğinize döndüğünüz zaman Avrupa’nın refahı ve medeniyeti yıkılır. Ama bu şartlar da çok zor…


[Ord. Prof. Fritz Neumark (1900-1991), Hitler’den kaçarak 1933’te Türkiye’ye gelir. İstanbul Üniversitesi İktisat ve Hukuk fakültelerinde dersler vermiştir.[/left][/size][/font][/color]
Link to comment
Share on other sites

ben fikrimi söyleyecek olursam bu yazıya kesinlikle katılıyorum doğru bir analiz olmuş bence.şimdiki nesile bakarsak kendi örf ve adetimizden uzak, ahlaki ve dini değerlerden ve kurallardan uzak bir gençlik yetişiyor nedeni avrupa ülkeleri ve amerikadaki insanların hayat tarzlarına özenmemiz ve onlar gibi davranışlar sergilememiz ama ben bunun böylede devam edeceğini düşünmüyorum.tabiki yeni nesilin hepsi böyle değil ama durumda bu.

Edited by tekserkan
Link to comment
Share on other sites

Bunun tek nedeni din simsarlarının ülkeyi ele geçirmesi,cemaat adı altında yabancı servislerin istihbaratını yapan, ALLAH ALLAH diyerek millete kan kustaran insan parçacıklarının memlekete at koşturması sebebiyle insanların dinden uzaklaşması dünyaya daha bağlı ve bir o kadarda ALLAH(C.C) uzak kalmasıdır.Tarihin her döneminde medeniyet sahibi olan ülkeler diğerlerini etkilemiştir.Yani güç kimdeyse hükümranlıkda onda oluyor.Yeni bir Atatürk çıkacakki şu şeyh devrişlerin kökünü kazayacak İslam'ı hakkıyla öğretecek DİN=HAYAT kavramını yerleştirecek insanlar lazım.Yoksa Yakın zamanda görünen Avrupa'dan daha kafir olacaz gibime geliyor.%99,9 müslümanız güya ama tecavüzde dünya ikincisi cocuk istismarında İlk 5 de hırsızlık-yolsuzluk-gasp v.s nerelerdeyiz ortada ama lafa gelince müslümanız yok ya??

Link to comment
Share on other sites

[color=#333333][font=lucida grande', tahoma, verdana, arial, sans-serif][size=3]Fritz Neumark desteksiz atmış. Yahut duyulmak istenen şeyi söylemiş. Almanya'da hatta Avrupa'nın genelinde dinin etkisi sosyal yaşamda hemen hemen silinmiş. Yani her şeyi günahmı diye sorgulamazlar. Ayrıca sıradan Alman Osmanlı ile ilgilenmez. Çünkü Alman yakın tarihi hiçte temiz değildir. Türk'lerden hoşlanmazlar doğrudur. Çünkü biz onlara benzemeyiz. Benzeyen Türklerle de sorunları yoktur. O ülkede uzun yıllar yaşamış birisi olarak yazıyorum bunları. Almanya'ya giderken tüm sarışın ve mavi gözlü Alman kızlarının sokaklarda kara kafalı Türk erkeklerini beklediğini sanıyordum. Öyle olmadığını öğrenmem ilk hayal kırıklığım olmuştu. İkinci hayal kırıklığım Türkiye'nin dünyanın merkezi olmadığını anladığımda gerçekleşmişti. Türkiye AB üyesi olamaz. Birinci sebep nüfusumuz, ikinci sebep onlara benzemememiz. Ama olsun bu dünyanın sonu değil. Biz kendi demokrasimizi kurup yolumuza devam edebiliriz. Ama bu ileri demokrasi değil, evrensel demokrasi olmalı. [/size][/font][/color]

Link to comment
Share on other sites

  • 1 ay sonra...

Alakası yok.

 

avrupalılar türkleri sevmezler çünkü 1 aylık avrupa turumda duyduğum tek korna viyanada yaşayan 1milyona yakın türkten birine aitti..

avrupalılar türkleri sevmezler çünkü, monacoda resim çekmeye çalışırken yolun ortasında durdum ve gelen arabalar ben işimi bitirene kadar durdu ve korna bile çalmadan benim ısrarla kaldırıma çıkmamı bekledi (ben bu esnada yolda geri çekilerek arabalara yol vermeyi denememe rağmen onlar ısrarla kaldırıma çıkmamı bekledi)

avrupalılar türkleri sevmezler çünkü 50 sefer yayaya kırmızı ışık yanarken karşıya geçmeme rağmen karşıma çıkan her araba ona yeşil ışık yanmasına rağmen durdu ve korna bile çalmadan karşıya geçmemi bekledi.

avrupalılar türkleri sevmezler çünkü dakiktirler, planlı yaşarlar, sorumluluk sahibidirler.

 

Türkiye, Avrupa ile olan teknolojik farklarının çoğunu kapatmış hatta teknolojik olarak çoğu ülkenin ilerisinde bir ülke bunda hem fikiriz. Avrupa ülkeleriyle Türkiye arasında tek ve kocaman bir fark var: eğitimli insan farkı. Türkiye'de herkes çok zeki olduğunu düşündüğü için, kendi rotasını kendi çiziyor, kendi kurallarına göre yaşıyor. Toplum kurallarına riayet eden bir elin parmağını geçmiyor. Ama avrupada toplum kuralları insan zekasının önünde bu da birlikte yaşamayı kolaylaştırıyor. Siz hiç isveçte yol verme kavgasından 3 kişinin öldüğünü duydunuz mu, hah onu anca türkiye de duyarsınız işte bu yüzden sevmezler

Link to comment
Share on other sites

Avrupa değil tüm dünyada aynı bu durum. Çünkü Türk'leri kendi vatandaşlarına barbar, şeriatla yönetilen, hırsızlık yapınca elleri kesilen, hepsinin 4 kadınla evli olduğu ve hepsinin fes takarak çöllerde deve ile gezdiği bir toplum olarak tanıtıyorlar. Bunu bu şekilde tanıtanların suçu olduğu kadar kendini doğru düzgün dünyaya tanıtamayan yetkililerinde suçu var. Türkiye'de bayanların başını kapatmadan dışarıya çıkamadığını zanneden insanlar var ya. Tabi amerikalıların sışarıya kapalı olmasının kendilerini tek ulus olarak görmelerinin de bunda etkisi büyük. tüm dünyanın 4 temmuz'u ve Christmas'i kutladığını zannetikleri gibi. Neyse daha fazla uzatmadan şu vereceğim linktekileri okuyun ve ne demek istediğimi anlayın:

 

 

 

http://beta.eksisozluk.com/turklere-sorulan-salak-sorular--776489
Link to comment
Share on other sites

blackman12 ustanın eğitimli insan ve toplumsal kurallara uyma, saygı duyma yorumuna katılıyorum. ayrıca KintaRo ustanın da kendimizi yurt dışına yanlış tanıttığımızı hatta yetersiz tanıttığımızı söylediği yoruma katılıyorum. Yazıya da kısmen katılıyorum. Şöyle ki, avrupalı başka bir medeniyet kendilerine benziyor diye o medeniyetten nefret etmez. 6. maddede bahsedilenlere katılıyorum bugün konuşmalarımız bile onlara benzemeye başladı ahlaki toplumsal kurallarımız örf adetlerimiz büyük-küçük, saygı-sevgi değerlerimiz yıpratıldı. bunu biz yaptık. biz yıprattık. yol vermiyor diye birbirimize girdik. otobüste bize yer vermeyenleri kötüledik terbiyesiz ilan ettik. 

 

ama biz aynı zamanda onlara özendik. şimdi ergenlere bakın bi. her yaptıklarına avrupaî bir hava var. medeniyet, kültür denince akıllara direkt batı geliyor. noel kutlamaları vs. kendi örflerimizi adetlerimizi müziklerimizi değerlerimizi unuttuk. kendimizi kaybettik. bunların hepsine hayatımızı para kazanmaya adadığımız zaman başladık. diğer her şeyi görmezden gelip tüm hayatı sırf para kazanma amaçlı kullandığımız ve bunu çocuklarımıza gösterdiğimiz zaman başardık. millet birbirini yiyor sen şucusun ben bucuyum sen haklısın ben haklıyım diye. hoşgörüsüzlük saygısızlık aldı başını gitti. 

 

işte bu yüzden yazıya kısmen katılıyorum.

Edited by 6489426
Link to comment
Share on other sites

Bir ırk Bir milet kendi ürf addetini dilini geleneklerini umutup başkalarının ürf adetine ve diline aşık olursa işte o zaman kimse seni sevmez çünkü zaten ihanetçisin ilk başta kendine ihanet etmiş olursun . 

Bundan dolayı gelenek ve görenekler çok önemlidir dil çok önemlidir .

Ama bakıyoruz Şimdiki gençler okadar avrupa ve amerikalılara özeniyorki kendilerini resmen unutmuşlar 

ÖRNEKLER....

1-Saç modaları havaya sağa sola taramada değilde Joleyle şekil vermesi.

2-Küpe ve kadın aksesuarı tamaka

3-Özeliklen Pantolon  bazı giyim tarzları

4-Yemekler mc.donald gibi bug big mac bukkkk  hahhahahhha çak-çak Kebab varken dürüm varken

5-Ama en kötüsü bazen TV lerde gördüğüm geçliğin bilgiylen neredeyse alakası yok herkesin aklı sanal alemde facebook twiter başka yok yani çok basit sorulara cevap verememeleri beni özüyor

Link to comment
Share on other sites

Dinle evlât! Sana bir çift söylenecek sözüm var;
Beni bilmek ister isen Hakka bağlı özüm var.
Neslim bana bühtan etmiş, yüreğimde sızım var.

Bu sayfalar tanır beni, ha bu kitaplar tanır;
Şanlı tarih dile gelse, bütün dünya utanır!

İlim, irfan, medeniyet yaymak için büyüdüm,
Kuru kavga için değil, hizmet için yürüdüm.
Bir küçücük beylik idim, üç kıtayı bürüdüm!


Bu tepeler tanır beni, ha bu ufuklar tanır;
Şarktan güneş doğduğunda, gölgem garba uzanır.
Nal sesimi işitenler, kıyamet koptu sanır!.


Mazlumların gözyaşını şefkat ile silmişim,
Vatan, nâmus, din ve devlet kıymetini bilmişim,
Irzıma göz dikenlerin haklarından gelmişim!

Bu hisarlar tanır beni, ha bu kal'alar tanır,
Nal sesimi işitenler, kıyamet koptu sanır!.

Link to comment
Share on other sites

Arkadaşlar Almanyaya kaçak işçi olarak giden bir arkadaşımın anısını anlatmak istiyorum.;

 

Dört beş arkadaş bir cafe ye gitdik , her tarafda almanlar oturmuş kızlar filan ... ben o ara dalmışım ve bir noktaya odaklanmış bakıyorum.

Genç bir alman yanıma geldi ve bana birşey söyledi tabi bende almanca yok ; bunun üzerine  yanımdaki arkadaşımdan tercüme etmesini istemiş

Alman ;  anladığım kadarıyla almanca bilmiyorsun benim ülkemde yenisin ve buraya büyük bir ihtimalle çalışmak için geldin , ama bir süredir öyle bir

kin ve nefretle bize bakıyorsunki ,öyle bir aşağılamayla bakıyorsunki ben kendi ülkemde senden rahatsız oldum.Oysa ben sana yabancı olduğun için

işimizi , huzurumuzu bozduğunuz için kızmamız gerekirken tam tersine siz bunları yapıyorunuz.Biz size ne yapdık ki bu neferedi hak etdik ...   diyor

 

Arkadaşım diyorki o an yerin dibine geçdim ve hakikatende dediği gibi çok itici bir şekilde bakmışdım diyor.. Dedim derdin neydi ; bilmiyorum herhalde

onları  sahip oldukları için   ( bu kısmı fazla anlatmıyorum   :dribble:   )   kıskanmışdım dedi.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...